Beste Autoshampoo van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste autoshampoo?

Meguiar's Ultimate Wash & Wax - Autowax - 1,42L - Carnauba & Polymeren - Verlengt Autowax Bescherming review

Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax

Uit onze test is gebleken dat de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax de beste autoshampoo is van 2024. Deze shampoo verrijkt de lak met een diepe glans, alsof de auto net in de wax is gezet. 

Door onze ervaring kunnen wij bevestigen dat deze shampoo, met zijn combinatie van Carnauba en Synthetic Polymer Technology, de meest effectieve oplossing is die wij ooit hebben gebruikt. Het laat onze auto's schoner worden dan we voor mogelijk hielden, iets wat wij als auto-enthousiastelingen enorm waarderen.

In ons team bij Mutsy waren we die vieze auto's echt beu. Gelukkig hebben wij de oplossing gevonden door zelf op zoek te gaan naar de beste autoshampoo.

Na een grondige testfase, waarbij wij persoonlijk meer dan 15 verschillende autoshampoos hebben vergeleken, hebben we onze top 5 favorieten voor 2024 samengesteld. Deze persoonlijke ervaringen en expertise delen we graag met jullie om te helpen je auto te laten stralen als nooit tevoren.

Onze zoektocht en tests hebben ons waardevolle inzichten gegeven in wat een autoshampoo echt effectief maakt. Deze kennis delen we met trots, zodat ook jij de juiste keuze kunt maken en je auto kunt laten blinken zoals wij dat nu doen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste autoshampoos uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Autoshampoos

Meguiar's Ultimate Wash & Wax - Autowax - 1,42L - Carnauba & Polymeren - Verlengt Autowax Bescherming review
Beste Koop autoshampoo

1. Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax

Turtle Wax 52880 Zip Wax Autoshampoo - 1,5 Liter review
Beste budget autoshampoo

2. Turtle Wax Zip Wax

Meguiar's Gold Class Car Wash - Autoshampoo - 470ml - Waterafstotend - Shampoo & conditioner review
Beste verhouding prijs-kwaliteit autoshampoo

3. Meguiar's Gold Class Car Wash

Turtle Wax 52708 Color Magic Jet Black Wax - Autowax - 500ml - Zwart review
Beste autoshampoo voor zwarte auto's

4.Turtle Wax 52708 Color Magic Jet Black Wax

Valma V04 Poetsemmer - Auto poetspakket
Beste autoshampoo pakket

5. Valma V04 Poetsemmer

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste autoshampoo is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

15+ autoshampoos vergeleken

36+ ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Welke autoshampoo is het beste?

Bij Mutsy zetten wij ons volledig in om jou van de beste kwaliteit te voorzien, wat resulteert in betrouwbare testresultaten. Dit commitment heeft ons geleid tot een duidelijke onderscheiding van enkele shampoos boven hun concurrenten.

Na het doornemen van onze bevindingen, hopen wij dat je net zo enthousiast wordt over onze top vijf beste autoshampoos van 2024 als wij. Onze persoonlijke inzet en expertise zijn de basis van deze selectie.

Hieronder hebben wij elke autoshampoo uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk product toegelicht. De eindbeoordeling van elk model is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test en reviews van andere consumenten. 

1. Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax

Meguiar's Ultimate Wash & Wax - Autowax - 1,42L - Carnauba & Polymeren - Verlengt Autowax Bescherming review
 • Grote fles waar je lang mee kan doen
 • Is zowel een wax als shampoo in één voor optimale glans
 • Beschadigt niet de huidige lak op je auto en is daardoor veilig te gebruiken
 • De geur kan door sommige mensen als niet prettig worden ervaren

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 1 vinden we de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax, dit is wat ons betreft de beste autoshampoo van 2024.

Allereerst is dit een zeer duurzame autoshampoo. Je hebt relatief weinig shampoo nodig om je auto helemaal schoon te krijgen waardoor je ontzettend lang met de fles kan doen.

Daarnaast is dit een shampoo die kwalitatief heel goed in elkaar zit. Na het wassen van je auto zal je auto weer glimmen als een zonnetje. Het is net alsof je auto in de wax heeft gestaan.

Verder zijn de producten van Meguiars eigenlijk altijd goed. Zie het als het Zwitserse zakmes onder de autoshampoo. Kortom, een absolute aanrader.

2. Turtle Wax Zip Wax

Turtle Wax 52880 Zip Wax Autoshampoo - 1,5 Liter review
 • Te koop voor een zeer goedkope prijs in verhouding tot soortgelijke autoshampoos
 • Gaat maar liefst 50 wasbeurten mee en is daardoor lang te gebruiken
 • Veilig te gebruiken op alle soorten autolak
 • Je kan er geen beestjes mee verwijderen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ook voor een klein budget zijn er prima autoshampoos verkrijgbaar op de markt. En dan al helemaal deze Turtle Wax Zip Wax! Ondanks de goedkope prijs is dit een zeer goede kwaliteit shampoo.

Zo is deze shampoo goed voor maar liefst 50(!) wasbeurten. Ja, echt! Daar kan je dus wel een tijdje mee vooruit. Daarnaast is het veilig te gebruiken voor alle soorten autolakken. Succes gegarandeerd.

3. Meguiar's Gold Class Car Wash

Meguiar's Gold Class Car Wash - Autoshampoo - 470ml - Waterafstotend - Shampoo & conditioner review
 • Zeer hoogwaardige shampoo voor een goedkope prijs
 • Perfect te gebruiken op alle soorten auto's
 • Schuimt goed en verwijderd grondig alle viezigheid
 • Minder wasbeurten te gebruiken 

Score

8.9

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan heb je het sowieso over deze Meguiar's Gold Class Car Wash.

Deze is net weer wat anders en scoorde daardoor als beste op het gebied van de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo is dit een zeer hoogwaardige autoshampoo die te koop is voor een zacht prijsje. 

Daarnaast wordt schuim actief verwijderd en vuil net zo goed. En dankzij de speciaal toegevoegde conditioners die in de shampoo zitten verwerkt komt er een prachtige, diepe glans op je auto.  

4.Turtle Wax 52708 Color Magic Jet Black Wax

Turtle Wax 52708 Color Magic Jet Black Wax - Autowax - 500ml - Zwart review
 • Speciaal gemaakt voor de zwarte auto
 • Herstelt de kleur en zorgt voor een diepe glans
 • Kan ook krasjes of doffe plekken verwijderen op de auto
 • Niet geschikt voor andere kleur auto

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als je een zwarte auto hebt, is de Turtle Wax 52708 Color Magic Jet Black Wax perfect. Hij is namelijk speciaal bedoeld voor de zwarte auto!

Zo zorgt deze wax ervoor dat jouw zwarte auto perfect gereinigd wordt en er geen vuil meer achterblijft. Ook geeft de autoshampoo een flinke glans waardoor het lijkt alsof je auto net nieuw is!

Ook camoufleert de shampoo eventuele krasjes of doffe plekken op de auto. Mooi meegenomen.

5. Valma V04 Poetsemmer

Valma V04 Poetsemmer - Auto poetspakket
 • Handige emmer om alles in te bewaren
 • Zeer goede kwaliteit voor de mooiste auto
 • Je krijgt meerdere producten geleverd zoals een spons, microvezel doek en insectenspray
 • Enigszins prijzig

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

En de laatste autoshampoo die een plekje wist te bemachtigen in onze top vijf is deze Valma V04 Poetsemmer. Wanneer je een iets groter budget hebt om te besteden is deze perfect.

Je krijgt namelijk naast de shampoo alle tools die je nodig hebt voor een perfect mooie en stralende auto! Zo krijg je een emmer, spons en insectenspray.

Zo krijg jij dus zelfs die vervelende kleine beestjes van je raam of auto af! En je kan het allemaal perfect bewaren in de emmer.


Top 10 Beste Autoshampoos


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste autoshampoos. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Autoshampoo kopen: hier moet je op letten

Autoshampoo is de redder in nood om ervoor te zorgen dat jouw geliefde auto er weer uit ziet als nieuw. Het is dan ook erg populair onder de auto-eigenaren, waardoor het aanbod ook vrij groot is geworden.

Dit kan misschien zorgen voor een overweldigend gevoel. Want: Welke autoshampoo is het beste? Wat is de beste autoshampoo volgens de consumentenbond?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag hebben wij eerst een aantal punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste autoshampoo.

Het is natuurlijk wel leuk als je hier zelf de keuze in hebt! Ga dus bijvoorbeeld niet alleen uit van de beste autoshampoo volgens de consument, maar kijk naar welk de beste is voor jouw persoonlijke situatie én auto.

Inhoud

Hoeveel autoshampoo je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je auto. Of misschien heb je wel twee auto's die je grondig wil reinigen.

Kijk daarom altijd goed naar de inhoud van de fles autoshampoo. Zo voorkom je dat je straks met te weinig zit. En wat overhouden is natuurlijk niet erg, dat kan je gebruiken voor de volgende wasbeurt.

Prijs

Een product als autoshampoo hoeft natuurlijk helemaal niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Je kan het zo prijzig maken als je zelf wil.

Er zijn genoeg aanbieders van autoshampoo die goede kwaliteit shampoo leveren. En dan zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Let er dus op dat je niet te veel uitgeeft.

Je kan natuurlijk kiezen voor een autoshampoo van de Action, vaak is de kwaliteit hiervan echter wel wat minder. In deze top 5 beste autoshampoo vind je een mix van duurdere en goedkopere autoshampoo's, zo kun je zelf bepalen welke shampoo het beste past bij jouw wensen.

Kleur auto

Sommige autoshampoos zijn zowel wax als shampoo ineen. Dit is dan vaak voor een specifieke kleur auto zoals zwart.

Lees daarom altijd van tevoren goed of dit het geval is bij de auto shampoo die je op het oog hebt. Je wil geen zwarte auto wax gebruiken op je witte auto.

Bij het kopen van een geschikte autoshampoo wil je dus altijd letten op de kleur van je auto. 

Geur

De geur van autoshampoo is natuurlijk niet zo belangrijk als bij een autoparfum, maar het kan nog steeds invloed hebben op jouw gebruiksplezier van een shampoo. Let goed op de geur van een autoshampoo voordat je hem aanschaft!


Wat is de beste autoshampoo volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over autoshampoos en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van Mutsy heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de Meguiar's Ultimate Wash & Wax uit gekomen als de beste autoshampoo van 2024!


Veelgestelde vragen

Wat maakt een autoshampoo beter dan gewone zeep?

Autoshampoo is speciaal ontwikkeld om vuil veilig te verwijderen zonder de beschermende waxlaag van je auto aan te tasten, in tegenstelling tot gewone zeep die deze laag kan verwijderen.

Kan ik autoshampoo gebruiken op elk type lak?

Ja, de meeste autoshampoos zijn veilig voor gebruik op alle soorten lakken, inclusief matte afwerkingen en wraps, maar controleer altijd de specificaties voor de zekerheid.

Wat is het verschil tussen autoshampoo met wax en zonder wax?

Autoshampoo met wax voegt een beschermende laag toe na het wassen, terwijl shampoo zonder wax alleen reinigt en geen extra bescherming biedt.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>