• Home
  • /
  • School
  • /
  • De beste én voordeligste drankjes voor een diner? Dit zijn ze!

De beste én voordeligste drankjes voor een diner? Dit zijn ze!

Laatste Update: september 2024

Wanneer je een diner besluit te geven dan is het eerste natuurlijk wat er door je hoofd schiet; het menu. Welke culinaire fratsen ga je uithalen om de je gasten van een heerlijk, gastronomisch en hoogdravend menu te voorzien? Maar er zijn meer zaken die belangrijk zijn bij een diner, namelijk de aankleding, tafelsetting en ook zeker de drankjes. Die laatste kunnen het menu versterken of juist verzwakken. Nu kun je dit natuurlijk heel duur maken, maar het kan ook voor een prima prijs. Hoe je dit doet? Lees snel verder voor tips die je eigenlijk al veel eerder had willen weten.

De wijnen

Natuurlijk kun je heel veel verschillende drankjes serveren, van cola tot cocktails, maar negen van de tien gasten wil bij het diner vooral een goed en lekker glas wijn. Om aan de deze wens te voldoen, is het goed om bij iedere gang een wijn te bedenken. Bij vis een goede witte wijn en bij rood vlees juist een lekker krachtige rode wijn.

Natuurlijk zijn er mensen die toch iets anders bij de gerechten drinken dan dat je van tevoren had verwacht, dus het is wel aan te raden om ruim in te kopen. Van een Sauvignon Blanc tot een Chardonnay, en van een Merlot tot Cabernet Sauvignon. Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat je hiermee direct op hoge kosten stuit, dat is dan weer niet het geval. Doordat je tegenwoordig al heel goede wijnen kunt kopen bij de (goedkopere) supermarkt, valt de prijs reuze mee en kun je een divers aanbod aanschaffen.

Daarnaast is wijn natuurlijk een lange tijd houdbaar, een paar flessen op voorraad is altijd handig meegenomen. In diezelfde voordelige supermarkt verkopen ze ook dessertwijnen, iets wat onmisbaar is bij een lekkere kaasplank. Dus kijk ook naar het aanbod sherry’s en porten, en koop er één voor bij het toetje.

Het water

Naast wijn is het aan te raden om ook voor voldoende water te zorgen. Nu is gewoon kraanwater natuurlijk wel erg standaard. Dus hier zijn diverse leuke opties voor. Je kan een paar flessen water van een goed merk aanschaffen zoals San Pellegrino. Maar dit kan wel al snel vrij duur worden, dus is het ook aan te raden voor andere opties te gaan.

Een slimme truc is om gewoon kraanwater in kannen te doen en hier nog wat extra’s aan toe te voegen. Zo is verse basilicum en/of met watermeloen een lekkere optie, maar ook munt en komkommer zijn heerlijk. Zoek online naar verschillende opties en zo geef je gewoon water met een paar simpele trucs een heel chique effect én een lekker smaakje.

Kortom, vis moet zwemmen en ook bij vlees is een lekkere wijn onmisbaar. Investeer dus bij het geven van een diner ook zeker in lekkere drankjes. Let er ook op dat steeds meer mensen alcoholvrij leven. Een alcoholvrij wijntje serveren wordt vaak door hen zeer gewaardeerd. De kwaliteit van deze producten is enorm aan het toenemen. Iets wat ervoor zorgt dat het meer is dan druivensap, en jij kan hiermee aantonen dat je met al je gasten en hun wensen rekening houdt. Iets wat de gewone gastvrouw onderscheidt van de perfecte gastvrouw. Succes met het hosten van je diner!

oktober 9, 2024

september 27, 2024

september 25, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>