Beste Babyfoon [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Beste Geteste Babyfoon

beste babyfoon

Luvion Easy Babyphone - Babyfoon met camera

Na het testen van meer dan 20 verschillende Babyfoons is er wat ons betreft maar 1 conclusie: De Luvion Easy Babyfoon is de best geteste Babyfoon van 2024. Deze babyfoon met camera beschikt over alle functionaliteiten die nodig zijn om je baby of kind goed in de gaten te houden. Zo beschikt hij over nachtzicht, heeft hij een terug spreekfunctie en kun je de kamertemperatuur zien. Verder werkt de app super goed en heb je een bereik van 250 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis. Benieuwd naar de laagste prijs van dit product? Klik hieronder om de beste prijs te zien!

Is er een baby op komst? Heb je al een baby? Dan houdt de vraag: "Wat is de beste Babyfoon?" je waarschijnlijk bezig.

Wat voor babyfoon moet je bijvoorbeeld kopen en waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van deze babyfoon? Om je op weg te helpen hebben we een uitgebreide babyfoon test gedaan waarin we meer dan 10 verschillende babyfoons hebben getest en vergeleken.

Het viel ons op dat veel van de babyfoons te duur zijn voor de functionaliteiten die ze daadwerkelijk bieden. Het kopen van een verkeerde babyfoon kan je natuurlijk flink wat geld kosten.

Om ervoor te zorgen dat jij geen miskoop doet hebben we een top 5 samengesteld met de babyfoons die als beste uit onze test zijn gekomen. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Babyfoons

beste babyfoon

Beste Koop Babyfoon

1.  Luvion Easy Babyphone - Babyfoon met camera - Premium Baby Monitor 

Luvion Essential Babyphone

Beste Babyfoon met camera en app
2. Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi Babyfoon 

Alecto DBX-85 ECO DECT

Beste  babyfoon zonder camera (Dect)
3. Alecto DBX-85 ECO

philips avent

Beste Babyfoon met stabiele verbinding
4. Philips Avent SCD843/01 - Digitale Videobabyfoon

babyfoon miniboss mb-350

Beste Babyfoon met temperatuursensor
5. Miniboss MB-350

Top 10 Beste Babyfoons

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste babyfoons.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Babyfoon?

Wanneer je net een baby hebt gekregen, zul je aan veel dingen moeten wennen. Ook dat je kleintje op een gegeven moment op zijn of haar eigen kamer gaat slapen. Je zult als nieuwe ouder dus ook een babyfoon aan moeten schaffen. Een babyfoon waarschuwt je direct wanneer je baby huilt of wakker is en dat geeft je een hoop rust. 

Een goede babyfoon uitzoeken kan een behoorlijke klus zijn. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een geschikte babyfoon? Het apparaat moet kunnen voldoen aan je wensen en benodigdheden. Er is inmiddels ontzettend veel aanbod. Juist daarom kun je in dit artikel lezen over de vijf beste babyfoon(s).

Om te bepalen wat de beste babyfoon van 2024 is hebben we gekeken naar onder meer de volgende factoren;

Hoe wil je je kind in de gaten houden?

Vroeger werden Babyfoons alleen gebruikt voor het luisteren naar je baby. Onderhand is dat wel anders. De technologie is razendsnel ontwikkeld waardoor er momenteel ontzettend veel mogelijkheden zijn bij het kopen van een goede babyfoon.

Je kunt tegenwoordig kiezen voor babyfoons met of zonder een camera. Beide soorten hebben voor- en nadelen. 

DECT of Wifi?

Babyfoons zijn verkrijgbaar met verschillende soorten verbindingen. Welke babyfoon verbinding het beste bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Over het algemeen maken we onderscheid tussen babyfoons met een DECT verbinding en babyfoons met Wifi.

Een babyfoon met DECT is storingsvrij en heeft vaak een groter bereik dan een babyfoon op wifi. Vaak zijn DECT babyfoons ook wat goedkoper.

Een Wifi babyfoon is vaak een babyfoon die beschikt over een camera. De verbinding draait dus altijd via de wifi. Dit kan een directe verbinding zijn tussen de babyfoon en de unit maar ook een verbinding met het thuis netwerk. Wifi babyfoons hebben over het algemeen iets minder bereik dan DECT babyfoons.

Privacy / veiligheid

Wanneer je een babyfoon met camera hebt dan is de privacy en veiligheid van je baby natuurlijk ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat andere mensen ongewenst meeluisteren of kijken. 

Om dit risico te verkleinen kun je beter voor een DECT babyfoon kiezen. De kans dat hier meegekeken of afgeluisterd wordt is namelijk significant kleiner. 

Toch staat de digitale veiligheid bij veel producenten hoog in het vaandel waardoor de meeste (nieuwe) babyfoons uitgerust zijn met alle functionaliteiten die nodig zijn om de veiligheid te waarborgen. Want net als bij een traphekje, wil je ervoor zorgen dat er niets met je kind gebeurd!

Functionaliteiten

Uiteraard spelen de functionaliteiten van de babyfoon ook een rol in het aankoopproces. Babyfoons zijn tegenwoordig uitgerust met verschillende handige functionaliteiten die het leven als ouder een stukje makkelijker maken.

Denk hierbij aan:

 • Terugspraak functie
 • Slaapliedjes
 • Infrarood
 • Opname functies
 • Waarschuwinglampjes
 • Temperatuur weergave

Kijk altijd goed welke functionaliteiten jij echt nodig hebt. Babyfoons met veel mogelijkheden zijn vaak een stuk duurder. Als je deze functionaliteiten toch niet gaat gebruiken is dit natuurlijk zonde van je geld.


Wat is de beste Babyfoon van 2024? 

Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel! Wat is de beste babyfoon van 2024? Wat is de beste babyfoon volgens de consumentenbond? In onderstaande sectie ontdek je het antwoord op deze vragen.

De babyfoons hieronder zijn gerangschikt in een top 5 lijstje. Hierbij hebben we gekeken naar de gebruikssituatie per babyfoon. Of je nu op zoek bent naar een DECT babyfoon of een Babyfoon met camera, de best geteste opties vind je hieronder!

1. Luvion Easy Babyphone - Babyfoon met camera - Premium Baby Monitor

beste babyfoon

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op nummer één van deze lijst vinden we een luvion babyfoon. Uit verschillende tests is de Luvion Easy als de beste babyfoon met camera naar boven gekomen.

Deze babyfoon heeft alles wat je nodig hebt om helemaal te kunnen ontspannen wanneer je baby slaapt.Het apparaat werkt intuïtief.

Nachtzicht wordt bijvoorbeeld automatisch ingeschakeld. Je hebt met het nachtzicht tot wel vijf meter zicht.Het fijne van de Luvion Easy is dat er een gecodeerd signaal wordt uitgezonden, wat zorgt voor een 100% veilige connectie zonder storingen.

Daarnaast is er met het apparaat een bereik tot zo’n 250 meter. De camera kan niet alleen in het donker beeld opnemen, ook is deze in iedere richting te draaien, zodat je van een afstand de hele kamer kunt bekijken.De babyfoon camera is eenvoudig te installeren en heeft zelfs een terugspreekfunctie.

Wanneer je kindje al iets ouder is, kun je dus via de babyfoon met hem of haar praten.Benieuwd naar de kamertemperatuur? Ook deze wordt door de camera geregistreerd. Naast dit alles is het apparaat niet duur.

Het enige wat als een nadeel kan worden opgevat, is dat de camera een fel blauw lampje heeft wanneer je het nachtzicht activeert. Ook is het niet mogelijk de camera via een afstandsbediening te draaien of in te zoomen.

Bekijk de Luvion Easy op Bol.com

Voordelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon met camera - Premium Baby Monitor

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Lange accuduur
 • Duidelijk fel licht

Nadelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon met camera - Premium Baby Monitor

 • Geen

2. Luvion Essential Limited Babyfoon met Camera + Babysense 7 

Luvion Essential Babyphone

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste babyfoon met camera en app? Uit de babyfoon test kwam de Luvion Grant Elite 3 Connect naar voren als zowel één van de duurdere maar ook de beste babyfoon. De babyfoon met camera, wifi en een app beschikt over een triple mode. Dit houdt in dat het apparaat op drie verschillende manieren kan worden gebruikt. De eerste is gewoon thuis.

Met de haarscherpe touchscreen monitor kun je je baby zeer goed zien en horen. De tweede manier is thuis dezelfde monitor gebruiken, terwijl je partner op een andere locatie met de wifi en de app vanaf zijn of haar telefoon mee kan kijken en luisteren.Als laatste kun je er voor kiezen de monitor helemaal weg te laten en alles via de app op je telefoon te doen. De app stuurt je een notificatie wanneer je kindje wakker is.

De connectie van de babyfoon is privé en beveiligd met een wachtwoord. Naast deze bijzondere functies, heeft de babyfoon alles wat je maar nodig kunt hebben. Van een inzoomfunctie tot het terug kunnen spreken en van en temperatuurweergave tot slaapliedjes afspelen. Een ideale babyfoon dus.

Bestel de Luvino Grand Elite direct via Bol.com

Voordelen Luvion Grand Elite 3 Connect

 • Makkelijk te verbinden met wifi
 • Beschikt over aan handige 
 • Haarscherp touchscreen

Nadelen Luvion Grand Elite 3 Connect

 • Prijs ligt een stuk hoger dan de alternatieven in dit artikel

3. Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon

Alecto DBX-85 ECO DECT

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je op zoek bent naar de beste goedkope babyfoon zonder al te veel poespas, dan zit je met de Alecto DBX-85 ECO DECT goed. Deze babyfoon is vooral bekend om de zeer simpele bediening. Je hoeft alleen maar de babyunit aan te sluiten, vervolgens de ouderunit op te laden en dan met een druk op de knop verbinding te maken tussen beide units. Het enige wat je daarna hoeft te doen is zorgen dat de accu niet leeg raakt en hem regelmatig even zal moeten opladen. 

De babyfoon heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Het apparaat is niet duur en de kwaliteit is hoog. De gevoeligheid voor geluid is instelbaar. Het apparaat behoort tot de ECO-reeks van Alecto. Dit houdt in dat het stralingsniveau laag is. 

Ook is de babyfoon duurzaam in gebruik. De stand-by tijd is zo’n 24 uur en je komt daarmee gemakkelijk de nacht door zonder de babyfoon op het stroomnetwerk aan te moeten sluiten. Het geluid van het apparaat is erg goed. Tot op een afstand van 300 meter krijg je een storingsvrij en helder geluid. 

Door de gevoeligheid van de microfoon aan te passen, kun je er voor kiezen alle geluidjes te laten registreren of alleen wanneer je baby huilt. Het enige nadeel aan deze babyfoon is dat er geen zoomfunctie en temperatuurmeter zijn.

Voordelen Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon

 • Simpele bediening
 • Goede prijs- kwaliteit verhouding
 • Laag stralingsniveau
 • Stand-by tijd van 24 uur

Nadelen Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon

 • Geen zoom functie
 • Geen temperatuur meter

4. Philips Avent SCD843/01 - Digitale Videobabyfoon

philips avent

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Vind jij het belangrijk dat je ten alle tijden een veilige en persoonlijke verbinding hebt met de baby? Kies dan voor de Philips Avent SCD843/01 - Digitale Videobabyfoon.

Dit is een goede babyfoon van het merk Philips die beschikt over een helder beeld en geluid. Bovendien kun je via het 3,5 inch LCD-scherm ten alle tijden contact houden met de baby. Deze babyfoon beschikt over zogenaamde FHSS-technologie die ervoor zorgt dat de verbinding altijd veilig is en de kans op inferentie minimaal is.

Ook heeft deze babyfoon een nachtfunctie waardoor je de hele nacht je baby kunt zien. Het 3,5 inch kleurenscherm maakt het overigens mogelijk om tot 2x te zoomen.

Ook heeft de babyfoon een VOX-functie (ECO stand) waardoor je minder stroom verbruikt. Wel zo lekker voor de energie rekening.

Kortom een geweldige Babyfoon voor ouders die veel belang hechten aan een veilige en constante verbinding.

Voordelen Philips Avent SCD843/01 - Digitale Videobabyfoon

 • Veilige verbinding
 • 3,5 Inch kleurenscherm met zoom tot 2x
 • Terugpraatfunctie 

Nadelen Philips Avent SCD843/01 - Digitale Videobabyfoon

 • Geluidskwaliteit is matig

5. Miniboss MB-350

babyfoon miniboss mb-350

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Bij de babyfoon test bewees de Miniboss MB-350 zich als een ‘beste koop babyfone’. Het apparaat maakt het ontzettend makkelijk constant op de hoogte te blijven van wat er in zijn of haar slaapkamer gebeurt. 

De babyfoon bestaat uit een set van een monitor en een camera die storingsvrij aan elkaar zijn gekoppeld. Ze storen dus niet met andere apparaten. Wanneer er onvoldoende licht is in de kamer, schakelt de nachtzichtfunctie zich automatisch in. Een handig kenmerk is verder dat er slaapliedjes kunnen worden afgespeeld. Deze worden via de camera uitgezonden en er is een lijst met verschillende liedjes beschikbaar.

 Ook is er een spreekfunctie via de knop aan de voorkant van de monitor. Via de temperatuursensor op de camera houdt de je temperatuur in de kamer in de gaten. Verder is het mogelijk om met de camera in te zoomen en de kantelen. Zo stel je snel en gemakkelijk het ideale zicht op je kindje in. 

Dit is nog niet alles, want ook de alarmfunctie maakt het gemakkelijk jezelf te herinneren aan bijvoorbeeld een voedmoment. Ook aan het milieu is gedacht. Wanneer er 30 seconden lang geen geluid is, schakelt de microfoon zich uit tot er weer een nieuw geluidje wordt opgevangen.

Voordelen Miniboss MB-350

 • Bij onvoldoende licht wordt nachtzichtfunctie automatisch ingeschakeld
 • Mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen
 • Mogelijkheid om herinneringen voor voedmomenten in te stellen
 • Temperatuursensor

Nadelen Miniboss MB-350

 • Geluidskwaliteit valt tegen.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Babyfoons hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten babyfoons getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Babyfoons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste babyfoons op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 15, 2024

mei 14, 2024

mei 14, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>