Beste Chromecast [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Wat is de beste chromecast?

Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Uit onze test is gebleken dat de Google Chromecast 3 de beste chromecast is van 2024. Je hebt namelijk enorm veel afspeelmogelijkheden. Denk aan de Ziggo TV app, Netflix, Disney+ en alle andere streamingsdiensten. Ook kijk je de F1 via ViaPlay en kun je miljarden YouTube-video's kijken. Daarbij is het apparaat klein van formaat, waardoor je het gemakkelijk kan meenemen op vakantie.

Op zoek naar een product om jouw televisie net wat slimmer te maken? Dan kunnen we je alleen maar complimenteren dat je op onderzoek uit bent gegaan, want hoewel het een eenvoudig product is om te gebruiken, zijn er nog veel verschillen tussen alle Chromecast producten.

We merkten tijdens onze zoektocht naar het beste product dat er kleine verschillen tussen de apparaten zitten, die toch veel uitmaken voor de beeldkwaliteit en gebruikservaring. Daarom geven we je in dit artikel een duidelijk overzicht van de vijf beste Chromecast-producten!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste chromecasts uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Chromecasts van 2022

Google Chromecast 3 - Stream 4K HDR-content naar je tv - Wit review
Beste Koop 

1. Google Chromecast 3 

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit review
Beste 4k 

2. Google Chromecast met Google TV 4K HDR 

Google Chromecast met Google TV - HD - Wit review
Beste google tv 

3. Google Chromecast met Google TV 

Niet geschikt voor Experiabox v10a router, vereist 2.4ghz) iEAST AudioCast audio streamer review
Beste audio 

4. iEAST AudioCast audio streamer 

Apple TV (2022) Wi-Fi - 4K - 64GB review
Beste alternatief (apple)

5. Apple TV (2022) Wi-Fi 4K 

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Chromecasts zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

16+ Chromecasts vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke chromecast is het beste?

Met een Chromecast kun je je televisie omzetten naar een SmartTV, zonder dat je er al te veel geld voor hoeft neer te tikken.

Helaas zijn er meerdere verschillende producten te vinden, en misschien is het niet duidelijk voor je welke apparaat het beste is voor jouw tv. Hieronder lees je welke Chromecasts we het meest aanraden, met alle voordelen en nadelen op een rij!

1. Google Chromecast 3

Google Chromecast 3 - Stream 4K HDR-content naar je tv - Wit review
 • Geschikt voor Ziggo App, Netflix, Disney+, HBO, Viaplay, F1 TV en nog veel meer
 • Kijk vanaf al je apparaten
 • Geen stroomkabel nodig, minder verbruik
 • Geen afstandsbediening (bedienen met je telefoon, tablet of laptop)
 • Geen ondersteuning voor 4K-beeldkwaliteit

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste Chromecast van dit moment? De Google Chromecast 3 is onze favoriete Chromecast in begin 2024.

Voor een relatief lage prijs krijg je enorm veel afspeelmogelijkheden. Denk aan de Ziggo TV app, Netflix, Disney+ en alle andere streamingdiensten. Ook kijk je de F1 via Viaplay en kun je miljarden YouTube-video's kijken.

Je hebt voor dit product niet eens een stroomkabel nodig, waardoor je tv er strak uit blijft zien. Je bedient hem makkelijk via je telefoon; je opent gewoon de app waarin je content wil kijken, bijvoorbeeld Netflix, en klikt op het cast-icoontje.

Zo makkelijk kan het zijn! Daarom vinden we bij Mutsy dat de Chromecast 3 de beste optie van dit moment is als je een klein / compact product wilt

2. Google Chromecast met Google TV 4K HDR

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit review
 • Deze Chromecast wordt geleverd met afstandsbediening
 • De Google TV-functionaliteit biedt een overzichtelijk homescreen met al je favoriete content op een rijtje
 • 4K HDR ondersteuning, ofwel: haarscherp beeld met fantastische kleuren
 • Voor non-4K televisies is de 4K-functionaliteit overbodig

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb je een 4K-televisie in huis? Voor die beeldkwaliteit heb je betaald, dus zul je er gebruik van willen maken ook. Een Google Chromecast met Google TV 4K HDR is in dit geval je beste optie - kost iets meer, maar dan kun je wel genieten van de beste beeldkwaliteit van dit moment. 

Een maximumresolutie van 3840x2160 pixels, oftewel 4K, zorgt ervoor dat je geen enkel detail in je film mist. HDR staat voor High Dynamic Range, en dat betekent een helder beeld met diepe zwartweergaves - precies zoals de regisseur het heeft bedoeld!

Je bedient deze dit apparaat met Google TV gewoon via je telefoon, zoals alle andere apparaten. Maar om door het Google TV-menu heen te scrollen kun je ook de simpele afstandsbediening gebruiken - die reageert lekker snel en heeft handige sneltoetsen voor Netflix en de Google Assistant. Ideaal als alternatief voor een smart TV!

3. Google Chromecast met Google TV

Google Chromecast met Google TV - HD - Wit review
 • Alles wat de Google Chromecast met Google TV 4K-editie heeft, maar dan goedkoper
 • Inclusief afstandsbediening
 • Google TV zorgt voor een overzichtelijk homescreen met al je favoriete content
 • Geen 4K-resolutie

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Google Chromecast met Google TV 4K-editie is de beste optie voor hen die een 4K televisie hebben. Heb je die echter niet, dan is het niet nodig om het iets hogere bedrag neer te leggen. Want Google heeft gelukkig ook een goedkopere variant van de Google Chromecast met Google TV uitgebracht.

Deze editie ondersteunt geen 4K, maar 2K - alsnog hoger dan de meeste oudere televisies, en met dezelfde slimme functies als de 4K-editie. Van buiten ziet de Google Chromecast met Google TV er eigenlijk precies hetzelfde uit.

Zo is er ook een afstandsbediening meegeleverd, kijk je content vanaf al je apparaten, en maak je gebruik van iedere streamingdienst die je kent. Ook Google TV is inbegrepen: een handig homescreen met al je favoriete content duidelijk op een rij.

Het enige verschil is de iets lagere resolutie. Merk je niks van als je geen 4K-tv hebt, en toch bespaar je flink als je de Google Chromecast met Google TV koopt. Dit is de beste Chromecast met Google TV als je geen 4K-televisie hebt; een echte aanrader dus!

4. iEAST AudioCast audio streamer

Niet geschikt voor Experiabox v10a router, vereist 2.4ghz) iEAST AudioCast audio streamer review
 • Geschikt om alleen audio te casten naar je speakers
 • Ontvangt ook AirPlay via je iPhone
 • Perfect om Spotify te luisteren op je ouderwetse HiFi systeem zonder kabels nodig te hebben
 • Je kan hiermee geen beeld streamen; alleen voor speakers

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Een Chromecast is handig, maar als je hem alleen gebruikt voor muziek is het zonde van de energie om telkens je televisie ervoor aan te zetten. Daarom is het handiger om deze iEAST AudioCast audio streamer te kopen.

Dit is een alternatief op de Google Audio, die in Nederland niet meer wordt verkocht, en kun je gebruiken om muziek rechtstreeks naar je speakersysteem te streamen zonder kabels nodig te hebben.

De voordelen hiervan zijn dat je niet per se je TV aan hoeft te hebben om Spotify op je HiFi systeem aan te sluiten. Dat bespaart stroom, maar zorgt vaak ook voor beter geluid (minder tussenstations = beter behoud van audiokwaliteit). Je hebt tot 75 meter bereik met de iEAST AudioCast audio streamer, die ook werkt als Airplay ontvanger voor Apple apparaten.

5. Apple TV (2022) Wi-Fi 4K

Apple TV (2022) Wi-Fi - 4K - 64GB review
 • Ideaal voor Apple-huishoudens
 • Makkelijk streamen vanaf je iOS devices
 • Inclusief afstandsbediening
 • 4K HDR beeldkwaliteit
 • Geen HDMI-kabel inbegrepen

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Gebruik je thuis vooral Apple-apparaten om muziek van te streamen? Dan kan het nog wel eens handiger zijn om in plaats van een Chromecast een Apple TV te kopen. Deze zijn door Apple zelf gemaakt en zorgen daardoor voor een betere verbinding met je iPhone, iPad of Mac apparaten. Minder haperingen, meer genieten van muziek, films en series.

Door de A15 Bionic Chip van Apple krijg je betere prestaties tijdens het gamen, films of series of gewoon scrollen door het menu. De Apple TV (2022) Wi-Fi 4K is hierdoor krachtig genoeg om 4K beelden uit te zenden, compleet met HDR en Dolby Vision voor de allerbeste kwaliteit.

Mocht je op zoek zijn naar de functionaliteit van een Chromecast, maar vooral Appleapparaten gebruiken, is de Apple TV (2022) Wi-Fi 4K een waardig alternatief voor jou! Let op: je hebt wel een HDMI kabel nodig om dit apparaat aan te sluiten op jouw televisie!


Top 10 Chromecasts

Waar kun je het beste een Chromecast kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Chromecasts van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte Chromecasts bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 chromecasts!

Chromecast kopen: Waar op letten?

Chromecast kopen? Het zal je verbazen hoeveel verschil er zit in de gebruikservaring, functionaliteit en aansluitingsmogelijkheden tussen alle Chromecast producten.

Daarom raden we je aan onderstaande tips door te lezen. Zo weet je waar je op moet letten bij het kopen van een Chromecast.

4K HDR

Heb je een 4K HDR televisie? Voor die kwaliteit heb je betaald, dus het zou zonde zijn om een Chromecast te kopen die niet in staat is om 4K HDR beelden af te spelen. Deze Chromecasts zijn maar iets duurder, maar bieden de kwaliteit die je verwacht van jouw televisie.

Google TV

Google TV ken je misschien nog niet, maar wanneer je het hebt gebruikt wil je er eigenlijk niet meer zonder. Deze software staat op nieuwere apparaten en zet al je favoriete content overzichtelijk op een rijtje, op het homescherm van je Chromecast.

Makkelijker je favoriete series verder kijken en snel navigeren door al je apps, zonder dat je je telefoon er telkens bij hoeft te pakken. Heerlijk! Met een chromecast heb je dus ook geen smart tv meer nodig, als je al over de andere apps beschikt.

Stroomkabel

Gebrek aan stopcontacten bij je tv? Of wil je gewoon geen overbodige kabels door je kamer leggen? Sommige Chromecasts hebben een stroomkabel nodig, anders werken ze niet. Er zijn ook apparaten die genoeg hebben aan de stroom die vanuit je TV geleverd wordt, waardoor je minder kabels in huis hebt hangen.

Afstandsbediening

Streamen vanaf je telefoon is ideaal. Toch kan het ook prettig zijn om een afstandsbediening bij je Chromecast te krijgen. Zo scroll je sneller naar je favoriete film of serie en vind je de belangrijkste content terug zonder een app te laden op je mobiele apparaat.


Wat is de beste chromecast volgens de consumentenbond?

Helaas heeft de consumentenbond geen test gedaan van de beste chromecasts. Daarom kunnen we geen antwoord op deze vraag. Gelukkig kunnen we je wel op een andere manier helpen!

Zo hebben wij van Mutsy een test uitgevoerd. De Google Chromecast 3 is als beste eruit gekomen. Als je naar boven scrolt vind je een korte review van het product, aangevuld met voor- en nadelen.


Veelgestelde vragen

juli 18, 2024

juli 17, 2024

januari 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>