Beste Dartpijlen [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste dartpijlen

WINMAU - Blackout: Steeltip Tungsten Dartpijlen Professioneel - 24g

Winmau Blackout 1 90%

De Winmau Black-out is de beste dartpijl als jij meer 180's wilt gaan gooien! Met deze dartpijl staan mensen in jouw lokale kroeg versteld over hoe goed jij kan gooien. De pijl is voor 90% gemaakt van tungsten technology en is in verschillende gewichten te verkrijgen. Deze pijlen liggen extreem goed in de hand en gooien buitengewoon goed!

Met de beste dartpijlen kun je het beste darten. Dat lijkt ons een logische stelling! Maar er zitten natuurlijk grote verschillen in wat de beste dartpijlen zijn voor iedere darter.

Een dartpijl is natuurlijk een simpel product, maar tegelijkertijd zit er een enorme hoeveelheid perfectie in de beste dartpijlen. Om een optimale balans te vinden tussen gewicht, aerodynamica en het gevoel in je hand, zijn goede dartpijlen onmisbaar als je de dartsport op een competitief niveau wil spelen.

Hoe kom je er dan eigenlijk achter wat de beste dartpijlen voor jou zijn? Waar zit het verschil zo allemaal in, en wat zijn de beste dartpijlen van 2024?

Om de keuze een stukje makkelijker te maken heeft Mutsy dit jaar weer de beste dartpijlen op de markt voor je getest, om er zo achter te komen wat de beste dartpijlen onderscheidt van de minder goede dartpijlen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste dartpijlen

WINMAU - Blackout: Steeltip Tungsten Dartpijlen Professioneel - 24g

Beste koop
1.  Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten

Beste dartpijlen 24 gram
2.Harrow Darts Super Grip 90%

Michael van Gerwen Dartpijlen

Beste Merchandise dartpijlen
3. Michael van Gerwen Dartpijlen

Beste luxe dartpijlen
4. Wolfram Infinity 97% Tungsten

Beste dunne barrel grip
5. Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

Top 10 beste dartpijlen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste dartpijlen!


Waar op letten bij het kopen van dartpijlen?

Uiteraard wil je graag weten waar we onze dartpijlen test op gebaseerd hebben. Onze test is niet lukraak zomaar wat dartpijlen uitkiezen, maar we hebben een paar van de meest belangrijke aspecten aan de beste dartpijlen gecontroleerd en getest.

Natuurlijk kunnen we kijken naar welke dartpijlen Michael van Gerwen gebruikt, of wat de beste dartpijlen volgens de consumentenbond zijn. Maar waar je vooral goed op moet letten bij het kopen van dartpijlen? Dat lees je in de kopjes hieronder!

Gewicht

Het gewicht van een dartpijl kan grote verschillen maken in hoe goed je er mee kunt gooien. Een lichtere dart zal misschien makkelijker richting het bord komen, maar dat kan wel ten koste gaan van precisie omdat de luchtweerstand groter is. Dartpijlen 24 gram kunnen bijvoorbeeld andere prestaties voor je geven dan dartpijlen van 21 gram.

Lengte van de barrel

De barrel van de dartpijlen is ook belangrijk. Wat hier ook voor uitmaakt, is hoe groot je handen zijn, en van hoe ver je ze wil gooien.

Dikte van de barrel

Een dikkere barrel kan fijner in de hand liggen, doordat je een groter oppervlakte hebt om de pijlen op vast te houden. Echter kan een dikkere barrel natuurlijk wel betekenen dat er meer gewicht en meer weerstand op de pijlen komt te zitten.

Grip

Een dartpijl moet natuurlijk niet zomaar uit je handen glijden. Daarom is het belangrijk dat je dartpijlen een goede gripoppervlakte hebben. Dit zorgt niet alleen voor meer zekerheid tijdens je worp, maar ook voor een prettiger, preciezer gevoel tijdens het darten.


Wat zijn de beste dartpijlen van 2024? 

Je weet nu hopelijk zelf ook iets meer over hoe je de dartpijlen precies kunt beoordelen. Maar de enige manier om te weten of dartpijlen écht bij jou passen, is om ze te gebruiken! Daarom zetten we de beste vijf dartpijlen voor je op een rijtje, en we verdelen ze over verschillende categorieën zodat er altijd een geschikte dartpijl bij zit voor jou!

1. Winmau Blackout 1 90%

WINMAU - Blackout: Steeltip Tungsten Dartpijlen Professioneel - 24g

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Winmau Blackout dartpijlen zijn ongetwijfeld de beste dartpijlen die op dit moment te koop zijn. Deze dartpijlen liggen zeer goed in de hand en zijn met 24 gram de meest bekende pijlen van dit moment.

Ondanks het relatief hoge gewicht, merk je niet dat ze 24 gram zijn als je ermee gaat gooien thuis. Voor instappers binnen de dartswereld zijn deze Winmau dartpijlen een prima beginnerssetje om te starten met darten.

De dartpijlen van Winmau Blackout bestaan voor 90% uit Tungsten. Dit houdt in dat het pijlen zijn die meer geschikt zijn voor gevorderde darters. Het zijn erg dunne pijlen, waardoor het makkelijker is om 3 keer in de trippel 20 te gaan gooien. 90% is een behoorlijk hoog percentage en deze pijlen zijn doorgaans ook erg duur. Maak je geen zorgen, want met deze pijlen kan je jaren vooruit!

Voordelen Winmau Blackout 1 90%

 • Fijne grip
 • Lange levensduur 
 • 90% Tungsten

Nadelen Winmau Blackout 1 90%

 • Geen

2.  Harrow Darts Super Grip 90%

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Darten is een intense sport, zeker op mentaal gebied. Daar komt nog wel eens de nodige nervositeit bij kijken, wat kan leiden tot zwetende handjes en dus een verlies van grip. Heb jij hier ook wel eens last van? Dan kun je met de Harrow Darts Super Grip 90% alsnog rekenen op een prettige grip!

Op de barrel is namelijk een diepe grip ingegraveerd. Dit zorgt er dus voor dat je de dartpijltjes veel minder snel verkeerd vastpakt of op het verkeerde moment laat vallen.

Daarnaast zijn deze dartpijlen voor 90% gebaseerd op tungsten materiaal, wat zorgt voor een optimale balans tussen gewicht, grip en aerodynamica.

Voordelen Harrow Darts Super Grip 90%

 • Voor 90% gemaakt uit tungsten materiaal
 • Goede balans tussen grip, maar ook gewicht en stroomlijn
 • Geschikt voor lossere handjes en mensen met minder grip

Nadelen Harrow Darts Super Grip 90%

 • Door de extra grip kun je de dartpijltjes iets minder precies loslaten

3. Michael van Gerwen Dartpijlen

Michael van Gerwen Dartpijlen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Met de Michael van Gerwen Dartpijlen stap jij in de schoenen van de wereldkampioen darten. Met deze set krijg je het gevoel of je de nieuwe Michael van Gerwen kan zijn. 

Met de aankoop van deze dartpijlen krijg je niet alleen drie dartpijlen, je krijgt nog vele extra's. Je krijgt onder andere dart flights en tip punten. Hiermee kan je de afstelling van de dartpijl aanpassen. Hierdoor kan je hem precies naar jouw gooi aanpassen zodat je alleen maar 180 gooit.

Ben jij groot fan van Michael van Gerwen? Dan is dit een perfect setje voor jou. Het is de officiële merchandise van de darter. Je steunt hiermee Michael van Gerwen en je laat aan iedereen zien dat je fan bent. 

Je hebt een goede grip met de dartpijlen. Dit is essentiële bij het gooien van goede pijlen. De grip komt mede door het design van de dartpijl. Hij licht lekker in je hand waardoor je alle pijlen erin gooit.

Voordelen Michael van Gerwen Dartpijlen

 • Veel extra onderdelen
 • Originele Micheal van Gerwen merchandise
 • Goede grip

Nadelen Michael van Gerwen Dartpijlen

 • Het gewicht van de dartpijlen zijn 16 gram

4. Wolfram Infinity 97% Tungsten

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Wolfram Infinity 97% Tungsten dartpijlen haal je nog een set dartpijlen in huis die een tungsten percentage heeft van 97%. Verschil is echter dat de Wolfram Infinity 97% Tungsten dartpijlen een nog dunnere barrel hebben.

Niet alleen is de dunnere barrel ideaal voor als je graag een 180 gooit, maar ook kan de Wolfram Infinity 97% Tungsten dartpijl hierdoor erg lekker in de hand liggen.

Met uiterste precisie is de barrel gegraveerd voor een optimale grip, niet alleen waar je hem vasthoudt, maar over de hele lengte van de dartpijl. Zo kun je geen slippertjes maken en heb je altijd de best mogelijke grip over jouw dart worp.

Voordelen Wolfram Infinity 97% Tungsten

 • Verkrijgbaar in zes maten en gewichten
 • 97% uit tungsten materiaal gemaakt, waardoor de barrel nog dunner kan worden
 • Mooi rood en zwart design
 • Zeer precies gegraveerd voor de allerbeste grip die je maar kunt krijgen

Nadelen Wolfram Infinity 97% Tungsten

 • De dunnere barrels kunnen het ook lastiger maken om te gooien

5. Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

8.0

Last van de zenuwen, en lukt het maar niet goed om goede grip op de dartpijlen te krijgen? Dan is de Super Grip Ultra 90% Tungsten de beste koop dartpijlen voor jou. Naast het mooie design waarmee je indruk maakt in je lokale dartkroeg, kun je ook nog erg makkelijk 180’s gooien door de dunne barrel van de Super Grip Ultra 90% Tungsten.

De Super Grip Ultra 90% Tungsten is gemaakt voor 90% uit tungsten materiaal en dat is ook de reden dat het gewicht en de balans van de barrel zo goed uitpakken. De Super Grip Ultra 90% Tungsten is niet voor niets wereldberoemd geworden door de supergrip, en de Ultra opvolger zal het zeker niet minder gaan doen!

Voordelen Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

 • Volgens sommige kenners zijn dit de beste dartpijlen ooit
 • De 90% tungsten is ook nog eens de beste vorm tungsten die er is, namelijk Wolfraam
 • Dubbele en enkele ringen resulteren in de beste grip die je kunt krijgen
 • Ondanks de lekkere grip zijn de Super Grip Ultra 90% Tungsten dartpijlen alsnog erg dun

Nadelen Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

 • Minder dun dan sommige 97% tungsten dartpijlen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel dartpijlen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten dartpijlen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de dartpijlen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stadsfiets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 22, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>