Beste Aankleedkussen [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Beste aankleedkussens

Jollein Aankleedkussen 50x70cm

Het Jollein Aankleedkussen is het beste aankleedkussen dat je in 2024 kan kopen. Dit zeggen we niet zomaar; uit onze uitgebreide test is gebleken dat dit goede aankleedkussen van Jollein precies de goeie maat heeft om je baby's luier te kunnen verschonen.

Het materiaal van het Jollein Aankleedkussen is stevig en gaat dus makkelijk mee tot je kind te oud is voor luiers. Ook is het Jollein Aankleedkussen 100% waterdicht - dit maakt het enorm makkelijk om schoon te maken met een doekje en een organisch schoonmaakmiddel. 

Voor de beste prijs klik je op de rode knop hieronder!

Een aankleedkussen is onmisbaar in de opvoeding van je kind. Je geeft je baby zo een comfortabele ondergrond, waarop je hem vervolgens kunt aankleden, maar ook sanitaire handelingen kunt uitvoeren. 

Als je binnenkort een baby verwacht en je nog geen goed aankleedkussen hebt, raden we je natuurlijk aan om zo snel mogelijk één te kopen. Echter is een verschoningskussen vinden lastiger dan ooit. Welk aankleedkussen past het beste bij mij, en hoe onderscheid ik de beste aankleedkussens van minder goede aankleedkussen aanbiedingen?

Voor je kind wil je altijd het allerbeste. Daarom is het geen kwestie van lukraak een aankleedkussen uitzoeken en hopen dat hij goed is. Omdat je de verschillen tussen de beste aankleedkussens en minder goede producten vaak niet goed kunt zien, hebben we bij Mutsy een ultieme aankleedkussen test uitgevoerd - zo weet je precies welke aankleedkussens je wel en niet moet kopen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste aankleedkussens

Beste koop aankleedkussen
1.  Jollein Aankleedkussen 50x70cm

Beste comfort waskussen
2. Bebe-Jou Waskussen Wit

Beste budget aankleedkussen 
3.Prénatal aankleedkussen

Beste verschoonmand
4. Charley Fey grote Verschoonmand

Beste mozes mandje aankleedkussen
5. Yunioo Luxe en stijlvol aankleedkussen

Misschien ook interessant:

Top 10 beste aankleedkussens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste aankleedkussens.


Waar op letten bij het kopen van een aankleedkussen?

Aankleedkussen kopen voor je baby? Voor je een keuze maakt, raden we je aan om te letten op de onderstaande specificaties. Dit zijn dingen die veel mensen over het hoofd zien, maar wel erg belangrijk zijn. Dit kan echt het verschil maken tussen een miskoop en een goed aankleedkussen kopen. Check nog even of je aankleedkussen voldoet aan je behoeften voor je verdergaat!

Afmeting aankleedkussen

Je plaatst het aankleedkussen natuurlijk op een kastje of tafel. Let altijd op het formaat van een aankleedkussen voor je er één koopt - je hebt weinig aan een verschoningskussen die te groot is, en bovendien is dat niet veilig voor je baby.

Ademing

Een ademend aankleedkussen is beter voor de huid van je kind. Ook zal dit comfortabeler aanvoelen dan een goedkoop aankleedkussen van plastic. Laat dit echter niet ten koste gaan van het volgende punt: waterdichtheid!

Waterdicht aankleedkussen

Een aankleedkussen dat waterdicht is, heeft veel voordelen. Het aankleedkussen is zo veel makkelijker schoon te maken, en ook kun je dag zeggen tegen geurtjes die diep in het verschoningskussen zijn getrokken.

Mand

Sommige aankleedkussens geven wat extra's en komen in een mooie mand. Deze kun je makkelijker verplaatsen, en dus meenemen op reis of naar bijvoorbeeld de tuin. Ook ziet het er natuurlijk erg leuk uit. Een aankleedkussen met mand kopen kun je dus zeker doen als je naast kwaliteit, ook stijl belangrijk vindt!


Wat is het beste aankleedkussen van 2024? 

Een aankleedkussen kopen in 2024 is lastiger dan je zou denken. Door het enorme online aanbod van aankleedkussens wordt het onderscheiden van het beste aankleedkussen 2024 en de goedkopere varianten er niet makkelijker op. Gelukkig hebben we de beste aankleedkussens 2024 op een rijtje gezet in onderstaande top 5. We hebben de producten geselecteerd op basis van meerdere criteria, zodat er altijd een goed aankleedkussen bij zit voor jou!

1. Jollein Aankleedkussen 50x70cm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het Jollein Aankleedkussen 50x70cm is, zoals eerder besproken, het beste aankleedkussen 2024. Dit aankleedkussen is gemaakt van stevig polyester aan de binnenkant, en heeft een buitenkant van PVC. Dat materiaal staat bekend om stevigheid, maar natuurlijk ook waterdichtheid. 

Het Jollein Aankleedkussen 50x70cm is dus volledig waterdicht en dat zorgt ervoor dat je het product niet heel intensief schoon hoeft te maken. Een doekje met wat schoonmaakmiddel erop is vaak al genoeg. Zo heb je het Jollein Aankleedkussen altijd schoon, en altijd vrij. Daarmee voorkom je dat je ineens geen plek hebt om luiers te verschonen, en dat scheelt een hoop stress!

Het Jollein Aankleedkussen is erg goedkoop, en met een formaat van 70x50 cm weten we zeker dat iedere baby hierop verschoond kan worden. Door de hoogwaardige materialen die zijn gebruikt, in combinatie met een stevige bouw, kun je erop rekenen dat het aankleedkussen van Jollein net zo lang meegaat als nodig voor jouw baby!

Voordelen Jollein Aankleedkussen 50x70cm

 • Goedkoop aankleedkussen
 • Waterdicht
 • Ideaal formaat
 • Gaat lang mee

Nadelen Jollein Aankleedkussen 50x70cm

 • Ademt niet optimaal voor de baby

2.  Bebe-Jou Waskussen Wit

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een Bebe-Jou Waskussen kopen? Dat kan zeker een goede keuze zijn als je je baby graag het maximale comfort wil bieden! Je baby ligt op een dikke laag schuim, en dat heeft een aantal grote voordelen. 

Niet alleen is het schuim natuurlijk lekker zacht en flexibel. Hierdoor kan je kind comfortabel blijven liggen en gaat hij of zij - hopelijk - niet huilen tijdens het verschonen van de luiers. Maar ook is het Bebe-Jou Waskussen hierdoor erg ademend. Een ademend waskussen voor je kind stimuleert de bloedsomloop en vermindert hoeveel een baby zweet bij warme dagen. Net als bij grote mensen eigenlijk!

Je kan het Bebe-Jou Waskussen uiteraard combineren met een waskussen hoes, waardoor het er een stuk stijlvoller uit gaat zien. Deze kun je gebruiken van ieder merk, zo lang de aankleedkussen afmetingen kloppen.

Een goedkoop, en ook zeer handig aankleedkussen dat lang mee gaat? Dat vind je via de rode knop!

Voordelen Bebe-Jou Waskussen Wit

 • Goedkoop
 • Op te vrolijken met een hoes
 • Perfecte formaat
 • Ademt

Nadelen Bebe-Jou Waskussen Wit

 • Kan een geurtje krijgen na langdurig gebruik

3. Prénatal aankleedkussen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het Prénatal aankleedkussen is het volgende product in onze lijst. Dit aankleedkussen van Prénetal is het benoemen waard om meerdere redenen. Allereerst de prijs - het Prénatal aankleedkussen is veel goedkoper dan andere producten in deze categorie, terwijl we tijdens onze test maar weinig verschil konden merken.

Het Prénatal aankleedkussen is een multifunctioneel aankleedkussen, waar je meer op kunt doen dan alleen je kindje aankleden. Ook kun je hem of haar er even op verzorgen, als er problemen ontstaan. En voordat de kleine prins(es) in bad gaat, kun je hem of haar voorzien van wat zeep of hierop alvast de kleren uittrekken. 

Door de kunststof lagen die zijn gebruikt veert het kussen goed mee. De binnenkant is gemaakt van schuim. Zoals eerder benoemd is dat een goed materiaal voor een aankleedkussen, omdat het goed ademt en dus geen zweet veroorzaakt bij je kleine vriend. 

Een perfecte aankoop dus voor mensen die graag wat geld willen besparen - het opvoeden van een kind is immers al duur genoeg!

Voordelen Prénatal aankleedkussen

 • Heel voordelig
 • Ademt goed
 • Meerdere comfortabele lagen
 • Blijft goed op z'n plaats liggen

Nadelen Prénatal aankleedkussen

 • Niet het makkelijkst schoon te houden

4. Charley Fey grote Verschoonmand

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je een aankleedkussen specifiek om je baby in aan te kleden, of bijvoorbeeld de luiers te verschonen? Dat is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het opvoeden van je kind. Dit Aankleedkussen by Charley Fay is een prachtig product om dit bij te doen! Er wordt bij dit aankleedkussen namelijk een mandje meegeleverd waarin je je baby overal kunt helpen.

Het mandje heeft geen hoge zijkanten zoals de meeste mozes mandjes in deze lijst. Daardoor kun je makkelijker het zaakje van heer of mevrouw baby bereiken met je handen. Ook kleed je je baby makkelijker aan op deze manier - zo ziet je baby er net zo stijlvol uit als dit mandje!

Het Aankleedkussen is ontworpen door Charley Fey, een erkende baby ontwerper. Niet alleen wordt het dikke matras meegeleverd met het mandje, wat erg fijn is voor de baby - ook is het mandje voorzien van twee handvaten zodat je je baby overal kunt aankleden. Pas wel op, want het is niet veilig om hem te verplaatsen met de baby erin!

Voordelen Charley Fey grote Verschoonmand

 • Makkelijk mee te nemen
 • Leuk ontwerp
 • Lekker zacht en comfy voor je kind

Nadelen Charley Fey grote Verschoonmand

 • Minder geschikt voor luiers verschonen

5. Yunioo Luxe en stijlvol aankleedkussen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Yunioo Luxe en stijlvol aankleedkussen is het laatste product in onze top 5 beste aankleedkussens 2024. Deze nemen we nog even mee omdat we hem er vooral erg leuk uit vonden zien - en daarnaast is het ook een zeer goed aankleedkussen op functioneel gebied!

Dit Yunioo Luxe en stijlvol aankleedkussen is eigenlijk een soort mozes mandje, met wat lagere zijkanten. Je kan op deze manier goed bij je baby, maar hoeft niet bang te zijn dat hij of zij er uit rolt en zichzelf bezeert. Ook is er ruimte in het mandje over voor een speeltje, om je kind nog meer op zijn of jaar gemak te stellen.

Een Yunioo aankleedkussen kopen kun je doen voor baby's tot 1 jaar, dankzij het ruime formaat. Er is een zacht matras meegeleverd dat je wel elke keer schoon moet maken, maar dit geeft wel het maximale comfort voor je baby. Ook leuk: het mandje is gemaakt van 100% duurzame materialen. Perfect dus met het oog op de toekomst!

Voordelen Yunioo Luxe en stijlvol aankleedkussen

 • Goedkoop mozes mandje / aankleedkussen
 • Comfortabel voor je kind
 • Duurzaam

Nadelen Yunioo Luxe en stijlvol aankleedkussen

 • Kan minder makkelijk schoon gehouden worden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel aankleedkussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten aankleedkussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de aankleedkussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de besteaankleedkussens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>