Beste DAB-antenne [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste DAB-antenne

Hama – Binnen Antenne - Radio Antenne – DAB en DAB+ - signaalversterking 30 decibel - FM-functie review

Hama Antenne DAB/DAB+

De Hama DAB/DAB+ is ideaal voor in huis en zorgt voor een sublieme connectie van digitale signalen. Het signaal wordt zelfs nog versterkt met liefst 30 decibel, zodat je altijd van kraakhelder geluid kunt genieten. Verreweg het beste geluid uit onze dab antenne test. Voor een ongelofelijk lage prijs scoor je nu deze ontzettend goede DAB+ antenne via de link hieronder!

Naar de radio luisteren doe je in 2024 natuurlijk het liefst met een DAB / DAB+ antenne. Zo'n apparaat kan digitale signalen ontvangen, die vaak veel beter klinken dan FM-geluid. 

Maar er zitten enorme verschillen tussen de beste DAB+ antenne 2024 en minder goede DAB+ antennes. Welke DAB+ antenne is het beste voor jou, en welke DAB+ antenne aanbieding is het meest aantrekkelijk?

Om twijfel weg te nemen hebben wij voor eens en altijd bepaald welke DAB+ antennes het beste zijn in 2024. Niet alleen houden we rekening met de kwaliteit, maar ook de prijs en duurzaamheid. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 beste DAB-antennes

Hama – Binnen Antenne - Radio Antenne – DAB en DAB+ - signaalversterking 30 decibel - FM-functie review

Beste koop DAB+ antenne
1.  Hama Antenne - DAB/DAB+

Beste kleine DAB+ antenne
2. DeLOCK DAB+ Antenne met F (m) connector

Beste DAB+ antenne voor buiten 
3. Nedis DAB+-Antenne voor Buiten

Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne

Beste passieve DAB+ antenne
4. Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne

Beste DAB+ antenne voor binnen
5. Maclean Binnenantenne TV Radioantenne

Top 10 beste DAB-antennes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste DAB-antennes.


Waar op letten bij het kopen van een DAB-antenne?

Er zijn enorm veel verschillende DAB+ antennes te vinden op sites als Bol.com. Moet je dan gewoon de beste DAB+ antenne volgens de consumentenbond kopen, of een goedkope DAB+ antenne aanbieding scoren?

Het liefst kies je zelf je eigen product uit. Dat kun je doen door de onderstaande punten goed door te lezen - we vertellen je nog even waar je op moet letten als je een goede DAB+ antenne kopen wil.

Actief of passief

Antennes kunnen actief of passief zijn. Een actieve antenne versterkt het signaal, zodat je beter en scherper geluid kunt ervaren. Passieve DAB+ antennes zijn vaak goedkoper, maar hebben beter bereik nodig voor goed geluid.

Aansluiting

Hoe sluit je een DAB+ antenne eigenlijk aan? Dat doe je meestal met een coax-kabel. Over het algemeen hebben DAB+ antennes ook stroom nodig uit het stopcontact.

FM-functie

Soms heeft digitale radio net wat minder stations beschikbaar. Deze kun je mogelijk alsnog ontvangen met een FM-functie. De beste DAB+ antennes hebben een FM-functie om zoveel mogelijk radiozenders te ontvangen.

Binnen of buiten

Een DAB+ antenne kun je binnen of buiten gebruiken. Niet alle DAB+ antennes zijn geschikt voor de omstandigheden buiten (bijv. regen). Let goed op of je een binnen- of buitenantenne koopt!


Wat is de beste DAB-antenne van 2024? 

De beste DAB+ antennes 2024 hebben we voor je uitgezocht in onze DAB+ antenne test. We keken naar de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksgemak en natuurlijk duurzaamheid om te bepalen welke DAB+ antenne aanbiedingen je het beste kunt kopen.

De producten hebben ook allemaal een eigen categorie gekregen en een eindbeoordeling. Zo kan je zelf kiezen welk product geschikt voor je is. Veel luisterplezier!

1. Hama Antenne - DAB/DAB+

Hama – Binnen Antenne - Radio Antenne – DAB en DAB+ - signaalversterking 30 decibel - FM-functie review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de Hama Antenne DAB/DAB+ haal je verreweg de beste DAB+-antenne 2024 in huis. Dit apparaat zorgt voor een sublieme connectie van digitale signalen - zowel DAB als DAB+ worden ondersteund. 

Het signaal wordt zelfs nog versterkt met liefst 30 decibel, zodat je altijd van kraakhelder geluid kunt genieten. De Hama antenne gaf verreweg het beste geluid uit onze dab antenne test, op iedere speakerset die we hebben gebruikt. 

Dankzij de FM functie kun je rekenen op ontzettend veel zenders, en meer flexibiliteit in hoe je het apparaat gebruikt. Voor een ongelofelijk lage prijs scoor je nu deze ontzettend goede DAB+ antenne via de rode knop!

Voordelen Hama Antenne - DAB/DAB+

 • Fm functie
 • 30 dB versterking
 • Geweldige verbinding
 • Alles meegeleverd

Nadelen Hama Antenne - DAB/DAB+

 • Adapter zit soms wat in de weg

2.  DeLOCK DAB+ Antenne met F (m) connector

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een DeLOCK DAB+ Antenne kopen kan een goed idee zijn voor veel mensen, zeker als je niet in een gebied woont met weinig radioverbindingen.

Deze DAB+ antenne van DeLOCK heeft een relatief korte antenne, maar kan wel gebruikt worden om honderden zenders te beluisteren via DAB+.

De DeLOCK DAB+ Antenne beschikt zelfs over een 21dBi versterker, die het geluid dus flink wat luider laat klinken. Met een minimale frequentie van 174MHz en max 240 MHz kun je erop rekenen dat je je favoriete radiostation zeker weten kunt bereiken.

Gelukkig is de DeLOCK DAB+ Antenne niet duur: voor een heel schappelijk prijsje krijg je deze DeLOCK DAB+ Antenne al opgestuurd. Volg de rode knop voor de beste prijs!

Voordelen DeLOCK DAB+ Antenne met F (m) connector

 • Erg goedkoop
 • Groot bereik
 • Compact

Nadelen DeLOCK DAB+ Antenne met F (m) connector

 • Versterker kon beter

3. Nedis DAB+-Antenne voor Buiten

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Plaats je je antenne het liefst buiten om maximaal signaal te garanderen? Zeker in dunbevolkte regio's kan een buiten-antenne de beste optie zijn. Hier is het signaal van DAB+ radiostations vaak wat minder krachtig, waardoor je dus wel een boost in bereik kunt gebruiken.

De Nedis DAB+-Antenne voor Buiten is volledig roestvrij en geschikt voor alle weersomstandigheden. Je signaal zal hierdoor nooit onderbroken worden, en krachtig genoeg zijn om écht te genieten van de muziek.

Met een versterker van 4dB is de Nedis DAB+-Antenne voor buiten geen krachtpatser, maar in onze test maakte dit weinig uit op het gebied van audiokwaliteit - daarom hebben we de Nedis DAB+-Antenne voor Buiten geselecteerd als beste DAB+ antenne voor buiten!

Voordelen Nedis DAB+-Antenne voor Buiten

 • Beste DAB+ antenne voor buiten
 • Kan tegen alle weersomstandigheden
 • tot 50 km bereik

Nadelen Nedis DAB+-Antenne voor Buiten

 • Passief

4. Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne

Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wat is de beste dab antenne voor binnen? Dat is de Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne aangezien je daar voor optimaal signaal terecht kunt.

Dit apparaatje is ontzettend klein en passief, dus er wordt geen versterking meegegeven aan het binnenkomende signaal voordat het naar je speakers gaat. 

Dit lijkt een groot nadeel, maar heeft als groot voordeel dat je geen elektriciteit nodig hebt om de antenne te gebruiken - in ieder geval geen stopcontact.

Je zou dit apparaat zelfs kunnen gebruiken in de auto als je wel eens last hebt van verminderd ontvangst bij jou in de buurt. De Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne is makkelijk te plaatsen dankzij de standaard aan de onderkant, en met een kabel van twee meter kun je altijd je speakers bereiken. 

Voordelen Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne

 • Lange kabel
 • Passief, geen stroom nodig
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Quantis DAB+/DVB-T binnenantenne

 • Geen versterking

5. Maclean Binnenantenne TV Radioantenne

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Maclean Binnenantenne TV Radioantenne is een multifunctionele antenne die je voor allerlei toepassingen zou kunnen gebruiken.

Niet alleen kun je met de Maclean Binnenantenne TV Radioantenne digitale TV en radiosignalen ontvangen - ook wordt analoge televisie en radio ontvangen op deze DAB+ antenne.

Je kiest zelf of je de antenne in je TV of radio stopt, en dus geniet je altijd van entertainment zonder abonnementskosten. De antenne is voorzien van een LTE filter, dus ruis en onderbreking van mobiele netwerken zoals WiFi worden beperkt. 

De versterker is high-gain, low-noise, oftewel: zoveel mogelijk extra geluid, maar de hoogste kwaliteit! Dat kunnen we wel merken in onze test set-up, waarbij we geweldige kwaliteit ervoeren. Niet alleen voor radio, maar ook televisiesignalen.

Voordelen Maclean Binnenantenne TV Radioantenne

 • Multifunctioneel: zowel radio als tv
 • LTE-filter
 • Goede versterker

Nadelen Maclean Binnenantenne TV Radioantenne

 • Moet goed geplaatst worden voor goede verbinding

Beste DAB+ antenne Mediamarkt

Veel mensen zijn op zoek naar de beste dab+ antenne van de Mediamarkt. Dat is begrijpelijk omdat het een goed merk is met uitstekende producten. Ook in onze testuitslag hebben we hier rekening mee gehouden! 

Het 1ste product in de lijst is namelijk van Hama! Dit is een goed merk en andere varianten zijn te vinden bij Mediamarkt. Dat heeft dan ook zeker meegespeeld bij de keuze voor de uitslag van onze test.


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel DAB-antennes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten DAB-antennes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de DAB-antennes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste DAB-antennes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 23, 2024

mei 21, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>