Beste Bezem [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete bezem

GARDENA Combi System Straatbezem

GARDENA Combi System Straatbezem

De straatbezem van GARDENA zorgt ervoor dat je goed het huis en je tuin kan schoonmaken. Zo heeft het een werkbreedte van 45 centimeter waardoor alle viezigheid wordt meegenomen. Het heeft ook een hoogwaardige en soepele borstel. Het schoonmaken gaat dus zeer gemakkelijk en het is zelf geschikt om natte bladeren weg te halen. Dit product kan door iedereen gebruik gemaakt worden. Hierdoor is het ook nog is zeer gebruiksvriendelijk!

In dit artikel gaan we antwoord geven op de vraag: wat is de beste bezem van 2024? Het aanschaffen van een bezem klinkt misschien heel simpel, maar er komt toch meer bij kijken dan je denkt.

Dit product moet namelijk wel goed kunnen schoonmaken. Een goede bezem ligt ook lekker in de hand en zorgt ervoor dat je niet lang bezig bent. Wij van Mutsy zijn dus op zoek gegaan naar de beste bezem.

Hierin hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. In deze Top 5 komen alleen de beste bezems naar voren! Ze hebben allemaal een eigen beoordeling gekregen en het is aangevuld met een korte review.

Hier worden ook de voor- en nadelen behandeld. Als je dus benieuwd bent, dan raden we aan om verder te lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Bezems

GARDENA Combi System Straatbezem

Beste Koop Bezem
1. GARDENA Combi System Straatbezem

Synx Tools Nylon Straatbezem 40cm - Bezems - Straatbezem Kunststof haren - Bezem met Steel 150 cm - Schrobborstels - Buitenbezem - veger

Beste Bezem Buiten
2. Synx Tools Nylon Straatbezem

Binnenbezem ECO met bamboe steel 120 cm

Beste Bezem Binnen
3. York Binnenbezem ECO

Synx Tools Zaalveger 30 cm - Paardenhaar / Kamerveger - Zachte bezem 30 cm - Bezemsteel - Veger schoonmaken - Bezems Binnen - Besem zacht met Steel 150 cm

Beste Harde Bezem
4. Synx Tools Zaalveger

De Blaffende Kat 2 in 1 Rubberen bezem – Bezem binnen & buiten – Vloerwisser met steel - Vloertrekker – Veger - Extra lang 160cm

Beste Rubberen Bezem
5. De Blaffende Kat 2 in 1 Rubberen bezem


Top 10 Meest Verkochte Bezems

Wil je direct weten hoe de top 10 beste bezems op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com. Deze producten doen ook zeker niet onder van de producten uit de bezem test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een bezem?

Net heb je al een kunnen zien hoe de beste bezems van 2024 eruit zien. Toch is het belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet om zo een miskoop te voorkomen. Daarom hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de belangrijkste punten die je goed moet doornemen. Daarna kan je weer gauw verder gaan naar onze ultieme Top 5. Bij het opstellen van onze criteria hebben we gelet op veel onderzochte criteria door de consumentenbond. Het neemt slechts een paar minuten van je tijd in beslag en hierdoor weet je precies welke optie het beste is.

Breedte

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is de breedte van de bezem. Deze bezem moet namelijk geschikt zijn om elke ruimte volledig schoon te maken. Je wilt niet dat je er een paar keer overheen moet.

Op deze manier verspil je ook veel energie. Voor grote ruimtes raden wij een breedte van 50 centimeter of groter aan. Kleinere ruimtes hebben al genoeg aan een kleinere bezem.

Lengte

De lengte van de bezemsteel gaat goed samen met de breedte ervan. Daarom doe je er ook goed aan om dit mee te nemen in het aankoopproces. Het moet natuurlijk niet te groot of te klein zijn. 

Iedereen moet wel nog rechtop kunnen staat terwijl diegene aan het vegen is. Dat is altijd fijn. Een goede lengte kan weer per persoon verschillen. Kijk hier dus goed naar!

Gebruik

Je moet jezelf ook de vraag stellen: waarvoor ga ik de bezem gebruiken? Is dat bijvoorbeeld voor het huis of voor de tuin. Niet elke bezem is namelijk voor elke ondergrond geschikt.

Dit wordt vaak aangegeven in de beschrijving. Sommige bezems hebben een zachte ondergrond terwijl andere weer geschikt zijn voor een harde ondergrond. Doe hier in ieder geval goed onderzoek naar.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een product dat hardnekkige viezigheid wil weg halen, dan raden wij het aan om een schrobber aan te schaffen. Die is namelijk geschikt voor het grote werk.

Budget

Tot slot is het belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Op deze manier kan je gerichter op zoek gaan en is de kans op een miskoop kleiner. Bezems kunnen namelijk redelijk prijzig zijn.

Kijk daarom goed naar de prijzen. Een bezem aanbieding is ook een goede optie. Hier vind je dan een goed product voor een redelijk lage prijs. Wij denken dat het voor iedereen een goede optie is.


Wat is de beste bezem van 2024?

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel! Hier geven we antwoord op 2 belangrijke vragen: welke bezem is het beste? En welke bezem past het beste bij mij?

Wij van Mutsy hebben dus meerdere producten getest en de 5 beste hieronder voor je op een rijtje getest. Ze zijn ook getest aan de hand van verschillende criteria. Op deze manier hebben we een review geschreven.

Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Ook hebben ze een eigen categorie gekregen zodat er voor iedereen een bezem bij zit. Lees dus gauw verder als je benieuwd bent naar de beste bezems van 2024!

Andere bekeken ook: Dit is de beste schrobber van dit moment!

1. GARDENA Combi System Straatbezem

GARDENA Combi System Straatbezem

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Op de eerste plek hebben we natuurlijk de GARDENA Combi System Straatbezem! Dit product hebben we net al geïntroduceerd, maar dit is de beste bezem van 2024.

De GARDENA Combi System Straatbezem zorgt ervoor dat je probleemloos al het vuil kan verwijderen uit je huis of de tuin. Het heeft namelijke soepele borstels. Deze borstels zorgen ervoor dat al het vuil in één keer wordt meegenomen.

Dit is heel erg handig, aangezien je op deze manier snel en effectief schoonmaakt. Verder weegt het product slechts 0,5 kilogram. Het is dus een hele lichte bezem en iedereen kan er gebruik van maken.

Deze bezem is gemaakt van een hoge kwaliteit en zal dus niet snel kapot gaan. Je kan dus meerdere jaren genieten van dit uitstekende product. Kortom, je haalt met deze bezem echt een topper in je huis die je makkelijk kan gebruiken.

Voordelen

 • Heeft een grote werkbreedte
 • Weegt weinig en is daardoor makkelijk in gebruik
 • Het is snel schoon te maken
 • Mooi design

Nadelen

 • Is niet in de hoogte instelbaar

2. Synx Tools Nylon Straatbezem

Synx Tools Nylon Straatbezem 40cm - Bezems - Straatbezem Kunststof haren - Bezem met Steel 150 cm - Schrobborstels - Buitenbezem - veger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een bezem die buiten te gebruiken is? Bekijk dan de Synx Tools Nylon Straatbezem! Je tuin blijft hierdoor voor een lange tijd mooi schoon.

Deze bezem is te verkrijgen in verschillende lengtes. Zo heeft het een minimale werkbreedte van 35 centimeter en een maximale werkbreedte van 60 centimeter. Op deze manier is het uiterst geschikt voor kleinere en grotere ruimtes.

De steel heeft maar liefst een lengte van 150 centimeter. Hierdoor ligt het lekker in de hand en kan je gemakkelijk te werk gaan. De bezem kan je makkelijk over de grond halen en je zult merken dat het vuil gauw verdwijnt.

Voor iedereen veegt het lekker weg. De rode kleur zorgt er weer voor dat het product opvalt. Als je een klein huis hebt, kan dit dus heel erg handig zijn. Het is dus een echte goede bezem die je altijd kan gebruiken!

Voordelen

 • Verkrijgbaar in 4 verschillende productlengtes 
 • De bezem veegt lekker
 • Kan de bezem gemakkelijk ophangen
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Minder te gebruiken voor binnen

3. York Binnenbezem ECO

Binnenbezem ECO met bamboe steel 120 cm

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

We hebben net al de beste buiten bezem gevonden. Nu zijn we aangekomen bij de beste binnen bezem. Dat is namelijk de York Binnenbezem ECO!

Met dit product werk je ook mee aan een betere wereld. De bezemharen zijn namelijk gemaakt van volledig gerecyclede materialen. Hiernaast heeft het een ergonomisch handvat. Je kan de bezem dus lang vasthouden.

Deze bezem doet ook zeer goed z'n werk aangezien het vuil snel weggeveegd kan worden. Met een lage prijs is het zeker een goede optie. Verder weegt dit product slechts 0,7 kilogram. Dit betekent dat je de bezem makkelijk kan gebruiken.

Het houten design zorgt ervoor dat de bezem er klassiek uit ziet. Je kan goed zien dat de haren lang en springerig zijn. Dit zorgt ervoor dat je maar een enkele keer over de vloer hoeft te gaan. Dat is toch fijn om te weten! 

Voordelen

 • Is licht van gewicht
 • Kan ieder hoekje van de kamer gemakkelijk bereiken
 • Ligt lekker in de handen
 • Verkrijgbaar in 2 verschillende lengtes

Nadelen

 • Niet geschikt voor een tuin combisysteem

4. Synx Tools Zaalveger

Synx Tools Zaalveger 30 cm - Paardenhaar / Kamerveger - Zachte bezem 30 cm - Bezemsteel - Veger schoonmaken - Bezems Binnen - Besem zacht met Steel 150 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij liever een harde bezem waar je veel viezigheid mee kan weghalen? Stop dan hier en bekijk de Synx Tools Zaalveger! Hiermee kan je namelijk alles schoonmaken.

De Synx Tools Zaalveger ziet er uit als een klassieke bezem en dat is het eigenlijk ook. Dit formaat heeft een werkbreedte van 30 centimeter, maar je kan ook nog uit 5 andere formaten kiezen. Het is uiterst geschikt voor het verwijderen van droog vuil.

Dit kan voornamelijk gedaan worden op gladde oppervlakken. Je kan dit product dus zowel binnen als buiten gebruiken. Verder beschikt het nog over een FSC-keurmerk. Dit keurmerk is gesteund door grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Het is een stevige bezem die voor een lange termijn meegaat. Je hoeft dit product maar één keer te kopen en daarna zit je voor een lange tijd goed. Dat is toch precies waar je naar zoekt, als je een bezem wilt kopen!

Voordelen

 • Heeft een goede werkbreedte
 • Uiterst geschikt voor gladde oppervlakken
 • Beschikt over een FSC-keurmerk

Nadelen

 • Is niet los te maken van de steel

5. De Blaffende Kat 2 in 1 Rubberen bezem

De Blaffende Kat 2 in 1 Rubberen bezem – Bezem binnen & buiten – Vloerwisser met steel - Vloertrekker – Veger - Extra lang 160cm

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is weggelegd voor de De Blaffende Kat 2 in 1 Rubberen bezem! Het zit eigenlijk al in de naam, maar dit is de beste rubberen bezem van het moment.

Met De Blaffende Kat 2 in 1 Rubberen bezem haal je echt een multifunctioneel product in huis. Zo is het geschikt voor binnen en buiten. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als vloertrekker of een ruitenwisser.

Deze bezem heeft een brede veger. Dit zorgt ervoor dat je de ruimtes in een korte tijd snel kan schoonmaken. Ook hier hoef je er maar één keer overheen te gaan. Verder is het geschikt voor meerdere ondergronden.

Denk aan tegels, hout en tapijt etc. Naast de bezem krijg je er ook nog een gratis E-book bij. Dit kan je helpen tijdens het schoonmaken. Bij de aanschaf van deze bezem krijg je dus een geheel pakket. Het enige wat je nog mist is een plumeau om ook de lastige plekken stofvrij te krijgen.

Voordelen

 • Krijgt er een gratis E-book bij
 • Kan ook als ruitenwisser gebruikt worden
 • De steel is echte lang (is dus handig voor lange mensen)

Nadelen

 • Buiten werkt de bezem minder goed

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillende soorten bezems?

Er zijn verschillende soorten bezems, waaronder de klassieke bezem met zachte borstelharen voor binnengebruik, harde borstelharen voor buiten, en bezems met rubberen flapjes voor het verwijderen van fijn vuil.

Hoe kies je de juiste bezem voor jouw behoeften?

Kies een bezem op basis van het type oppervlak dat je wilt schoonmaken. Zachte borstels zijn geschikt voor binnenvloeren, terwijl harde borstels beter zijn voor buitengebruik en het verwijderen van grover vuil.

Hoe onderhoud je een bezem?

Om je bezem in goede staat te houden, spoel hem na gebruik af met water en laat hem drogen. Verwijder regelmatig vastzittend vuil en haren uit de borstels om de effectiviteit te behouden.

Kan ik een bezem gebruiken om nat vuil te verwijderen?

Ja, maar niet alle bezems zijn geschikt voor nat vuil. Kies een bezem met waterbestendige borstels of rubberen flapjes als je van plan bent om nat vuil te verwijderen.

Hoe lang gaat een bezem mee?

De levensduur van een bezem hangt af van het materiaal en de kwaliteit. Over het algemeen gaat een bezem enkele jaren mee bij normaal gebruik, maar regelmatig onderhoud kan de levensduur verlengen.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>