Beste Dambord [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Dambord

Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm

Wil je binnenkort een potje dammen tegen iedere gast die je thuis ontvangt? Dat kun je het beste doen met het Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm!

Dit dambord is verkozen tot beste koop dambord 2024. We hebben verschillende damborden met elkaar vergeleken en het Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm is vooral als winnaar uit de verf gekomen door de mooie houten afwerking.

Ook de meegeleverde pionnen die je in een schappelijk kistje kunt opbergen, is de titel voor beste dambord 2024 meer dan waard. Een stijlvol dambord inclusief de damstenen - wat wil je nog meer?

Dammen is één van de oudste denksporten die er bestaat. Vergelijkbaar met schaken, maar dan wat simpeler - met dammen kun je je tegenstander door verschillende tactiekjes toe te passen, een hoek in drijven waar hij of zij niet makkelijk uit komt.

Dat alles doe je natuurlijk op een dambord, een bord die zo groot kan zijn als je maar wil. Het bord bestaat uit 8 × 8 = 64 vlakjes, waarvan de helft meestal wit is en de andere helft donker. Zo veel is zeker.

Wat niet zeker is, is welk dambord is het beste voor jou? Een goed dambord vinden online is lastig - alle damborden lijken immers precies op elkaar, maar er zijn toch verschillen in kwaliteit, prijs en bijvoorbeeld meegeleverde accessoires.

De beste damborden hebben we in onze dambord test 2024 uitgekozen. Zo helpen we je met het maken van de juiste keuze!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Damborden

Beste koop dambord
1.  Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm

Beste premium dambord
2. Abbey Game Dam-/Schaakbord

Beste kleine dambord 
3. CHECKER SET 30 x 30 - DIAMETER

Beste goedkope dambord
4. Jumbo Dammen - Damspel

Beste tweezijdige dambord
5. Longfield Schaak/dambord ingelegd

Top 10 Beste Damborden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste damborden.

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een dambord?

Een goed dambord is iets wat de meeste mensen nooit hoeven kopen: vaak wordt zo'n ding doorgegeven van generatie tot generatie. Daarom weet je misschien niet waar je op moet letten als je er één koopt. Hoe kies je het beste dambord dat door zijn duurzaamheid nog levenslang mee gaat? Dat lees je hieronder!

Deze criteria zijn belangrijk om rekening mee te houden zodat jij een miskoop voorkomt. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste dambord consumentenbond test. Ook hebben wij deze criteria in onze eigen beste damborden test getest. Hierdoor weet je zeker dat alle opties in onze top 5 de beste opties van dit moment zijn.

Materiaal

Klassieke damborden zijn vrijwel altijd van hout gemaakt, omdat dat een goedkoop, duurzaam en stevig materiaal is. Zo kan je dambord misschien nog wel eeuwen mee!

Formaat

Hoe groot moet het dambord zijn? Als je hem vaak mee wilt nemen is een compact dambord misschien handiger, anders is een groter formaat fijn.

Meeneembaarheid

Sommige damborden kun je makkelijker meenemen dan anderen, bijvoorbeeld doordat je ze dicht kunt klappen of omdat er een koffer voor is meegeleverd.

Damstenen

Heb je zelf al damstenen om mee te dammen? Zonder stenen / pionnen kom je nergens! Check dus of deze al zijn inbegrepen of koop ze er anders los bij.


Wat is het beste Dambord van 2024? 

Op zoek naar het beste dambord 2024 hebben we in onze dambord test veel potjes mogen dammen op de redactie. Af en toe werden we afgeleid doordat we natuurlijk de damborden moesten beoordelen - en dat hebben we gedaan. Welk dambord is het beste? Het antwoord vind je hieronder!


1. Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm

9.5

Eindbeoordeling

Design

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je binnenkort een potje dammen tegen iedere gast die je thuis ontvangt? Dat kun je het beste doen met het Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm!

Dit dambord is verkozen tot beste koop dambord 2024. We hebben verschillende damborden met elkaar vergeleken en het Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm is vooral als winnaar uit de verf gekomen door de mooie houten afwerking.

Het Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm kan misschien wel je hele leven mee en daardoor is het het geld dubbel en dwars waard!

Ook de meegeleverde pionnen die je in een schappelijk kistje kunt opbergen, is de titel voor beste dambord 2024 meer dan waard. Een stijlvol dambord inclusief de damstenen - wat wil je nog meer?

Voordelen Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm

 • Gaat nog tientallen jaren mee
 • Overzichtelijk bord
 • Mooie houten afwerking
 • Functioneert ook als schaakbord

Nadelen Longfield Darts Schaak- / dambord - 42cm

 • Door het formaat lastig mee te nemen

2.  Abbey Game Dam-/Schaakbord

9.1

Eindbeoordeling

Design

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het Abbey Game Dam-/Schaakbord is tweede in onze dambord test. Ook dit dambord kun je eveneens natuurlijk gebruiken als schaakbord, en het ontwerp van het Abbey Game Dam-/Schaakbord is ook om over naar huis te schrijven.

Het houten bord bestaat uit twee kleuren en het hout krijgt nog een mooie lak afwerking - hierdoor lijkt het bord erg luxueus en imponeer je je tegenstander net dat kleine beetje extra!

Het bord is tweezijdig en dus geschikt voor zowel schaken als dammen. Wel zijn er zowel geen dam - als schaakstukken meegeleverd - die moet je dus zelf al in huis hebben of gewoon bij bestellen!

Voordelen Abbey Game Dam-/Schaakbord 

 • Tweezijdig, geschikt voor dammen en schaken
 • Mooi houten ontwerp
 • Lak afwerking

Nadelen Abbey Game Dam-/Schaakbord

 • Geen stukken meegeleverd

3. CHECKER SET 30 x 30 - DIAMETER

8.5

Eindbeoordeling

Design

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het CHECKER SET 30 x 30 - DIAMETER is een bord dat uitsluitend geschikt is voor, je raadt het al - dammen! Het fijne aan dit bord is de robuuste vorm die het heeft. In plaats van een dun houten plankje krijg je echt een plateau waar je je damstukken op kunt zetten.

Dit zorgt voor een stevigere ondergrond voor de damstukken en dat is wel zo fijn. Je wil immers niet dat de damstukken over de tafel vliegen bij een klein stootje (wat bij ons meerdere keren is gebeurd!).

Het bord is tevens wat kleiner dan een gemiddeld dambord, waardoor hij makkelijk meeneembaar is in een tas. Door de stevigheid is er geen hoes of opbergdoos nodig - nog een voordeel dus van dit massief uit hout gesneden dambord!

Het fijnste is dat er bij dit zeer goede dambord ook zeer goede damstenen zijn inbegrepen! Je krijgt dus een volledige damset waarmee je gelijk aan de slag kan.

Voordelen CHECKER SET 30 x 30 - DIAMETER

 • Stevig gebouwd
 • Makkelijk mee te nemen
 • Kleiner
 • Damstenen meegeleverd

Nadelen CHECKER SET 30 x 30 - DIAMETER

 • Formaat is niet voor iedereen fijn

4. Jumbo Dammen - Damspel

8.4

Eindbeoordeling

Design

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Koop je het liefst een volledige damset voor een lagere prijs? Het is altijd fijn als de damstenen zijn inbegrepen bij het dambord, en dat is ook bij het Jumbo Dammen - Damspel het geval.

De damstenen zijn lekker groot en allemaal uit dik hout gesneden. Het bord zelf is van karton, wat natuurlijk iets minder lang mee zal gaan op de lange termijn - maar voor op vakantie, of natuurlijk minder regelmatig gebruik, is dit bord ideaal!

Dankzij de meegeleverde doos kan je het dambord zo weer inpakken en meenemen, zodat 'ie overal mee naartoe kan.

Voordelen Jumbo Dammen - Damspel

 • Goedkoop dambord
 • Mee te nemen in de originele verpakkingsdoos
 • Stukken meegeleverd

Nadelen Jumbo Dammen - Damspel

 • Kartonnen bord is minder stevig

5. Longfield Schaak/dambord ingelegd

8.2

Eindbeoordeling

Design

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je op zoek naar een lekker groot dambord, en speel je ook af en toe wel eens een potje schaken? Dan zul je zeer tevreden zijn met het Longfield Schaak/dambord! Dit uitstekende dambord is dubbelzijdig, en dus geschikt voor zowel dammen als schaken.

De damstenen en schaakstukken zijn niet meegeleverd, dus die moet je al in huis hebben of bij bestellen - maar dankzij de premium, houten afwerking van het Longfield Schaak/dambord zal het bord nog tientallen jaren mee gaan.

Het walnoot/esdoorn hout is subtiel afgewerkt en dat geeft dit bord een premium uitstraling, wat nog lang zo zal blijven. Benieuwd naar de beste prijs voor het Longfield Schaak/dambord? Die kun je vinden achter de rode knop!

Voordelen Longfield Schaak/dambord ingelegd

 • Tweezijdig, dus ook voor schaken
 • Mooi afgewerkt
 • Duurzaam

Nadelen Longfield Schaak/dambord ingelegd

 • Geen speelstukken meegeleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel damborden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten damborden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de damborden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste damborden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>