• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste As Stofzuiger [Test 2024]

Beste As Stofzuiger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete As Stofzuiger

Powerplus POWX3000 Aszuiger review

Powerplus POWX3000 Aszuiger

Wil jij jouw barbecue of openhaard goed schoonmaken? Dan is een as stofzuiger een van de belangrijke gereedschap tools die jij nodig hebt.

Maar welke as stofzuiger is het beste? De redactie van Mutsy heeft het voor jou uitgezocht. Uit onze beste as stofzuiger test is gebleken dat de Powerplus POWX3000 Aszuiger de beste optie van dit moment is.

De Powerplus POWX3000 Aszuiger beschikt namelijk over een opvangbak van 15 liter en heeft naast een zuigfunctie ook een blaasfunctie. Verder heeft hij een vervangbaar filter en is hij te verkrijgen met een vermogen van 1000, 1200, 1600 en 1800 Watt.

Meer weten over deze beste as stofzuiger? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Wist je dat een as stofzuiger dé geheime held is voor een brandschone barbecue of openhaard? Met zijn krachtige zuigkracht en robuuste materialen is hij speciaal ontworpen om moeiteloos as en andere resten op te zuigen, waardoor je snel en gemakkelijk kunt schoonmaken.

As stofzuigers zijn er in verschillende formaten en prijsklassen, van betaalbaar tot professioneel. Maar welke past het beste bij jouw behoeften? Bij Mutsy hebben we een uitgebreide as stofzuiger test uitgevoerd, waarbij we tientallen modellen hebben onderzocht op belangrijke criteria.

Benieuwd naar onze bevindingen en welke as stofzuiger jouw perfecte match is? Blijf dan zeker verder lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 As Stofzuigers

Powerplus POWX3000 Aszuiger review

Beste koop as stofzuiger
1. Powerplus POWX3000 Aszuiger

Kärcher AD 2 Aszuiger

Beste as stofzuiger voor openhaard
2. Kärcher AD 2 Aszuiger

Powerplus POWX3013 Aszuiger

Beste as stofzuiger voor barbecue
3. Powerplus POWX3013 Aszuiger

Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger

Beste as stofzuiger bouw
4. Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger

Kaminer - Aszuiger

Beste goedkope as stofzuiger
5. Kaminer - Aszuiger


Best verkochte As Stofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste as stofzuigers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een as stofzuiger?

Bij het kopen van een as stofzuiger kan het verstandig zijn om met enkele criteria rekening te houden. Ben jij op zoek naar een as stofzuiger met groot- of klein vermogen of wil jij juist de goedkoopste optie? Om de beste keuze te maken is het verstandig kritisch naar de verschillende opties te kijken. Onderstaande criteria helpen jou daar bij.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste as stofzuiger test. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop. Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste as stofzuiger volgens de consumentenbond test. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen!

Vermogen

Een van de belangrijkste criteria om rekening mee te houden is het vermogen van een as stofzuiger. Het vermogen bepaalt namelijk grotendeels wat de zuigkracht van het model is. Wil jij je gehele barbecue as vrij maken? Dan is het dus belangrijk dat je een goede as stofzuiger aanschaft welke beschikt over een groot vermogen.

Ook wanneer jij een grote openhaard hebt welke jij as vrij wilt maken is het belangrijk dat je een as stofzuiger met een groot vermogen aanschaft. Heb jij een relatief kleine openhaard? Dan kun je ook prima overweg met een kleine as stofzuiger welke beschikt over een lager vermogen.

Specificaties

Naast het vermogen zijn er ook overige specificaties welke belangrijk kunnen zijn bij het maken van een keuze. Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit van een as stofzuiger en het tankmateriaal waarvan hij gemaakt is. De capaciteit van een as stofzuiger bepaalt namelijk hoeveel as jij kunt opzuigen voordat je de tank moet legen.

Bij een grote barbecue of grote openhaard is het daarom belangrijk om een as stofzuiger aan te schaffen met een grote capaciteit. Ook het tankmateriaal is een belangrijke criteria om naar te kijken. Wil jij de as stofzuiger buiten gebruiken? Dan kan verstandig zijn een as stofzuiger aan te schaffen die gemaakt is van roestvrijstaal. 

Op die manier weet je zeker dat jouw as stofzuiger geschikt is om jouw barbecue of openhaard as vrij te maken, ook wanneer deze nat is.

Prijsklassen

Als laatste zijn er as stofzuigers in verschillende prijsklassen. Voor relatief weinig geld kun je namelijk al een as stofzuiger aanschaffen. Het probleem is alleen dat niet alle goedkope as stofzuigers ook over de juiste kwaliteit beschikken. Aan de andere kant zijn ook zeker niet alle dure as stofzuigers automatisch van een goede kwaliteit.

In onze top 5 ontdek je daarom as stofzuigers uit verschillende prijsklassen. Alle as stofzuigers zijn hierin gemaakt van een goede kwaliteit en gaan zeer lang mee. 


Wat zijn de beste as stofzuigers?

Welke as stofzuiger is het beste? Het antwoord op deze brandende vraag ontdek je in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze ultieme as stofzuiger test hebben wijn namelijk een handige top 5 weten op te stellen. Hieronder ontdek je daarom de 5 beste as stofzuigers van dit moment.

Bij het opstellen van onze top 5 beste as stofzuigers hebben wij ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Om de keuze voor jou makkelijk te maken hebben wij iedere as stofzuiger voorzien van een korte product omschrijving. Benieuwd welke optie het beste bij jou past? Je ontdekt het hieronder!

1. Powerplus POWX3000 Aszuiger

Powerplus POWX3000 Aszuiger review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wat is de beste koop as stofzuiger van dit moment? Wij van Mutsy hebben het antwoord voor je! Uit onze test is gebleken dat de Powerplus POWX3000 Aszuiger de beste overal as stofzuiger van dit moment is. Deze as stofzuiger beschikt over een zeer goede kwaliteit, is gemaakt van duurzame materialen en heeft uitstekende specificaties.

De Powerplus POWX3000 Aszuiger kan aangeschaft worden met een vermogen van 1000, 1200, 1400 en 1600 Watt. Je kunt dus zelf bepalen hoe veel vermogen jij wilt dat de as stofzuiger heeft. De opvangbak van deze as stofzuiger heeft een inhoud van 15 liter waardoor deze een grote hoeveelheid stof kan opvangen zodat jij deze niet steeds hoeft te legen.

De Powerplus POWX3000 Aszuiger is geschikt voor het zuigen van een openhaard, barbecue, kachel en jouw werkplaats. Ook kun je deze as stofzuiger al in huis halen voor een zeer lage prijs. Meer weten over deze beste koop as stofzuiger? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen 

 • Kan in verschillende varianten aangeschaft worden
 • Geschikt voor kachel, openhaard, barbecue en werkplaats
 • Beschikt over een vervangbaar filter
 • Inclusief blaasfunctie

Nadelen

 • Beschikt niet over een zeer hoog vermogen

2. Kärcher AD 2 Aszuiger

Kärcher AD 2 Aszuiger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Kärcher AD 2 Aszuiger geplaatst in onze top 5. Deze as stofzuiger beschikt namelijk over een 1-delig filtersysteem en heeft een vermogen van 600 Watt. Hiermee is hij wat minder krachtig dan de nummer één, maar beschikt hij alsnog over zeer goede specificaties.

De capaciteit waarover de Kärcher AD 2 Aszuiger beschikt bedraagt 14 liter. Ook heeft dit model een ingebouwd filterreiniging systeem en een combinatie van een vlakfilter en grofvuilfilter. Zowel de slang als het mondstuk van deze as stofzuiger zijn hittebestendig.

Het nadeel van de Kärcher AD 2 Aszuiger is dat hij wat aan de duurdere kant is en dat hij niet over wieltjes beschikt. Hierdoor is hij wat minder makkelijk te verplaatsen en zal je hem dus moeten tillen om hem te kunnen verplaatsen.

Voordelen 

 • Beschikt over een reservoir van 14 liter
 • Dit model heeft een combinatie van een vlakfilter en grofvuilfilter
 • Dankzij de duurzame materialen waarvan hij is gemaakt gaat hij lang mee
 • Zowel de slang als het mondstuk zijn hittebestendig

Nadelen 

 • Dit model beschikt niet over wieltjes

3. Powerplus POWX3013 Aszuiger

Powerplus POWX3013 Aszuiger

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Powerplus POWX3013 Aszuiger geplaatst als beste as stofzuiger voor de barbecue. Deze as stofzuiger beschikt namelijk over een zeer groot vermogen van 1600 Watt waardoor hij zeer krachtig is. Dit in combinatie met het 20 liter reservoir maakt hem ideaal voor het schoonmaken van jouw barbecue.

Naast het schoonmaken van de barbecue kun je de Powerplus POWX3013 Aszuiger ook gebruiken bij het schoonmaken van jouw openhaard of kachel. Ook dit model kan in verschillende varianten aangeschaft worden. Wil jij een krachtiger model? Dan schaf je deze ook aan met een vermogen van 1800 Watt.

Aan de andere kant kun je de Powerplus POWX3013 Aszuiger ook aanschaffen met een vermogen van 1000 en 1200 Watt. Het filter is inclusief en kan gemakkelijk vervangen worden. Wil je meer weten? Dan raden wij jou aan om op de bovenstaande button te klikken. Je kunt er ook voor kiezen om een automatische stofzuiger aan te schaffen, maar dan komt een robotstofzuiger beter van pas.

Voordelen 

 • Beschikt over een zeer groot reservoir van 20 liter
 • Dit model kan met verschillende vermogens aangeschaft worden
 • Geschikt voor barbecue, openhaard, kachel etc.
 • Zuigkracht van 17 kPa

Nadelen 

 • Filter moet redelijk vaak gereinigd worden

4. Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger

Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger verkozen tot beste as stofzuiger voor in de bouw. Deze as stofzuiger heeft een vermogen van 600 Watt en kan naast as ook andere troepjes opzuigen. Om die reden hebben wij de Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger verkozen tot beste bouw as stofzuiger.

Een ander voordeel van de Kärcher AD 4 Premium - Aszuiger is dat hij een reservoir heeft met een inhoud van 17 liter. Hierdoor kun jij gemakkelijk een lange tijd stofzuigen zonder dat je constant het reservoir hoeft te legen. Deze as stofzuiger is gemaakt van een premium kwaliteit en gaat daarom zeer lang mee.

De prijsklassen van deze as stofzuiger ligt wel wat hoger. Hier ontvang je dan ook wel een goede as stofzuiger voor met uitstekende specificaties. De as stofzuiger beschikt over een stootrand en heeft een comfortabele draaggreep. Verder is hij vlambestendig en heeft hij ook een handige kabelhaak.

Voordelen 

 • Dit model is gemaakt van premium kwaliteit en gaat dus lang mee
 • Wordt geleverd met twee mondstukken
 • Het reservoir is vrij groot en heeft een inhoud van 17 liter

Nadelen 

 • Zeer prijzig

5. Kaminer - Aszuiger 

Kaminer - Aszuiger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij ook de Kaminer - Aszuiger opgenomen in onze top 5. Ben jij op zoek naar een budget optie? Dan is de Kaminer - Aszuiger een zeer goede optie voor jou. Deze as stofzuiger is namelijk zeer goedkoop terwijl hij wel over een goed filter beschikt en een zeer fijne zuigkracht heeft. 

Daarnaast wordt er een lang mondstuk meegeleverd waarmee jij gemakkelijk jouw openhaard, kachel of barbecue as vrij krijgt. Dit model beschikt over een vermogen van 800 watt en heeft een gemiddeld formaat reservoir. Het reservoir beschikt namelijk over een inhoud van 10 liter.

Een voordeel van de Kaminer - Aszuiger is dat hij beschikt over een lang netsnoer dat 2 meter lang is. De zuigbuis van deze as stofzuiger is 1 meter lang en de zuigleiding heeft een binnendiameter van 3,5 centimeter.

Voordelen 

 • Zeer goedkope optie
 • Dit model heeft zowel een blaas- als zuigfunctie
 • De CE marketing is zichtbaar

Nadelen 

 • Niet de stilste optie uit onze top 5

Veelgestelde vragen

Kunnen as stofzuigers ook nat vuil opzuigen?

Nee, de meeste as stofzuigers zijn specifiek ontworpen voor het opzuigen van droge materialen zoals as en fijn stof. Het is belangrijk om alleen droge as en stof op te zuigen om schade aan de stofzuiger te voorkomen. Wil jij dat gebruikstips voor de stofzuiger? Lees dan het artikel van de consumentenbond!

Zijn as stofzuigers geschikt voor het reinigen van open haarden en houtkachels?

Ja, as stofzuigers zijn ideaal voor het reinigen van open haarden, houtkachels en andere vuurplaatsen. Ze zijn ontworpen om efficiënt as en fijn stof op te zuigen, waardoor je deze plekken snel en gemakkelijk kunt reinigen.

Wat is een redelijke prijs voor de beste as stofzuiger?

De prijs van een as stofzuiger kan variëren afhankelijk van merk, functies en kwaliteit. Over het algemeen kun je verwachten dat ze ergens tussen de €50 en €150 kosten. Het is belangrijk om te investeren in een model dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en gebruikseisen.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>