Beste Bath Bucket [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Onze Favoriete Bath Bucket

FlinQ Bath Bucket 1.0 - Badkuip review

FlinQ Zitbad - 200L

Ben je op zoek naar een goede bath bucket, maar heb je geen zin om nog urenlang het internet rond te zoeken naar wat de beste koop bath bucket is voor jou?

Wij hebben een handjevol van de beste bath buckets verzameld en uitgebreid getest, en volgens de beste bath bucket test 2024 van Mutsy is er maar 1 winnaar: Het FlinQ Zitbad - 200L! Dit zitbad oftewel bath bucket is als de beste bath bucket volgens de consumentenbond verkozen, en dat begrijpen wij zeker.

De FlinQ Zitbad - 200L is eindelijk groot genoeg voor volwassenen, daar waar de meeste goede bath buckets voor kinderen bedoeld waren, en heeft zelfs een handig zeepbakje zodat je geen rare capriolen uit hoeft te halen om jezelf te kunnen wassen. Het materiaal is hoogwaardig, waardoor deze beste bath bucket lang mee gaat.

Een bath bucket is een leuke toevoeging voor een ieder die thuis geen ingebouwd bad heeft, en ook liever niet de hele tuin om laat bouwen om er een zwembadje in aan te leggen. De beste bath buckets nemen helemaal niet zo veel ruimte in beslag in je badkamer, en je kan ze vaak binnen een paar minuten vol laten lopen met water. Opdat je heerlijk in je eigen badkamer, of waar je ook maar wil, even kan bijkomen van een lange dag werken. 

Maar op het internet kun je tegenwoordig honderden verschillende bath buckets vinden, waardoor het kiezen van de meest geschikte bath bucket voor jou vaak erg lastig kan worden. Daarnaast is de bedoeling van een goede bath bucket uitkiezen dat je er lekker mee kunt ontspannen, en urenlang bath buckets op het internet vergelijken is niet precies ons idee van ontspanning! Daarom hebben we bij Mutsy de beste koop bath buckets allemaal vergeleken, getest en beoordeeld op verschillende criteria.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

24

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Bath Buckets

FlinQ Bath Bucket 1.0 - Badkuip review

Beste koop
1. FlinQ zitbad

BETUB® Zitbad Opvouwbare Badkuip Folding Bath Bathtub - Ijsbad - Bath Bucket - Inklapbaar

Beste opblaasbare bath bucket
2. BETUB® Zitbad Opvouwbare Badkuip Folding Bath Bathtub

Bath Bucket 2.0 - Opvouwbad voor volwassenen

Beste Bath bucket voor volwassen
3. Bath Bucket 2.0 - Opvouwbad voor volwassenen

EKEO Zitbad - 200L - voor volwassenen

Beste bath buckets voor kleine ruimtes
4. EKEO Zitbad - 200L - voor volwassenen

HelloBath Opvouwbaar

Beste luxe optie
5. HelloBath Opvouwbaar Zitbad - Bath Bucket - 157cm

Top 10 Meest Verkochte Bath Buckets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Bath Buckets , dit zijn direct de meest verkochte bath buckets bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Bath Buckets?

Maar welke criteria zijn dat dan precies? Om je een goed beeld te geven van wat we precies hebben getest aan deze bath buckets, en hoe we erachter zijn gekomen wat de beste bath bucket van 2024 is, zetten we even voor je op een rij waar je op moet letten als je een bath bucket kopen wil. Dan kan je zelf ook een goed oordeel vellen over wat is de beste bath bucket voor jou is. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van een goede bath bucket!

Formaat

Koop je een bath bucket voor jezelf, voor je man of vrouw, je oma of – het meest waarschijnlijk – je kinderen? Het formaat van een bath bucket is natuurlijk erg belangrijk, want voor wie je hem ook koopt is het wel zo fijn dat diegene er ook daadwerkelijk in past. Vanaf 60 liter kan een bath bucket geschikt zijn voor kinderen, maar voor volwassenen is het aanbevolen om één van richting de 200 liter aan te schaffen.

Materiaal

Het materiaal waarvan een bath bucket is gemaakt is van groot belang, zeker als je niet binnenkort van plan bent om te verhuizen. De beste bath buckets zijn gemaakt om langer mee te gaan – en dus niet als tijdelijke oplossing voordat je eindelijk gaat verhuizen, en beschikking hebt tot een echt bad in je badkamer!

Zeep bakje

Een handig item dat niet alle bath buckets hebben, is een zeepbakje aan de zijkant. Daar kan je zeep of douchegel voor mannen en vrouwen op zetten, maar ook bijvoorbeeld een glaasje wijn, je telefoon, een tandenborstel en tandpasta, of een boek.

Afvoerslang

De kwaliteit en functionaliteit van de afvoerslang van een bath bucket is erg belangrijk. Het is heel irritant als je niet makkelijk het water uit je bath bucket kan laten lopen. Daarnaast moet je al helemaal niet willen dat de slang kapot gaat, en je hele badkamer (en huis) onder water komen te staan.


Wat is de beste Bath Bucket van 2024? 

Nu je weet waar we allemaal op hebben gelet bij deze beste bath bucket test 2024, kun je ook zelf een goed oordeel vellen over waarom we deze bath buckets hebben gekozen. Hier zijn de 5 best geteste bath buckets van 2024, verdeeld over verschillende categorieën. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgets in onze 2024 bath bucket test.

1. FlinQ Zitbad - 200L - voor volwassenen

FlinQ Bath Bucket 1.0 - Badkuip review

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.4

Heb je een bath bucket nodig die geschikt is voor volwassenen, en ook nog eens van goed materiaal is gemaakt en dus extra lang mee gaat? Dan moet je zeker eens kijken naar de FlinQ Zitbad - 200L - voor volwassenen.

Deze bath bucket kun je makkelijk aan de kant zetten als je toch even voor een snelle douche wilt gaan, en hij neemt in de opgeklapte stand amper ruimte in beslag. Met een inhoud van 200 liter en een comfortabele vorm is de FlinQ Zitbad - 200L - voor volwassenen ideaal om je even lekker mee te ontspannen.

Als je kleine kinderen hebt is deze bath bucket groot genoeg om ze beide tegelijk te wassen, en dat is voor de kleintjes ook nog eens heel erg leuk!

Voordelen

 • Groot genoeg voor een volwassene om een comfortabel bad te nemen
 • Handig rekje om je zeep, drinken of boek op te leggen
 • Ook kunnen er 2 kleine kinderen tegelijk in deze badkuip
 • Handige afvoerslang waarmee je niet zomaar per ongeluk je huis laat overstromen

Nadelen

 • Geen makkelijke plek om je handdoek aan op te hangen

2. BETUB® Zitbad Opvouwbare Badkuip Folding Bath Bathtub

BETUB® Zitbad Opvouwbare Badkuip Folding Bath Bathtub - Ijsbad - Bath Bucket - Inklapbaar

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind je het wat onhandig om zo’n groot plastic voorwerp in je badkamer te hebben, en gebruik je liever een opblaasbare variant die nog minder ruimte in neemt?

Dan is de BETUB® Zitbad Opvouwbare Badkuip Folding Bath Bathtub het voor jou waarschijnlijk waard om naar te kijken. Niet alleen neemt deze bath bucket erg weinig ruimte in beslag, hij is ook nog eens geschikt om buiten te gebruiken dankzij de stevige onderkant, waardoor hij niet kapot gaat van een klein steentje. 

Dit bad is overigens ook perfect voor het uitoefenen van de Wim Hof methode en wordt vaak gebruikt als ijsbad. Door dit ijsbad te gebruiken kun je op een slimme manier je weerstand trainen.

Voordelen

 • Ook makkelijk buiten te gebruiken
 • Opblaasbaar, waardoor hij minder ruimte in neemt
 • Ook kunnen er 2 kleine kinderen tegelijk in deze badkuip
 • Handige afvoerslang waarmee je niet zomaar per ongeluk je huis laat overstromen

Nadelen

 • Het opblaasbare model zorgt wel dat het langer duurt voor het bad klaar is (omdat je hem eerst op moet blazen en dan het water moet bijvullen)

3. Bath Bucket 2.0 - Opvouwbad voor volwassenen

Bath Bucket 2.0 - Opvouwbad voor volwassenen

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je geen kinderen of wil je gewoon een hele goede opvouwbare bath bucket die vooral geschikt is voor volwassenen? Met de Bath Bucket 2.0 - Opvouwbad voor volwassenen kun je maximaal genieten van een hele comfortabele vorm, waardoor je lang in het bad kunt zitten zonder last te krijgen van je rug.

Ook heeft dit  bad een handig tafeltje waar je niet alleen zeep en shampoo op kwijt kunt, maar nog veel meer dan dat. En wat het echt af maakt is het super fijne hoofdkussentje, waardoor je heel fijn een boek kunt lezen of gewoon muziek kan luisteren met je oogjes dicht.

Voordelen

 • In meerdere mooie kleuren te verkrijgen
 • Opvouwbaar, waardoor hij snel in elkaar staat
 • Niet alleen groot genoeg voor volwassenen maar ook nog erg comfortabel dankzij het ergonomische ontwerp en het hoofdkussentje
 • Staat erg stevig en is ook prima in de tuin te gebruiken door de harde onderkant

Nadelen

 • Neemt wel iets meer ruimte in beslag doordat er veel harde onderdelen in deze badkuip zitten

4.  EKEO Zitbad - 200L - voor volwassenen

EKEO Zitbad - 200L - voor volwassenen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je thuis een badkamer die eigenlijk niet groot genoeg is voor een bad? De EKEO Zitbad - 200L - voor volwassenen is speciaal gemaakt voor dit soort ruimtes, doordat het model in plaats van langer juist wat hoger is.

Dit zorgt ook voor een ergonomische houding bij de gebruiker, omdat je lekker recht op kunt gaan zitten om een boek te lezen. Zo val je niet makkelijk in slaap en kun je daarna dus rustig verder gaan met je dag. En dat terwijl je helemaal ontspannen bent in je kleine badkamertje, dankzij het heerlijke, ruimtevriendelijke EKEO Zitbad - 200L - voor volwassenen.

Voordelen

 • Staat erg stevig en is ook prima in de tuin te gebruiken door de harde onderkant
 • Groot genoeg voor volwassenen
 • Ook kunnen er 2 kleine kinderen tegelijk in deze badkuip
 • Handige afvoerslang waarmee je niet zomaar per ongeluk je huis laat overstromen

Nadelen

 • Niet goed opvouwbaar, waardoor hij na gebruik wel veel ruimte in zal nemen

5.  HelloBath Opvouwbaar Zitbad - Bath Bucket - 157cm

HelloBath Opvouwbaar

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot een hele prettige optie voor als je flink wil investeren in zo’n opvouwbare Bath Bucket; De HelloBath Opvouwbaar Zitbad - Bath Bucket - 157cm is geschikt voor de wat grotere badkamers en heeft een aantal hele premium mogelijkheden waarmee je zelfs indruk maakt op je gasten. 

Onder andere heeft de HelloBath Opvouwbaar Zitbad - Bath Bucket - 157cm twee glazenhouders een tablethouder waarmee je zonder risico dat je Tablet nat wordt gewoon een Netflix serie kan kijken, en een deksel die twee openingen heeft. Dit kun je op meerdere manieren gebruiken, bijvoorbeeld een opening voor je voeten en de ander voor je hoofd, of bij beide openingen kan je één kind neerzetten en ze los van elkaar wassen.

Voordelen

 • Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen
 • Opvouwbaar, waardoor deze bath bucket minder ruimte in neemt dan sommige anderen
 • Handige afvoerslang waarmee je niet zomaar per ongeluk je huis laat overstromen
 • Erg veel nuttige extra’s zoals twee glazenhouders en een tablet standaard, zodat je Netflix kunt kijken of kan FaceTimen tijdens het badderen

Nadelen

 • Het bad is wat lastiger in elkaar te zetten dankzij de vele extra’s die er op zitten, dus even snel in bad zit er met de HelloBath Opvouwbaar Zitbad niet in

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je bath buckets?

Om een bath bucket te gebruiken, vul je hem eenvoudig met warm water en eventueel badzout of andere toevoegingen naar keuze. Vervolgens giet je het water over jezelf terwijl je in bad ligt voor een rustgevende en verkwikkende ervaring.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van bath buckets?

Het gebruik van bath buckets biedt verschillende voordelen, waaronder het gemakkelijk kunnen vervoeren en gieten van water tijdens het baden, het toevoegen van een vleugje luxe aan je badritueel, en het creëren van een ontspannende spa-ervaring in je eigen huis.

Welke materialen worden gebruikt voor bath buckets?

Bath buckets kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder kunststof, metaal en hout. Kunststof emmers zijn vaak lichtgewicht en duurzaam, terwijl metalen emmers een meer klassieke uitstraling hebben en houten emmers een rustieke charme toevoegen aan je badkamer.

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>