Beste 3D Printer van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete 3D Printer

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Uit onze test is gebleken dat de Creality Ender-3 PRO - 3D Printer de beste 3D-printer van 2024 is. Dit is een mooie, compacte 3D-printer met een middelgroot printoppervlak (220x220x250 mm) voor een zeer betaalbare prijs. Dit is een upgrade van de originele Ender-3 en daarmee dé budgetprinter van Creality 3D. Verder is dit een zeer accurate printer die aan de industriële kwaliteitsnormen voldoet.

3D printers worden steeds populairder en daarom komen er ook steeds meer modellen op de markt. Dit maakt het aanschaffen van de beste optie een zeer lastige klus.

Wij van Mutsy.nl helpen jou daarom graag bij het maken van de beste keuze. 

Na tientallen 3D printers geanalyseerd, getest en beoordeeld te hebben, weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. In dit artikel ontdek je de 5 beste 3D printers van 2024

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste 3D printers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste 3D Printers

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer
Beste Koop 3D printer

1. Creality Ender-3 PRO 

Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer
Beste 3D printer voor beginners

2. Creality 3D Ender-3 v2 

Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs
Beste 3d printer onder 500 euro

3. Creality Ender 3

Bresser 3D Printer - Raptor
Beste 3d printer voor modelbouw

4. Bresser 3D Printer - Raptor

3D&Print® 3D-Printer Starterspakket
Beste goedkope 3d printer

5. 3D&Print®

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste 3D printers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

10+ 3D printers vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke 3D-printers zijn het beste?

Maar welke 3D printer is het beste? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij van Mutsy uitvoerig onderzoek gedaan naar wat de beste optie is. 

Wij hebben tientallen opties vergeleken, beoordeeld en getest. Op basis hiervan zijn er 5 producten uitgekomen die wat ons betreft met kop en schouders boven de rest uitsteken. Deze vind je hieronder.

1. Creality Ender-3 PRO

Creality Ender-3 PRO - 3D Printer
 • Beschikt over een zeer groot bouwvolume
 • Stabiele en betrouwbare hardware
 • Zeer accuraat printvermogen
 • Handleiding is niet zeer uitgebreid
 • Kan ingewikkeld zijn voor beginners

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Uit onze analyse is gebleken dat de Creality Ender-3 PRO  in 2024 de beste koop 3D Printer is. Deze printer biedt je alles wat je mag verwachten van een printer voor een goede prijs. 

Voordelen van de Creality Ender-3 PRO zijn bijvoorbeeld het grote bouwvolume waarover hij beschikt.

Verder heeft hij een zeer accuraat printvermogen en voldoet hij aan de industriële kwaliteitsnormen. Het design is zeer eenvoudig en je kunt hem in één handomdraai monteren.

Verder heeft hij een zeer stabiele en betrouwbare hardware en is hij op meerdere gebieden verbetert ten opzichten van de klassieke Ender-3. Al deze voordelen ontvang jij tegen een redelijk schappelijke prijs voor z'n hoge kwaliteit 3D printer. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

2. Creality 3D Ender-3 v2

Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer
 • Dankzij het slimme ontwerp is hij eenvoudig te monteren
 • Voorzien van een 32-bit Silent Motherboard
 • Dit model bevat een nieuwe XY-axis Tensioner
 • Handleiding is vrij onduidelijk

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een goede 3D printer voor beginners? Dan is de Creality 3D Ender-3 v2 de beste optie voor jou. Deze 3D printer scoorde namelijk zeer hoge scores in deze categorie. Dit komt onder andere door de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding waarover beschikt.

Daarnaast beschikt de Creality 3D Ender-3 v2 over een middelgroot bouwoppervlakte en worden er bij dit model een accessoire kit, reserve nozzle en USB Stick meegeleverd. Dit model is geschikt om met PLA filament te printen.

De Creality 3D Ender-3 v2 is zeer eenvoudig te bedienen dankzij de draaiknop. Verder kan deze printer zijn werkzaamheden na stroomuitval gelijk weer hervatten. De bed leveling functie van dit model is verbeterd en kan handmatig bedient worden.

3. Creality Ender 3 

Creality Ender 3 - 3D Printer - Grijs
 • Inclusief handtas om hem mee te nemen
 • Beschikt over een 4K ultra HD dual camera
 • Wordt geleverd met een afstandsbediening
 • Handleiding is niet voor iedereen duidelijk

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoek jij een zeer goede 3D printer onder de 500 euro. Dan is de Creality Ender 3  een goede optie voor jou. Deze printer beschikt namelijk over zeer voor voordelen voor een relatief lage prijs. Deze printer heeft namelijk een verwarmd printbed en is heel eenvoudig te monteren.

Hierdoor is de Creality Ender 3 Grijs ook geschikt voor de beginnende 3D printer gebruikers. Door de geavanceerde instellingen en mogelijkheden is de Creality Ender 3 Grijs ook geschikt voor gevorderden 3D printer gebruikers.

Dankzij de resume print-functie kan deze optie zijn werkzaamheden weer oppakken na bijvoorbeeld een stroomuitval. De printer print zeer accuraat en is daarom zeer geliefd onder de beginnende- en ervaren gebruikers.

4. Bresser - Raptor

Bresser 3D Printer - Raptor
 • Beschikt over een zeer groot printformaat
 • Heeft een ingebouwde WiFi functie
 • Ontzettend eenvoudig te installeren
 • Maakt relatief veel lawaai

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoek jij de beste 3D printer voor modelbouw? Dan is de Bresser 3D Printer - Raptor misschien wel iets voor jou. Deze 3D printer beschikt namelijk over een groot printformaat waardoor jij ook grotere objecten kunt printeren.

Verder heeft de Bresser 3D Printer - Raptor een ingebouwde WiFi functie en werkt hij door middel van plug & play. De Bresser 3D Printer - Raptor is dus ontzettend eenvoudig te gebruiken. Dankzij het compacte formaat kun jij deze 3D printer alsnog gemakkelijk opbergen en verplaatsen.

De Bresser 3D Printer - Raptor heeft een zeer accuraat printvermogen en print zeer snel. Het printformaat van deze 3D printer is 100 x 105 x 100 mm. Verder heeft hij een printsnelheid van 40mm/s en kan hij aangesloten worden door middel van een USB kabel, SD-kaart of WiFi verbinding.

5. 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket

3D&Print® 3D-Printer Starterspakket
 • Ideaal voor kinderen en beginners
 • Ontzettend goedkoop
 • Beschikt over een zeer hoge pricisie
 • Kwaliteit is goed maar hij voelt vrij fragiel

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als laatste hebben wij de 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket geplaatst in onze top 5. Deze 3D printer scoorde namelijk de hoogste score in onze 'beste goedkope 3D printer' categorie. Zo is dit ook gelijk de beste optie onder 100 euro doordat hij zeer scherp geprijsd is.

Voor deze prijs ontvang je dan wel een zeer goede kwaliteit printer welke geschikt is voor zowel kinderen als beginners. Dit model is niet zo geavanceerd zoals de eerder benoemde modellen in onze top 5, maar beschikt wel over de kwaliteit die een beginner of kind verwacht van een goede optie.

Zo is hij stil in gebruik, weegt hij slechts 2kg en beschikt hij over de one key printing functie. Ook is hij eenvoudig te installeren en beschikt hij over een bouwgrootte van 100 x 100 x 100 mm. Meer weten over deze optie? Klik dan op de knop hierboven!


Top 10 3D printers

Hieronder vind je de top 10 meest verkochte 3D printers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 video 3D printers!


3D-printer kopen: hier moet je op letten

Wil jij een 3D printer kopen, maar heb jij geen idee wat de belangrijkste aandachtspunten zijn?

Maak je geen zorgen! Wij van Mutsy helpen jou bij het maken van de beste keuze. Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een goede 3D printer voor je op een rijtje gezet.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze analyse. Ook zijn deze criteria uitvoerig getest in de beste 3D printer volgens de consumentenbond test. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen en voorkom hiermee een miskoop!

1. Kwaliteit van de printer

Het belangrijkste om op te letten bij het aanschaffen van dit product is de kwaliteit van een printer. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de bouwkwaliteit van het model en de specificaties waarover hij beschikt. Is hij stevig genoeg, heeft hij draadloze opties etc.

Het is lastig om vooraf de kwaliteit van een 3D printer goed te kunnen beoordelen. Gelukkig beschikken de meeste wat populairdere 3D printers over genoeg beoordelingen om een goede inschatting te kunnen maken. Lees daarom altijd even de reviews.

2. Printkwaliteit

Ook de printkwaliteit is, net zoals bij een pocket printer, een zeer belangrijke criteria om rekening mee te houden. Je wilt namelijk wel een optie die accuraat print, een goede resolutie print en verschillende materialen of kleuren kan gebruiken.

In onze review proberen we bij elk product te vermelden wat de printkwaliteit is, ook kun je deze speficitaties vaak vinden in de productomschrijving van het betreffende product. Het is dus aan te raden dit altijd te lezen voor je een printer koopt.

3. Prijsklassen

Als derde kun je letten op de prijsklassen van de 3D printers. Hierbij kun je letten op de aanschafprijs van het model, maar ook op de kosten voor het materiaal die hij gebruikt.

Niet alle opties kunnen namelijk alle materialen gebruiken waardoor de printer uiteindelijk duurder kan zijn dan verwacht.

Ook moet je letten op de onderhoudskosten van een. Zo kan een goedkope 3D printer een goede optie lijken, maar kunnen de onderhoudskosten hoog uitvallen wanneer het model niet van een goede kwaliteit is gemaakt.

4. Gebruiksgemak

Als laatste kun je rekening houden met het gebruiksgemak van een de printer. Er zijn namelijk 3D printers geschikt voor beginners en voor gevorderden. De modellen voor beginners zijn vaak een stuk minder geavanceerd en een stuk makkelijker te bedienen.

Het gebruiksgemak van deze 3D printer is daarom vaak een stuk groter. Ben jij echter een gevorderden gebruiker, dan kun je ook kiezen voor een geavanceerde optie die wat lastiger te begrijpen is. 


Wat is de beste 3D-printer volgens de consumentenbond?

Door de consumentenbond is ook een test uitgevoerd naar de beste 3D-printers van dit moment. Niet geheel onverwacht tref je in de testresultaten van de consumentenbond ook enkele 3D-printers die wij verkozen hebben tot beste optie van dit moment. Benieuwd welke 3D-printers dat zijn? Dat ontdek je op de beste 3D-printer pagina van de consumetenbond.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze 3D printer test betrouwbaar?

Om te bepalen welke 3D printer het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende 3D printers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoeveel kost een 3D printer?

De prijzen van 3D printers kunnen heel erg verschillen maar ze zijn niet goedkoop. Zo kan je al gauw tegen 200 euro aankijken maar je hebt ook producten onder de 100 euro.

Kan een 3D printer een huis printen?

Er zijn een aantal 3D printers die een huis kunnen printen maar dat is zeker niet voor elk product weggelegd. Deze kosten namelijk ook heel erg veel.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>