Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste airtrtack turnmat?

AirTrack PRO STAR™ review

AirTrack PRO STAR™

Uit onze test is gebleken dat de AirTrack PRO STAR™ de beste airtrack turnmat in 2024 is. Als je goed wilt worden in gymnastiek raden we aan om de AirTrack PRO STAR™ aan te schaffen! Het is namelijk gemaakt van hoogwaardige kwaliteit.

Hiernaast is het ook waterdicht en kan je al je oefeningen op de mat doen. Je krijgt er ook een elektrische pomp bij zodat je het kan oppompen. Met een breedte van 1 meter hoef je je ook geen zorgen te maken dat je eraf valt.

Turnen is een intensieve sport dat uit verschillende onderdelen bestaat. Denk aan rekstok, ringen en de vloer etc. Het is dan ook een sport die ervoor zorgt dat je atletisch wordt. 

Op een turnmat kan je meerdere oefeningen doen. Een turnmat kan alleen wel heel hard zijn. Zo kan het zijn dat je last krijgt en heb je niet een extra vering. Daarom bestaat er tegenwoordig een airtrack turnmat. 

Het is een redelijk prijzig product en daarom is het belangrijk om een goede airtrack turnmat aan te schaffen. Daarom hebben wij dit artikel geschreven. Wij van Mutsy.nl hebben namelijk meerdere airtrack turnmatten getest. In dit artikel ontdek je de top vijf beste airtrack turnmatten van 2024!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste airtrack turnmatten uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Airtrack Turnmatten

AirTrack PRO STAR™ review
Beste Koop airtrack turnmat

1. AirTrack PRO STAR™

Flipflex Airtrack review
Beste professionele airtrack turnmat

2. Flipflex Airtrack

YouAreAir Turnmat review
Beste airtrack turnmat waterproof

3. YouAreAir Turnmat

One Movement® Airtrack review
Beste airtrack turnmat voor thuis

4. One Movement® Airtrack

AirTrack Pro - Turnmat
Beste dikke airtrack turnmat

5. AirTrack Pro - Turnmat

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste airtrack turnmat is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ airtrack turnmatten vergeleken

46+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Welke airtrack turnmat is het beste?

Je bent eindelijk aangekomen bij onze lijst! We hebben meegekregen dat er veel vraag is naar airtrack turnmatten. Hierom hebben wij dus deze test uitgevoerd. Aan de hand van onze testresultaten hebben wij een ultieme Top-5 opgesteld.

Hieronder vind je voor de beste airtrack turnmatten een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke turnmat voor je op een rijtje gezet. De eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test en reviews van andere consumenten. 

1. AirTrack PRO STAR™

AirTrack PRO STAR™ review
 • Handgemaakt (veel betere kwaliteit)
 • Antislip en een goede 'bounce'
 • Komt met een elektrische pomp en luxe opbergtas 
 • We hebben (nog) geen nadelen ontdekt bij dit product

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste airtrack turnmat 2024? Ga dan voor de AirTrack PRO STAR In & Outdoor turnmat! Dit is namelijk de beste koop die je kunt doen.

Het product is verkrijgbaar in verschillende afmetingen tot wel 6 meter. Hierdoor kan je er meerdere oefeningen op doen. Het is dan ook geschikt voor kleinere ruimtes maar je kan het ook in een gymzaal plaatsen.

Daarnaast kun je dit model ook buiten gebruiken. Wij vinden blauw het mooist maar uiteraard is dit persoonlijk en kun je ook kiezen voor een van de 4 andere kleuren. Dankzij het anti-slip materiaal kan je er goed op met blote voeten. 

Verder heeft de mat nog een goede bounce. Er zit genoeg veerkracht in waardoor je goede sprongen kan maken. Het heeft dan ook een dikte van 20 centimeter. Daardoor zit er veel lucht in en raak je de grond niet aan. De AirTrack PRO STAR is erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt er namelijk een elektrische pomp bij. De mat wordt dan snel gevuld zodat je het kan gebruiken.

2. Flipflex Airtrack

Flipflex Airtrack review
 • Krijgt er ook een tas bij
 • Inclusief alle benodigde accessoires
 • Inclusief goede instructies
 • Aan de grote kant voor thuis gebruik

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Geef jij gym les en zoek je de geschikte airtrack turmat? Kies dan voor de Flipflex Airtrack Ace Series! Deze grote mat kan je namelijk makkelijk meenemen.

Deze turnmat heeft een dikte van 10 centimeter. Daardoor is het dik genoeg om de meeste oefeningen op te doen. Je krijgt bij het product nog een heel pakket. 

Zo is het inclusief een elektrische pomp en een tas. In de tas kan je de turnmat opbergen. Hierdoor kan je het gemakkelijk meenemen en blijft de mat van hoge kwaliteit. Verder is het nog geschikt voor meerdere locaties.

Denk aan binnenlocaties maar ook buitenlocaties. Je kan het zelfs op het water gebruiken. Dan is het eigenlijk een soort waterbedje. Deze mat beschikt wel over anti-grip materiaal. Hierdoor blijf je stevig op de mat staan en haal je het beste uit de oefeningen.  

3. YouAreAir Turnmat

YouAreAir Turnmat review
 • In 4 verschillende maten
 • Gaat 7 jaar mee
 • Ook beschikbaar in verschillende kleuren
 • Slechts 15 centimeter dik

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Turnmatten moeten gemaakt worden van hoogwaardige kwaliteit. De YouAreAir Turnmat — AirTrack Pro 4.0 beschikt daarover, aangezien het ook waterproof is.

De YouAreAir Turnmat — AirTrack Pro 4.0 is te verkrijgen in 4 verschillende maten. Zo heeft de mat een lengte van 4 meter, maar kan je er ook één halen van 1 meter. Het heeft een dikte van 15 centimeter waardoor je de grond niet zal raken.

Je kunt de oefeningen goed uitvoeren. Daarnaast is het gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het is zo goed dat het een levensduur van 7 jaar heeft!

Verder kan je zelf de hardheid bepalen. Met de pomp kan je zelf bepalen hoeveel lucht erin zit. Soms is het namelijk handig om het niet helemaal vol te pompen.

De veerkracht is zeer goed en daarom is er minder kans op blessures. Het kan je zelfs helpen bij het behandelen van blessures. Deze mat kan je binnen, maar ook op het water plaatsen. Je kan er dus vele zomers plezier van hebben!

4. One Movement® Airtrack

One Movement® Airtrack review
 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Krijgt er ook een opbergtas bij
 • Beschikt over een twee keer zo dikke luchtkamer
 • Niet anti-slip

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Maar ben jij eerder op zoek naar een goede airtrack turnmat voor thuis? Neem dan de OneMovement Airtrack! Je kan het namelijk zeer gemakkelijk in je huis plaatsen.

De turnmat van OneMovement is de goedkoopste optie uit de lijst! Dit terwijl je er nog een elektrische pomp bij krijgt. Het is 3 meter lang waardoor je het op meerdere plekken kan plaatsen,

Je krijgt er ook nog een opbergtas bij. Hier kan je de mat in stoppen zodat je het kan meenemen. Hiernaast zit er nog een goede vering op. De vering zorgt ervoor dat je mooie sprongen kan maken en dat je goed kan oefenen.

Deze turnmat is ook heel erg makkelijk te gebruiken. De elektrische pomp zorgt ervoor dat je de mat met precisie kan oppompen. Verder is het ook nog heel erg multifunctioneel.

Je kan het namelijk ook gebruiken voor freerunnen. De mat is heel erg zacht waardoor het je goed op vangt. De lengte is ook lang genoeg zodat je veilig trucjes kan doen. De mat is binnen 10 minuten klaar om te gebruiken!

5. AirTrack Pro - Turnmat

AirTrack Pro - Turnmat
 • Kan je makkelijk in een draagzak doen
 • Je kan het op verschillende plekken plaatsen
 • Duurzaam, gaat dus ontzettend lang mee
 • Redelijk prijzig

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We eindigen deze lijst met de AirTrack Pro - Turnmat. Dit is de beste airtrack turnmat op het gebied van dikte. Er zit dan ook heel veel lucht in,

De Airtrack Turnmat Blauw is heel erg snel te gebruiken. Zo duurt het slechts 1 minuut voordat het is opgeblazen. Het is een dik model van 20 centimeter.

Daardoor raak je de grond niet als je valt. Het is te gebruiken voor binnen- en buiten plekken. Zo kan je het in de woonkamer plaatsen, maar is de tuin ook een geschikte plek. Je kan het ook heel makkelijk opbergen in een tas. 

Hiernaast heeft het ook een simpel design. Zo heeft het blauwe met witte kleuren waardoor het goed zichtbaar is. Het zijn geen kleuren die je huis er anders uit laten zien. 


Top 10 Airtrack Turnmatten

Waar kun je het beste een airtrack turnmat kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste airtrack turnmat van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte airtrack turnmatten bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 airtrack turmatten!


Airtrack turnmat kopen: hier moet je op letten

Bij het aanschaffen van een airtrack turnmat zijn er in ieder geval verschillende criteria om rekening mee te houden. Zo beschikt elk product over verschillende kenmerken. Ze hebben namelijk verschillende afmetingen, 

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste turnmatten test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria voorkom je kans op een miskoop. 

Let op de lengte van het model

Het eerste belangrijke punt is de lengte. Turnmatten kunnen verschillende lengtes hebben. Zo heb je een mat van 3 meter, maar heb je ook een mat van 5 meter.

Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken. Bekijk welke oefeningen je wil doen, zodat je kan bepalen hoe lang de mat moet zijn. Dit hangt natuurlijk ook samen met de plek waar je de mat wil neerzetten.

Let op de hoogte van het model

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van de mat. Dit varieert van 10 tot 30 centimeters. Hoe dikker de mat is, hoe meer lucht erin zit. Neem zeker niet een airtrack turnmat met de hoogte van een luchtbed, maar zorg voor een hoog genoeg model voor voldoende veiligheid.

Dan heb je vaak ook meer vering en de kans is kleiner dat je de grond aanraakt. Als je echt vloeroefeningen wil doen is het beter om een minder dikke mat te nemen. Je bent dan dichter bij de grond waardoor het realistischer is.

Let op de plaatsing

Waar wil je de mat neerzetten? Je kan het op verschillende plekken plaatsen. Zo kan je het in je huis zetten, maar kan je het ook meenemen naar de gymzaal.

Als je een klein huis hebt raden we aan om een kleinere mat te nemen. Daarbij is het ook goed om te kijken of de turnmat wel gebruiksvriendelijk is. Zo moet je het makkelijk op kunnen pompen zodat je het op de juiste plek kan plaatsen.

Prijs

Het laatste belangrijke punt is de prijs. Een airtrack turnmat is geen dagelijkse aankoop en ze zijn redelijk prijzig. Daarom is het goed om te kijken naar de prijs. Dit kan variëren van 150 tot 300 euro.

Het heeft ook te maken met de verschillende afmetingen. We raden aan om van tevoren een bepaald budget vast te stellen. Op deze manier kan je gerichter op zoek gaan.


Wat is de beste airtrack turnmat volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft zelf geen airtrack turnmat test uitgevoerd. Je kunt dus helaas niet op de website van de consumentenbond terugvinden welke airtrack turnmatten de beste opties van dit moment zijn.

Gelukkig hebben wij wel een airtrack turnmatten test uitgevoerd waarbij wij reviews en product specificaties van tientallen modellen met elkaar hebben vergeleken. Aan de hand van onze airtrack turnmatten vergelijking kun je dus alsnog een weloverwogen keuze maken.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een airtrack turnmat?

Airtrack turnmatten zijn zeer veerkrachtig en veilig om op te landen. Ze zijn licht van gewicht, makkelijk op te blazen en op te bergen, en bieden goede schokabsorptie, wat de belasting op gewrichten vermindert. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan activiteiten, van gymnastiek tot vechtsporten.

Wat zijn de verschillen tussen de soorten airtrack turnmatten?

Airtrack turnmatten variëren in dikte en lengte, wat invloed heeft op hun gebruik. Dikkere matten (20 cm) zijn beter voor intensievere gymnastiektrainingen, terwijl dunnere matten (10 cm) meer geschikt zijn voor algemeen gebruik en spelen. Langere matten bieden meer ruimte voor uitgebreide oefeningen, terwijl kortere matten handiger zijn voor kleinere ruimtes en gemakkelijk vervoer.

Hoe kies ik de juiste airtrack turnmat?

De keuze van een airtrack turnmat hangt af van je specifieke behoeften. Overweeg de grootte van de ruimte waar je de mat zult gebruiken, de aard van de oefeningen of sporten die je plant te doen, en je budget. Duurzamere en veelzijdige opties kunnen duurder zijn, maar bieden op lange termijn meer waarde.

Zijn airtrack turnmatten duurzaam?

De meeste airtrack turnmatten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PVC, wat ze duurzaam en bestand tegen regelmatig gebruik maakt. De levensduur kan worden verlengd door goed onderhoud en gebruik volgens de aanbevolen richtlijnen.

Kunnen airtrack turnmatten buiten worden gebruikt?

Veel airtrack turnmatten zijn ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze zijn vaak waterbestendig en hebben een antislip oppervlak voor veilig gebruik op verschillende ondergronden. Het is echter belangrijk om te controleren of de specifieke mat die je overweegt geschikt is voor buitengebruik.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>