Beste Bordspel [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Bordspel

Ticket to Ride Europe - Bordspel

Ticket to Ride Europe 

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?

In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt.

Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar!

Wat is het beste bordspel van 2024? Er zijn extreem veel bordspellen en het is een moeilijk om een goede keuze te maken. Daarom is het een vraag die we veel voorbij zien komen en om die reden hebben we besloten om hier een artikel over te schrijven.

Spelletjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit hedendaagse samenleving. Of dit nou bordspellen zijn of kaartspellen: spelletjes in het algemeen zijn buitengewoon populair.

Daarom is dit artikel voor mensen die op zoek zijn naar het beste bordspel! De bordspellen zijn getest op verschillende criteria. De categorieën die hierbij gekozen zijn, beste overall,- beste party,- beste familie,- beste samenwerkings,- beste strategisch bordspel.

Het kopen van een goed bordspel kan best lastig zijn door het extreme aanbod. Dit artikel geeft goed weer welke bordspellen het allerbest zijn in hun categorie. In deze bordspel test ontdek je het antwoord. Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Bordspellen

Ticket to Ride Europe - Bordspel

Beste koop bordspel
1. Ticket to Ride Europe


999 Games 30 Seconds

Beste party bordspel
2. 30 Seconds

Hasbro Monopoly Classic

Beste familie bordspel
3. Monopoly Classic

Pandemic - Bordspel

Beste samenwerkings bordspel
4. Pandemic

999 Games De Kolonisten Van Catan Basisspel

Beste strategisch bordspel
5. De Kolonisten van Catan Basisspel

Top 10 Beste Bordspellen

Wil je direct weten hoe de top 10 bordspellen eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 bordspellen van 2020 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 bordspellen wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Bordspel?

Het uitkiezen van het beste bordspel 2024 kan best lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten bordspellen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dus logisch dat je je afvraagt: Welk bordspel past het beste bij mij?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een selectie gemaakt van de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kopen een bordspel. 

Wat is bijvoorbeeld het beste bordspel volgens de consumentenbond? Wij hebben dezelfde criteria gebruikt als de consumentenbond en letten op de volgende criteria bij het uitzoeken van goede bordspellen. 

Moeilijkheidsgraad

Het is belangrijk om goed te kijken naar de moeilijkheidsgraad van een bordspel. Zo zijn er verschillende spellen in verschillende categorieën. Het spel moet natuurlijk niet te makkelijk of te moeilijk voor je zijn! Sommige bordspellen zijn eerder geschikt voor kinderen of volwassenen. Dit betekent dat je minder goed met die mensen kan spelen.

Daarom is het belangrijk om een bordspel uit te kiezen met een moeilijkheidsgraad die goed bij jezelf en je omgeving past!

Tijdsduur

Het is ook goed om je af te vragen hoelang je wil dat een gemiddeld bordspel gaat duren. Zo zijn er bordspellen die meerdere uren kunnen duren en er zijn bordspellen die aanzienlijk korter zijn. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen in de bordspellen. Vaak wordt er aangegeven hoelang een bordspel ongeveer gemiddeld duurt. 

Leeftijd

De leeftijden van bordspellen zijn ook belangrijk om te bepalen of je een specifiek bordspel wil hebben. Deze geven een goede indicatie over welke mensen het aangeraden wordt om een bordspel te spelen. Dit kan soms wel uitwijken. De leeftijden van bordspellen gaan ook samen met de moeilijkheidsgraad.

Het is daarom goed om te kijken naar de 'vanaf leeftijd'. Hier staat in voor vanaf welke leeftijd het geschikt is om het bordspel te spelen. Want net als een GPS horloge voor kinderen, is dit een uitstekend cadeau die je kan geven!

Thema's

De thema's is ook een belangrijk aspect om mee te nemen in de keuze of je wel of niet een bordspel koopt. Het thema verteld vaak veel over het bordspel zelf. Daarbij moet deze wel passen bij jezelf en/of je omgeving.

Het is aan te raden om eerst goed na te gaan welke thema's je leuk vindt. Vanuit hier kan je afbakenen naar spellen die goed bij je passen. Daarna kan je verder kijken naar de bordspellen en een goede keuze te maken!


Wat is het beste Bordspel van 2024? 

Tijd om over te gaan naar het leukst onderdeel van dit artikel: Wat is nu eigenlijk het beste bordspel van 2024?

In onze ogen is het beste bordspel een bordspel die past bij je persoonlijke situatie. Elk persoon heeft een verschillende voorkeuren voor thema's bij bordspellen.

Om die reden hebben we gekeken naar het beste bordspel per gelegenheid. Na lang onderzoek hebben we een top-5 gemaakt met de beste bordspellen 2024 per gelegenheid.

Door onderstaande lijst te volgen krijg jij een goed beeld bij de beste opties. We hebben tientallen bordspellen getest en dit zijn de 5 allerbeste opties van 2024.

1. Ticket to Ride Europe 

Ticket to Ride Europe - Bordspel

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar het beste bordspel van 2024? Ga dan voor Ticket to Ride Europe!  Met dit bordspel ga je treinwegen bouwen in oude Europese hoofdsteden! Reis per trein door prachtige werelden en waan je even helemaal in een andere tijd. Het spel is geschikt voor 2-5 personen. 

Hoe het werkt: In het spel bouw je aan een spoorwegennet door Europa. Je speelt individueel en probeert zoveel mogelijk punten te scoren. Door het bouwen van jouw spoorwegnetwerk behaal je punten waarmee je verder bouwt aan de mooiste routes door het hele continent. 

Het spel werkt enorm verslavend! Je wilt zo snel mogelijk je eigen routes op tijd halen, maar je bent daarnaast ook bezig met de routes van je medespelers te dwarsbomen. Kort om, een zenuwslopend maar vermakelijk spel voor het hele gezin.

Klik hier voor de beste prijs van dit model.

Voordelen Ticket to Ride Europe

 • Vlot en gemakkelijk te spelen. De regels zijn eenvoudig zonder al te veel instructies.
 • Voor jong en oud
 • Niet al te lange gemiddelde spelduur

Nadelen Ticket to Ride Europe

 • Het is voornamelijk een tactiek spel

2. 30 Seconds

999 Games 30 Seconds

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar het beste party bordspel van 2024? Kies dan voor 30 Seconds!

30 Seconds is een spectaculair partyspel voor teams. Het kan wel met 3 tot 20 spelers gespeeld worden! Het is het perfecte partyspel die elk feest compleet kan maken. Je moet je hersens aan het werk zetten om te winnen van de tegenstanders. Door middel van kaartjes moet je razendsnel kunnen nadenken improviseren.

Hoe het werkt: In teams krijg je telkens een kaartje met 5 begrippen erop. Een speler probeert de woorden uit te leggen zonder het woord zelf te noemen. De ander moet deze woorden raden in een tijdsbestek van 30 seconden. Het klinkt eenvoudig maar onder druk kom je vaak hilarische verrassingen tegen.

Daag jouw vrienden en familie uit met de te gekke kaartjes van 30 Seconds. Voor jonge kinderen en volwassen en grote groepen tot aan wel 20 personen geschikt! Het spel gaat niet snel vervelen omdat je steeds weer andere voorwerpen en onderwerpen uitlegt. Met dit spel haal je dus uren spelplezier in huis en zorg je voor hilarische momenten.

Voordelen 30 Seconds

 • Met veel mensen te spelen
 • Kort maar krachtig spel
 • Weinig regels

Nadelen 30 Seconds

 • Geen

3. Monopoly Classic

Hasbro Monopoly Classic

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar het beste familie bordspel? Kies dan voor de Monopoly Classic!

Iedereen kent het klassieke Monopoly spel wel. Het populairste strategisch bordspel van de eeuw. Het spel dat nooit saai wordt en perfect is voor familie gelegenheden. Je moet tactisch nadenken over je zetten en het geluk moet aan je zijde staan als je het rijkst wil worden. Met dit spel kan je de koning van je familie worden!

Hoe het werkt: Iedereen speelt voor zichzelf en is het is voor 2 tot 6 spelers te spelen. Je krijgt een pion en speelgeld mee, Met dit speelgeld moet je iedereen weten af te troeven door verschillende panden op te kopen. Met deze panden kan je geld verdienen en zelf rijk worden. Het is een tactisch spel dat niemand wil verliezen van zijn familie!

Wil jij de strijd aangaan met je familie? Dan is de klassieke Monopoly het uitstekende spel om dat te doen! Het is een spel dat voor veel spelplezier zorgt in de familie. Het kan altijd uit de kast getrokken worden om gespeeld te worden. Monopoly brengt mensen samen en zorgt voor onbetaalbare herinneringen.

Voordelen Monopoly Classic

 • Bijna iedereen kent het spel
 • Spannend tot de laatste minuut

Nadelen Monopoly Classic

 • Kan soms lang duren

4. Pandemic

Pandemic - Bordspel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar het beste samenwerkings bordspel? Kies dan voor Pandemic!

Het verliezen van een bordspel tegen je vrienden en/of familie is nooit leuk. Dit kan vaak de sfeer van de avond verpesten. Daarom bestaan er ook samenwerkings bordspellen. Het best geteste samenwerkings bordspel is Pandemic. Hier speel je niet tegen elkaar maar met elkaar. Het is een spel met maar één gezamenlijk doel: de wereld redden!

Hoe het werkt: Het is spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Het spelbord geeft een kaart van de wereld weer. Elke speler heeft zijn eigen specialiteit die hij kan gebruiken om de wereld te redden. De ziektes zijn gekleurd in blokjes. Elke stad heeft verschillende gekleurde blokjes. Het is aan jou en je team om ervoor te zorgen dat dit niet verspreid wordt!

Durf jij met jouw team de strijd aan te gaan tegen een pandemie? Dan is Pandemic het perfecte bordspel voor jullie! Het spel zorgt voor een hechtere band en voor veel plezier. Iedereen heeft zo zijn eigen bijdrage om de wereld te redden en het kan een leuke avond versterken.

Voordelen Pandemic

 • Iedereen kan tegelijkertijd actief meedoen
 • Het doel is zeer duidelijk

Nadelen Pandemic

 • Goed inlezen

5. De Kolonisten Van Catan Basisspel

999 Games De Kolonisten Van Catan Basisspel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar het beste strategische bordspel? Kies dan voor De Kolonisten Van Catan Basisspel!

De Kolonisten Van Catan Basisspel is een zeer tactisch bordspel waar elke keuze goed strategisch doordacht moet worden. Het is een spannend bordspel waar veel logica in zit. Het is belangrijk om goede keuzes te maken die later in het spel van pas kunnen komen. Dit moet allemaal gedaan worden om de tegenstanders te slim af te zijn.

Hoe het werkt: Het spel is geschikt voor 3 tot 4 spelers. Je begint met 2 dorpen en bij elke beurt gooi je met 2 dobbelstenen. Hiermee wordt er bepaald wie er grondstoffen krijgen. Hierna mag er gehandeld worden met de bank of de medespelers. Om te winnen heb je alle grondstoffen nodig en punten (als iemand 10 punten heeft heeft diegene gewonnen).

Durf jij tegen je vrienden/familie een tactisch schouwspel te spelen? Dan is De Kolonisten Van Catan Basisspel het juiste bordspel voor je! Het is een spannende strijd waar er met elkaar gehandeld moet worden. Degene die het meest strategisch is wint de strijd van de medespelers!

Voordelen De Kolonisten Van Catan Basisspel

 • Ook makkelijk voor kinderen
 • Beperkte  duidelijke speluitleg

Nadelen De Kolonisten Van Catan Basisspel

 • Kan lang duren

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel Bordspellen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Bordspellen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Bordspellen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bordspellen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>