Misschien denkt je bij Nederland automatisch dat dit een streek voor volwassenen is. Hoewel veel mensen denken dat Nederland geen ideale vakantiebestemming is om je kinderen mee naartoe te nemen, zijn er toch veel leuke dingen ja om met kinderen te doen, vooral in Amsterdam.

Het stadscentrum is een vrij druk gebied, dus niet echt geschikt voor jonge kinderen. Er zijn daar immers weinig attracties voor hen. In andere delen van Amsterdam zijn er enkele activiteiten die een bezoek waard zijn. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips voor activiteiten voor kinderen in Nederland. Bekijk ze!

1. Camping

Een andere uitstekende activiteit om met kinderen in Nederland te doen, is kamperen. Er zijn talloze mogelijkheden om in contact te komen met de natuur en jouw reis onvergetelijk te maken. In een kinderhotel heeft je alle rust van een infrastructuur die voor de kleintjes is ontwikkeld, gecombineerd met het comfort van een hotel. Het is de moeite waard deze optie te overwegen!

Als je op zoek bent naar meer comfort, kunt je kiezen voor een kinderbungalow. Deze voor gezinsvakanties ontworpen ruimten zitten vol recreatieve activiteiten, speelgoed en alles wat jouw kind nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen.

2. Artis Amsterdam Zoo

Een bezoek aan de dierentuin is zeker een interessant programma om met kinderen in Amsterdam te doen. De Artis Amsterdam Zoo wordt beschouwd als de oudste dierentuin van heel Europa, opgericht in 1838 om de kennis van de toenmalige natuurlijke historie te bevorderen.

De dierentuin ligt in het westelijke deel van de stad; een supermooi gebied om te wandelen en even uit te rusten van de drukte van het stadscentrum. Er zijn meer dan 700 diersoorten en het park is een oase van rust.

3. Amsterdam Museum

De meeste musea in Amsterdam hebben een speciale ruimte voor kinderen waar ze activiteiten kunnen doen zoals tekenen, schilderen, of zelfs spelen en interactief zijn met interactieve spelletjes en programma’s.

Het Amsterdam Museum is een museum over de geschiedenis van de stad Amsterdam. De permanente tentoonstelling is ook leuk voor kinderen omdat veel van de tentoongestelde voorwerpen interactief zijn.

Maar de grote attractie voor kinderen is toch echt het kleine weeshuis, waar kinderen en hun ouders samen kunnen ontdekken hoe het leven er in een weeshuis in de 17e eeuw uitzag. Kinderen kunnen dwalen door de donkere gangen gevuld met opgezette dieren. De “verborgen hoekjes” zijn erg leuk en kinderen mogen alles aanraken wat ze zien.

4. NEMO Science Museum

Het NEMO Science Museum, gevestigd in een modern gebouw in de buurt van het Centraal Station, is een bezienswaardigheid die iedereen die Nederland bezoekt niet mag missen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen spelen en plezier maken met tientallen interessante wetenschappelijke experimenten. Zeker een van de meest geschikte en coole activiteiten voor kinderen!

5. Voetbal, Ajax

Voetballiefhebbers kunnen genieten van een verbazingwekkend bezoek aan het beroemde Ajax-voetbalstadion. De Amsterdam ArenA is een van de grootste stadions in Europa. Ze hebben een speciale interactieve rondleiding voor kinderen van 5-12 jaar door de Amsterdam ArenA, en onderweg zijn er opdrachten, spelletjes en spelletjes. De rondleidingen kunnen op verzoek in het Engels worden gedaan.

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

april 26, 2023

april 14, 2023

februari 3, 2023

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>