• Home
 • /
 • Shoppen
 • /
 • Beste Crypto Broker Nederland [Test 2024]

Beste Crypto Broker Nederland [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Crypto Broker

Bitvavo logo

Bitvavo

Als jij op zoek bent naar de beste crypto broker van Nederland en België in 2024 dan zit je bij Bitvavo goed. Geen enkele broker scoort beter op het gebied van veiligheid, aanbod en handelskosten dan Bitvavo. Bovendien is dit veruit de goedkoopste crypto exchange van Nederland. Je betaalt namelijk maximaal 0.25% handelskosten. Hierdoor betaal je niet te veel aan onnodige handelskosten en maximaliseer jij je rendement.

Bovendien heeft Bitvavo momenteel een welkomstbonus waarbij je de eerste 1000 euro gratis kunt handelen

?Eerste 1.000 euro gratis handelen

Welke crypto broker is het beste? Het is een vraag die we vaak ontvangen in onze inbox, en daarom hebben we besloten er een artikel aan te wijden.

Op dit moment beleggen ongeveer 700.000 mensen in Nederland in crypto, wat neerkomt op zo'n 4% van de bevolking. Dit aantal zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen, aangezien verschillende crypto-experts voorspellen dat we nog maar aan het begin staan van het crypto tijdperk.

Dit heeft geleid tot een groeiend aantal crypto brokers op de markt. Maar hoe kies je de beste crypto broker?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een grondig onderzoek uitgevoerd waarbij we meer dan 10 verschillende crypto brokers hebben vergeleken op verschillende aspecten, waaronder veiligheid, handelskosten en gebruiksgemak. Op basis hiervan hebben we een top-5 samengesteld waarin je de beste cryptocurrency broker van 2024 kunt ontdekken.

Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

6

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

24

cryptobrokers vergeleken


Top 5 Crypto Brokers

Bitvavo logo

Beste Geteste Crypto Broker
1. Bitvavo
Handel in meer dan 190+ crypto valuta bij de goedkoopste crypto broker van Nederland (Max 0.25% kosten)

? Tijdelijke welkomstbonus van €1000 gratis handelen 

Finst logo

Goedkoopste Crypto broker
2. Finst
Nieuwe Crypto broker in Nederland gemaakt door mensen achter DEGIRO

? €5000 gratis handelen met de code TOPX5000.

Beste Broker voor beginners
3. Mudrex
Investeer in 'Coin Sets' in plaats van losse crypto munten

? €20 gratis crypto (gebruik code WELKOM20)

Coinmerce logo

Beste Broker voor gevorderden
4. Binance
Nederlandse partij waar je gemakkelijk en snel crypto kunt kopen


5. Blox
Deze raden wij het minst aan aan onze lezers.Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto broker?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede crypto broker? Het is een vraag die jezelf waarschijnlijk meerder keren heb gesteld. Niet zo gek overigens. Net als bij een reguliere broker voor aandelen wil je hier natuurlijk wel naar kijken. 

Wanneer je gaat handelen in cryptocurrency dan wil je natuurlijk dat deze cryptomunten goed en veilig bewaard worden. Daarom is het verstandig om voor het kopen van cryptocurrency's onderzoek te doen naar de beste bitcoin broker voor jou persoonlijke voorkeuren.

Om je een handje op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria waar een goede crypto broker anno 2024 aan moet voldoen. Door deze factoren mee te nemen bij het kiezen van een crypto broker verklein jij de kans op een verkeerde keuze.

Veiligheid

Is een crypto broker veilig? Dit is wat ons betreft de allereerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kiezen van de beste bitcoin broker. Veiligheid is namelijk een van de belangrijkste criteria bij het uitkiezen van een goede crypto broker.

Wanneer een crypto broker niet veilig is betekent dit dat er een kans dat jij geld kunt verliezen. Zo kan het platform bijvoorbeeld gehackt worden of kunnen er andere dingen gebeuren. Dit is natuurlijk het laatste waar je op zit wachten, helemaal als je heel veel geld in je crypto portfolio hebt zitten. In deze top 5 met beste crypto brokers hebben wij alleen maar brokers opgenomen die 100% veilig zijn.

We hebben onderzoek gedaan naar de bedrijven en platform. Zo hebben we gekeken naar de KvK nummers, hoelang ze al actief zijn en of ze in het verleden te maken hebben gehad met data lekken en andere problemen rond cybersecurity.

Handelskosten

Als tweede hebben we gekeken naar de handelskosten die een bepaalde bitcoin broker hanteert. Helaas zit hier heel veel verschil in waardoor je zonder dat je het door hebt een hoop geld kunt kwijtraken doordat je simpelweg ontzettend veel kosten betaald.

Elke cryptobroker rekent overigens kosten over het kopen en verkopen van crypto. Dit is simpelweg het verdienmodel van de cryptobrokers. Zonder dit zou een bitcoin broker nooit kunnen bestaan omdat ze dan geen geld zouden kunnen verdienen. Als gebruiker of beginnende crypto trader is het belangrijk dat je goed kijkt naar de handelskosten die een broker hanteert.

De commissies en fees die een broker hanteert verschilt vaak tussen de 0.25% en soms wel 2(!)%. Misschien klinkt dit niet als een heel groot verschil, in de praktijk is dit echter anders. Deze handelskosten betaal jij namelijk bij elke transactie die je doet. Als je crypto koopt betaal je handelskosten maar ook als je crypto verkoopt.

Helemaal als jij van plan bent om te gaan handelen en day traden is het van belang dat je hier slim mee omgaat. Als je bij een verkeerde crypto broker zit dan kan dit zomaar tientallen euro's aan rendement per jaar schelen.

Eigen wallet

Wanneer jij besluit te investeren in cryptocurrency dan is het belangrijk dat je deze cryptomunten opslaat en eigen wallet.

Tegenwoordig hebben de meeste Bitcoin brokers hun eigen wallet. Dit houdt in dat je bij deze brokers naast het kopen, verkopen of handelen van cryptocurrency ook terecht kunt voor het opslaan voor deze munten in je eigen wallet.

Het voordeel hiervan is dat je niet een externe wallet hoeft aan te schaffen maar je Bitcoin, Ethereum of Ripple gewoon kunt opslaan bij de eigen wallet van de brokers. 

Betalingsmogelijkheden

Uiteraard is het ook van belang dat je gemakkelijk en snel geld kunt overmaken naar de bitcoin exchanges. Bij de meeste brokers is het mogelijk om te storten met ideal of bancontact. Echter is het goed om dit altijd te checken.

Helemaal als je kiest voor een internationale cryptocurrency exchange dan is de kans groot dat je geen geld kunt storten met ideal of bancontact.

Kies je echter voor een Nederlandse exchange? Dan is de kans aanzienlijk dat je gewoon geld kunt storten ,met ideal of bancontact.

Bitcoin kopen is bij de meeste Nederlandse brokers gewoon. mogelijk met ideal. Bovendien bieden deze exchanges vaak ook een eigen wallet in waar je de crypto munten kunt bewaren. Dit maakt het kopen en verkopen en handelen in cryptovaluta een stuk leuker.

Aanbod

Welke cryptomunten wil jij kopen? Het is een vraag die jezelf moet stellen voor je kiest voor een crypto broker.

Elke crypto broker heeft namelijk een ander aanbod. Sommige cryptobrokers bieden meer dan 150 cryptovaluta aan en andere hebben slechts 30 cryptovaluta.

Stel dat jij je helemaal hebt ingelezen in een bepaald project dan moet deze natuurlijk wel beschikbaar zijn bij de crypto broker waar je van plan bent te gaan handelen.

Om deze reden is het goed om altijd te kijken naar het aanbod van een bepaalde crypto broker. Hoeveel cryptomunten biedt een broker aan? Zit de cryptomunt hier tussen waar jij veel vertrouwen in hebt?

Gebruiksgemak

Niet iedereen in deze wereld is even technisch en handig met computers. Om deze reden is het slim om te kijken naar het gebruiksgemak ven een cryptobroker.

Tegenwoordig zijn er steeds meer crypto brokers die zich richten op beginnen crypto handelaren. Dit doen ze door super simpele en overzichtelijke platformen aan te bieden.

Dit is in onze ogen een positieve ontwikkeling want het kopen van cryptocurrencies wordt hier mee steeds toegankelijker.

Bij het vergelijken van crypto exchanges hebben wij dan ook gekeken naar het gebruiksgemak van de verschillende crypto exchanges. Hoe makkelijk is het om cryptocurrency te kopen via deze cryptocurrency exchanges? 

Functionaliteiten

Als laatste is het altijd slim om te kijken naar de functionaliteiten die een crypto exchange of platform aanbiedt. Welke mogelijkheden heb je allemaal en wat kun je doen via een bepaalde crypto broker?

Ben jij bijvoorbeeld iemand die actief wilt gaan handelen (daytraden)? Dan wil je natuurlijk wel de mogelijkheid om technische analyses te kunnen doen.

Wanneer dit je doelstelling is heb je natuurlijk hele andere functionaliteiten nodig dan wanneer je simpelweg wat Bitcoins wilt kopen voor de lange termijn.

Kijk daarom altijd goed naar jouw persoonlijke wensen en behoeften. Wat is precies je plan en hoe wil je dit gaan doen? Kies daar vervolgens je crypto broker op uit.


Wat is de beste crypto broker van 2024?

Goed, je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van de beste crypto broker. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: wat is de beste crypto broker van 2024? In onderstaande sectie gaan we antwoord geven op deze vraag.

Bij Mutsy hebben wij namelijk een uitgebreide crypto broker test gedaan. In deze test hebben we meer dan 10 verschillende crypto brokers en crypto exchanges met elkaar vergeleken.

Zo hebben we gekeken naar de handelskosten bij verschillende brokers, het aanbod, het gebruiksgemak maar ook naar de veiligheid. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 samengesteld.

Alleen de allerbeste crypto brokers van Nederland vind je terug in deze top-5. Benieuwd naar de beste crypto broker van 2024? Lees dan gauw verder!

1. Bitvavo

Bitvavo steekt op dit moment met kop en schouders uit boven andere crypto brokers in Nederland. Geen enkele crypto broker in Nederland scoort zo goed op veiligheid, gebruiksgemak en aanbod.

Bovendien is Bitvavo veruit de goedkoopste crypto broker van Nederland. Met handelskosten van maximaal 0.25% is er niemand die ook meer in de buurt komt van deze lage handelskosten.

Doordat Bitvavo ontzettend makkelijk werkt, is dit bij uitstek de beste crypto broker voor beginners. Echter heeft Bitvavo ook een geavanceerde interface waardoor hij ook perfect geschikt is voor gevorderde crypto handelaren en daytraders.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam. Deze crypto exchange is toegankelijk in zowel Nederland als België (Bitvavo groeit snel en is ook aan het uitbreiden naar andere Europese landen).

Bij Bitvavo koop, verkoop en handel je in meer dan 150 verschillende cryptovaluta. Uiteraard kun je hier terecht voor het kopen van de bekende cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Ook voor minder bekende projecten zoals Coti en Shiba Inu ben je bij Bitvavo aan het juiste adres.

Wat wij ontzettend fijn vinden van deze crypto exchange is dat de helpdesk volledig in het Nederlands is. Dit betekent dat je gemakkelijk en snel terecht kunt voor vragen en antwoorden.

Kortom, wat ons betreft, is er momenteel geen betere crypto broker (bitcoin broker) dan Bitvavo. De lage handelskosten, gebruiksvriendelijkheid van het platform en de veiligheid van Bitvavo zijn simpelweg ongeëvenaard.

Bovendien handel je bij Bitvavo nu tijdelijk de eerste 1000 euro gratis. Dit betekent dat je over de eerste 1000 euro die je investeert geen handelskosten betaalt. Hierdoor kun je dus eigenlijk gratis handelen in digitale munten. Dit is redelijk uniek en komt lang niet bij alle brokers en exchanges voor.

Om gebruik te maken van deze unieke Bitvavo actie waarbij je de eerste 1000 euro gratis handelt, kun je op deze link klikken. Wanneer je een account aan maakt via deze link ontvang je direct het tegoed voor gratis handelen.

Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste crypto broker van Nederland met handelkosten van maximaal 0.25%
 • Geld storten is gratis en kan gemakkelijk via iDEAL of Bancontact
 • Ruim aanbod met mee dan 150 verschillende cryptovaluta
 • Ingebouwde en verzekerde wallets voor alle munten
 • Je kunt bij Bitvavo Staking aanzetten waardoor je rente ontvangt tot wel 10.5% 
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Nadelen Bitvavo


2. Finst

Finst logo

8.8

Eindbeoordeling

Aanbod

8.1

Kosten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 2 van onze lijst met beste crypto brokers in Nederland vinden we een nieuwe partij: Finst. Finst is een nieuwe crypto broker opgericht door mensen achter DEGIRO (een van de meest populaire brokers van dit moment).

Finst is opgericht in Amsterdam en is dus een Nederlandse crypto aanbieder. Wat Finst uniek maakt?

Ze bieden ontzettend lage handelskosten. De handelskosten bij Finst zijn slecht 0,15% per transactie. Hiermee is het met stipt de goedkoopste crypto broker (nog goedkoper dan Bitvavo). 

Naast de lage handelskosten biedt Finst nog verschillende extra voordelen:

 • Ze hebben een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank (DNB)
 • Tegoeden en assets van klanten worden nooit uitgeleend 
 • Je betaalt geen extra spread of bewaarkosten

Verder werkt het platform van Finst ontzettend goed en makkelijk en kun je op een simpele manier beginnen met het handelen in cryptocurrency.

Kortom, Finst is een veelbelovende crypto broker die met maar 1 doel op de markt is gekomen: de grootste crypto broker van Europa.

Uiteraard is het nog even afwachten hoe deze partij zich gaat ontwikkelen de komende maanden. We hebben dit soort grote en ambitieuze claims vaker gezien en het is altijd afwachten. Nog niet helemaal overtuigt? Wij schreven ook een Finst review!

LET OP: Exclusief met onze welkomstcode handel je de eerste 5.000 euro gratis! Enkel geldig in de eerste 2 weken.
Gebruik de code TOPX5000 om te activeren. 

Voordelen Finst

 • Maximale handelskosten van 0,15%
 • Heeft een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB)
 • Gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken platform
 • Tegoeden en assets van klanten worden nooit uitgeleend

Nadelen Finst

 • Klein aanbod (slechts 30 coins )

3. Mudrex

8.7

Eindbeoordeling

Aanbod

9.1

Kosten

8.4

Prijs / kwaliteit

9.4

Het heeft lang geduurd voordat we eindelijk aan de slag konden gaan met Mudrex maar eindelijk is het zover, ze bieden hun diensten nu ook aan in ons land! Zeker voor beginners is dat zeer goed nieuws want Mudrex is misschien wel de 'makkelijkste' manier om te investeren in crypto

Het grootste probleem waar nieuwe investeerders tegenaan lopen is de keuze tussen de vele tientallen cryptocurrencies. Moet je investeren in Bitcoin of juist een 'kleinere' munt. Met Mudrex heb je dit probleem niet. Een Coin Set is namelijk een mandje met verschillende soorten munten in een bepaalde markt. Zo is er een apart mandje voor crypto's die zich focussen op de gaming industrie, of een mandje met Metaverse coins. Uiteraard is er ook een aparte coin set voor de belangrijkste en meest stabiele munten (Ethereum, Bitcoin). In de aandelenmarkt bestaat dit principe al veel langer en spreken we van ETF's.

Alle crypto mandjes waaruit je kunt kiezen zijn samengesteld door professionele experts en full-time crypto handelaren. Zij zorgen ervoor dat je het beste rendement behaalt. Een nadeel van Mudrex is dat het geen Nederlandse exchange is, dit betekent dus ook dat de klantenservice niet beschikbaar is in de Nederlandse taal. Vind je dit geen probleem en wil je op een laagdrempelige manier investeren in verschillende crypto projecten? Houdt je ervan om je risico enigszins te verspreiden? Dan is Mudrex jouw crypto broker. 

Goed nieuws: momenteel ontvang je direct €20 GRATIS aan crypto bij je eerste storting met de code WELKOM20.

Voordelen Mudrex

 • Makkelijkste manier om te beginnen met crypto
 • Risico spreiding (verdeel je investering over de top crypto's in verschillende sectoren)
 • Geen onnodige management fee's

Nadelen Mudrex

 • Werkt enkel met de app, niet op de computer
 • Weinig bekendheid opgebouwd in Nederland

4. Coinmerce

Coinmerce logo

8.4

Eindbeoordeling

Aanbod

8.2

Kosten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 4 van deze lijst vinden we wederom een Nederlandse crypto broker: Coinmerce! Coinmerce is de afgelopen jaren hard gegroeid en inmiddels een van de meest betrouwbare en grote crypto aanbieders van Nederland.

Bij Coinmerce kun je terecht voor 198 verschillende cryptomunten die je kunt kopen tegen relatief lage handelskosten. Je betaalt bij Coinmerce tussen de 0,4% en 2,5% aan handelskosten.

In vergelijking met Bitvavo is dit natuurlijk redelijk veel, wanneer we deze tarieven echter vergelijken met andere crypto brokers in Nederland dan valt het best mee.

Coinmerce is vooral geschikt voor de beginnende crypto investeerder. Het platform werkt ontzettend makkelijk en is eenvoudig in gebruik. Crypto kopen wordt echt een fluitje van een cent met dit platform. Ook werkt de mobiele app ontzettend goed.

Dankzij het feit dat dit een Nederlands bedrijf is, is de klantenservice dus ook volledig Nederlands. Je kunt deze klantenservice telefonisch, via livechat of via de e-mail bereiken.

Ook is het storten en opnemen van geld relatief simpel bij Coinmerce. Geld storten kan op verschillende manieren: met iDEAL, Bancontact, Creditcard of bankoverschrijving.

Kortom, ben jij op zoek naar een goede en betrouwbare crypto broker in Nederland? Dan is Coinmerce zeker de moeite waard. 

Voordelen Coinmerce

 • Groot aanbod (198+ cryptomunten)
 • Relatief lage kosten 0,4% tot 2,5%
 • Gemakkelijk geld storten via iDEAL
 • Nederlandse support

Nadelen Coinmerce

 • Geen handelsplatform / exchange

5. BLOX

8.0

Eindbeoordeling

Aanbod

8.2

Kosten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met BLOX. Kijk jij vaak naar Ajax? Dan is de kans groot dat jij BLOX wel eens voorbij hebt zien komen. Sinds 2022 heeft BLOX namelijk een officiële samenwerking met AFC Ajax. Naast deze partnership is BLOX ook regelmatig te zien op TV, Radio en Youtube.

Aan de advertenties zal het dus niet liggen, maar hoe goed is BLOX?

BLOX is een relatief nieuwe partij binnen Nederlandse crypto markt en richt zich voornamelijk op beginnende beleggers.

Via BLOX koop je een simpele en eenvoudige manier meer dan 30 verschillende cryptocurrencies. Bij BLOX draait alles om eenvoud. Geen uitgebreide trading views maar simpelweg een koop en verkoop knop.

Het voordeel van BLOX is dat je vanaf 1 euro al kunt investeren in verschillende cryptomunten. Zeker voor beginnende crypto beleggers kan BLOX een uitkomst zijn.

Als wij echt zouden moeten kiezen zou onze voorkeur echter naar Bitvavo gaan. Deze cryptocurrency broker (ook wel Bitcoin broker) hanteert namelijk veel lagere handelskosten waardoor je op de langere termijn veel meer rendement zult halen.

Bij het kiezen van de beste broker is dit wat ons betreft een van de belangrijkste keuzes en om deze reden gaat onze voorkeur uit naar de Bitvavo cryptocurrency exchange.

Toch kun je als beginnende crypto belegger prima voor deze cryptocurrency broker kiezen.

Voordelen BLOX 

 • Eenvoudige en simpele interface waardoor crypto kopen super simpel gaat
 • Gemakkelijk en snel crypto kopen met ideal of bancontact
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche bank 

Nadelen BLOX

 • Hoge handelskosten
 • Aanbod is minimaal (+- 30 crypto munten)

Conclusie:

Dat was hem dan! De officiële crypto broker test van 2024. Zoals je hebt kunnen lezen is het uitkiezen van een geschikte crypto broker nog best een uitdaging.

Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten. Denk hierbij aan de handelskosten, veiligheid, gebruiksgemak maar ook het aanbod.

Het vergelijken van cryptocurrency brokers is dan ook altijd een slim idee. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende brokers die cryptocurrency aanbieden waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat ons betreft is er op dit moment maar een van de brokers die met kop en schouders boven de rest uitsteekt en dat is Bitvavo.

Deze broker biedt in veel gevallen by far de beste voorwaarden aan. Deze broker biedt de laagste handelskosten, de beste veiligheid en het grootste aanbod aan. Bovendien handel je bij deze exchange gemakkelijk, snel en beschikt het platform over een wallet waar je alle cryptovaluta kunt bewaren. Dit maakt Bitvavo ook een ideale exchange voor trading.

Helemaal met de welkomstbonus waar je 1000 gratis kunt handelen is dit momenteel je beste keuze.

Waar kan ik crypto kopen met iDEAL?
Wanneer we kijken naar de Nederlandse markt dan kun je bij de meeste partijen in Nederland crypto kopen met iDEAL. Op het moment koop je crypto met iDEAL het voordeligste bij Bitvavo, deze partij hanteert namelijk maximaal 0.25% handelskosten. Wil jij meer weten over het investeren in crypto? Bekijk dan het artikel van de consumentenbond.


Hoe hebben jullie deze broker top 5 samengesteld?
Wij hebben meer dan 15 verschillende brokers met elkaar vergeleken op verschillende criteria. We hebben hierbij gekeken naar de kosten, betrouwbaarheid en veiligheid, het gebruiksgemak, het aanbod aan cryptomunten en natuurlijk de extra functionaliteiten.


Hoe weet je of een broker betrouwbaar is?
Als jij op zoek bent naar een betrouwbare broker kun je kijken naar de registraties die deze broker heeft. Populaire broker in Nederland staan vaak geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, wanneer dit het geval is voldoet de broker aan alle eisen die volgens de Nederlandse wet worden voorgeschreven. Want net als bij vastgoedfondsen, wil je wel dat er sprake is van betrouwbaarheid.


Welke crypto brokers zijn legaal in Nederland?
De meeste bitcoin brokers die in Nederland legaal zijn, zijn Bitvavo, Bitcoin Meester, Litebit, Coinmerce etc. Om te bepalen of een broker legaal is in Nederland kun je het beste kijken of zij een registratie hebben bij de Nederlandsche bank. Als dit het geval is, is de broker vaak legaal.


mei 14, 2024

mei 14, 2024

mei 14, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>