• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Badkamer Ventilator van 2024

Beste Badkamer Ventilator van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste badkamer ventilator?

RestantOutlet Badkamerventilator review

RestantOutlet Badkamerventilator

Uit onze test is gebleken dat de RestantOutlet Badkamerventilator de beste badkamer ventilator van 2024 is. Met de Badkamerventilator van RestantOutlet breng je binnen een mum van tijd de vochtigheidsgraad in je badkamer naar beneden.

Dit is een stille badkamer ventilator die gemakkelijk te installeren is en geschikt is voor ruimtes tot 15m2. Verder heeft dit product een handige timer die je kunt instellen tussen de 2 en 30 minuten. Zodra deze afloopt, stopt de ventilator automatisch.

Ben jij bezig met het creëren van een nieuwe badkamer of heb jij last van vochtigheidsproblemen in jouw badkamer? Dan is een badkamer ventilator een hele goede optie. Met een badkamer ventilator zorg jij namelijk dat het vocht dat ontstaat tijdens het douchen of badderen, direct wordt afgevoerd naar buiten.

Veel mensen hebben last van schimmels in hun badkamer. Dit is erg onhygiënisch en ziet er ook niet fraai uit. De oorzaak hiervan is dat slecht geventileerde badkamers vaak lang vocht vasthouden na het douchen. Dit vocht dat lang op oppervlakken blijft zitten zorgt voor het ontstaan van schimmels.

Om dit te voorkomen en je badkamer schoon en hygiënisch te houden is een badkamer ventilator dus een hele goede optie. Maar wat zijn de beste badkamer ventilators van dit moment en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een badkamer ventilator? Je ontdekt het in dit artikel!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste badkamer ventilator uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 badkamer ventilatoren

RestantOutlet Badkamerventilator review
Beste Koop badkamer ventilator

1. RestantOutlet Badkamerventilator

Badkamerventilator Design review
Beste badkamer ventilator met vochtsensor

2. Badkamerventilator Design

Plieger Ventilator met Timer review
Beste badkamer ventilator grote ruimtes

3. Plieger Ventilator met Timer

Soler & Palau Silent badkamerventilator review
Beste stille badkamer ventilator

4. Soler & Palau Silent badkamerventilator

RestantOutlet Badkamerventilator Ø 100 mm review
Beste budget badkamer ventilator

5. RestantOutlet Badkamerventilator Ø 100 mm

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste badkamer ventilator is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ badkamer ventilatoren vergeleken

61+ ervaringen gecheckt

14+ uur onderzoek


Welke badkamer ventilator is het beste?

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor de belangrijkste sectie uit dit artikel. Want welke badkamer ventilator is het beste? Wij hebben tientallen verschillende modellen met elkaar vergeleken en zijn tot verrassende testresultaten gekomen. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een top 5 beste badkamer ventilatoren weten op te stellen.

Hieronder hebben wij elke badkamer ventilator uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke badkamer ventilator benoemd. Bij het beoordelen van de badkamer ventilatoren hebben wij ook reviews van andere consumenten meegenomen. Daarom is de gegeven eindbeoordeling van elke badkamer ventilator gebaseerd op het door ons uitgevoerde onderzoek en reviews van andere consumenten.

1. RestantOutlet Badkamerventilator

RestantOutlet Badkamerventilator review
 • Beschikt over een vochtsensor
 • Beschikt over een verstelbare timer
 • In meerdere formaten en kleuren verkrijgbaar
 • Niet geschikt voor erg grote badkamers

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de eerste plek hebben wij de Badkamerventilator Ø 100mm Silent met vochtsensor en timer geselecteerd als beste badkamer ventilator van dit moment. Deze badkamer ventilator is namelijk in drie verschillende formaten te verkrijgen namelijk 100mm, 125mm en 150mm. 

Deze formaten zijn veel voorkomend waardoor er hoogstwaarschijnlijk een formaat tussen zit die geschikt is voor jouw badkamer. Wil je liever geen witte badkamer ventilator dan is het ook mogelijk om dit model in het zwart te verkrijgen.

De Badkamerventilator Ø 100mm Silent met vochtsensor en timer beschikt over een vochtsensor die de ventilator automatisch aanzet bij een vochtigheidsgraad boven 75%. Daarnaast beschikt deze badkamer ventilator ook over een instelbare timer die ingesteld kan worden op 2 tot 30 minuten.

Wil je meer weten over deze badkamer ventilator? Klik dan op de bovenstaande button en kom er achter!

2. Badkamerventilator Design

Badkamerventilator Design review
 • Geschikt voor grote badkamers
 • Veel voorkomend formaat
 • Ook te gebruiken in andere kamers dan de badkamer
 • Maakt aardig wat geluid

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een badkamer ventilator die geschikt is voor grotere formaat badkamers? Dan is de Badkamerventilator Design een goede optie. Deze badkamer ventilator heeft een formaat van 125mm wat een veel voorkomend formaat is. Dit maakt deze badkamer ventilator geschikt om jouw oude ventilator te kunnen vervangen.

Deze badkamer ventilator is geschikt voor een maximale ruimte van 66 vierkante meter. Daarnaast kan hij ook op andere plekken gemonteerd worden, denk aan appartementen, kantoren, garages of keukens.

De Badkamerventilator Design wordt geleverd inclusief handige handleiding waarin duidelijk beschreven staat hoe de badkamer ventilator gemonteerd moet worden.

Wil je meer weten over de beste prijs van deze badkamer ventilator of wil je graag meer weten over dit model? Dat kan gemakkelijk door op de bovenstaande button te klikken.

3. Plieger Ventilator met Timer

Plieger Ventilator met Timer review
 • Geschikt voor grote badkamers
 • Zeer fraai design
 • Beschikt over een ingebouwde timer
 • Maakt meer lawaai dan sommige andere modellen

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een badkamer ventilator die beschikt over een timer? Dan is de Plieger Ventilator met Timer - 185 m³ x ø 125 mm de beste optie voor jou. Deze badkamer ventilator is namelijk goedkoper dan de eerder benoemde modellen. Toch beschikt deze badkamer ventilator wel over een hele handige functie.

De Plieger Ventilator met Timer - 185 m³ x ø 125 mm beschikt namelijk over een ingebouwde timer die jij naar wens kunt instellen. Hierdoor kan jij de afzuiging van je badkamer erg goed reguleren. Het formaat van deze badkamer ventilator is 125 mm wat een erg veel voorkomend formaat is.

Deze badkamer ventilator is er in twee verschillende kleuren te verkrijgen. Ook het design van deze badkamer ventilator is erg fraai. Het enige nadeel dat wij bij deze badkamer ventilator hebben kunnen vinden is dat hij wat meer lawaai maakt dan sommige andere modellen. Dit komt door het enorm sterke zuigvermogen van deze ventilator.

4. Soler & Palau Silent badkamerventilator

Soler & Palau Silent badkamerventilator review
 • Geschikt voor badkamers en andere kamers
 • IP45 waterbestendig
 • Extra stil model
 • Kwetsbaar materiaal dus oppassen bij het monteren

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een allround badkamer ventilator? Dan zoek je de Soler & Palau Silent badkamerventilator - 100cz. Deze badkamerventilator is namelijk geschikt voor op muren en het plafond. Hierdoor kun je hem naast de badkamer ook gebruiken voor in toiletten of andere kamers.

Een ander groot voordeel aan de Soler & Palau Silent badkamerventilator - 100cz is dat hij erg stil is. Dit komt doordat de motoren volgens Soler uit de SILENT serie komen. Deze silent-elastic-blocks zijn op de ventilator gemonteerd om trillingen te absorberen. Dit zorgt er dus voor dat de badkamer ventilator erg stil is in tegenstelling tot sommige concurrenten.

Alle ventilatoren van Soler zijn IP45 waterbestendig en voorzien van terugslagkleppen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat dit model niet geschikt is voor jouw vochtige badkamer. Dit model kan gemakkelijk aan en uitgezet worden door middel van een lichtschakelaar of losse knop.

5. RestantOutlet Badkamerventilator Ø 100 mm

RestantOutlet Badkamerventilator Ø 100 mm review
 • Geschikt voor badkamers en andere kamers
 • Goedkoopste optie
 • Veel voorkomend formaat
 • Beschrijving is slecht leesbaar

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de laatste plaats hebben wij de Badkamerventilator Ø 100 mm Smart wit geselecteerd als beste budget optie. Deze badkamer ventilator heeft namelijk een veel voorkomend formaat. Daarnaast is hij 100mm in formaat wat hem geschikt maakt voor het vervangen van de meeste oude badkamer ventilatoren.

De Badkamerventilator Ø 100 mm Smart wit is geschikt voor badkamers, toilet maar ook andere vochtige ruimtes zoals sommige garages. De badkamer ventilator is geschikt voor het plafond en voor op de muur. Hierdoor kan jij zelf makkelijk bepalen of jij hem op de muur of op het plafond wilt.

De prijs-/kwaliteit van deze badkamer ventilator is dus erg goed doordat hij weinig kost maar van redelijk goede kwaliteit is. Het enige nadeel dat wij tijdens onze test hebben achterhaald is dat de handleiding beschikt over een erg kleine tekst die voor sommige moeilijk te lezen zal zijn.


Top 10 Badkamer Ventilatoren

Waar kun je het beste een badkamer ventilator kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste badkamer ventilator van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte badkamer ventilatoren bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 badkamer ventilatoren!


Badkamer ventilator kopen: hier moet je op letten

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een badkamer ventilator? Bij het aanschaffen van een badkamer ventilator zijn er verschillende criteria om in gedachten te houden. Zo is er voor iedereen een ander soort badkamer ventilator het meest geschikt. Het kiezen van de juiste badkamer ventilator is daarom niet zomaar gedaan.

Er zijn namelijk badkamer ventilatoren die geschikt zijn voor grote badkamers, kleine badkamers en ventilatoren met vochtigheidsgraad meters. Doordat er zo veel verschillende soorten badkamer ventilatoren zijn is het lastig om de meest geschikte badkamer ventilator voor jou uit te kiezen.

De punten die wij hieronder op een rijtje hebben gezet zijn de belangrijkste punten uit onze beste badkamer ventilator test. Daarnaast zijn deze criteria ook getest in de beste badkamer ventilator consumentenbond test. Hierdoor weet je zeker dat alleen de beste opties opgenomen zijn in onze top 5.

Formaat ventilator

Allereerst is het formaat van de badkamer ventilator een belangrijk punt om naar te kijken. Ze zijn er namelijk in ontzettend veel verschillende formaten. Ga jij een badkamer ventilator vervangen? Dan is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Je wilt namelijk dat je nieuwe badkamer ventilator goed past in het oude gat.

Wanneer je nog een gat moet maken voor een badkamer ventilator is het formaat van minder belang. Je kunt dan namelijk zelf bepalen wat voor formaat badkamer ventilator jij in je badkamer wilt hebben.

Vochtigheidsgraadmeter

Een tweede belangrijke criteria is de ingebouwde vochtigheidsgraadmeters van sommige badkamer ventilatoren. Zo beschikken de meeste moderne badkamer ventilatoren over een vochtigheidsgraadmeter. Deze zorgt er voor dat bij een vochtigheidsgraad boven een bepaalde waarde, de badkamer ventilator uit zichzelf aan gaat.

Hierdoor heb je niet het probleem dat je vergeet de badkamer ventilator aan te zetten en schakelt hij zichzelf aan wanneer jij onder de douche geniet van jouw douchekop. Deze functie is dus ideaal, maar is vaak alleen bij de duurdere varianten ingebouwd.

Geluidsniveau

Een derde criteria is het geluidsniveau van de badkamer ventilator. Dit kan namelijk ook ontzettend veel verschillen. Zo is de ene fluisterstil en maakt de andere ontzettend veel kabaal. Over het algemeen willen mensen graag, een badkamer ventilator die niet teveel dB laat horen.

Om die reden hebben wij in onze top 5 beste badkamer ventilatoren alleen de beste modellen geselecteerd. Deze modellen zijn vaak fluisterstil of minder luidruchtig dan de goedkopere en minder kwalitatieve varianten.


Wat is de beste badkamer ventilator volgens de consumentenbond?

Door de consumentenbond is geen specifiek recent onderzoek uitgevoerd naar de beste badkamer ventilatoren van dit moment. We kunnen om deze reden helaas niet onze top vijf vergelijken met die van de consumentenbond. Gelukkig kun je jouw aankoopbeslissingen wel baseren op het uitgebreide onderzoek dat wij voor je hebben uitgevoerd.


Veelgestelde vragen

Welke badkamer ventilator is het beste voor het verwijderen van vocht?

De beste badkamer ventilator voor het verwijderen van vocht is afhankelijk van factoren zoals de grootte van de badkamer, de mate van vochtigheid en persoonlijke voorkeuren. Merken zoals Xpelair, Airflow en Soler & Palau bieden hoogwaardige ventilatoren met verschillende capaciteiten en functies om vocht effectief af te voeren en schimmelvorming te voorkomen.

Hoe kies ik de beste badkamer ventilator voor mijn badkamer?

Bij het kiezen van een badkamer ventilator is het belangrijk om te letten op factoren zoals de luchtverplaatsingscapaciteit (uitgedrukt in kubieke meter per uur), het geluidsniveau, energie-efficiëntie en extra functies zoals vochtigheidssensoren en timerinstellingen. Het is raadzaam om een ventilator te kiezen die past bij de grootte en het gebruik van je badkamer.

Zijn stille badkamer ventilatoren net zo effectief als luidruchtigere modellen?

Stille badkamer ventilatoren zijn ontworpen om minimale geluidsniveaus te produceren, wat vooral belangrijk kan zijn in rustige omgevingen zoals de badkamer. Hoewel ze mogelijk iets minder krachtig zijn dan luidruchtigere modellen, kunnen stille ventilatoren nog steeds effectief vocht en geuren afvoeren. Het is belangrijk om te zoeken naar een balans tussen geluidsproductie en prestaties die aan je behoeften voldoet.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>