• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Droogloopmat [Test 2024]

Beste Droogloopmat [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Droogloopmat

Deurmat Studio M - OPTICLEAN

De OPTICLEAN Droogloopmat is onze favoriete droogloopmat van dit moment. Zo is deze droogloopmat geschikt voor alle vloeren en absorbeert het vocht sneller door het gebruik van multivezels. Hierdoor blijft het vuil achter op de deurmat en blijft je vloer binnen droog en proper. De deurmat voelt heerlijk zacht aan en is verder verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, voor ieder wat wils!

Ben jij die vieze vloeren ook zo zat? Goed nieuws! Met een goede droogloopmat zijn vieze vloeren voor goed verleden tijd. 

Maar wat is nu eigenlijk de beste droogloopmat? Waar moet je op letten bij het kopen van een droogloopmat? En welke droogloopmat is het meest geschikt voor jouw situatie?

In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen. Na meer dan 15 verschillende droogloopmatten vergeleken te hebben wij een top-5 samengesteld met de beste koop keuzes van dit moment. Kortom, lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

32

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Droogloopmatten

Beste koop droogloopmat
1. Deurmat Studio M - OPTICLEAN

Antislip Deurmat Studio M - OPTIWASH

Beste droogloopmat voor honden
2. OPTIWASH - Wasbare droogloopmat

In Round Deurmat

Beste goedkope droogloopmat 
3. In Round Deurmat

Hamat Deurmat outline

Beste droogloopmat buiten
4. Hamat Deurmat outline

Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO

Beste droogloopmat op maat
5. Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO


Top 10 Beste Droogloopmatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste droogloopmatten!

Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een droogloopmat?

Ga jij een droogloopmat kopen? Dan helpen wij je graag bij het maken van de beste keuze. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende droogloopmatten. Hierbij heeft ieder model zijn voor- en nadelen en is ook de smaak een erg belangrijke factor. Om jou te helpen bij het voorkomen van een miskoop, hebben wij hieronder de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria kom jij er gemakkelijk achter welk soort droogloopmat jij zoekt en wat de beste opties zijn.

Onderstaande criteria hebben wij namelijk uitvoerig behandeld in onze beste droogloopmat test. Ook zijn dit de belangrijkste criteria uit de beste droogloopmat volgens de consumentenbond test.

Formaat

Een van de belangrijkste criteria is het kiezen van het juiste formaat droogloopmat. Je kunt een droogloopmat nog zo mooi vinden, hij moet wel goed passen bij jouw deur.

Gelukkig hebben de meeste droogloopmatten een veel voorkomend formaat waardoor deze waarschijnlijk geschikt zijn voor bij jouw deur.

Het is wel belangrijk om vooraf goed na te denken over waar de droogloopmat komt en wat voor formaat hij nodig heeft. Zo zijn sommige modellen in meerdere formaten te verkrijgen terwijl andere slechts één formaat hebben. Het kan dus verstandig zijn om vooraf even op te meten of de gewenste droogloopmat geschikt is voor bij jou thuis.

Binnen of buitengebruik?

Ben jij op zoek naar een goede droogloopmat voor binnen? Of juist de beste droogloopmat voor buiten. Een andere belangrijke criteria is het kijken naar een droogloopmat voor binnen, buiten of binnen en buiten. Niet alle droogloopmatten zijn namelijk geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik.

Om die reden is het verstandig dat je goed de productomschrijving van een droogloopmat leest. Hierin staat vaak aangegeven voor welk gebruik deze geschikt is.

Antislip

Een derde criteria is het kijken naar antislip. Niet alle droogloopmatten beschikken namelijk over antislip. Vooral wanneer jij een gladde ondervloer hebt, is het belangrijk dat jij een droogloopmat aanschaft die beschikt over een goede antislip. Hiermee voorkom jij ongelukken en vergroot je het gebruiksgemak van de droogloopmat.

Design en kwaliteit

Een laatste criteria is het kijken naar het design en de kwaliteit van een droogloopmat. Omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft, is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor droogloopmat jij mooi vindt en welke niet. Zo kun je een voorkeur hebben in kleur, materiaal, formaat en de kwaliteit.

Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze hebben wij in onze top 5 verschillende soorten droogloopmatten opgenomen. Hierbij hebben wij naar verschillende modellen gekeken, maar ook hebben wij per prijsklassen bekeken wat de beste opties zijn.


Wat zijn de beste droogloopmatten?

Vaak krijgen wij de vraag: ''Welke droogloopmat is het beste" Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze beste droogloopmatten test hebben wij namelijk een handige top 5 beste opties opgesteld. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën.

Hieronder vind je voor elke droogloopmat uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste droogloopmatten test en reviews van andere consumenten. Benieuwd welke droogloopmat de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder!

1. Deurmat Studio M - OPTICLEAN

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Deurmat Studio M - OPTICLEAN. Deze beste koop droogloopmat beschikt namelijk over meerdere voordelen.

Zo heeft hij een ontzettend goede prijs-/kwaliteitsverhouding, kun jij hem in 7 verschillende kleuren aanschaffen en heeft hij een handige antislip onderkant waardoor hij geschikt is voor alle vloeren.

De Deurmat Studio M - OPTICLEAN kan aangeschaft worden in 3 verschillende maten, namelijk 40x60cm, 60x80cm en 90x150cm. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze droogloopmaat alleen geschikt is voor binnen. Verder is hij erg duurzaam en milieuvriendelijk en heeft hij een zachte, maar sterk oppervlak.

Het voordeel van de Deurmat Studio M - OPTICLEAN is dat hij een absorbeervermogen heeft van 2 liter per vierkante meter. Wat deze droogloopmat niet heeft, in tegenstelling tot sommige andere droogloopmatten, is dat hij geen strepen of markeringen achterlaat. Hierdoor kun jij hem ook verplaatsen zonder dat er een lelijke afdruk achterblijft.

Voordelen Deurmat Studio M - OPTICLEAN

 • Beschikt over goede antislip
 • In drie formaten verkrijgbaar
 • Keuze uit 7 verschillende kleuren
 • Goed absorbeervermogen

Nadelen Deurmat Studio M - OPTICLEAN

 • Niet geschikt voor buiten

2. OPTIWASH - Wasbare droogloopmat

Antislip Deurmat Studio M - OPTIWASH

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de Antislip Deurmat Studio M - OPTIWASH geëindigd in onze top 5. Deze droogloopmat is namelijk ook geschikt voor honden dankzij het goede absorbeervermogen. Hierdoor worden ook de pootjes van jouw trouwe viervoeten direct gedroogd na een natte wandeling. 

De Antislip Deurmat Studio M - OPTIWASH is in twee verschillende kleuren verkrijgbaar en kan in wel 4 verschillende formaten aangeschaft worden.

Zo kan je hem aanschaffen in de formaten 40x60cm, 50x80cm, 60x90cm en 80x120cm. Dit maakt deze goed absorberende droogloopmat geschikt voor vrijwel iedere deuropening.

Andere voordelen van de Antislip Deurmat Studio M - OPTIWASH zijn bijvoorbeeld dat hij wasbaar is tot 40 graden in de wasmachine en dat hij ook gebruikt kan worden als douchemat en toiletmat. Het absorbeer vermogen van deze droogloopmat is 3,2 liter per vierkante meter.

Voordelen OPTIWASH - Wasbare droogloopmat

 • Ontzettend hoog absorbeervermogen
 • Ook geschikt voor honden
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • In verschillende kleuren en maten verkrijgbaar

Nadelen OPTIWASH - Wasbare droogloopmat

 • Niet geschikt voor buiten

3. In Round Deurmat

In Round Deurmat

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats is de In Round Deurmat geëindigd in onze top 5. Deze droogloopmat is de goedkoopste optie uit onze top 5. Wel beschikt hij over een goede kwaliteit en heeft hij een veel voorkomend formaat. De afmeting van deze droogloopmat bedraagt namelijk 60x80 cm. 

Verder heeft d In Round Deurmat een antracieten kleur en is hij voor zowel binnen als buitengebruik. Bij deze droogloopmat heb je helaas niet de keuze uit verschillende kleuren en formaten.

Wel absorbeert hij erg goed en houdt hij het vuil echt vast. De antislip onderkant zorgt er tevens voor dat hij goed op zijn plek blijft liggen.

Bij aanschaf van de In Round Deurmat ontvang je tevens 30 dagen fabrieksgarantie. Ook garandeert In Round een 100% tevredenheidsgarantie. De In Round Deurmat wordt gratis verzonden en wordt ook snel geleverd. De laagste prijs van deze droogloopmat ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen In Round Deurmat

 • Veel voorkomend formaat
 • Goedkoopste optie
 • Modern design
 • Voor binnen en buiten

Nadelen In Round Deurmat

 • In slechts één kleur en formaat verkrijgbaar

4. Hamat Deurmat outline

Hamat Deurmat outline

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek is de Hamat Deurmat outline geëindigd in onze top 5. Deze droogloopmat is wat anders dan de andere modellen uit onze top 5. Deze deurmat is namelijk ideaal om voor de deur te leggen.

Met deze droogloopmat kun jij namelijk gemakkelijk jouw schoenen van nattigheid ontdoen en tegelijkertijd verwijdert hij het vuil onder jouw schoenen.

Verder kun je de Hamat Deurmat outline in twee verschillende kleuren en formaten aanschaffen. Zo wordt deze droogloopmat aangeboden in een formaat van 80x50cm en 60x90cm. De droogloopmat is 100% gemaakt van polypropyleen en heeft een totale dikte van 22mm.

Verder is dit de beste droogloopmat voor buiten uit onze top 5. Omdat deze deurmat niet heel goed absorbeert, wordt er aangeraden om bij deze deurmat een droogloopmat aan te schaffen voor binnen. Hierdoor zorg jij er voor dat er vrijwel geen nattigheid en viezigheid jouw huis in komt.

Voordelen Hamat Deurmat outline

 • Uitstekende kwaliteit
 • Ideaal voor buiten
 • Verwijdert gemakkelijk vuil en viezigheid

Nadelen Hamat Deurmat outline

 • Geen speciale droogloopmat

5. Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO

Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO geplaatst in onze top 5. Deze droogloopmat kan in wel 5 verschillende kleuren worden aangeschaft.

Er zit dus voor iedereen een perfect exemplaar tussen. Je kunt namelijk gemakkelijk de kleur van de droogloopmat afstemmen op jouw voorkeuren of jouw huisinterieur.

Verder kan de Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO in 4 verschillende formaten worden aangeschaft, namelijk 40x60cm, 50x80cm, 60x80cm en 90x150cm. Hierdoor is deze droogloopmat voor vrijwel iedere deuropening gemaakt. Deze droogloopmat is speciaal gemaakt voor binnen gebruik.

Verder heeft hij een zacht maar sterk oppervlak die gemakkelijk onder de deur past. Het model is erg duurzaam en milieuvriendelijk en heeft een handige antislip aan de onderzijde. Hierdoor blijft de Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO heel goed op zijn plek liggen.

Voordelen Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO

 • Beschikt over antislip
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • In veel kleuren en formaten aan te schaffen

Nadelen Deurmat binnen Studio M - CLASSIC PRO

 • Niet het mooiste design

Hoeveel soorten droogloopmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 droogloopmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de droogloopmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste droogloopmatten zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>