Beste Co Sleeper [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Co Sleeper

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper

Uit onze test is gebleken dat de Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper de beste co sleeper is van 2024. Met zijn zeer comfortabele matras wordt slapen in deze co-sleeper een feestje voor je kinderen. Hij is zeer veilig waardoor er niks kan gebeuren tijdens het slapen. Het model is een 2-in-1 wieg waardoor hij ook losstaand gebruikt kan worden. Mocht je opeens ergens anders moeten slapen? Geen probleem, want hij is makkelijk mee te nemen in de reistas!

Als je op zoek bent naar de beste co sleeper van dit moment dan ben je op het goede adres! Wij van Mutsy hebben een uitgebreid onderzoek uitgevoerd en hebben op basis van verschillende factoren de allerbeste co sleepers geselecteerd.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een co sleeper. Hierdoor zorgen we er samen voor dat jij geen miskopen meer begaat. En uiteraard hebben we een top 5 opgesteld met daarin alleen de allerbeste co sleepers.

De top 5 hebben we ingedeeld in verschillende categorieën waardoor er altijd wel een co sleeper bij zit die bij je past.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste co sleepers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Co Sleeper

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper

Beste Koop Co Sleeper
1. Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper

Baninni Co-Sleeper Elia

Beste Co Sleeper met Helling
2. Baninni Co-Sleeper Elia

Fillikid Co Sleeper

Beste Houten Co Sleeper
3. Fillikid Co Sleeper

Twinky® Co-Sleeper

Beste Co Sleeper met Wieltjes
4. Twinky® Co-Sleeper

Bebeconfort Calidoo Co-Sleeper

Beste Budget Co Sleeper
5. Bebeconfort Calidoo Co-Sleeper

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste co sleepers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ co sleepers vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

22+ uur onderzoek


Wat is de beste co sleeper in 2024?

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je kind hebben. Uiteraard hoort hier ook een goede co-sleeper bij. Hierdoor kan je met een veilig gevoel naast je kind gaan liggen. Er zal niks overkomen tijdens je slaap met je kind doordat alleen de beste co sleepers zijn geselecteerd.

Omdat wij veiligheid zeer serieus nemen hebben wij alleen de beste co sleepers geselecteerd. Zo weet je zeker dat het bedje goed en veilig is.

Benieuwd naar de producten? Lees snel verder! 

1. Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper
 • Een zeer comfortabel matras
 • 2-in-1 wieg
 • Gemakkelijk mee te nemen met de reistas
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper is door ons als beste beoordeeld. Deze co-sleeper is het ideale bedje voor je kleintje. Doordat hij bij elk bed past, is de veiligheid altijd gewaarborgd. 

Baby's slapen in het begin van hun leven heel veel. Dat is belangrijk om te groeien en sterker te worden. Een goed bed is daarom zeer belangrijk. Het matras van deze co sleeper is zo comfortabel dat je er zelf ook eigenlijk in wilt liggen. 

Het grote voordeel aan deze co sleeper is dat hij een 2-in-1 wieg is. Dit betekent dat hij in het begin makkelijk als co sleeper gebruikt kan worden, maar als ze wat ouder worden kunnen ze erin blijven, doordat dit ook een alleenstaande wieg is. Hierdoor hoeven ze niet van bed te veranderen

Ga je op reis of moet de kleine even logeren bij oma? Dan kan de co sleeper makkelijk mee met de bijgeleverde reistas.

2. Baninni Co-Sleeper Elia

Baninni Co-Sleeper Elia
 • Kan met riemen vast gemaakt worden
 • De zijkant kan open en dicht gedaan worden
 • Een lichte helling kan ingesteld worden
 • Kan gebruikt worden tot 9 kg 

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij je kind helpen met het opgang komen van de spijsvertering? Dan is de Baninni Co-Sleeper Elia een ideaal bedje. Doordat er een lichte helling ingesteld kan worden glijdt het eten makkelijker door het lichaam heen.

Hierdoor hoef jij niet de hele tijd je kind vast te houden. De co sleeper kan tegen het bed aangezet worden, zodat je kind in hand bereik licht.

Om te zorgen dat hij of zij er niet uit kan vallen kan het bedje vastgemaakt worden met riemen waardoor hij zeer strak tegen jou bed zit. 

Als het bedje eenmaal vast zit kan de zijkant makkelijk open en dicht gedaan worden door het ritssysteem. Als je kind eenmaal slaapt kan de zijkant dicht zodat het helemaal veilig is. 

3. Fillikid Co Sleeper

Fillikid Co Sleeper
 • Gemaakt van hoogwaardig massief beukenhout
 • Wieltjes met veiligheidsgrendel
 • Wordt geleverd met matras
 • Kan niet makkelijk meegenomen worden

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Fillikid Co Sleeper is een bedje waar je zeker op kunt rekenen. Door het materiaal wat er gemaakt is, heeft het niet alleen een mooie ouderwetse uitstraling. Het is ook nog eens zeer stevig. 

Wil je even dat je kind ergens anders gaat slapen? Normaal gesproken verplaats je een houten crib niet zo makkelijk, maar door de wieltjes die onderaan de wieg zitten is dit zeer makkelijk.

Staat de co sleeper eenmaal goed dan kun je vast zetten met de veiligheidsgrendel. Hij zal daardoor niet meer bewegen.

Bij deze co sleeper wordt een matras geleverd. Hierdoor is het matras precies de juiste maat. Dit scheelt natuurlijk weer zoekwerk naar het juiste matras en geld. 

4. Twinky® Co-Sleeper

Twinky® Co-Sleeper
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Er zit een wiegfunctie op
 • Inclusief een ingebouwde klamboe
 • De zijkant kan niet open

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Twinky® Co-Sleeper is ideaal als je vaak onderweg bent en de kleine wilt niets liever dan slapen. Door de wieltjes onderaan de wieg is hij zeer gemakkelijk te verplaatsen en kan je kindje overal in een zacht bed slapen.

Houd je kind ervan om geschommeld te worden tijdens het in slaap komen? Dat kan je gemakkelijk doen door de wiegfunctie. De wieltjes kun je eenvoudig omhoog klappen waardoor je je kind rustig kan duwen. 

Mocht je in de zomer in de tuin willen zitten en je kind in de gaten houden kan dat makkelijk. Door het zonnescherm en de ingebouwde klamboe heeft je kind geen last insecten en de zon.

5. Bebeconfort Calidoo Co-Sleeper

Bebeconfort Calidoo Co-Sleeper
 • Goedkoopste optie
 • 2 netramen voor goede ventilatie 
 • Er zijn 7 verschillende hoogtes 
 • Iets mindere kwaliteit

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Een co sleeper is geen goedkoop product. Daarom hebben we ook een wat goedkoper product geselecteerd. De Bebeconfort Calidoo Co-Sleeper heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Door de 2 'net' ramen' aan de zijkant is er voldoende luchtventilatie in de wieg. Hierdoor zal je kind tijdens het slapen genoeg frisse lucht krijgen en zal het niet te warm worden.

De co sleeper is aanpasbaar op welke hoogte je hem zet. Door de 7 verschillende hoogtes past hij bij bijna elk bed. Ideaal als je een nieuw bed neemt of je kind slaapt ergens anders. 


Top 10 Co Sleepers

Waar kun je het beste een co sleeper kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste co sleepers van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte co sleepers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 co sleepers!


Co Sleeper kopen? Hier moet je op letten!

Een co sleeper kopen is nog niet zo makkelijk als je denkt. Je moet namelijk op veel dingen letten voordat je er een koopt. Want de veiligheid van een baby is zeer belangrijk. Daarom moet je een goed product kopen die veilig is voor je kind.

Daarom hebben wij voor jou een aantal criteria op een rij gezet zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een co sleeper. 

Veiligheid

De veiligheid van je kind moet altijd voorop staan bij producten voor hen. Daarom is het belangrijkste dat het product helemaal veilig is en je kind zichzelf niet kan pijn doen.

De meeste co sleepers hebben allemaal veiligheidsfuncties op het product zitten. Wij zeggen het nog maar eens dat je de veiligheid van je kind serieus moet nemen, want op jonge leeftijd kan dat veel gevolgen hebben. Hier kan een babyfoon ook bij helpen.

De producten die te koop zijn allemaal goed getest en veilig bevonden. 

Verplaatsbaar

Het verplaatsen van een co sleeper is niet iets waar je als eerste aan denkt. Het is echter wel iets om in je achter hoofd te houden. Want kinderen slapen in het begin van hun leven bijna de hele dag. En je bent niet constant thuis. 

Dus als de co sleeper makkelijk verplaatsbaar is kan je kind telkens in hetzelfde bedje liggen. Ook is het fijn als hij bij bijvoorbeeld opa en oma logeert. Dan kan de co sleeper naast dat bed staan zonder al teveel moeite.

Materiaal

Het materiaal van een co sleeper is iets wat natuurlijk uit maakt voor de veiligheid, maar ook hoe makkelijk je hem kan verplaatsen.

Een plastic co sleeper is makkelijk, want het is licht en makkelijk mee te nemen, terwijl een houten altijd in elkaar blijft staan. Kijk daarom goed wat jij mooier vindt en bekijk de voor- en nadelen van dit materiaal.


Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is een co sleeper?

Een co sleeper is voor baby's van 3 tot 6 maanden. In deze maanden hebben ze veel zorg en slaap nodig. Na deze tijd kan het gevaarlijk worden, omdat ze gaan zitten en bewegen.

Waarom een co sleeper?

Het grootte voordeel van een co sleeper is dat je baby naast je slaapt. Hierdoor kun je hem meteen troosten als hij moet huilen, maar je kunt ook uit bed borstvoeding geven. Net zo makkelijk!

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>