Beste Babyvoeding [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Babyvoeding

Beste babyvoeding

Olvarit Variatiemenu Maaltijd 4 smaken babyvoeding - 12 x 250g

Wat is het best geteste babyvoeding van dit moment? Wij zijn op zoek gegaan naar de antwoorden in onze beste babyvoeding test. Uit deze test is gebleken dat het Olvarit Variatiemenu als beste uit de test is gekomen. Dit hebben wij gedaan door naar verschillende criteria te kijken en veel reviews van andere consumenten te lezen.

Zo wordt dit variatiemenu geleverd met 4 verschillende smaken in de hoeveelheid 12 x 250 gram. Dit is ideaal om er achter te komen welke smaak jouw baby het aller lekkerste vindt. Doordat de potjes ook los te kopen zijn kun je na het testen van de verschillende smaken, meer kopen van de favoriete smaak van het variatiemenu. 

Benieuwd naar de prijs? Klik op onderstaande button!

Voor je kind wil je natuurlijk alleen het beste. Zeker als het aankomt op babyvoeding is het belangrijk dat de maaltijd gezond en voedzaam is. Bovendien is het wel zo fijn als je kindje zijn bordje graag leeg eet. Niemand heeft immers zin in een strijd aan tafel. De beste babyvoeding volgens de Consumentenbond maak je zelf.

Zo weet je namelijk precies wat er op tafel komt en welke ingrediënten je gebruikt. In de praktijk blijken babypotjes alleen wel erg praktisch te zijn. Ze zijn namelijk super snel klaar en aangepast aan de smaak en de behoeftes van je kleintje.

Ben je benieuwd naar de beste koop babyvoeding? Hieronder lees je een aantal tips én geven wij een babyvoeding review van maar liefst vijf verschillende babypotjes van de merken Olvarit, NaturNes, Nestlé en HiPP. Onze babyvoeding test bestaat uit een aantal onderdelen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Babyvoeding

Beste babyvoeding

Beste koop babyvoer
1.  Olvarit Variatiemenu Maaltijd

Beste babyvoeding

Beste babyvoer biscuit
2. Nestlé Ontbijtpapje Biscuit

Beste babyvoeding

Beste babyvoeding potjes
3. Olvarit Bloemkoolschotel

Beste babyvoeding

Beste babyvoeding kunstvoeding
4. NaturNes Bio Volkoren Spaghetti Tomaat Wortel Rundvlees

Beste babyvoeding

Beste goedkope babyvoeding
5. HiPP BIO maaltijd vanaf 4 maanden

Top 10 Beste Babyvoeding

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste babyvoeding.


Waar op letten bij het kopen van babyvoeding?

Maar waar moet je op letten bij het kopen van babyvoeding en welke babyvoeding past het beste bij jouw baby. Je komt er achter in dit artikel. Wij hebben namelijk, om het jou wat makkelijker te maken, alle belangrijke criteria hieronder opgesomd. Hierbij hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste babyvoeding test geselecteerd zodat jij geen miskoop doet.

Deze criteria zijn ook getest in de beste babyvoeding volgens de consumentenbond test. Hierbij hebben wij verschillende bekende merken en smaken onder de loep genomen. Ook hebben wij een heleboel reviews van andere consumenten gelezen om zo een ultieme top 5 op te kunnen stellen. Benieuwd naar de belangrijkste criteria? Lees gauw verder!

Allereerst kijken we naar de prijs van de babyvoeding en de leeftijd waarvoor de voeding geschikt is. Daarna letten we op de ingrediënten. De best geteste babyvoeding hoort namelijk geen ongezonde ingrediënten (zoals toegevoegde suikers en zout) te bevatten. Het is bovendien belangrijk dat de babypotjes voldoende gezonde vetten, energie en variatie bieden. Ook een vegetarisch potje hoort bijvoorbeeld vleesvervangers –zoals ei of peulvruchten- te bevatten. Zo bied je je kind een zo volledig mogelijke maaltijd met één potje. Lees snel verder voor de uitkomst van onze babyvoeding test.

Leeftijd

Allereerst kijken we naar de prijs van de babyvoeding en de leeftijd waarvoor de voeding geschikt is. Dit staat vaak aangegeven in de titel of in de product omschrijving.

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden omdat niet alle babyvoeding geschikt is voor alle leeftijden. Dit heeft te maken met de ingrediënten en vitamines die er in zitten. Tijdens het eten kan je dan een babyboekje voorlezen, zodat je kind alles gaat opeten!

Ingrediënten

Daarna letten we op de ingrediënten. De best geteste babyvoeding hoort namelijk geen ongezonde ingrediënten (zoals toegevoegde suikers en zout) te bevatten. Het is bovendien belangrijk dat de babypotjes voldoende gezonde vetten, energie en variatie bieden.

Ook een vegetarisch potje hoort bijvoorbeeld vleesvervangers –zoals ei of peulvruchten- te bevatten. Zo bied je je kind een zo volledig mogelijke maaltijd met één potje.

Smaken

Als derde is de smaak erg belangrijk. Alle baby's zijn anders en elke baby heeft een andere voorkeur qua smaak. Het kan daarom handig zijn om verschillende smaken uit te testen en te kijken hoe jouw baby reageert. Het voordeel is dat er vaak ook variatiemenu's worden aangeboden. Bekijk onze top 5 voor het beste variatiemenu.

Prijs

Als laatste is de prijs erg belangrijk. Er worden namelijk redelijk dure babyvoedingen aangeboden omdat verkopers er soms vanuit gaan dat ouders van alles betalen om hun kind te verzorgen. Dat is ook zo, echter ligt de prijs daarom soms onnodig hoog. Wij hebben hier in onze test rekening mee gehouden en alleen de beste prijs-/kwaliteitsverhouding babyvoeding geselecteerd. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald. 


Wat is de beste babyvoeding van 2024? 

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd om de beste opties van dit moment uit te lichten. Bij het uitvoeren van onze beste babyvoeding test hebben wij heel veel verschillende variaties voorbij zien komen. Het was daarom ook een hele klus om alle reviews van consumenten goed door te lezen. Toch is het ons gelukt.

Hieronder vind je daarom de beste opties van dit moment getest aan de hand van verschillende criteria en reviews van andere consumenten. We hebben rekening gehouden met iedereen waardoor er babyvoeding in verschillende categorieën en prijsklassen worden aangeboden. 

Benieuwd naar de producten die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees snel verder!

1. Olvarit Variatiemenu Maaltijd - babyhapje vanaf 15+ maanden

Beste babyvoeding

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Babyvoeding kopen is een stuk goedkoper als je meteen een flinke voorraad inslaat. Het Olvarit Variatiemenu kost is één van de goedkopere potjes uit onze test. Het Olvarit Variatiemenu is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 15 maanden en heeft wat grovere stukjes en een herkenbare groentesmaak. Op deze manier wordt je kleintje alvast klaargestoomd om straks echt met de pot mee te eten. 

De potjes bevatten (helaas) wel toegevoegde suikers en zout, maar scoren goed op variatie en smaak. Het menu bevat potjes met: sperziebonen Surinaamse kipschotel, broccoli rundvlees rijst, bruine bonen appel rundvlees aardappel en spaghetti bolognese. Het enige wat wat ons betreft mist in het variatiemenu? Dat is een vegetarisch potje of een potje met vis.

Bekijk Olvarit op Bol.com

Voordelen Olvarit Variatiemenu Maaltijd - babyhapje vanaf 15+ maanden

 • Eén van de goedkopere babypotjes uit de test
 • Grovere stukjes en herkenbare groentesmaak
 • Gevarieerd en lekker
 • Relatief goedkoop

Nadelen Olvarit Variatiemenu Maaltijd - babyhapje vanaf 15+ maanden

 • Bevat toegevoegde suikers en zout

2. Nestlé Ontbijtpapje Biscuit 

Beste babyvoeding

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het Nestlé Ontbijtpapje Biscuit is ideaal als je haast hebt ’s ochtends. Je hoeft alleen even water toe te voegen en je kleintje kan aan zijn ontbijt beginnen. Het papje zit boordevol granen, ijzer, vitamines en voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om te groeien. 

Het papje is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden en is een volwaardig en compleet ontbijt. De enige nadelen die wij ontdekken? Dat is dat het papje vrij veel suikers bevat en natuurlijk geen groentes, fruit en vlees(vervangers) bevat. Het is hierdoor prima als ontbijt, maar het is natuurlijk geen maaltijdvervanger voor de lunch of het diner.

Voordelen Nestlé Ontbijtpapje Biscuit 

 • Makkelijk te bereiden en snel klaar
 • Volwaardig en compleet ontbijt voor de kleintjes
 • Grootverpakking

Nadelen Nestlé Ontbijtpapje Biscuit 

 • Vrij veel suikers

3. Olvarit Bloemkoolschotel

Beste babyvoeding

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: de Olvarit Bloemkoolschotel zijn de meest gewilde smaak potjes uit onze test. De groentehapjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden en zijn qua smaak en textuur precies aangepast aan de wensen van je kleintje.

En nu het goede nieuws: de Olvarit Bloemkoolschotel is wat ons betreft de beste babyvoeding als je op zoek bent naar een babypotje met weinig suikers en zout. 

De babypotjes bevatten in verhouding namelijk weinig suikers en zout en scoren aanzienlijk beter dan de andere babypotjes uit de test. De Olvarit Bloemkoolschotel zijn erg geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 maanden, voor grotere kinderen bevatten de groentehapjes net te weinig energie en gezonde vetten.

Voordelen Olvarit Bloemkoolschotel

 • Bevat weinig suikers en zout
 • Goede smaak en textuur voor kinderen vanaf ongeveer 8 maanden
 • Gewilde smaak
 • Relatief goedkoop

Nadelen Olvarit Bloemkoolschotel

 • 1 smaak

4. NaturNes Bio Volkoren Spaghetti Tomaat Wortel Rundvlees

Beste babyvoeding

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Welke babyvoeding is het beste als je je kind graag zo natuurlijk mogelijk wilt laten eten? Op die vraag antwoorden wij: zelfgemaakte babyhapjes of biologische babypotjes. 

De NaturNes Bio Baby Maaltijden zijn helemaal biologisch. De potjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en bevatten lekker veel biologische groentes en vlees. Zo bevat dit potje volkoren spaghetti met tomaat, wortel en rundvlees.

Helaas bevatten ook deze babypotjes wel suikers en zout. Het aantal suikers (3,2 gram per 100 gram) is zelfs de hoogste waarde uit alle babypotjes van onze test. Jammer, want qua smaak en variatie scoren de NaturNes Bio Baby Maaltijden wel goed.

Bekijk NaturNes Bio Baby

Voordelen NaturNes Bio Volkoren Spaghetti Tomaat Wortel Rundvlees

 • Biologisch, lekker en gevarieerd
 • Goedkoop
 • 6 pack

Nadelen NaturNes Bio Volkoren Spaghetti Tomaat Wortel Rundvlees

 • Bevat vrij veel suikers en zout

5. HiPP BIO maaltijd vanaf 4 maanden

Beste babyvoeding

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot testen we de HiPP BIO Maaltijden. Deze maaltijden zijn helemaal biologisch, zonder conserveermiddelen en bovendien zonder zout. Hierdoor zijn ze erg geschikt als eerste hapjes voor je kindje tussen de 4 en de 6 maanden. 

Wij worden dan ook oprecht blij van de prijs, de smaak én het feit dat de maaltijden biologisch en zoutloos zijn. Iets minder blij zijn we met de toegevoegde suikers.

Helaas is het wel een feit dat eigenlijk alle babypotjes zout bevatten én dat kinderen zoet simpelweg erg lekker vinden. 

De prijs voor beste goedkope babyvoeding van 2024? Die gaat wat ons betreft naar de HiPP BIO Maaltijden (helaas meer suikers maar wel het goedkoopste potje uit onze test).

Voordelen HiPP BIO maaltijd vanaf 4 maanden

 • Biologisch en lekker
 • Geen zout toegevoegd
 • Goedkoopste babypotje uit onze test

Nadelen HiPP BIO maaltijd vanaf 4 maanden

 • Bevat helaas wel toegevoegde suikers

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel babyvoeding hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten babyvoeding getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de babyvoeding op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste babyvoeding op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>