• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Bonen Koffiezetapparaat [Test 2024]

Beste Bonen Koffiezetapparaat [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best geteste Bonen Koffiezetapparaat

Philips 2200 EP2224/10

Ben jij op zoek naar een goed bonen koffiezetapparaat? Natuurlijk begrijpen we dat want eerlijk is eerlijk verse bonen koffie is de lekkerste koffie. Met een bonen koffiezetapparaat kan je thuis ook verse bonen koffie zetten. 

Daarom hebben wij van Mutsy een bonen koffiezetapparaat test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. De Philips 2200 EP2224/10 is uit onze test gekomen als beste bonen koffiezetapparaat 2024! Dit op basis van zijn vele functies en goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Dit bonen koffiezetapparaat van het merk Philips zorgt ervoor dat jij optimaal kan genieten van verse bonenkoffie. Met dit apparaat kan je zelf de koffiesterkte en watertemperatuur bepalen zodat je koffie kan drinken geheel afgestemd op jouw wensen en behoeften. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste bonen koffiezetapparaat? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Koffie kan je op veel verschillende manieren drinken en er zijn verschillende soorten koffie te koop. En dan kan het lastig zijn om echt lekkere koffie te kopen. De meeste mensen beginnen bij het uitzoeken van de koffie terwijl het echt begint bij het koffiezetapparaat. Want als je geen goed koffiezetapparaat in huis hebt is je koffie ook vaak minder lekker. 

Daarom wijden wij dit artikel aan de beste bonen koffiezetapparaten van dit moment. Dit omdat bonen koffie steeds populairder wordt en laten we eerlijk zijn bonen koffie is de lekkerste koffie. Daarom is het belangrijk dat je een goed bonen koffiezetapparaat in huis haalt. 

Wij van Mutsy zijn echte koffieliefhebber en daarom hebben wij een beste bonen koffiezetapparaat test uitgevoerd. Om er zo achter te komen wat op dit moment de best geteste bonen koffiezetapparaten zijn.

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar de bonen koffiezetapparaten uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Bonen Koffiezetapparaten

Beste koop bonen koffiezetapparaat 
1.  Philips 2200 EP2224/10

Beste budget bonen koffiezetapparaat
2. De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

Beste bonen koffiezetapparaat met gratis proefpakket 
3. Philips 4300 EP4349/70

Beste luxe bonen koffiezetapparaat 
4. Philips 5400 EP5447/90

Beste bonen koffiezetapparaat met old school look
5. Sage Barista Express Stainless Steel


Top 10 Beste bonen koffiezetapparaten

Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Natuurlijk kan dat een keer gebeuren. Geen zorgen je hoeft dan niks te missen! Door op een van de onderstaande knoppen te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste bonen koffiezetapparaten bij twee van de grootste webshops van Nederland! 


Waar moet je op letten bij het kopen van een bonen koffiezetapparaat ?

Na het zien van de bonen koffiezetapparaten uit onze top 5 wil je misschien wel een beste bonen koffiezetapparaat kopen. Toch zijn er een aantal criteria waar je rekening mee moet houden als je een bonen koffiezetapparaat gaat kopen. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze bonen koffiezetapparaat test.

Wij raden je aan om goed op deze criteria te letten als je een bonen koffiezetapparaat gaat kopen. Kijk dus niet alleen naar een bonen koffiezetapparaat aanbieding maar kijk ook naar het beste bonen koffiezetapparaat volgens de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je het beste bonen koffiezetapparaat koopt en nog belangrijker je voorkomt een miskoop! 

Soort koffie 

Als eerst is het belangrijk dat je kijk naar het soort koffie dat geschikt is voor de koffiebonen machine. Uiteraard is een koffiebonen machine geschikt voor koffie bonen. Dat is niet meer dan logisch. Toch zijn er koffiebonen machines die ook geschikt zijn voor gemalen koffie. 

Onderhoud

Als tweede is het belangrijk dat je kijk naar de hoeveelheid onderhoud die de bonen koffiemachine nodig heeft. Deze apparaten hebben over het algemeen veel onderhoud nodig. Zo moet je de zetgroep reinigen, het melkpijpje reinigen en de leidingen ontkalken. Als dit klinkt als veel werk is een bonen koffiemachine misschien niet de juiste machine voor jou. 

Inhoud waterreservoir 

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van het waterreservoir. Een Italiaans koffiezetapparaat met een groot waterreservoir hoef je namelijk niet zo vaak bij te vullen en kun je dus meerdere koppen koffie zetten. Afhankelijk van de inhoud van het waterreservoir kun je een geschikt Italiaans koffiezetapparaat kiezen. Aan de hand van de volgende vuistregel kun je de grote van het waterreservoir uitkiezen:
- 1,0 - 1,5 liter: is geschikt voor huishoudens van 1-2 personen.
- 1,6 - 2,0 liter: is geschikt voor huishoudens van 3-4 personen.
- 2,1 - 2,5 liter: is geschikt voor huishoudens van 4-5 personen.
- 2,6 - 3,0 liter: is geschikt voor huishoudens van 5-6 personen.

Instelbare koffiesterkte 

Als laatste is het belangrijk om te controleren of je de koffiesterkte kan instellen op het Italiaanse koffiezetapparaat. Dit is namelijk niet bij elk Italiaans koffiezetapparaat het geval. Dus als je liever zelf bepaald hoe sterk je koffie is raden wij je aan om te kiezen voor een Italiaans koffiezetapparaat met instelbare koffiesterkte. 


Wat is het beste bonen koffiezetapparaat van 2024?

Welk bonen koffiezetapparaat is het beste? Deze vraag gaan we in de volgende sectie van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze bonen koffiezetapparaat test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten bonen koffiezetapparaten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste bonen koffiezetapparaat tussen zit. 

1. Philips 2200 EP2224/10

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Wij van Mutsy een bonen koffiezetapparaat test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. De Philips 2200 EP2224/10 is uit onze test gekomen als beste bonen koffiezetapparaat 2024! Dit op basis van zijn vele functies en goede prijs/kwaliteit verhouding. Met dit bonen koffiezetapparaat kun je in een handomdraai de lekkerste koffies serveren aan je vrienden en familie. 

Dit bonen koffiezetapparaat van het merk Philips zorgt ervoor dat jij optimaal kan genieten van verse bonenkoffie. Met dit apparaat kan je zelf de koffiesterkte en watertemperatuur bepalen zodat je koffie kan drinken geheel afgestemd op jouw wensen en behoeften. Ook kun je met dit bonen koffiezetapparaat de lekkerste cappuccino's en latte macchiato's zetten door middel van het stoompijpje. Deze kun je gebruiken om een kannetje met melk op te warmen. 

Voordelen Philips 2200 EP2224/10

 • Gebruik de heetwaterfunctie om jouw kopje voor te verwarmen
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding 
 • Je kan zelf de koffiesterkte en watertemperatuur instellen

Nadelen Philips 2200 EP2224/10

 • Melk schuim je handmatig op met het stoompijpje

2. De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.3

Wil je graag een bonen koffiezetapparaat maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij, zoals je van ons gewend bent, hier rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5. Wij hebben namelijk de De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart geselecteerd als beste budget bonen koffiezetapparaat. 

Dit is dan wel het goedkoopste bonen koffiezetapparaat uit de lijst maat hij doet zeker niet onder qua kwaliteit ten opzichte van de andere bonen koffiezetapparaten uit de lijst. Dit bonen koffiezetapparaat van het merk De'Longhi kan je zelf de sterkte van je koffie bepalen. Ook heeft dit bonen koffiezetapparaat een apart vakje voor gemalen koffie zodat je ook gemakkelijk een decafeïne koffie kan zetten. Verder heeft dit apparaat een stoompijpje waarmee je melk kan opwarmen. 

Voordelen De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

 • Goedkoopste optie uit de top 5 
 • Heeft een apart vakje voor gemalen koffie
 • Je kan zelf de sterkte van je koffie bepalen door middel van de draaiknop

Nadelen De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

 • Het onderhoud kost meer werk vergeleken met andere bonen koffiezetapparaten

3. Philips 4300 EP4349/70

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je graag een bonen koffiezetapparaat kopen maar heb je geen idee welke soort koffiebonen je überhaupt lekker vindt? Dan is de Philips 4300 EP4349/70 misschien wel het bonen koffiezetapparaat voor jou. Bij dit apparaat krijg je namelijk een gratis proefpakket koffiebonen. Daarom hebben wij de Philips 4300 EP4349/70 geselecteerd als beste bonen koffiezetapparaat met gratis proefpakket. 

Met dit bonen koffiezetapparaat van het merk Philips kan je maar liefst 8 verschillende soorten koffies zetten. Zo kan je met dit apparaat in een handomdraai een espresso en een cappuccino serveren. Ook kan je door middel van het display kan je in een paar stappen je koffie aanpassen op jouw wensen en behoefte. Verder werkt dit bonen koffiezetapparaat met een Aroma Exact systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de aroma's goed vrijkomen en de koffie een heerlijke smaak heeft. 

Voordelen Philips 4300 EP4349/70

 • Heeft een Aroma Exact systeem 
 • Gratis proefpakket meegeleverd 
 • Je kan 8 verschillende soorten koffie zetten

Nadelen Philips 4300 EP4349/70

 • Je kan 1 kopje melk per keer op schuimen

4. Philips 5400 EP5447/90

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een bonen koffiezetapparaat met een luxe uitstraling? Dan ben je op zoek naar de Philips 5400 EP5447/90. Wij hebben dit bonen koffiezetapparaat geselecteerd als beste luxe bonen koffiezetapparaat. Met dit bonen koffiezetapparaat kan je maar lieft 12 verschillende soorten koffies zetten. Ook krijg je als je dit bonen koffiezetapparaat besteld een gratis proefpakket meegeleverd. 

Dit bonen koffiezetapparaat van het merk Philips heeft een gebruiksvriendelijk touchscreen kleurendisplay. Met dit display kan je gemakkelijk de soort koffie kiezen. Ook kan je door middel van het display de sterke en de hoeveelheid koffie aanpassen. Verder kan je met dit bonen koffiezetapparaat 4 verschillende gebruiksprofielen aanmaken. Met deze gebruiksprofielen kan je je favoriete koffies opslaan. 

Voordelen Philips 5400 EP5447/90

 • Je kan 12 verschillende soorten koffie zetten
 • Gratis proefpakket meegeleverd
 • Heeft een luxe uitstraling 

Nadelen Philips 5400 EP5447/90

 • Duurste optie uit de lijst 

5. Sage Barista Express Stainless Steel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Sage Barista Express Stainless Steel geselecteerd als beste bonen koffiezetapparaat met old school look. Dit bonen koffiezetapparaat doet sterk denken aan de ouderwetse koffiezetapparaten in kleine cafés. Maar geen zorgen dit bonen koffiezetapparaat is alles behalve oud. Dit bonen koffiezetapparaat is in een modern jasje gestoken en zet de meest lekkere koffie. 

Dit bonen koffiezetapparaat heeft een ingebouwde koffiemolen én een rvs melkkan met temperatuurcontrole. Met dit bonen koffiezetapparaat heeft alles wat je nodig hebt om de meest lekkere koffies te serveren. De melkkan meet de temperatuur van de melk een geeft groen licht als de melk de juiste temperatuur is. Zo heb je nooit meer een kan verbrande melk als je een cappuccino maakt. Verder zorgt de elektronische temperatuurstabilisatie voor een optimaal koffiearoma.

Voordelen Sage Barista Express Stainless Steel

 • Old school look 
 • Maakt gebruik van elektronische temperatuurstabilisatie
 • Maar liefst 6 verschillende standen

Nadelen Sage Barista Express Stainless Steel

 • De melkkan meet de temperatuur van de melk

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel bonen koffiezetapparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 bonen koffiezetapparaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de bonen koffiezetapparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bonen koffiezetapparaten van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>