Beste Dartmat [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Dartmat

ABC Darts - Rubberen Dartmat Met Oche

RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm

De RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm heeft een goede grip en blijft dus op dezelfde plek liggen. Je weet precies hoe ver je moet staan om te mogen darten. Het is ook geurloos waardoor je het gelijk kan gebruiken als je het net uit de verpakking hebt gehaald. Deze mat zorgt er voor dat de grond wordt beschermd tegen dartpijlen. Het is nooit leuk als je kleine gaatjes in de grond ziet!

Darten is een heerlijke sport, waar je alleen een bord en wat pijltjes voor nodig hebt. Toch? In principe klopt dat, maar een paar accessoires zijn voor echte darts liefhebbers onmisbaar. Zo kan een goede dartmat altijd van pas komen!

Een dartmat beschermt niet alleen je vloer, maar de beste dartmat producten hebben zelfs een lijn / oche waar je achter moet staan. Zo wordt valsspelen lastig!

De beste dartmatten vind je op Mutsy. Welke dartmat is het beste voor jou? Dat vind je op deze pagina! Zo hebben we een uitgebreide test gedaan en een ultieme Top 5 gevormd!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Dartmatten

ABC Darts - Rubberen Dartmat Met Oche

Beste koop dartmat
1.  RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm

Beste premium dartmat
2. Studio M - Darts Dartmat Price

Beste dartmat met uitgooischema
3.ABC Darts - Dartmat FINISH Dart Mat Antracite

Beste basic dartmat
4. DartCompany Dartmat met Oche

Beste goedkope dartmat
5. Dartmat Bulls Eye

Top 10 beste Dartmatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Dartmatten.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Dartmat?

Na uitgebreid onderzoek naar dartmatten en welke dartmat is het beste is, hebben we onze selectie verkleind naar vijf uitstekende dartmatten. De beste dartmatten hebben we geselecteerd op basis van onderstaande kwaliteiten.

Door die even door te lezen kun je zelf ook beter oordelen over wat de beste dartmat voor jou is! Maar eerst hebben we een aantal belangrijke punten waar je goed op moet letten als je een dartmat wilt kopen!

Formaat

De meeste dartmatten zijn groot genoeg om een oche te hebben, die de juiste afstand aangeeft vanaf het dartbord. Ook zijn er simpele opvangmatten die de vallende darts opvangen, om zo schade te voorkomen. Je wilt natuurlijk geen gaten in de grond.

Uiterlijk

Er bestaan hele simpele dartmatten die gewoon zwart zijn, maar eerlijk: het is leuker om een dartmat te kopen met een mooie dartfoto er op. Je kan er ook voor kiezen om voor een andere kleur te gaan. Hierdoor valt het heel erg op en kan je indruk maken op je vrienden

Bescherming

Een dartmat biedt gedeeltelijk bescherming tegen vallende darts, maar hoe goed? Dat hangt van het product af. Koop om je vloer te beschermen altijd een dikkere dartmat voor het beste resultaat. Uiteindelijk is dit toch het belangrijkste punt waar je op moet letten.

Oche

Een oche bepaalt de afstand tot het bord. Als je je voeten achter de oche houdt kun je niet valsspelen - makkelijk dus om die op je dartmat te hebben! Zorg ervoor dat je tegen de oche kan leunen. Veel dartspelers vinden dat zijn en zo waarborg je de kwaliteit.


Wat is de beste Dartmat van 2024? 

De beste dartmatten 2024 vind je in onze lijst hieronder! We hebben de dartmatten geselecteerd op basis van bovenstaande specificaties.

Maar we hebben ook gekeken naar de prijs zodat er voor iedereen een betaalbaar product bij zit. Daarom heeft elk product een duidelijke review. Veel dartplezier toegewenst!

1. RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm

ABC Darts - Rubberen Dartmat Met Oche

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Je kan pas écht op professioneel niveau darten als je je huis er volledig voor hebt ingericht. Daarom is de RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm onmisbaar voor een echte darts liefhebber!

De RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm dartmat is de beste dartmat van 2024 volgens onze experts. De mat komt met een oche, zodat je zeker weet dat je maten met een drankje op niet gaan valsspelen.

Ook biedt de RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm natuurlijk de nodige bescherming voor dartpijlen die je vloer kapot kunnen maken. Met deze dartmat kan iedere dartliefhebber dus nog beter genieten van het spelletje!

Voordelen RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm

 • Beschermt tegen je vloer
 • Inclusief Oche
 • Stevig
 • Niet te duur

Nadelen RUBBER OCHE MAT 300 x 60cm

 • Een mooi ontwerp ontbreekt

2.  Studio M - Darts Dartmat Price

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Met de Studio M - Darts Dartmat Price haal je een grote dartmat in huis, die tevens voorzien is van een leuk printje die de dartssfeer in iedere ruimte ten goede doet.

Wat is er nou gezelliger dan een dartruimte met een sfeervolle dartmat op de vloer? Ook een voordeel voor hen die wel eens een biertje wegdrinken bij het darten: de Studio M - Darts Dartmat Price is voorzien van een antislipbodem. Hierdoor voorkom je gevaarlijke ongelukken in de buurt van het dartbord.

Valsspelen is ook verleden tijd doordat de Studio M - Darts Dartmat Price voorzien is van een duidelijke oche. Deze kun je niet verplaatsen en zo kun je makkelijk zien of iemand zich wel netjes aan de regels houdt. Ideaal dus!

Voordelen Studio M - Darts Dartmat Price

 • Voorkomt ongelukken dankzij anti-slip
 • Prachtige afbeelding versterkt de sfeer
 • Beschermt tevens je vloer van darts
 • Zeer goedkoop

Nadelen Studio M - Darts Dartmat Price

 • Oche is niet verhoogd

3. ABC Darts - Dartmat FINISH Dart Mat Antracite

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Van ABC darts, een gerenommeerde naam in de darts wereld, komt het ABC Darts - Dartmat FINISH Dart Mat. Deze dartmat is erg goed om je vloer te beschermen.

Dit komt door de dikke stof waar geen pijl doorheen komt - ook is hij voorzien van een handige print! Op het kleed staat namelijk het uitgooi schema dat bij een echte pot darts hoort. Zo hoef je dit niet op een telefoon bij te houden of uit je hoofd te berekenen, maar kun je het al lezen door even naar de grond te kijken.

In plaats van één Oche is de ABC-Darts - Dartmat FINISH Dart Mat Antracite voorzien van drie afstandslijnen. Zo kan je verschillende afstanden aanhouden voor de junioren of nieuwere spelers.

Voordelen ABC Darts - Dartmat FINISH Dart Mat Antracite

 • Verschillende oche afstanden
 • Goedkope dartmat
 • Inclusief schema voor de snelste uitworpen
 • Beschermt je vloer goed

Nadelen ABC Darts - Dartmat FINISH Dart Mat Antracite

 • Ontwerp niet het mooiste, maar wel praktisch

4. DartCompany Dartmat met Oche

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je niet al te veel poespas in je dartmat, maar gewoon een simpele mat die twee dingen doet: je vloer beschermen én een afstandslijn tonen? De DartCompany Dartmat met Oche is dan precies waar je naar op zoek bent.

De mat is simpelweg zwart, en ruimschoots lang genoeg om tot de oche te komen. Uitglijden zul je niet snel doen op deze dartmat dankzij de stroeve ondergrond.

De oche is geplaatst op 2.37 meter, en komt met een flinke drempel zodat valsspelen echt onmogelijk wordt. Zo oefen je om een nog betere darter te worden, zoals de echte pro's het ook doen!

Voordelen DartCompany Dartmat met Oche

 • Inclusief Oche
 • Simpel ontwerp
 • Beschermt je vloer goed

Nadelen DartCompany Dartmat met Oche

 • Zwart kan wat saai ogen in sommige ruimtes

5. Dartmat Bulls Eye

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze goedkope dartmat op Bol.com is een uitstekende optie voor lagere budgets! In een dartmat heb je niet al te veel nodig: een leuk plaatje, een paar afstandslijnen en natuurlijk wat bescherming voor je vloer.

Dartpijlen die afketsen van het bord komen maar zelden door deze dikke laag stof heen. De mat blijft altijd goed liggen door de anti-slip aan de onderkant, en gelukkig is de mat zelfs voorzien van een paar oche lijnen!

Voor deze prijs zul je maar weinig betere dartmatten vinden! Ben je dus opzoek naar een goedkope dartmat voor in je dartruimte? Overweeg dan zeker om op de rode knop te drukken!

Voordelen Dartmat Bulls Eye

 • Heel goedkoop
 • Beschermt je vloer goed
 • Inclusief drie ochelijnen

Nadelen Dartmat Bulls Eye

 • Bovenkant mat is niet het mooiste van de wereld

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel dartmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten dartmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de dartmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste dartmatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>