• Home
  • /
  • Elektronica
  • /
  • De beste VPS-hosting voor je eigen website of webwinkel

De beste VPS-hosting voor je eigen website of webwinkel

Laatste Update: september 2024

Uit onderzoek gedaan door het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er meer dan 6 miljoen actieve websites in Nederland zijn en dat 92 procent van de Nederlandse bedrijven met tien of meer werknemers een eigen website heeft. 

Kortom, erg veel mensen hebben vandaag de dag een eigen website of webwinkel of beheren er een voor iemand anders. Wat velen echter nog niet weten, is dat je met een virtuele private server, ook wel afgekort tot VPS, je meest ambitieuze webprojecten realiseren kunt, zonder afhankelijk te zijn van een externe partij. 

De one.com VPS host staat op dit moment zeer hoog aangeschreven en de Hypervisor van de VM gedraagt zich als een aparte computer, waarop je bijna alle soorten software kunt installeren.  

Waarom een unieke VPS belangrijk is

Iedere keer handmatig inloggen en verbinding maken met de server of hosting van je website of webwinkel kost veel tijd. Met eigen VPS-hosting bespaar je deze kostbare tijd door gelijk direct aan de slag te kunnen gaan met bliksemsnel software installeren, overzetten, aanpassen of verwijderen. 

De snelheid en stabiliteit van de one.com VPS host zijn bijna niet te evenaren. Deze maken namelijk enkel gebruik van componenten en onderdelen van de meest toonaangevende fabrikanten. Zo maken zij gebruik van supersnelle NVMe SSD’s en ruim voldoende RAM om zelfs de meest veeleisende taken en projecten aan te kunnen. 

Bovendien staat het team van one 24/7, 365 dagen per jaar voor je klaar. Daarnaast verbeteren en bewaken zij de systemen om gegevensbeveiliging en continue beschikbaarheid van je projecten te kunnen garanderen. 

Hoe stel ik mijn VPS-hosting op de juiste manier in?

Om te beginnen zak je de VPS-configuratie moeten kiezen die aan jouw unieke eisen voldoet. Ongeacht de omvang van je project, zal je hier rekening mee moeten houden. Vervolgens zal je een besturingssysteem moeten kiezen en installeren op je VPS. Als laatste kun je dan je VPS-ervaring nog verbeteren door extra’s toe te voegen zoals een uitgebreide uptime SLA of Plesk

Het beheren van je VPS

Een VPS beheer je doorgaans via een webconsole of controlepaneel. Met dergelijke console of paneel voer je snelkoppelingen uit, beheer je bestanden of wijzig je VPS-instellingen, vaak rechtstreeks vanuit je browser. Doorgaans is de installatie van extra software overbodig en kun je gewoon commando’s in de prompt invoeren en uitvoeren via de webconsole. 

Wanneer je online onderneming zoals bijvoorbeeld je eigen webshop groeit, is het wellicht tijd om ook eens te kijken naar je VPS-instellingen. Het zou zomaar kunnen dat het tijd is om de boel op te schalen. Mocht je hier zelf niet uitkomen, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van je VPS-hostingaanbieder. 

Conclusie

Mocht jij graag meer passief inkomen willen verdienen door je online onderneming of activiteiten uit te bouwen? Dan begint dit met eigen VPS-hosting, waardoor je het heft in eigen hand neemt qua je online bezigheden. Miljoenen tevreden klanten gingen je bij one.com voor en voor slechts enkele euro’s per maand heb jij al een bliksemsvlug draaiende website! 

oktober 7, 2024

oktober 1, 2024

september 27, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>