• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Bosch Wasmachine [Test 2024]

Beste Bosch Wasmachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Bosch Wasmachine

Bosch WAN28275NL

Bosch WAN28275NL

Zoek jij de beste Bosch wasmachine van 2024? Dan zit je hier goed! Wij van Mutsy hebben namelijk een test gedaan met verschillende Bosch wasmachines. De Bosch WAN28275NL is als best getest eruit gekomen! Het is namelijk geschikt voor een huishouden van 2 tot 3 personen en het beschikt over energieklasse C.

Hierdoor gaat het redelijk zuinig te werk. Daarnaast heeft het 14 verschillende wasprogramma's. Hierdoor kan je elk kledingstuk op de juist manier wassen. De AllergiePlus functie zorgt ervoor dat alle dierenharen weggehaald worden.

Ben jij benieuwd naar dit product? Klik dan op de button hieronder!

Het merk Bosch staat bekend om de goede wasmachines en andere producten. Deze wasmachines zijn vaak heel zuinig en erg betrouwbaar. Daarnaast maken ze je kleren goed schoon en zijn ze snel klaar. Het zijn wasmachines van hoge kwaliteit en je kan er op vertrouwen.

Maar wat is de beste Bosch wasmachine? Dat is een hele goede vraag. Wij hebben een Bosch wasmachine test uitgevoerd. Daarin hebben we verschillende producten getest en uiteindelijk hebben we een ultieme Top 5 gemaakt. Deze producten staan verder in dit artikel omschreven.

Bij elk product staat een korte review met voor- en nadelen. We hebben ook andere reviews meegenomen. Benieuwd naar de Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Bosch Wasmachines

Bosch WAN28275NL

Beste Koop Bosch Wasmachine
1. Bosch WAN28275NL

Bosch WAU28R70NL

Beste Snelle Bosch Wasmachine
2. Bosch WAU28R70NL

Bosch WAU28S01NL i-DOS

Beste Bosch Wasmachine 8 KG
3. Bosch WAU28S01NL i-DOS

Bosch WAU28P70NL i-DOS

Beste Bosch Wasmachine Groot Huishouden
4. Bosch WAU28P70NL i-DOS

Bosch WIW24341EU (Inbouw)

Beste Stille Bosch Wasmachine
5. Bosch WIW24341EU (Inbouw)


Top 10 Meest Verkochte Bosch Wasmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Bosch wasmachines. De Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de Bosch wasmachine test 2024!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch wasmachine?

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch wasmachine? En wat is de beste Bosch wasmachine volgens de consumentenbond? Dit zijn allemaal lastige vragen en we proberen daarop antwoord te geven in dit artikel. Het is wel belangrijk dat je in ieder geval goed onderzoek doet.

Hieronder hebben we een aantal criteria omschreven die heel erg belangrijk zijn. Het zijn 4 kort omschreven punten. Dit zorgt er namelijk voor dat je een miskoop kan voorkomen. Het is belangrijk dat je dit goed doorneemt voordat je een aankoop doet. Bij een lange termijn aankoop is het altijd belangrijk om alles goed te onderzoeken. 

Energie

Tegenwoordig is het heel belangrijk om te kijken naar het energieverbruik van een wasmachine. Je kan de label zien en het gaat van A tot G. Label A is het zuinigst.  Hoe zuiniger de wasmachine, hoe minder kosten je op de energierekening hebt. Dit verschil is heel erg groot aangezien je een paar honderd euro per jaar kan besparen. Kijk hier dus heel goed naar.

Geluid

Wasmachines maken hogen toeren en daar hoor je vaak ook veel geluid bij. Woon jij in een klein huis en wil je een stille wasmachine? Dan moet je kiezen voor een wasmachine met een geluidsniveau van 71 decibel of lager. Je hoort ze nauwelijks waardoor je het ook in de nacht kan draaien. Elke 3 decibel hoger wordt het geluid verdubbeld. Dat is handig om te weten.

Vulgewicht

Het derde belangrijke punt is het vulgewicht. Dit gaat over hoeveel kilogram kleding de wasmachine kan hebben. Dit gaat gepaard met het aantal mensen in een huishouden. Wasmachines met een vulgewicht van 9 kilogram zijn geschikt voor grotere gezinnen. Je kan dan meer en vaker wassen. Het is ook vooral handig om daarmee beddengoed te wassen.

Toerental

We zijn bij het laatste punt aangekomen en dat is de toerental. Dat gaat over de snelheid van een wasmachine. Het bepaald ook hoe droog de was eruit komt. Hoe hoger de toeren, hoe droger de was eruit komt. Als je geen droger hebt raden we aan om een wasmachine te nemen met een hoger toerental. Dan hoef je het dus minder lang op een rek te drogen. 


Wat is de beste Bosch Wasmachine van 2024? 

Nu vraag je je misschien af; welke Bosch wasmachine is het beste? Of welke Bosch wasmachine past het beste bij mij?  Het antwoord ontdek je in de volgende sectie. Aan de hand van onze test hebben wij namelijk een handige Top 5 beste wasmachines opgesteld. Dit kan voor iedereen verschillen en daarom hebben we ze ook een categorie gegeven.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke wasmachine voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies of een wasmachine wel of niet voor jou geschikt is. De eindbeoordeling van elke wasmachine uit onze Top 5 is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!

1. Bosch WAN28275NL

Bosch WAN28275NL

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij dus op zoek naar de beste Bosch wasmachine van 2024? Neem dan een kijkje bij de Bosch WAN28275NL! We hebben meerdere producten getest en dit is de beste koop die je kan hebben.

De Bosch WAN28275NL is geschikt voor een huishouden van 2 of 3 personen. Je kan er dan ook kleine of grote ladingen in doen. Daarbij beschikt het over 14 verschillende wasprogramma's. Denk aan sport, wol of zijde. Hierdoor wordt je kleding altijd goed gewassen. Het heeft een speciaal AllergiePlus programma. Hierdoor worden alle dierenharen weggehaald tijdens het wassen.

Er wordt dan even over 60 graden gewassen (niet schadelijk) zodat alles goed weggaat. Verder heeft het nog een toerental van 1400. Dit betekent dat de was er redelijk droog uit komt. Je hoeft het niet heel lang op een droogrek te laten. Verder heeft het dus een vulgewicht van 8 kilogram. De grote trommel zorgt er dan ook voor dat je er zoveel mogelijk in kan doen. Met de goede prijs/kwaliteit verhouding is dit de beste Bosch wasmachine aanbieding van dit moment.

Voordelen

 • Energieklasse C
 • 14 verschillende wasprogramma's
 • Heeft een pauzeer functie

Nadelen

 • Je moet het wasmiddel zelf doseren

2. Bosch WAU28R70NL

Bosch WAU28R70NL

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb jij vaak haast met wassen en wil je de kleren weer zo snel mogelijk aan doen? Neem dan de Bosch WAU28R70NL! Het wast namelijk 65% sneller dan de gemiddelde wasmachine.

Deze wasmachine van Bosch heeft een speedPerfect optie. Dit betekent dat er 65% sneller wordt gewassen dan een gemiddelde wasmachine (met hetzelfde resultaat). Dit is heel erg handig als je haast hebt. Hiernaast heeft het meerdere programma's voor bepaalde kleding stukken. Denk aan overhemden of jeans. Er is zelfs een programma waar hardnekkige vlekken grondig behandeld worden.

De Bosch WAU28R70NL is dus een wasmachine die je zeer goed kan gebruiken. Verder is het nog zeer gebruiksvriendelijk. Het beschikt namelijk over een Touch Screen scherm die heel erg duidelijk is. Je kan het scherm ook op 'slot' doen zodat je kinderen er niet aan kunnen zitten. Tijdens het wassen kan je nog verschillende aanpassingen doen. Zo kan je nog kiezen om de tijd te halveren,

Voordelen

 • 65% sneller klaar met wassen
 • Geluidsniveau van 72 decibel
 • Beschikt over een speecknop

Nadelen

 • Handleiding kan voor sommige mensen onoverzichtelijk zijn

3. Bosch WAU28S01NL i-DOS

Bosch WAU28S01NL i-DOS

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram? Dan ben je op zoek naar de Bosch WAU28S01NL i-DOS! Het is dus goed geschikt voor een normaal huishouden.

Met de Bosch WAU28S01NL i-DOS gebruik je nooit te veel wasmiddel. Dit komt omdat het beschikt over een i-DOS systeem. Dit geeft precies aan hoeveel wasmiddel je erin moet doen. Het kan verschillen per was en daarom is het juist zo handig, De wasmachine stel ook automatisch de programma's in. Als je de was erin hebt geplaatst kiest het de geschikte was progamma. Je hoeft daar dus niet meer over na te denken!

Verder beschikt ook deze wasmachine over de speedFunctie waardoor de was 65% sneller gedraaid wordt. Dit is heel erg handig voor als je weinig tijd hebt. Het is ook een redelijk stille wasmachine. Zo heeft het een geluidsniveau van 72 decibel. Je kan het dus gemakkelijk in de woonkamer plaatsen zonder dat je er last van hebt. Als je weinig ruimte hebt is het ook aan te raden om deze Bosch wasmachine te kopen.

Voordelen

 • Het wasmiddel wordt automatisch gedoseerd
 • Wasmachine scannen automatisch welk programma er gebruikt moet worden 
 • Mooi en simpel design

Nadelen

 • De energiebesparende wasprogramma's kunnen lang duren

4. Bosch WAU28P70NL i-DOS

Bosch WAU28P70NL i-DOS

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je ene groot gezin hebt is het handig om een grote wasmachine te hebben. De Bosch WAU28P70NL i-DOS is zo'n wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram!

De Bosch WAU28P70NL i-DOS beschikt over een top waskwaliteit. Je kleding komt eruit en het lijkt net alsof je het nieuw gekocht hebt. Het heeft dus een vulgewicht van 9 kilogram waardoor je goed het beddengoed kan wassen. Alles kan in 1 was en op deze manier bespaar je ook wat kosten. Daarnaast heeft het een start-pauzeknop. Je kan dit gebruiken om tijdens het wassen er nog spullen in te stoppen.

Ook deze wasmachine maakt gebruik van het i-DOS systeem. Hierdoor wordt het wasmiddel automatisch gedoseerd. Verder is het nog heel makkelijk om te installeren. Je kan daarna gelijk gebruik maken van de wasmachine en iedereen kan het gebruiken.

Het is dan ook makkelijk te bedienen met het scherm en de knoppen. Al met al is het dus een goede Bosch wasmachine waar je veel in kan stoppen. Heb je een klein gezin? Dan is een mini wasmachine weer een betere optie!

Voordelen

 • Makkelijk te installeren en te gebruiken
 • Heeft een speedoptie
 • Ruime trommel

Nadelen

 • Heeft geen AllergiePlus programma

5. Bosch WIW24341EU (Inbouw)

Bosch WIW24341EU (Inbouw)

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Bosch WIW24341EU (Inbouw)! Dit is een geluidloze wasmachine aangezien het geluidsniveau slechts 66 decibel is,

De naam van de Bosch WIW24341EU (Inbouw) zegt het eigenlijk al. Het is een inbouw wasmachine waardoor je veel ruimte bespaard. Je kan er grote en kleine wasjes mee draaien. Het is vooral geschikt voor een huishouden van 2 of 3 personen. Ook deze wasmachine maakt gebruik van het AllergiePlus programma. Je zal nooit meer last hebben van dierenharen. Een korte was kan slechts 45 minuten duren.

Hierdoor hoef je de was alleen nog maar even te laten drogen en dan kan je weer gebruik maken van je kleding. Verder heeft het nog een zeer laag geluidsniveau van 66 decibel. Je kan het overal in het huis plaatsen zonder dat je de wasmachine hoort. Wie wil dat nou niet? Het is een mooie wasmachine die goed in je huis past. De wasmachine valt niet echt op aangezien het een simpel design heeft.

Voordelen

 • Beschikt over het AllergiePlus programma
 • Wast 65% sneller dan een gemiddelde wasmachine
 • Geluidsniveau van 66 decibel

Nadelen

 • Duurste optie van de lijst

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een Bosch wasmachine?

Bosch wasmachines staan bekend om hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en geavanceerde technologieën. Ze bieden functies zoals energiezuinigheid, stille werking, verschillende wasprogramma's en innovatieve opties zoals automatische dosering van wasmiddel.

Hoe kies ik de juiste Bosch wasmachine voor mijn behoeften?

Bij het kiezen van een Bosch wasmachine is het belangrijk om te kijken naar factoren zoals de capaciteit, energie-efficiëntieklasse, speciale functies (zoals AllergyPlus voor allergieën) en het beschikbare budget. Overweeg ook extra functies zoals aquaStop voor lekkagebeveiliging en de snelheid van de centrifuge.

Hoe kan ik mijn Bosch wasmachine onderhouden?

Om je Bosch wasmachine optimaal te laten presteren en de levensduur te verlengen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig regelmatig de deurrubbers, het wasmiddelbakje en de filters. Laat de machine af en toe een leeg wasprogramma draaien met een speciale reiniger om eventuele ophopingen te verwijderen.

Zijn Bosch wasmachines energiezuinig?

Ja, Bosch wasmachines zijn over het algemeen zeer energiezuinig. Ze worden geleverd met energie-efficiëntieklassen variërend van A tot A+++, wat aangeeft dat ze weinig energie verbruiken tijdens het wassen en centrifugeren. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen en een verminderde impact op het milieu.

Zijn Bosch wasmachines betrouwbaar?

Ja, Bosch staat bekend om zijn betrouwbare huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. Ze worden geproduceerd met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën om een lange levensduur en consistente prestaties te garanderen. Bosch biedt ook garanties en klantenservice om eventuele problemen op te lossen.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>