• Home
  • /
  • Wonen
  • /
  • Hoe maak je het gezellig in huis?

Hoe maak je het gezellig in huis?

Laatste Update: september 2024

Je interieur wil je natuurlijk zo gezellig mogelijk maken. Zo voel je je helemaal thuis in je eigen huis. Op allerlei manieren kun je sfeer toevoegen aan je woning. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan zeker even verder.

Veel lampjes

Lampjes zorgen direct voor meer sfeer in huis. Met name tijdens de herfst en winter, maar eigenlijk net zo goed het hele jaar rond. Voeg daarom op verschillende plekjes in je woning mooie verlichting toe! Denk aan basisverlichting, maar ook aan accentverlichting. Op sommige plekken in huis dient verlichting vooral een praktisch doel. Boven de eettafel, in de keuken en in de badkamer wil je bijvoorbeeld goed zicht hebben. Maar daarnaast wil je nog sfeerverlichting toevoegen, om bijvoorbeeld de zithoek of slaapkamer gezelliger aan te kleden. Wissel verschillende soorten lampen af. Hang dus niet alleen lampen aan het plafond op, maar kies daarnaast voor lampen aan de muur en op je meubilair. Ook een staande lamp kan een eyecatcher zijn in je interieur.

Thema’s met de feestdagen

De feestdagen zijn het ideale moment om je interieur extra gezellig te maken. Zo pakken veel mensen uit met de kerstdagen. Een kerstboom met verlichting, kerstballen en andere decoratie erin zorgt natuurlijk voor een heleboel sfeer in je woning. Met een verlengsnoer kun je de kerstboom op elke plek in huis neerzetten, en de lampjes netjes aansluiten. Ook met andere feestdagen kun je het gezellig maken in huis. Denk aan Halloween, Pasen of Valentijnsdag. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden!

Kussentjes, dekentjes en meer

De zithoek in je woonkamer is dé plek in huis om sfeer aan te brengen. Dit hoekje kun je perfect aankleden met accessoires. Plaats bijvoorbeeld leuke kussentjes op je bank, in verschillende kleuren en vormen. Ook een dekentje is hier welkom, waar je knus onder kunt kruipen. Denk verder aan kaarsjes op de salontafel, maar net zo goed op de eettafel. Of je nu van waxinelichtjes of dinerkaarsen houdt, je hebt veel bijpassende kaarsenhouders of kandelaars om uit te kiezen. Of zet juist een vaas met bloemen op tafel, als je daar meer zin in hebt. Je kunt hier trouwens goed tussen afwisselen, zodat er altijd iets gezelligs is om naar te kijken in je interieur.

Groene oase

Tot slot: ook planten zorgen voor veel sfeer in je interieur. En je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om kamerplanten te onderhouden. Als je voor makkelijke planten kiest, heb je er nauwelijks omkijken naar. Haal bijvoorbeeld vetplanten in huis, die maar weinig water nodig hebben. Planten zorgen aan de ene kant voor rust om je heen, maar aan de andere kant juist ook voor levendigheid. Dat maakt ze zo’n mooie toevoeging aan ieder interieur!

Al met een paar aanpassingen kun je je interieur sfeervoller maken. En op sommige momenten pak je extra uit: tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. Of gewoon als je daar een keer zin in hebt!

oktober 18, 2024

oktober 17, 2024

oktober 14, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>