Beste Babyboekje [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Babyboekje

Lytse Pluis review

Lytse Pluis

De Lytse Pluis is een bekend babyboekje dat erg populair is onder baby's. Het is namelijk een goed verhaal en het rijmt ook. Hierdoor is het zeer aantrekkelijk voor baby's. Als ouder kan je dit boek ook gemakkelijk doorlezen. Je zult merken dat je het zelf ook stiekem leuk gaat vinden. Verder zitten er nog leuke tekeningen bij. Op deze manier blijft je baby afgeleid en krijg jij je welverdiende rust!

Het hebben van een baby kost veel moeite en energie. Daarom is het soms fijn om een dagje rust te hebben. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld een oppas laten komen. Maar je kan ook voor iets anders kiezen.

Je kan namelijk een babyboekje aanschaffen. De baby zal hierdoor afgeleid worden en leren te lezen. Maar wat is dan het beste babyboekje? Daar gaan wij van Mutsy dit artikel antwoord op geven.

Zo hebben we meerdere producten getest en de ultieme 5 hebben we in een lijst verwerkt. Dit zijn dus de beste babyboekjes van 2024. Ze zijn getest aan de hand van verschillende criteria. Hierdoor worden omschreven met een korte review.

Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Lees dan nu gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

1510

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Babyboekjes

Lytse Pluis review

Beste Koop Babyboekje
1. Lytse Pluis

Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje - Babyboekje - Educatief Babyspeelgoed

Beste Babyboekje Dieren
2. Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje

VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche - Educatief Babyspeelgoed - Dieren, Kleuren en Muziek - Van 6 tot 36 Maanden

Beste Babyboekje Educatief
3. VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche

Zacht Babyboekje Rotterdam - fairly made - in geschenkverpakking van kraft karton - duurzaam en origineel kraamcadeau

Beste Babyboekje Duurzaam
4. Zacht Babyboekje Rotterdam

Mijn papa is de beste

Beste Babyboekje Vader
5. Mijn papa is de beste boekje

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Wipstoeltje

Top 5: Beste Babygym

Top 10 Beste Babyboekjes

Kan jij niet wachten en wil je zo snel mogelijk een nieuwe babyboekje bestellen? Bekijk dan de top 10 beste babyboekje van Bol hieronder. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit het babyboekje test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een babyboekje?

Voordat je verder gaat, is het belangrijk om te weten dat het best lastig kan zijn om een babyboekje aan te schaffen. Een babyboekje kopen neemt namelijk veel tijd in beslag en daarom moet je een aantal dingen goed doornemen.

Wij hebben deze criteria hieronder voor je op een rijtje gezet. Als je dit goed doorneemt kan je ook een miskoop voorkomen. We hebben hier ook naar de consumentenbond gekeken.

Na het lezen van deze criteria ben je klaar om op zoek te gaan! Hierna kan je dus weer verder gaan naar onze ultieme Top 5.

Leeftijd

Als je een babyboekje gaat aanschaffen is het belangrijk om goed te kijken naar de leeftijd van het boek. Het boek moet namelijk gemakkelijk te lezen zijn voor je kind. Anders heb je er niets aan.

Daarnaast moet het ook niet van een te laag niveau zijn (als je baby een peuter is geworden). De leeftijd wordt vaak in de omschrijving aangegeven. Let hier dus goed op voordat je een aankoop doet

Soort boek

Net als volwassenen hebben kinderen ook hun eigen voorkeuren. Daarom moet er goed gekeken worden naar het soort boek. Je baby moet het natuurlijk wel leuk vinden en ook gaan lezen.

Probeer dus van tevoren te bekijken wat je baby leuk vindt (voor zover het kan). Ga daarna pas op zoek naar het juiste boek. Het zal zonde zijn als het boek helemaal niet gelezen wordt.  Dan verspil je ook geld.

Dikte

Het derde belangrijke punt is de dikte van het boek. Boeken moeten niet te dik zijn, maar ook niet te dun. Anders ben je in een dag al klaar met het boek en moet je al gauw een nieuwe kopen.

Hoe ouder de baby wordt, hoe dikker het boek kan. Ze hebben namelijk meer kennis en een dun boek lezen ze al snel uit. Het is daarom ook belangrijk dat de baby uitgedaagd wordt.

Budget

Net als bij andere aankopen is het ook belangrijk om het budget vast te stellen. Op deze manier kan je namelijk gerichter zoeken en veel geld besparen. Je zoekt namelijk niet boven je budget.

Maar je kan bijvoorbeeld ook aan een babyboekje aanbieding kijken. Dit zijn vaak goede boeken die voor een langere prijs verkocht worden. Hierdoor heb je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding


Wat is het beste babyboekje van 2024?

Je hebt al een beetje kunnen zien hoe de producten eruit zien. Daarom is het nu tijd dat we doorgaan naar de belangrijkste sectie van dit artikel. Hierin staan 2 vragen centraal: welk babyboekje is het beste?

En welk babyboekje past het beste bij mij? Wij van Mutsy hebben de producten getest aan de han van verschillende criteria: gebruiksgemak, leesbaarheid en prijs / kwaliteit. Hierover is een korte review geschreven.

Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Zo krijg je een goede indicatie van het product. Verspil dus geen tijd en lees gauw verder! Op deze manier vind je het juiste babyboekje voor je kind.

1. Lytse Pluis

Lytse Pluis review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Leesbaarheid

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Op de eerste plek hebben we natuurlijk de Lytse Pluis! Dit product hebben we net al geïntroduceerd omdat dit de beste koop van 2024 is. Hiermee haal je dus echt een topper in huis.

Iedereen kent het Nijntje-boek wel. Het is algemeen bekend omdat het juist zo'n goed babyboekje is. Daarom hebben we het ook op de verdiende eerste plek in onze lijst neergezet. Het boek is namelijk goed leesbaar en het is ook zeer leerzaam.

Er wordt veel in gerijmd waardoor de baby blijft focussen. Het geslacht wordt in het midden gelaten en daardoor kunnen ook meisjes het boek lezen. Verder is het gewoon een eenvoudig boek die aan alle eisen voldoet.

Het is namelijk niet te lastig en het is ook best wel een groot boek. Op deze manier krijg jij genoeg rust en wordt de baby steeds slimmer. Eigenlijk is het dus een win-winsituatie. Wie wilt dat nou niet?

Voordelen Lytse Pluis

 • Het boek is makkelijk leesbaar
 • Zorgt ervoor dat de baby's erbij blijven
 • Het boek is geschikt voor jongens en meisjes
 • De handleiding is in het Nederlands

Nadelen Lytse Pluis

 • Minder geschikt voor baby's onder de 3 jaar

2. Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje

Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje - Babyboekje - Educatief Babyspeelgoed

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Leesbaarheid

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Houd jouw baby van dierenboeken? Stop dan hier en bekijk dan gauw het Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje! Dit is namelijk een leuk en creatief boek.

Het Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje heeft hele zachte bladzijdes en daardoor is het een fijn boek om te lezen voor baby's. De visuele kleuren zorgen er ook voor dat de gedachtes van de baby gestimuleerd wordt.

Zelfs baby's die net uit de buik komen, kunnen al beginnen met het lezen van dit boekje. Verder is het nog heel gemakkelijk te lezen. Er zitten namelijk heel veel plaatsen in. Baby's kunnen namelijk nog niet lezen.

Op deze manier kunnen ze toch het verhaal volgen. Dat is toch fijn! Verder heeft dit boekje een uitstekende prijs. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding ook heel erg goed. Eigenlijk heeft het alles wat je zoekt in een babyboekje.

Voordelen Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje

 • Beschikt over leuke plaatjes
 • Geschikt voor baby's die net geboren zijn
 • Beschikt over leuke kleuren
 • Het boekje maakt een leuk geluid

Nadelen Lamaze Dieren Ontdekkingsboekje

 • Heeft geen specifieke personage

3. VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche

VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche - Educatief Babyspeelgoed - Dieren, Kleuren en Muziek - Van 6 tot 36 Maanden

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Leesbaarheid

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij graag dat je kind ook leert tijdens het lezen? Dan moet je bij het VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche zijn! Hiermee wordt je baby steeds slimmer.

Dit boekje is geschikt voor baby's vanaf 6 tot 36 maanden. Het betekent dus dat baby's heel lang van dit boekje kunnen genieten! Er zitten veel dieren, kleuren en muziek in. Op deze manier blijft de aandacht van de baby bij dit boekje.

Als je de bladzijdes omdraait, dan komen er leuke diertoetsen of geluidjes. Je zult merken dat de baby's telkens zullen lachen. Hiernaast kan je zelf het volumeniveau bepalen. Het is namelijk slecht als het geluid te hard staat natuurlijk.

Verder is het nog een heel zacht boek. Dit is ook handig voor de veiligheid, als de baby het boekje laat vallen. Kortom, met dit boekje haal je iets in huis waar je baby veel plezier aan gaat beleven.

Voordelen VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche

 • Beschikt over 3 toetsen waarmee het een interactief boekje is
 • Het volume kan je zelf regelen
 • Het boekje gaat automatisch uit
 • Heeft een stevig en duurzaam design

Nadelen VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche

 • Voor sommige baby's is het boekje iets te druk

4. Zacht Babyboekje Rotterdam

Zacht Babyboekje Rotterdam - fairly made - in geschenkverpakking van kraft karton - duurzaam en origineel kraamcadeau

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Leesbaarheid

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we dan het Zacht Babyboekje Rotterdam! Dit is namelijk een duurzaam babyboekje. Hiermee help je dus ook mee aan een betere wereld.

Het Zacht Babyboekje Rotterdam heeft een prachtig design met de Erasmusbrug erop. Dit is zeker niet de enige stad die je kan kiezen aangezien je nog uit 15 andere steden kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam.

Dat is heel erg leuk aangezien je het boekje daardoor persoonlijk kan maken. Je wordt als het ware meegenomen door de stad. Zo leert de baby dit ook al op een vroege leeftijd kennen. Verder is het nog een heel zacht boekje. 

Hierdoor kan iedereen ermee omgaan. Het is ook een mooi boekje. Als de baby te oud wordt kan je het nog altijd in de kamer houden voor de herinneringen. Dat is altijd leuk meegenomen. Je kan dit product met de hand wassen. Het gaat dus niet zo gauw kapot!

Voordelen Zacht Babyboekje Rotterdam

 • Verkrijgbaar in maar liefst 16 verschillende kleuren
 • De baby's kunnen ook met het boekje spelen
 • Beschikt over een mooi design

Nadelen Zacht Babyboekje Rotterdam

 • Minder geschikt voor oudere baby's 

5. Mijn papa is de beste boekje

Mijn papa is de beste

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Leesbaarheid

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We hebben de laatste plek weggelegd voor het Mijn papa is de beste boekje. Dit is namelijk een boekje dat uitstekend gelezen kan worden door de vaders!

Dit boekje komt je misschien bekend voor aangezien het al door vele mensen is aangeschaft. Het Mijn papa is de beste boekje is een liefdevol verhaal. Met dit verhaal wordt er namelijk veel getroost en wordt de hoofdpersonage ook getroost.

Op deze manier leert je baby ook over emoties. Het is geschikt voor baby's vanaf 1 jaar oud. Ze kunnen dus al snel beginnen met het lezen van dit boekje. Er zit dan ook een mooie boodschap in die we iedere ouder zullen aanraden.

Er zijn al veel ouders je voor gegaan en die zijn over het algemeen zeer tevreden geweest. Hiermee haal je dus een leuk boekje in huis die je baby dan ook zeker zal bevallen! Niet voor niets zit het in onze lijst.

Voordelen Mijn papa is de beste boekje

 • Is een liefdevol verhaal
 • Het boekje weegt bijna niets
 • De boodschap van het boekje is goed

Nadelen Mijn papa is de beste boekje

 • Niet geschikt voor baby's onder de 18 maanden

Hoeveel babyboekjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 babyboekjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de babyboekjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste babyboekjes zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 4, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>