Beste Billendoekjes [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Billendoekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes - 864 doekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes 

Pampers Aqua Pure Billendoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bestaan voor 99 procent uit puur water. De overgebleven procent bevat een zacht reinigingsmiddel. 

De ingrediënten in dit reinigingsmiddel zijn dermatologisch getest en goedgekeurd door de European Society for Pediatric Dermatology (ESPD). De ESPD verricht onafhankelijk onderzoek naar producten op het gebied van dermatologie en kindergeneeskunde. 

Zolang je baby nog in de luiers zit, zijn billendoekjes voor veel ouders een behoorlijk onmisbaar verzorgingsproduct. Ze zijn makkelijk in gebruik en je veegt je baby’s billen er in no-time mee schoon. 

Maar heb je er wel eens over nagedacht of billendoekjes wel echt veilig zijn voor de tere huid van je baby? Hoe weet je of je de juiste keuze maakt voor de beste billendoekjes? In dit billendoekjes review geven wij een handig overzicht van de 5 best geteste billendoekjes van de bekende, grotere merken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Billendoekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes - 864 doekjes

Beste Koop Billendoekjes
1. Pampers Aqua Pure Billendoekjes 

Naïf natuurlijke plastic vrije Billendoekjes - voordeelverpakking 24 stuks - 24 x 54 doekjes

Beste Natuurlijke Billendoekjes
2.  Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive - 24 x 57 stuks - Voordeelverpakking

Beste Gevoelige Huid Billendoekjes
3. Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

Huggies billendoekjes - Pure 99% water - 18 x 56 stuks - 1008 doekjes

Beste Pure Billendoekjes
4. Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij - 1008 stuks - Voordeelverpakking

Beste Parfumvrije Billendoekjes
5. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

Top 10 Beste Billendoekjes

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire billendoekjes bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top billendoekjes bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van Billendoekjes?

Er zijn veel soorten verschillende billendoekjes en daarom is het soms moeilijk om een goede keuze te maken. Daarom besloten we jou hiermee te helpen aan de hand van dit artikel! Voordat je een aankoop doet van billendoekjes is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij deze aankoop.

Wij raden het aan om de onderstaande criteria goed door te lezen voordat billendoekjes koopt. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je een miskoop doet.

Toevoegingen 

Een belangrijke factor waar je op moet letten bij je aankoop is dat je goed kijkt naar de toevoegingen die de billendoekjes hebben. Denk hierbij aan toevoegingen als parfum, alcohol en fenoxyethanol. Deze kunnen voor irritatie zorgen bij de baby's. Daarom is het goed om dit te overwegen als je een aankoop gaat doen.

Budget

Let daarnaast op het budget van de billendoekjes. Er zijn veel soorten billendoekjes en die kunnen wel verschillen in prijs. Kijk goed naar je budget zodat je weet hoeveel je eraan kan uitgeven. Er zijn goede dure billendoekjes en alternatieven die goedkoper zijn maar ook een hoge kwaliteit hebben.

Duurzaamheid

Vind jij duurzaamheid belangrijk? Dan is het goed om goed de beschrijving van de billendoekjes te lezen. Sommige zijn namelijk afbreekbaar een duurzaam geproduceerd. Op deze manier kan je bijdragen aan een betere wereld als je dat belangrijk vindt.

Merk

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de verschillende merken. Veel merken verkopen billendoekjes en ze hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Het is handig om een merk te zoeken wat het best past bij jou verwachtingen. Op deze manier is de kans kleiner dat je teleurgesteld wordt.


Wat zijn de beste Billendoekjes van 2024? 

Welke billendoekjes zijn het beste volgens de Consumentenbond? De Consumentenbond doet er al sinds 2016 onderzoek naar. Voor het onderzoek naar de beste billendoekjes 2024 is vooral gekeken naar de veiligheid van de doekjes en niet naar de kwaliteit of gebruiksgemak. 

Om die veiligheid te beoordelen is er gekeken naar de ingrediënten. Hoe minder ingrediënten, hoe minder kans op huidirritatie, aldus de Consumentenbond. Billendoekjes die parfum of allergenen bevatten, worden door de Consumentenbond al helemaal afgeraden, omdat deze al snel op de kwetsbare babyhuid huidirritaties en/of allergische reacties kunnen veroorzaken. Is de huid van je kindje erg gevoelig, dan raad de Consumentenbond je aan om te kiezen voor billendoekjes met zo weinig mogelijk ingrediënten, geen parfum en natuurlijke extracten.

De nieuwe generatie billendoekjes zijn veilig, duurzaam en verantwoord. Daar zit meestal wel een prijskaartje aan. Ook de bekende, grote merken brengen steeds meer soorten doekjes op de markt die vrij zijn van parfum en zo weinig mogelijk ingrediënten bevatten.

De wegwerpdoekjes die de Consumentenbond als beste koop billendoekjes adviseert zijn over het algemeen niet de goedkoopste. Gelukkig is er altijd wel ergens een grootverpakking billendoekjes aanbieding te vinden die de prijs ook van de beste doekjes een stuk aantrekkelijker maakt. 

1.  Pampers Aqua Pure Billendoekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes - 864 doekjes

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste billendoekjes van 2024? Dan zijn de Pampers Aqua Pure Billendoekjes precies degene die je zoekt. Dit is de beste koop van billendoekjes op dit moment.

Pampers Aqua Pure Billendoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bestaan voor 99 procent uit puur water. De overgebleven procent bevat een zacht reinigingsmiddel. De ingrediënten in dit reinigingsmiddel zijn dermatologisch getest en goedgekeurd door de European Society for Pediatric Dermatology (ESPD). De ESPD verricht onafhankelijk onderzoek naar producten op het gebied van dermatologie en kindergeneeskunde. 

Het reinigingsmiddel in deze billendoekjes heeft pH-neutraliserende werkstoffen, waarmee de gevoelige huid van je baby niet alleen beschermd, maar ook verzorgd wordt. Je kunt ze veilig gebruiken voor het schoonmaken van de billen, maar ze zijn ook prima geschikt voor het reinigen van de handjes, voetjes en de delicate huid van het gezichtje van je baby.

Je kunt de Pampers Aqua Pure Billendoekjes al vanaf de geboorte gebruiken en ze zijn in principe geschikt voor alle huidtypes. Wees echter extra voorzichtig als je baby een hele gevoelige huid heeft, want de billendoekjes bevatten namelijk het conserveermiddel phenoxyethanol. Dit wordt in heel veel verzorgingsproducten gebruikt als alternatief voor parabenen, maar kan in heel enkele gevallen toch voor huidirritatie zorgen.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Pampers Aqua Pure Billendoekjes 

 • Bevat geen alcohol en/of parfum
 • pH-neutraal en dermatologisch getest 
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Pampers Aqua Pure Billendoekjes 

 • Bevat phenoxyethanol

2. Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

Naïf natuurlijke plastic vrije Billendoekjes - voordeelverpakking 24 stuks - 24 x 54 doekjes

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste natuurlijke billendoekjes? Dan zijn de Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes wat voor jou! 

Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes zijn honderd procent plastic vrije billendoekjes. Niet alleen voor de doekjes, maar ook voor de verpakking wordt geen plastic gebruikt. 

Dat is beter voor het milieu en daarmee ook voor onze volgende generatie zegt het merk, want wist je dat een normale verpakking billendoekjes gemiddeld zo’n 55 gram plastic bevat? Dat is gelijk aan 2 PET-flessen! De Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezels en daarmee biologisch afbreekbaar. De verpakking is gemaakt van bio plastic. 

Het hoofdbestanddeel daarvan is suikerriet. De lotion in de doekjes bestaat voor 99 procent uit water en is geheel alcohol- en parfumvrij. De doekjes zijn dan ook pH-neutraal, geurloos en vrij van allergenen.

Dit maakt de billendoekjes zeer geschikt voor alle huidtypes, ook voor baby’s met een gevoelige of allergische huidje. Samen met luiers, zorgt dit product ervoor dat alles goed schoont blijft!

Voordelen Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

 • Alcohol- en parfumvrij
 • 100% plastic vrij product (milieubewust)
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

 • Geurloos product

3. Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive - 24 x 57 stuks - Voordeelverpakking

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Wat is de beste billendoekjes voor gevoelige huid? Dat is een vraag die vaak krijgen. Het antwoord hierop is de Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

Met de verzachtende olie in de Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive maak je de gevoelige babyhuid met de milde verzorgings- en reinigingsingrediënten in het product snel en gemakkelijk weer lekker schoon. 

De pH-neutrale billendoekjes worden uitvoerig dermatologisch getest en zijn hypoallergeen en alcohol- en parabenenvrij. Alle billendoekjes van Zwitsal bevatten een zinkzalfbestanddeel, waarmee luieruitslag kan worden voorkomen. Vitamine E en kamille-extracten zorgen voor extra verzachtende verzorging van de tere babyhuid.

De doekjes zijn sterk en stevig en laten zich makkelijk uit de verpakking halen. Natuurlijk zijn ook de Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive voorzien van die heerlijke, vertrouwde Zwitsal geur. De billendoekjes van Zwitsal zijn niet geschikt om het gezicht van je baby te reinigen. Hiervoor gebruik je het beste de Snoetenpoetsers van het merk. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het snel en handig tussendoor schoonmaken van kinderhandjes en –gezichtjes.

Voordelen Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • pH-neutraal, alcohol- en parabenenvrij
 • Verzachtend en verzorgend door toevoeging vitamine E en kamille-extracten

Nadelen Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

 • Niet vrij van parfum

4. Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

Huggies billendoekjes - Pure 99% water - 18 x 56 stuks - 1008 doekjes

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar de beste pure billendoekjes? Dan is de Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes een perfecte optie voor jou! 

De Pure Baby Wipes billendoekjes van Huggies kun je al vanaf de geboorte gebruiken. Het zijn doekjes met een speciale structuur. Deze bestaat voor 65 procent uit absorberende, natuurlijke vezels. De doekjes bevatten 99 procent puur water en zijn vrij van alcohol, parabenen en andere overbodige zaken.

Omdat ze geen parfum bevatten, zijn ze geurloos. Ze bevatten ook geen olie, dus laten ze ook geen vettige laag achter op de huid. De Pure Baby Wipes billendoekjes zijn dan ook de perfecte billendoekjes voor de allergische en gevoelige huid.

Voordelen Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

 • Hypoallergeen en klinisch getest
 • Parfum-, alcohol en parabenen vrij
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

 • Neutrale geur

5. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij - 1008 stuks - Voordeelverpakking

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste neutrale billendoekjes van 2024? Dan is de Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij wat voor jou! 

Alle producten van Neutral zijn vrij van overbodige toevoegingen om het risico op huidirritaties te verminderen. De Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij bevatten ook geen onnodige toevoegingen en zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige en kwetsbare huid van je baby. 

De billendoekjes zijn vrij van parfum, kleurstoffen en parabenen. Met de Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij reinig je de billetjes van je baby op zeer milde wijze. Niet alleen de billen, maar ook de handjes en het gezichtje van je baby kun je met deze huidvriendelijke babydoekjes dagelijks verzorgen. Je kunt de Neutral Baby Billendoekjes al vanaf de geboorte van je baby gebruiken.

Voordelen Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

 • Zeepvrij en vrij van parfum, kleurstoffen en parabenen
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

 • Geurloos product

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel billendoekjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten billendoekjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de billendoekjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste billendoekjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>