Beste Broker van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Beste Broker van Nederland 2024

Brand new day logo

Brand new Day

Voor de meeste mensen is BrandNewDay de beste broker. In onze ogen is deze broker een ideale broker voor beginnende beleggers die met het oog op de lange termijn willen beleggen. Met de verschillende fondsen van Brand New Day heb namelijk je een wereldwijde spreiding tegen lage kosten.

Bij Brand New Day ligt de nadruk op passieve beleggingsproducten waarin je met een automatische incasso belegt en er een optie is tot automatische risico-afbouw op het moment dat je een dagje ouder bent.

Daarnaast worden er bij Brand New Day verschillende producten aangeboden, zoals een beleggingsrekening voor jouw kind, een beleggingsrekening voor pensioen beleggen of een spaarrekening. Boven alles is Brand New Day een online broker met een gebruiksvriendelijk platform, waardoor het voor zowel gevorderde beleggers als beginnende beleggers interessant kan zijn.

Wat is de beste broker in Nederland? Om succesvol te beleggen hoef je tegenwoordig echt niet meer strak in pak naar Wall Street te wandelen, want er zijn verschillende brokers die de beurs toegankelijk hebben gemaakt voor de huis-tuin-en-keukenbelegger.

En dat is maar goed ook, want met de lage spaarrentes van tegenwoordig is het steeds belangrijker geworden voor beginnende beleggers om die eerste stap te wagen.

Vermogensgroei op de lange termijn: dat klinkt niet verkeerd. Het goede nieuws is dat dit echt voor iedereen mogelijk is.

Het slechte nieuws is dat het nog maar de vraag is bij welke broker je dit het beste kunt doen. Het aanbod is namelijk gigantisch. Hoe kun je nu succesvol brokers vergelijken?

Gelukkig hoef jij niet het wiel opnieuw uit te vinden, want wij hebben alle grote brokers op de Nederlandse markt al voor jou uitgetest.

We hebben een account aangemaakt, geïnvesteerd in wat aandelen of ETF's, de kosten vergeleken en zo onderzocht wat nu de 'Beste Broker van Nederland' van dit moment is.

Benieuwd naar onze resultaten? Lees dan onze lijst met daarin de top 5 Beste Broker Nederland


Top 5 Brokers in Nederland

Brand new day logo

Best Geteste Broker
1. BrandNewDay

Degiro logo

Best Broker voor ETF's
2. DEGIRO

eToro Beleggen

Best Broker voor aandelen
3. eToro

Easybroker logo

Beste Broker voor beginners
4. EasyBroker

Beste Crypto Broker
5. Bitvavo

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke broker het beste is hebben we meer dan 10 brokers vergeleken op gebruikersgemak, kosten en ervaringen van gebruikers.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een broker?

Het bepalen wat de beste broker van dit moment is, is best een klus. Er zijn talloze brokers op de Nederlandse markt die net weer even een andere doelgroep proberen te bereiken.

Zo is de ene broker gericht op gevorderde beleggers die wel willen beleggen in contract-for-difference-aandelen, terwijl de andere broker is gericht op een beginnende belegger, die maandelijks, passief wil beleggen in brede fondsen of ETF's.

Er is niet zoiets als de "beste broker" voor iedereen. Elke persoon gaat met andere intenties handelen en daarom is de beste broker verschillend voor iedereen. 

Met andere woorden: de beste broker bestaat niet. Wat daarentegen wel bestaat, is de best passende broker. Een bepaalde broker kan wel degelijk voor jouw financiële doelen de beste oplossing zijn. Verschillende brokers vergelijken is daarom wel degelijk zinvol.

Om daarom te onderzoeken wat de beste broker is, hebben we gekeken naar een aantal kenmerken: het type broker, het aanbod, de kosten en de gebruiksvriendelijkheid.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van deze kenmerken, zodat je een beter beeld krijgt van de beste broker.

Welke broker past bij jou?

Er zijn verschillende typen brokers. Elke online broker heeft een bepaalde focus en daarmee ook een bepaalde doelgroep voor ogen.

Hierbij zijn er grofweg twee type beleggers: actieve beleggers en passieve beleggers. Hieronder leggen we uit wat voor gevolg dit heeft voor welke broker beter zou zijn:

Broker voor de passieve belegger
Een broker die zich richt op passief beleggen is met name geïnteresseerd in het lange termijn beleggen.

En - heel belangrijk - met name bedoeld voor de beginnende belegger. De beste broker van Nederland voor de passieve beleggers zal pakketten aanbieden met een groot aantal aandelen met een brede spreiding, een gebruiksvriendelijk platform hebben en beleggen via automatische incasso aanbieden.

Een passieve belegger heeft geen boodschap aan een gigantische hoeveelheid aan informatie en neemt genoegen met beperkte analysemogelijkheden. Tijd is schaars voor dit type belegger, dus geef mij maar een laagdrempelige manier om te investeren in de beste aandelen.

Het bijzondere aan deze passieve manier van beleggen, is dat zowel beginnende als ervaren belegger op de lange termijn net zo goed succesvolle beleggers als actieve beleggers kunnen zijn.

Broker voor de actieve belegger

En dan de actieve belegger. Deze belegger is op zoek naar een betrouwbare broker met scherpe tarieven. Een beperkt aanbod is een no-go, want deze belegger wil alle ins-en-outs van de financiële markten terugzien in het platform.

Een gebruiksvriendelijke website is prima, maar uitgebreide handelsmogelijkheden en lage handelstarieven zijn veel belangrijker. Vooral gevorderde beleggers zien in de beste broker Nederland een broker terug waarin zij dagelijks kunnen investeren in aandelen.

Deze belegger heeft een broker nodig die met extreem lage kosten het mogelijk maakt om online beleggen naar een hoger niveau te tillen.

Kosten

De kosten zijn van groot belang. De beste brokers zijn transparant over hun kosten en zullen hun kosten op het juiste moment doorrekenen aan de klant.

Een actieve belegger zal meteen afhaken als er hoge kosten verbonden zijn aan de transacties, want een actieve belegger wil zoveel mogelijk transacties uitvoeren. Een passieve belegger vindt dit wellicht minder belangrijk, want het gebruiksgemak gaat boven kosten.

Ondanks dit verschil willen alle particuliere beleggers de kosten zo laag mogelijk houden. En dat is in onze top 5 dan ook wel een belangrijke factor.

Gebruiksgemak

Een gebruiksvriendelijk platform maakt een groot verschil. Een online handelsplatform met bijvoorbeeld een goede aandelen app, een eenvoudig aanmeldproces of een platform waarbij het kopen, verkopen en analyseren van beleggingen organisch verloopt, wint de wedstrijd.

Dat betekent uiteraard niet dat het meest glansrijke platform direct het beste handelsplatform is. De grootste brokers hebben bijvoorbeeld niet altijd de meest gebruiksvriendelijke website.

Toch speelt gebruiksvriendelijkheid een grote rol. Voor een beginnende belegger zal dit een grotere rol spelen dan voor ervaren beleggers, maar alle beleggers zullen baat hebben bij een platform dat zonder storingen en moeite te gebruiken is op momenten waarop het uitkomt.

Aanbod

Het aanbod is belangrijk voor beleggers van alle soorten en maten, omdat het aanbod wel of niet aansluit bij jouw financiële doelen.

Veel beleggers zullen genoegen nemen met ETF's of fondsen met een brede spreiding, omdat dit simpelweg op de lange termijn tot veel vermogensgroei kan leiden. Maar wat als je wilt beleggen in cybersecurity, crypto of in goud? Biedt jouw broker dat dan wel aan?

Of wat dacht je ervan dat je meerdere typen beleggingen wilt hebben, maar het liefst bij dezelfde broker? Dat bepaalt wel degelijk of jij er dan voor kiest om te beleggen bij twee of drie brokers, of dat je een alternatief verkiest dat alle type beleggingen die jij wilt hebben in jouw portfolio onder hetzelfde dak aanbiedt.


Wat is de beste broker van Nederland?

Je hebt inmiddels al kennis over hoe je verschillende brokers kunt vergelijken, dus is het tijd om over te gaan op de hamvraag van vandaag: wat is de beste broker?

In onze test hebben we de grootste Nederlandse brokers onderzocht. Dit hebben we gedaan door bij elke broker een account aan te maken, de gebruiksvriendelijkheid te beoordelen, het aanbod te analyseren, de kosten te vergelijken en vervolgens een score te geven.

1. BrandNewDay

Brand new day logo
Onze score

9.4

Kosten

9.4

Gebruiksgemak

9.6

Aanbod

9.2

Voor de meeste mensen is BrandNewDay de beste broker van dit moment. Zo kun je hier enorm eenvoudig op een passieve manier beleggen in een groot aantal kwalitatieve fondsen met wereldwijde spreiding tegenover lage kosten.

Daarnaast is het bij Brand New Day mogelijk om een rekening te openen voor pensioen beleggen, waarmee je via deze broker kunt beleggen om op je pensioen leeftijd met belastingvoordeel geld op te bouwen.

Waarom Brand New Day in onze ogen de beste broker van Nederland is, heeft ook te maken met het feit dat zij precies aanbieden wat de meeste Nederlandse beleggers willen: beleggen in stevige ETF's zonder teveel moeite te hoeven doen.

Geen eindeloze analysemogelijkheden of kwartaaloverzichten, maar simpelweg honderden aandelen waarin je in een klap belegt.

Hier komt nog eens bij dat Brand New Day twee dingen doet die het voor de huis-tuin-en-keukenbelegger nog interessanter maakt om hier te beleggen.

Allereerst doet Brand New Day aan automatisch herinvesteren. Dit betekent dat jouw dividend wordt teruggestopt in het fonds. Met andere woorden: groei.

Daarnaast zorgt Brand New Day aan automatische risicoverdeling. Naarmate je ouder wordt, wil je als belegger wat minder risicovol beleggen. Je inleg verliezen is wel het laatste wat je wil. Om dit te voorkomen, belegt Brand New Day voor jou in minder risicovolle beleggingen op het moment dat je ouder bent.

Kortom, Brand New Day is de beste broker van Nederland omdat dit de enige broker is waarbij er automatisch wordt belegd, het risico wordt verdeeld en het dividend herbelegd. En zo is het de meest zorgeloze broker.

Voordelen BrandNewDay

 • Op een simpele manier investeren in beleggen in kwalitatieve beleggingsfondsen (Wereldwijd)
 • Ideaal voor de passieve belegger
 • Gemakkelijk je eerste beleggingsaccount te openen
 • Vriendelijke en goede klantenservice

Nadelen BrandNewDay

 • Geen

2. DEGIRO

Degiro logo
Onze score

9.3

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

9.6

En dan vervolgen we de lijst met beste broker met DEGIRO. DEGIRO is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste brokers van Nederland.

DEGIRO is een broker die het beste past bij een actieve belegger. Je hebt relatief lage handelstarieven en in vergelijking met de meeste brokers is het aanbod veruit het grootst.

Bij DEGIRO kan je gratis beleggen in ETF's die zijn opgenomen in een lijst met specifieke ETF's, die door DEGIRO de Kernselectie wordt genoemd.

Deze online broker is een goede broker vanwege het prettige platform, het enorme aanbod en het feit dat het onder toezicht staat van zowel de Duitse als de Nederlandse financiële autoriteiten.

DEGIRO is minder geschikt voor een beginnende belegger, omdat particuliere beleggers hier wel veel tijd en moeite moeten steken in het beleggen. Je hebt veel analysemogelijkheden en veel aanbod, dus wordt DEGIRO als een ingewikkelde broker ervaren.

Voordelen DEGIRO

 • Dankzij DEGIRO kernselectie koop je elke maand tegen lage kosten ETF's die in deze selectie zitten
 • Staat onder toezicht van zowel de Duitse als Nederlandse financiële autoriteiten
 • Veel mogelijkheden op het gebied van analyses
 • Gigantisch aanbod

Nadelen DEGIRO

 • Platform is niet heel gebruiksvriendelijk

3. eToro

eToro Beleggen
Onze score

9.2

Kosten

9

Gebruiksgemak

9

Aanbod

9.5

Als jij op zoek bent naar de beste broker voor het kopen van aandelen dan eToro een aanrader. De broker eToro is meerdere Europese landen actief en is wereldwijd een van de grootste brokers.

Deze broker is de beste keuze voor de actieve belegger die wil beleggen in CFD-aandelen en ETF's tegen de laagste kosten. De aandelen zijn simpelweg goedkoper dan de rest.

Daarnaast is eToro opvallend vanwege het feit dat zij hun platform volledig transparant hebben gemaakt. Het is namelijk zo dat je bij eToro de transacties van andere beleggers kan zien. Dit noemen zij 'Social Trading'.

Daar houdt het niet op, want eigenlijk is eToro een groot forum waarop aandelen samen worden geanalyseerd en je bij 'grote' beleggers kunt zien wanneer en hoe zij bepaalde aandelen hebben gekocht.

Ook is eToro de enige broker die een gratis demo-account aanbiedt. Met hun gratis demo-account met wel €100.000 kan je een eerste stap zetten in het beleggen waarbij inleg verliezen geen rol speelt.

Dit demo-account is ook niet vreemd, want eToro is een broker waarbij het voor een beginnende belegger nogal ingewikkeld kan worden ervaren. Zo kan je een aandeel kopen, maar kan je ook per ongeluk ditzelfde aandeel via de CFD-methode aankopen.

Toch is dit een van de beste brokers van Nederland, omdat je door middel van een gratis proefaccount toch kennismaken met alle mogelijkheden van eToro.

Het is niet voor niets een van de grootste brokers van Nederland, en dat ligt echt niet alleen maar aan het gratis proefaccount. Een groot aanbod, veel analysemogelijkheden, de kans om een kijkje te nemen in de keuken van ervaren beleggers via Social Trading en de laagste kosten: een actieve belegger kan hier helemaal los gaan.

Voordelen eToro

 • Beste broker voor het kopen van aandelen
 • Social Trading platform waardoor je andere beleggers kunt volgen en hun portfolio kunt kopiëren
 • Ook de mogelijkheid om een demo-account te openen waar je kunt oefenen zonder geld
 • Breed aanbod aan beleggingsproducten

Nadelen eToro

 • Je kunt alleen handelen in dollars, zodra je geld stort moet dit eerst omgezet worden waardoor je valuta kosten relatief hoog zijn

4. Easybroker

Easybroker logo
Onze score

9.1

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

8.9

Niet de beste broker, maar de op vier na beste broker: Easybroker. Easybroker is een van de nieuwere online brokers op de Nederlandse markt en richt zich op de actieve belegger.

Het grote voordeel van Easybroker is dat deze broker niet duurder is dan andere brokers. De kosten zijn relatief laag. Niet zo laag als DEGIRO, maar ze komen aardig in de buurt.

Het grote nadeel van Easybroker is dat het niet mogelijk is om te beleggen in ETF's in de Verenigde Staten. En dat zijn wereldwijd toch wel vaak de meest populaire beleggingen om in te investeren.

Easybroker is geschikt voor een actieve belegger die naar eigen wensen wil beleggen in allerlei aandelen, ETF's, fondsen of obligaties. De naam zegt het al: EasyBroker biedt al deze diensten op een eenvoudige, laagdrempelige manier aan.

In onze ogen is EasyBroker een goede broker, omdat zij een ontzettend fijn platform hebben opgebouwd. Het is een stuk eenvoudiger om te beleggen bij EasyBroker dan bij DEGIRO. En dat is soms wat een broker nodig heeft om beter te zijn dan de concurrent.

In vergelijking met andere brokers is EasyBroker zeker de beste broker als we het hebben over gebruiksvriendelijkheid in het beleggen.

Voordelen Easybroker

 • Lage handelskosten
 • Platform is ontzettend eenvoudig in gebruik
 • Ideale broker voor beginnende handelaren en beleggers

Nadelen Easybroker

 • Niet mogelijk om handelen in ETF's uit de VS

5. Bitvavo

Onze score

9.0

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

8.9

De beste crypto broker in Nederland uit onze test is Bitvavo. Bitvavo is een partij heeft in vergelijking met andere brokers met maximaal 0.25% handelskosten veruit de laagste kosten. Daarnaast is het aanbod van Bitvavo veruit het grootst.

Bij Bitvavo is het zo dat alle munten die worden aangekocht altijd extern worden bewaard. Dit doen ze, zodat je coins nooit zullen verdwijnen in geval van faillissement.

Ook het platform van Bitvavo is enorm gebruiksvriendelijk. Het overzetten van coins naar een externe wallet, het openen van een rekening of het investeren in bepaalde coins is eenvoudig en snel. Daarmee is de algehele ervaring van Bitvavo veruit het beste in vergelijking met de rest.

Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste crypto exchange van Nederland (maximaal 0,25% handelskosten
 • Meer dan 170 verschillende cryptomunten te koop
 • Onder toezicht van verschillende instanties zoals DNB
 • Veilig crypto aankopen dankzij cold wallets

Nadelen Bitvavo

 • Niet geschikt voor het kopen van andere beleggingsproducten

Veelgestelde vragen

Welke broker moet ik kiezen?
Voor een passieve belegger is Brand New Day een geschikte partij en voor actieve beleggers zijn DEGIRO en eToro geschikt. De meest eenvoudige broker is Easybroker en de beste crypto broker is Bitvavo.


Welke broker is het best voor een beginner?
Uit onze test is gebleken dat Brand New Day het best past bij beginnende beleggers, omdat het beleggen nauwelijks tijd en moeite kost. Dit komt doordat zij het mogelijk maken om via een automatische incasso te beleggen in goede fondsen met een wereldwijde spreiding.


Welke brokers zijn goed in Nederland?
Uit ons onderzoek blijkt dat Brand New Day, DEGIRO, eToro, Easybroker en Bitvavo goede brokers zijn in Nederland.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>