Beste Dartbord van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriet

WINMAU - Blade 6 Triple Core Dartbord review

Winmau Blade 6 

Het Winmau Blade 6 dartbord is wereldwijd het meest gebruikte en populaire dartbord van dit moment.  De lay-out, grootte en kwaliteit van het dartbord zijn ongeëvenaard, en voor de relatief lage prijs ga je gewoon geen beter dartbord vinden dan de Winmau Blade 6 Dartbord. 

De bedrading is heerlijk dun, waardoor je pijlen er minder vaak af zullen vallen – en het dartbord is supermakkelijk op te hangen. Als je dan een pijl raak gooit, kun je het, maar het beste doen in de Winmau Blade 6; het meest gebruikte en beste dartbord ter wereld!

Als jij op zoek bent naar het beste dartbord van dit moment dan ben je op het juiste adres. Tegenwoordig zijn er natuurlijk veel verschillende dartborden te koop waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

In dit artikel hebben wij een lijst gemaakt van de meest populaire dartborden van dit moment. Kortom, als jij een goed dartbord zoekt, dan is dit artikel voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Dartbords 

WINMAU - Blade 6 Triple Core Dartbord review

Beste koop
1.  Winmau Blade 6 

Beste prijs / kwaliteit
2.Lifetime  45cm met pijlen

Beste professionele dartbord
3. Unicorn Eclipse HD2 PRO 

Beste dartbord voor beginners
4. Nodor Supamatch 3 

Beste dunne barrel grip
5. ABC Darts Dartkabinet

Top 10 beste dartborden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste dartborden!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een dartbord?

Omdat dit best een lastig product is om te onderscheiden van elkaar, is het belangrijk dat je op een aantal dingen goed gaat letten bij je aankoop. Je kan natuurlijk kijken naar welke dartborden de pro’s gebruiken, of wat het beste dartbord volgens de consumentenbond is. Maar nog beter is het om gewoon de dartborden zelf te kunnen beoordelen.

Om je een beeld te geven van waar wij in onze dartborden test op hebben gelet met onze beoordelingen, kun je hieronder lezen wat de belangrijkste dingen zijn om op te letten bij het kopen van een dartbord.

Bedrading

Wat je gauw over het hoofd ziet, maar toch erg belangrijk is: de bedrading van een dartbord. Dit betekent hoe dun de stof is waar je de pijltjes in moet gooien, en hoeveel ruimte er over blijft aan de randen van de trebles, doubles en gewone puntenvlakken. Of te wel: hoe dunner de bedrading, hoe meer kans dat je een triple 20 gooit!

Ophangen

Het beste dartbord moet je natuurlijk ophangen. Nu is dat niet altijd heel lastig, maar sommige slimme systemen zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat je het dartbord op een schuine, een oneffen wand of zelfs om een hoek kunt ophangen – wat goed van pas komt bij sommige darters!

Pijlen

Wil je bij je dartbord ook pijlen ontvangen? Dat kan natuurlijk ook, en is vooral handig voor beginners die de sport even willen uitproberen zonder nog hele dure pijltjes aan te hoeven schaffen.

Afmetingen

Het klinkt misschien gek, maar dartborden zijn er in meerdere maten. Als je een kleiner huis hebt kun je overwegen om een dartbord te kopen die wat kleiner is, zodat je van mindere afstand alsnog een uitdagend dartspel kunt hebben.


Wat is het beste dartbord van 2024? 

Wat is nu eigenlijk het beste dartbord van 2024? Op deze vraag geven we antwoord in onderstaande sectie. Hieronder vind je onze reviews van de top-5 dartbords van dit moment. 

1. Winmau Blade 6 

WINMAU - Blade 6 Triple Core Dartbord review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met het Winmau Blade 6 Dartbord haal je simpelweg het beste dartbord ter wereld in huis! Dat zeggen we niet als verkooptruc; de Winmau Blade 6 Dartbord is het meest gekochte en meest gebruikte dartbord ter wereld. Ook in professionele competities is het merk Winmau erg gerenommeerd, en dat is niet zomaar het geval.

De Winmau Blade 6 Dartbord is namelijk niet al te duur, maar beschikt toch over de laatste technologieën die het darten eerlijker, leuker en competitiever maken. Door de dunne bedrading tussen de vlakken stuiteren de pijlen aanzienlijk minder vaak terug en kun je ook veel makkelijker triples gooien.

Ook het ophangen van het Winmau Blade 6 Dartbord is een eitje dankzij het handige systeem dat op elke muur en elk materiaal perfect blijft zitten.

Voordelen Winmau Blade 6 

 • Makkelijk te bevestigen
 • Wereldwijd het meest gebruikt
 • Dunne bedrading maakt het spel eerlijker en fijner
 • Gaat lang mee dankzij het sisal materiaal

Nadelen Winmau Blade 6 

 • Om een ideale levensduur te garanderen moet je het bord regelmatig draaien

2.  Lifetime  45cm met pijlen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Voor beginnende darters kun je gaan voor het Lifetime Dartbord 45cm met pijlen. Met deze handige combi van dartbord en pijlen hoef je niet meer de lastige keuze te maken voor welke pijlen het beste bij je passen.

Daarnaast is dit dartbord ook gemaakt van sterk, sisal materiaal, dat lang mee gaat en de pijlen uitstekend binnen de punten zal houden. De randen tussen de vlakken (bedrading) zijn lekker dun en daardoor wordt het darten eerlijker, leuker en prettiger.

Voordelen Lifetime  45cm met pijlen

 • Dunne bedrading maakt het spel eerlijker en fijner
 • Gaat lang mee dankzij het sisal materiaal
 • Inclusief dartpijlen

Nadelen Lifetime  45cm met pijlen

 • Het bord is wat lastiger te bevestigen op oneffen muren

3. Unicorn Eclipse HD2 PRO 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je een echte pro, of wil je een echte pro worden? Dan heb je een echt pro dartbord nodig. En de Unicorn Eclipse HD2 PRO Dartbord is dat echte pro dartbord dat je nodig hebt.

Gemaakt van een dunne laag sisal materiaal, waardoor je pijlen altijd blijven zitten en makkelijk het bord binnen glijden. Doordat de sisal met minder druk is samengeperst, helpt dat ook mee met het darten. Ook de bedrading zit nauwelijks in de weg voor je triple 20’s en 180’s.

Al deze dingen maken niet alleen dat het Unicorn Eclipse HD2 PRO Dartbord is verkozen tot het beste pro dartbord in de dartborden test van Mutsy; ook is de Unicorn Eclipse HD2 PRO Dartbord het officiële wedstrijdbord van de PDC! Dit is dus precies hetzelfde bord als je ziet op TV!

Voordelen Unicorn Eclipse HD2 PRO 

 • Bekend van TV
 • Dunne bedrading maakt het spel eerlijker en fijner
 • Gaat lang mee dankzij het sisal materiaal
 • HD2 staat voor High Definition, en dat is terug te zien in de precieze afwerking

Nadelen Unicorn Eclipse HD2 PRO 

 • Om een ideale levensduur te garanderen moet je het bord regelmatig draaien

4. Nodor Supamatch 3 

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Lang geleden, sinds 1932, werden er in Engeland al dartborden gemaakt van sisal. De Nodor Supamatch 3 Dartbord is daar de bekroonde opvolger van, want al sinds toen is Nodor al de winnaar wanneer het aankomt op sisal dartborden.

Vooral in  Amerika worden de Nodor Supamatch 3 Dartborden veel gebruikt op professionele competities, en dat geeft maar weer aan hoe tijdloos de Nodor Supamatch 3 Dartborden eigenlijk zijn. Dat komt onder andere door de dunne bedrading, maar vooral door het klassieke uiterlijk en de historie achter het merk.

Voordelen Nodor Supamatch 3 

 • Gebruikt op veel Amerikaanse prof toernooien
 • Heerlijke dunne bedrading
 • Gaat lang mee dankzij het sisal materiaal

Nadelen Nodor Supamatch 3 

 • Iets duurder dan het meest gebruikte dartbord ter wereld

5. ABC Darts Dartkabinet

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

ABC Darts heeft met de ABC Darts Dartkabinet een prachtig, maar vooral praktisch product voor je in petto! Met het ABC Darts Dartkabinet hoef je geen darts scorelijsten meer uit te printen, en je hoeft ook niet bang te zijn dat de dartpijlen je muur per ongeluk raken.

De ABC Darts Dartkabinet komt namelijk niet alleen met een bord, maar ook een kabinet en twee sets hoogwaardige pijlen om mee te gooien. Dit scheelt jou weer moeite en je hoeft dankzij de inbegrepen scorelijsten ook niet meer te wachten op de printer of op je tablet om de score bij te kunnen houden.

Voordelen ABC Darts Dartkabinet

 • Handige whiteboard scorelijsten die je in het kabinet op kunt bergen
 • Pijlen zijn inbegrepen
 • Leuke kleurenvariaties, en een stijlvolle Jack Daniels variant voor de liefhebbers
 • Bord is van professionele materialen gemaakt

Nadelen ABC Darts Dartkabinet

 • Kan wat overbodig zijn als je alleen het bord nodig hebt

mei 22, 2024

mei 21, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>