• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Condensdroger [Test 2024]

Beste Condensdroger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Condensdroger

Bosch WTG846C0NL

Bosch WTG846C0NL

Op zoek naar de best geteste condensdroger van dit moment? De Bosch WTG846C0NL is de best geteste wasdroger volgens onze beste condensdroger test. De condensdroger beschikt over een maximaal vulgewicht van 8 kilogram en heeft een maximaal geluidsniveau van 65 dB. Het condenswater wordt direct afgevoerd via de afvoerslang.

Daarnaast is de wasdroger voorzien van het AllergyPlus programma die dierenharen en pollen doen verdwijnen door de hogere temperaturen. Dit voorkomt jeuk of last van branderigheid. De beste prijs van dit product vind je via de onderstaande button.

Een condensdroger kan erg handig zijn. Een condensdroger zorgt er voor dat jouw was snel door is. Daarnaast is deze droger vaak goedkoper dan andere type drogers. Ook voert de droger gemakkelijk vocht af via een condens bak of waterafvoerpijp. Er zijn ontzettend veel condensdrogers, het kan dus erg lastig zijn om de juiste condensdroger te vinden. 

Op zoek naar de beste condensdroger van dit moment? In dit artikel ontdek je de beste opties en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een condensdroger. Door het uitvoeren van onze beste condensdroger test hebben wij de beste condensdroger van dit moment in een handige top 5 kunnen opnemen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Condensdrogers

Bosch WTG846C0NL

Beste koop condensdroger
1. Bosch WTG846C0NL


AEG T6DBC482

Beste wasdroger met warmtepomp
2. AEG T6DBC482


AEG T6DB72GP

Beste wasdroger combinatie
3. AEG T6DB72GP

Haier HD80-B636W

Beste wasdroger condens
4. Haier HD80-B636W


Beko DC7230BX

Beste goedkope wasdroger
5. Beko DC7230BX - Condensatie droogkast

Top 10 Beste Condensdrogers

Wil je direct weten hoe de top 10 condensdrogers eruit ziet?  Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de 10 meest verkochte condensdrogers bij een aantal grote webshops in Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een condensdroger?

Welke condensdroger past het beste bij mij en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een condensdroger. Dit zijn enkele vragen die wij vaak voorbij zien komen. Speciaal daarom hebben wij dit artikel geschreven over de beste condensdrogers van dit moment. Ook hebben wij hier de belangrijkste criteria opgenoemd zodat jij precies weet waar je op moet letten.

Er zijn veel verschillende soorten condensdrogers, maar welke droger past nou het beste bij jou? De onderstaande criteria zijn belangrijk bij het beoordelen van de juiste condensdroger. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste condensdroger test. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als de beste condensdroger volgens de consumentenbond test. Zo weet jij zeker dat je alleen de allerbeste opties ziet.

Trommelinhoud

De gemiddelde trommelinhoud van een droger is 6 tot 7 kilogram. Voor een gemiddeld gezin zal dit voldoende zijn, maar er zijn ook condensdrogers die 8 kilogram trommelinhoud hebben. Koop een droger met voldoende trommelinhoud, zodat je niet meerdere keren een programma hoeft te starten. 

Energiezuinig 

De klassieke drogers stonden bekend als energievreters. Dit is met de huidige generatie condensdrogers al flink verbeterd, maar het is altijd verstandig te kijken hoe energiezuinig je droger is.

Dit kan heel gemakkelijk, want condensdrogers zijn net als alle andere huishoudelijke elektronica voorzien met een energielabel. Net als bij een warmptepompdroger, is het ook belangrijk dat er aan het milieu gedacht wordt.

Vochtafvoer

De klassieke droger is de luchtafvoerdroger. Aan de droger is een flexibele buis verbonden die je door het raam naar buiten moet steken. Er moet dus een raam in de ruimte aanwezig zijn of een gevelafvoer waar je de slang op aansluit. Dit is allemaal niet meer nodig met de opvolger van de luchtafvoerdroger, de condensdroger. Vocht uit de was wordt opgeslagen in een reservoir die je regelmatig moet leeggooien. Er zijn ook condensdrogers die je rechtstreeks op een afvoer kunt aansluiten. 


Wat is de beste condensdroger van 2024? 

Maar wat is nou de beste condensdroger van 2024? Als laatste onderdeel van dit artikel hebben wij een top 5 opgesteld van de beste condensdrogers van dit moment. Hierbij hebben wij condensdrogers uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd. Zo ziet er voor iedereen een geschikte condensdroger bij.

Elk product hebben wij beoordeeld op functionaliteiten, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak. Daarnaast hebben wij rekening gehouden met reviews van andere consumenten. Als laatste hebben wij elke condensdroger een eindbeoordeling gegeven zodat jij precies weet welke condensdroger het beste is. Benieuwd naar de top 5? Lees snel verder!

1. Bosch WTG846C0NL

Bosch WTG846C0NL

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Bosch heeft een naam hoog te houden als beste koop condensdroger. In een condensdroger test zal Bosch altijd in de top staan. Met een Bosch condensdroger krijg je altijd hoge kwaliteit. Deze Bosch condensdroger heeft een trommelinhoud van 8 kilogram. De condensdroger is voorzien van een Led display, die je kunt bedienen door middel van touch-control bediening. Op het display lees je gemakkelijk af hoe lang het gekozen programma nog moet draaien en er zit een tijduitstel functie op. 

Zo kun je de droger programmeren om op een bepaalde tijdstip te starten. Condens wordt opgevangen in een reservoir, maar het is bij deze condensdroger ook mogelijk om rechtstreeks aan te sluiten op een afvoer. Je hoeft dan het reservoir niet meer te legen. De droger is beschermd tegen trillingen, waardoor deze erg stil is.

Voordelen Bosch WTG846C0NL

 • AllergyPlus programma verwijdert dierenharen en pollen
 • Condenswater af te voeren met een afvoerslang

Nadelen Bosch WTG846C0NL

 • Droogt met energieklasse B

2. AEG T6DBC482

AEG T6DBC482

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Onze nummer 2 en zeker niet een veel mindere condensdroger is de AEG T6DBC482 condensdroger. Deze droger is voorzien van een 8 kg trommelinhoud en heeft een maximaal geluidsniveau van 65 dB. Hij is 66 cm diep waardoor hij makkelijk op de meeste plekken past. De ProSense beladingssensor past de droogtijd aan op de hoeveelheid was in de trommel.

De condensdroger heeft een maximale droogtijd van 139 minuten wat hem erg snel maakt. Ook is de condensdroger van een middenklasse bouwkwaliteit waardoor hij langer mee gaat dan de basisklasse droger. Het energielabel van de condensdroger is energieklasse B wat hem niet de zuinigste maakt maar ook zeker niet de meest energievretende. 

Voordelen AEG T6DBC482

 • ProSense beladingssensor past droogtijd aan
 • Middenklasse bouwkwaliteit

Nadelen AEG T6DBC482

 • Afvoerslang wordt niet meegeleverd

3. AEG T6DB72GP

AEG T6DB72GP

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

AEG heeft met deze wasdroger weer de beste condensdroger volgens de consumentenbond geleverd. Wil je een condensdroger kopen, dan is deze AEG zeker de beste condensdroger. De droger heeft een trommelinhoud van 7 kilogram en je hebt de keuze om het vocht via een aansluiting op de afvoer te laten afvoeren of op te vangen in het reservoir. 

De trommel is een zogenaamde ProTex trommel. Dit houdt in dat de trommel beide kanten op kan draaien en hierdoor ontstaan er minder kreukels in de was. Naast minder kreukels komt de was ook niet in elkaar verdraaid uit de trommel. Met de omkeerbare deur heb je alle vrijheid om zelf te kiezen aan welke kant je de deur wilt openen. Dit is heel eenvoudig aan te passen. 

Door toepassing van de ProSense technologie duurt een droogprogramma nooit langer dan nodig. Sensoren in de droger detecteren de vochtigheid en temperatuur van het wasgoed en passen hier het programma op aan.

 Zo ben je nooit teveel energie kwijt. Met de droger kun je veel specifieke programma's starten, zoals programma's voor textiel, beddengoed, dekbed, fijne was, jeans of sportkleding. Je kunt ook een wasmachine verhoger gebruiken, om het product gemakkelijk erop te plaatsen.

Voordelen AEG T6DB72GP

 • Aangepast zuinig programma door de ProSense technologie
 • Zeer laag geluidsniveau, dus nooit last van geluidsoverlast

Nadelen AEG T6DB72GP

 • De AEG wasdroger is geen zuinige droger. De droger heeft energielabel B

4. Haier HD80-B636W

Haier HD80-B636W

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je een grote condensdroger? Dan is de Haier HD80-B636W de beste condensdroger 2024. Deze condensdroger heeft een trommelinhoud van 8 kilogram, groot genoeg voor het wasgoed van je hele gezin. In menig condensdroger review zul je lezen dat de droger zeer veelzijdig is. Dit klopt, want de Haier condensdroger heeft maar liefst 16 droogprogramma's die via een eenvoudig display in te stellen zijn. 

Hieronder valt een speciaal programma voor het drogen van jeans, een opfrisprogramma om kleding te verfrissen en een programma voor synthetische kleding. De condensafvoer kan via een reservoir, maar het is ook mogelijk om de droger op een waterafvoer aan te sluiten. Wel moet je er rekening mee houden dat de wasdroger met energielabel B wat minder energiezuinig is.

Voordelen Haier HD80-B636W

 • Condenswater is direct af te voeren met een afvoerslang
 • Ruime trommelinhoud van 8 kilogram

Nadelen Haier HD80-B636W

 • Droogt niet stil met een geluidsniveau van 68 debibel 

5. Beko DC7230BX - Condensatie droogkast

Beko DC7230BX

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je een goedkopere variant condensdroger? Dan heb je met deze Beko condensdroger de beste koop. Dit model heeft een trommelinhoud van maar liefst 7 kilogram en is daarmee de beste condensdroger met middelgrote trommel. Bij het openen van de deur gaat de verlichting van de condensdroger meteen aan. 

Met keuze uit 12 verschillende programma's kun je alle soorten textiel en kleding drogen. Het condenswater is op te vangen in een reservoir die je regelmatig moet legen, maar het is ook mogelijk om de droger op een waterafvoer aan te sluiten. Zo hoef je het reservoir nooit meer te legen. Ook is de condensdroger voorzien van een digitaal display waar je precies op kan zien hoe lang een programma nog duurt.

Voordelen Beko DC7230BX - Condensatie droogkast

 • Goedkope condensdroger
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Beko DC7230BX - Condensatie droogkast

 • Wasdroger heeft een wat hoger energieverbruik namelijk energielabel B

Veelgestelde vragen:

Hoe werkt een condensdroger?

Een condensdroger werkt door warme lucht door de trommel te circuleren waarin het wasgoed zich bevindt. Deze warme lucht absorbeert het vocht uit de kleding en wordt vervolgens gecondenseerd tot water. Het water wordt opgevangen in een condensbak of afgevoerd via een afvoerslang, terwijl de droge lucht opnieuw wordt opgewarmd en de cyclus voortzet.

Wat zijn de voordelen van een condensdroger?

Condensdrogers zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en gemak. Ze kunnen vrijwel overal geplaatst worden, omdat ze geen externe afvoer naar buiten nodig hebben. Dit maakt ze ideaal voor appartementen of huizen zonder een aparte wasruimte. Bovendien zijn condensdrogers vaak energiezuiniger dan traditionele luchtafvoerdrogers.

Wat is het verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger?

Het belangrijkste verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger is de manier waarop ze warmte genereren en vocht uit de kleding verwijderen. Condensdrogers gebruiken een verwarmingselement om warmte te produceren, terwijl warmtepompdrogers een warmtepomp gebruiken om warmte te recyclen en energiezuiniger te zijn.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>