Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Best Geteste Camper Navigatie

Garmin Camper 780 LMT-D

Ga je binnenkort weer op vakantie met de camper, maar is het je nog niet gelukt om een goede camper navigatie te vinden? Dan moet je de Garmin Camper 780 LMT-D echt een keertje proberen! Dit is namelijk de beste camping navigatie van 2024!  Dit navigatiesysteem beschikt over kaarten van heel Europa, zo verdwaal je niet meer onderweg naar je vakantiebestemming. Ook is dit systeem voorzien van TripAdvisor zodat jij nog gerichter naar je bestemmingen kan zoeken. Verder kan dit navigatiesysteem ook gekoppeld worden aan je smartphone. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste camper navigatie? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

De zomer staat weer voor de deur, dus het wordt hoog tijd om de camper klaar te maken voor het vakantieseizoen. Het kan zijn dat het navigatiesysteem van de camper verouderd is en dat is niet handig. 

Om ervoor te zorgen dat jij met een gerust hart de weg op kan tijdens je vakantie zijn wij van Mutsy op zoek gegaan naar de beste camper navigaties. Om er achter te komen wat de beste opties zijn hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. 

Aan de hand van onze testresultaten wisten wij een handige top 5 samen te stellen met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5 beste camper navigatie? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Camper Navigaties

Beste koop Camper Navigatie
1. Garmin Camper 780 LMT-D

Beste Budget Camper Navigatie
2. BergGPS - 7-inch CamperNavigatie

Beste Camper Navigatie met app
3. TomTom GO Camper Tour

Beste Camper Navigatie met spraakbesturing
4. Garmin Camper 780 - Navigatiesysteem camper

Beste Camper Navigatie met speciale routes
5. TomTom GO Camper Tour - Navigatie

Top 10 Beste Camper Navigaties

Heb je geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire camper navigaties bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de camper navigaties test 2024.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een camper navigatie?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een nieuwe camper navigatie kopen voor je volgende vakantie. Maar let op het is een technisch product, dus het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten. 

Om jou te helpen met het vinden van de juiste navigatie voor je camper hebben wij de onderstaande criteria opgesteld. De onderstaande criteria zijn de criteria waarop wij de camper navigaties uit onze top 5 op hebben getest. 

Wij raden je dan ook aan om goed op deze criteria te letten, want zo kan je een miskoop voorkomen. Ook lijken deze punten sterk op die van de beste camper navigatie volgens de consumentenbond. 

Kaartdekking

Als eerste is het belangrijk om de kaartdekking van de navigatie te controleren. Het zou natuurlijk zonde zijn als de plaats van bestemming niet in binnen de kaartdekking van het navigatiesysteem valt. Navigatiesystemen worden geleverd in verschillende uitvoeringen qua kaartdekking. Hoe groter het dekkingsgebied, hoe meer landen en kaarten erop staan. De meeste camper navigaties hebben een kaartdekking van heel Europa. 

Touchscreen 

Als tweede is het handig om te controleren of het scherm van het navigatiesysteem is voorzien van touchscreen. Als het scherm is voorzien van touchscreen kan je makkelijk en snel je bestemming invoeren. Ook kan de bijrijder makkelijk de bestemming veranderen als jullie ergens een tussenstop willen maken. 

Rijbaanbegeleiding

Als derde is het handig om te controleren of de navigatie beschikt over rijbaanbegeleiding. De meeste navigaties geven door middel van stem begeleiding aan welke rijbaan je nodig hebt, maar dit is niet altijd even duidelijk. Door middel van rijbaanbegeleiding wordt er ook op het scherm aangeduid welke rijbaan je nodig hebt voor bijvoorbeeld een afslag. Op deze manier zal je minder snel verkeerd rijden. 

Flitspaalinformatie

Als vierde is het handig om te controleren of de camper navigatie beschikt over flitspaalinfomatie. Een verkeersboete is natuurlijk altijd zonde en zeker als je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Met flitspaalinformatie krijg je een melding als je een flitspaal nadert. Zo heb je genoeg tijd om te remmen, dit kan je een hoop geld en gedoe besparen! 

Fabrieksgarantie

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk is de fabrieksgarantie. Mocht je navigatiesysteem een keer kapot gaan is het handig om te controleren of de navigatie een garantietermijn heeft. De meeste navigatiesystemen hebben een garantietermijn tussen de 1 en 2 jaar. Zorg ervoor dat je gedurende de garantietermijn de bon bewaard. Dit is namelijk je garantiebewijs. 


Wat is de beste camper navigatie van 2024? 

We zijn alweer aangekomen bij onze uitgebreide top 5. In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer langs. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij voor het samenstellen van de top 5 gekeken naar verschillende producten zodat wij een zo compleet mogelijk beeld weergeven van de markt. 

Ben jij benieuwd naar alle camper navigaties uit onze top 5? Lees dan gauw verder en wie weet ontdek je nog een goede camper navigatie aanbieding

1. Garmin Camper 780 LMT-D

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functies

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Wij van Mutsy zijn op zoek gegaan naar de beste camper navigatiesystemen van dit moment. Dit zodat jij zonder zorgen kan beginnen aan de reis naar je vakantiebestemming. 

De Garmin Camper 780 LMT-D is uit onze test gekomen als beste camper navigatie van 2024. Dit systeem is uitgerust met kaarten van alle europese landen en als er iets veranderd worden de kaarten gratis geüpdatet. 

Ook beschikt deze navigatie over een rijbaanbegeleiding. Je ziet dus op het scherm precies welke rijbaan je nodig hebt voor een bepaalde afslag en dat is handig, want soms geeft de navigatie dit onduidelijk aan. 

Verder kan je gebruik maken van extra functies door het systeem aan je telefoon te koppelen door middel van de Garmin Drive app. Zo kan je onder andere handsfree bellen en je blijft op de hoogte van de actuele verkeersinformatie. 

Voordelen Garmin Camper 780 LMT-D

 • Geoptimaliseerd voor fel zonlicht en in het donker altijd goed leesbaar
 • De navigatie beschikt over TripAdvisor locaties 
 • Zie alle actuele verkeersinformatie via de Garmin Drive app
 • Kan routes afstellen op jouw camper 

Nadelen Garmin Camper 780 LMT-D

 • Heeft geen ingebouwde dashcam

2. BergGPS - 7-inch CamperNavigatie

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functies

8.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Ben jij nog op zoek naar een navigatiesysteem voor je camper, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? We snappen dat je geld wel sparen voor op de vakantiebestemming. 

Geen zorgen, er zijn ook goede camper navigaties te vinden voor mensen met een wat lager budget. Wij hebben dan ook de BergGPS - 7-inch CamperNavigatie geselecteerd als beste budget camper navigatie. 

Met dit navigatiesysteem kan jij aan de hand van de afmetingen en het gewicht van de camper de beste route voor het voertuig instellen. Ook kan je dit instellen voor de auto of camper. 

Ook is de navigatie voorzien van alle kaarten van de Europese landen. De kaarten zullen regelmatig geüpdatet worden, dit gebeurd door middel van een SD-kaart. 

Voordelen BergGPS - 7-inch CamperNavigatie

 • Heeft een touchscreen scherm 
 • Afmetingen en gewicht van voertuig zijn in te stellen waarop route wordt berekend
 • Inclusief Campings en Camper Plaatsen van Europa!
 • Navigeren op coördinaten is mogelijk

Nadelen BergGPS - 7-inch CamperNavigatie

 • Geen gratis kaartupdates

3. TomTom GO Camper Tour 

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functies

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Doe jij alles met je smartphone en wil je graag een navigatiesysteem die je door middel van een app kan besturen? Dan kunnen wij je de TomTom GO Camper Tour van harte aanbevelen!

Wij hebben dit navigatiesysteem namelijk geselecteerd als beste camper navigatie met app. Met de app kan je de software van het systeem up-to-date houden en de app houdt je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie. 

Deze navigatie is speciaal ontwikkeld om te gebruiken met de camper. Zo kan je tijdens het rijden kiezen om naar verschillende campings te rijden van partners van TomTom. 

Als je al eerder een TomTom hebt gehad ken je deze functie misschien wel, de waarschuwingen voor flitsers. Zo word je van tevoren gewaarschuwd voor een flitspaal en zo kan je dus een boete voorkomen. 

Voordelen TomTom GO Camper Tour 

 • Heeft een interactieve kaart 
 • Beschikt over rijbaanbegeleiding
 • Heeft een garantietermijn van 2 jaar 
 • Houd je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Nadelen TomTom GO Camper Tour 

 • Beschikt niet over spraakbesturing

4.  Garmin Camper 780 - Navigatiesysteem camper

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functies

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoals je al hebt kunnen zien in onze top 5 beschikken veel navigatiesystemen over een touchscreen. Nou vindt natuurlijk niet iedereen dat handig, want het kan je afleiden tijdens het rijden. 

Gelukkig is er ook een ander alternatief als je liever niet werkt met touchscreen, namelijk spraakbesturing. Wij hebben dan ook het Garmin Camper 780 - Navigatiesysteem camper als beste camper navigatie met spraakbesturing. 

Dit navigatiesysteem heeft namelijk verschillende handsfree functies zoals handsfree bellen, verkeersinformatie en spraakgestuurde navigatie. Ook kan de bestemming worden ingevoerd door middel van spraakbesturing. 

Met de navigatie kan jij niet alleen de snelste en beste route vinden voor je camper. Ook kan je op zoek gaan naar de beste camperterreinen door bijvoorbeeld te filteren op prijs.  

Voordelen Garmin Camper 780 - Navigatiesysteem camper

 • Geeft waarschuwingen over de weg
 • Heeft verschillende handsfree functies
 • Beschikt over een helder aanraakscherm
 • Updates voor veiligheidscamera's en flitsers inbegrepen

Nadelen Garmin Camper 780 - Navigatiesysteem camper

 • Herkent files niet 

5. TomTom GO Camper Tour - Navigatie

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functies

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

?Niet op voorraad? Bekijk beste alternatieven hier!

We zijn al weer bij de laatste optie uit onze top 5 aangekomen, maar dit is zeker niet de minste optie uit onze lijst. We sluiten de top 5 af met wederom een navigatiesysteem van het merk TomTom. 

Wij hebben de TomTom GO Camper Tour - Navigatie geselecteerd als beste camper navigatie met speciale routes. Dit systeem kan namelijk de routes instellen aan de hand van de afmetingen en het gewicht van de camper. 

Door deze speciale routes kan je met de camper lage bruggen en smalle straatjes vermijden. Zo kom jij niet in spannende situaties terecht en rij je zonder zorgen naar de zon. 

Ook kunnen er TomTom Europa-kaartupdates worden uitgevoerd zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen. Zo blijf je op de hoogte van de meest actuele routes die wegversperringen en andere verkeersproblemen vermijden.

Voordelen TomTom GO Camper Tour - Navigatie

 • Beste buget reisstekker
 • Geeft je realtime verkeersinformatie
 • Heeft een kaartdekking voor heel Europa 
 • Gratis geheugenkaart meegeleverd

Nadelen TomTom GO Camper Tour - Navigatie

 • Het delen van gebruikersgegevens is vereist 

Veelgestelde vragen:

Hoeveel camper navigaties hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten camper navigaties getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de camper navigaties op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste camper navigaties op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>