• Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Voorkom blessures tijdens je vakantie: de beste tips

Voorkom blessures tijdens je vakantie: de beste tips

Laatste Update: september 2024

Als je op vakantie gaat dan zijn er tal van gelegenheden om een blessure op te lopen. Te lang lopen met een te zware rugzak, een bergwandeling maken op verkeerde schoenen of simpelweg struikelen over een losse stoeptegel kunnen je vakantie flink verpesten. Voorzichtig zijn is natuurlijk altijd belangrijk. Maar je kunt ook extra maatregelen nemen om het risico op een blessure te verkleinen.

Bescherm zwakke gewrichten

Als je een actieve vakantie gaat doen, met lange wandelingen over niet altijd vlak terrein, dan is het zaak om goed op te letten dat er niets misgaat. Als je weet dat je zwakke knieën of enkels hebt, dan kan het verstandig zijn om hier rekening mee te houden. Met een orthopedische kniebrace kun je een zwakke knie die je al eerder problemen bezorgde extra ondersteunen. Zeker als je in het buitenland vakantie viert, is medische zorg niet altijd voorhanden en ook niet altijd van dezelfde kwaliteit als in Nederland.

Kies een vakantie die bij je past

Vooral rondreizen zijn vaak erg intensief. Lees de beschrijving van de reis die je wilt gaan doen zorgvuldig en beoordeel of het reisprogramma bij je past. Als er veel gewandeld wordt of als de reis door onherbergzaam gebied gaat dan vraagt dat het nodige van je conditie. Je kunt natuurlijk excursies overslaan en in de bus blijven zitten, maar dat is zonde van de reis. Er zijn ook reizen die minder intensief zijn. Daar worden trajecten bijvoorbeeld afgelegd per trein, per touringcar of per boot. Als je conditie niet zo goed is of als je bang bent te vallen tijdens een wandeling dan is zo’n reis wellicht een betere optie. Ook als een lange wandeling te veel inspanning is, kun je beter kiezen voor een wat minder intensief reisprogramma. Er zijn ook rondreizen met rustdagen waarop geen excursies worden gedaan of reiskilometers worden gemaakt. Je kunt deze dagen naar eigen inzicht invullen. Ze zijn dus ook bij uitstek geschikt om te relaxen.

Medicijnen mee op vakantie

Los van een blessure die je kunt oplossen met een hulpmiddel van Probrace kun je natuurlijk ook te maken krijgen met ander ongemak. Buikloop komt veel voor als gevolg van een ander klimaat of andere eetgewoontes. Je kunt huismiddeltjes meenemen zoals Norit om diarree te bestrijden. Ook een stripje pijnstillers en een pakje pleisters kan erg handig zijn. Gebruik je door een arts voorgeschreven medicijnen dan is het belangrijk om hiervan voldoende mee te nemen. Niet alle medicijnen zijn in het buitenland verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat er iets kan gebeuren waardoor je langer in het buitenland moet blijven. Neem dus altijd wat extra mee. Zorg dat je een verklaring van je arts hebt over het gebruik van bepaalde medicijnen. Zo voorkom je dat je wordt aangehouden, bijvoorbeeld als je slaappillen slikt, antidepressiva of zware pijnstillers. Voor opiaten is altijd een verklaring nodig omdat deze onder verboden verdovende middelen vallen.

oktober 17, 2024

oktober 17, 2024

oktober 17, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>