Er staat een kinderfeestje voor de deur en je bent benieuwd hoe je het tot een onvergetelijke dag kan maken. Er zijn tal van mogelijkheden en met de juiste voorbereiding en deze tips wordt het een knallend succes. Kinderfeestjes worden vaak gehouden in de woning van de jarige, in een speciaal daarvoor gehuurde locatie of in een openbare ruimte zoals een park of speeltuin. Er zijn verschillende soorten kinderfeestjes die worden georganiseerd, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, de interesses van de jarige en de beschikbare middelen. 

Zorg voor voldoende begeleiding en hulp

Zorg voor voldoende begeleiding en hulp tijdens het feest. Dit is misschien niet de leukste tip, maar wel een hele nuttige. Kinderen worden natuurlijk super enthousiast van zo’n dag waarbij zij allemaal leuke activiteiten gaan beleven. Door dit met hulp van oudere kinderen of volwassenen in de juiste richting te sturen voorkom je complete chaos. Schrijf je plan uit, zodat je dit kunt delen aan de medebegeleiders.

Regel entertainment

Entertainers voor kinderfeestjes; als je zelf niet iemand bent die heel uitbundig een hele groep kinderen op sleeptouw wilt nemen, dan kan dit de uitkomst zijn. Zo kun je een ballonnenclown boeken die de aandacht van de kinderen voor langere tijd kan vasthouden. Zorg in samenspraak met de ballonnenclown voor genoeg ballonen, zodat de kinderen zelf ook mee kunnen doen. 

Maak gebruik van thema’s

Denk aan een piratenfeest of een prinsessenfeest, om het feest extra leuk en speciaal te maken. Je kunt allerlei activiteiten verzinnen die in dit thema uitgevoerd kunnen worden. Het huren van een grote verkleedkist is ook een goede optie om het thema te ondersteunen.

Houd rekening met de leeftijd van de kinderen

Dit is belangrijk bij het plannen van activiteiten en spellen, zodat ze passend zijn en niet te moeilijk of te eenvoudig zijn. Het voordeel is dat bij een kinderfeestje de kinderen van dezelfde leeftijd zijn, waardoor de interesses veelal gelijkwaardig zijn. Bevinden de kinderen zich in een leeftijdsfase waarin ze minder makkelijk eten bied ze dan een gevarieerde selectie van eten en drinken aan, zodat er voor iedereen iets lekkers is. 

Zorg voor de juiste verlichting en sfeer

Partyverlichting, ballonnen of slingers kunnen veel bijdragen om het feest extra gezellig te maken. Zeker als het feestje zich thuis afspeelt is dit een belangrijk punt. 

Met de bovenstaande tips moet het zeker lukken om een leuk kinderfeest neer te zetten. Vergeet zeker de afsluiting van een feest niet, denk aan verrassingen, zoals een piñata of cadeautjes voor alle kinderen aan het eind van het feest. Maak een memorybook van de verjaardag, zodat kinderen de herinnering kunnen bewaren. Deze zou je kind dan kunnen uitdelen aan de genodigden, zodat zij thuis de hele dag nog is kunnen herbeleven. 

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

april 26, 2023

april 14, 2023

februari 3, 2023

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>