Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Onze favoriete Droogmolen

beste droogmolen

Brabantia Topspinner Droogmolen

Uit onze analyse is gebleken dat de Brabantia Topspinner de beste droogmolen van 2024 is. Deze droogmolen beschikt over een sterk frame, draait ontzettend flexibel en is gemakkelijk te openen en te sluiten. Door het lichte gewicht is dit product ook nog eens gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen. Kortom, een absolute aanrader.

Een goede droogmolen aanschaffen zorgt ervoor dat jij minder lang met de was bezig hoeft te zijn. Je hoeft geen onhandig wasrek op te zetten om je was te drogen, en je hoeft ook geen droger te gebruiken.

Ideaal toch?

Maar wat is nu de beste droogmolen van 2024

Wij van Mutsy.nl hebben dan ook verschillende molens voor jou vergeleken, zodat je zeker weet dat je altijd een goed model in huis haalt. Benieuwd welke modellen onze top 5 hebben gehaald? Lees dan snel verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste droogmolens uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Droogmolens

beste droogmolen

Beste Koop Droogmolen
1. Brabantia Topspinner Droogmolen

pop-up droogmolen

Beste Pop-up Droogmolen
2. Leifheit droogmolen Linopop-up

Beste wanddroger

Beste wanddroger
3. Brabantia WallFix Wanddroger

Beste goedkope droogmolen
4. Travellife Droogmolen

Beste camping droogmolen
5. Eurotrail wasmolen

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste droogmolens zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ droogmolens vergeleken

32+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste droogmolen in 2024?

Je kunt niet bepalen wat de beste droogmolen van 2024 is, zonder dat je een uitgebreide analyse hebt gedaan. Daarom hebben wij meerdere producten met elkaar vergeleken, om zo tot onze top 5 te komen. Bij het vergelijken kijken we naar de populariteit en de verschillende functies, maar ook naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Een droogmolen is ideaal voor het ophangen van je was, zonder dat je hiervoor een wasrek hoeft te gebruiken. En doordat hij niet op de grond staat, verlies je ook niet veel ruimte.

Daarnaast kunnen de meeste droogmolens ronddraaien, waardoor je was sneller aan de buitenlucht zal drogen. Een droogmolen van de Action bijvoorbeeld, is vaak wel goedkoper, maar draait niet rond. Dit geldt ook voor een droogmolen van de gamma.

1. Brabantia Topspinner

beste droogmolen
 • Weerbestendige armen
 • UV bestendige, extra sterke antislip lijnen
 • Eenvoudige bediening
 • Het kan lastig zijn het grondanker juist te plaatsen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Uit onze analyse is gebleken dat de Brabantia Topspinner droogmolen de beste koop van 2024 is.  Deze molen is voorzien van een paraplu systeem.

Dit betekent dat de lijnen in 3 posities gespannen kunnen worden. Ook zijn deze lijnen UV bestendig, extra sterk en antislip, waardoor ze langer meegaan.

Om de molen heen lopen met een zware wasmand is bovendien niet meer nodig, want de droogmolen draait soepel om de buis heen. Dat de armen zijn voorzien van een speciale coating waardoor hij in alle weersomstandigheden bestendig is, is ook zeker een voordeel te noemen.

De Brabantia Topspinner heeft een stevige aluminium buis van 45 millimeter en 4 robuuste armen. Aan het einde van deze armen bevindt zich een ophangoog, waar je kledinghangers aan op kunt hangen.

De drooglengte is maar liefst 60 meter, wat neerkomt op een diagonale spanwijdte van 290 centimeter. Houd er dus rekening mee dat hij aardig wat ruimte inneemt in je tuin.

2. Leifheit Droogmolen Linopop-up 

pop-up droogmolen
 • Eenvoudig te bedienen met 1 hand
 • Compact op te bergen
 • Ruimte voor een volle wasmachinelading
 • Niet net zo hoog als een vaste droogmolen

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Linopop-up is ideaal voor mensen die niet zo’n grote tuin of groot balkon hebben, of graag een verplaatsbare droogmolen willen.

Naast dat deze droogmolen erg compact op te bergen is, kan hij namelijk ook prima meegenomen worden op vakantie.

Doordat hij een gewicht heeft van 3,6 kilogram, is hij makkelijk te dragen en mee te nemen. Het uitklappen werkt eveneens heel makkelijk; je hoeft alleen de grote knop in het midden naar beneden te duwen, en de vier armen zullen zachtjes uitklappen.

Als je een klik hoort, zitten ze vast en is de droogmolen klaar voor gebruik. Uitgeklapt beschikt hij over 14 meter waslijn, waar je sowieso een volledige wasmachinelading aan op kunt hangen. 

3. Brabantia WallFix Wanddroger

Beste wanddroger
 • Inclusief weer- en windbestendige opbergbox
 • Te bedienen met 1 hand
 • Extra sterke, UV bestendige waslijnen met antislip
 • Geen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De WallFix is eenvoudig te bedienen met slechts 1 hand, en neemt niet veel ruimte in. Uitgeklapt beschikt hij over 24 meter strakke drooglijn, waar jij al je was aan op kunt hangen.

Maar ook ingeklapt is hij erg compact. En doordat hij is een weer- en windbestendige opbergbox zit, hoef je nooit bang te zijn dat je lijnen kapotgaan door het weer.

Ook grote kledingstukken kunnen hieraan opgehangen worden, want de buitenste lijnen zijn maar liefst 120 centimeter lang. Bovendien zijn alle lijnen extra sterk, maar ook uv-bestendig en zijn ze voorzien van antislip, zodat je was beter blijft hangen. Ook zijn er ophangogen aanwezig, zodat kledinghangers hier ook makkelijk aan opgehangen kunnen worden.

4. Travellife Droogmolen

 • Licht van gewicht
 • 15 meter droog lengte
 • Ook te bevestigen aan dissel van de caravan
 • Heeft een hoogte van 158 centimeter

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Deze droogmolen van Travellife is licht van gewicht en makkelijk op te vouwen, waardoor hij prima mee kan op vakantie. Uitgeklapt zorgt hij voor een drooglengte van 15 meter, waardoor er sowieso een volle wasmachinelading aan opgehangen kan worden.

De droogmolen is gemaakt van stevig aluminium, waardoor hij licht van gewicht is, maar ook stevig genoeg om een volle lading was te kunnen dragen. Het opzetten van de droogmolen doe je met de bijbehorende standaard.

Gaan jullie met de caravan op vakantie? Dan kun je ook een neuswielklem voor de droogmolen bijbestellen; in dat geval kan hij aan de dissel van de caravan geplaatst worden.

5. Eurotrail Wasmolen

 • Erg licht van gewicht
 • Verkrijgbaar met 3 of 4 armen
 • Inclusief stevige grondpennen
 • Het in- en uitschuiven kan lastig zijn

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Eurotrail Wasmolen is voorzien van 4 armen en een voet, en is 155 centimeter hoog. Door het materiaal weegt hij bovendien maar 2,4 kilogram.

De voet van de molen is een 3 potig statief, en deze wordt verstevigd door de 3 meegeleverde grondpennen. Handig, want zo waait de molen niet weg als het een dag wat minder lekker weer is.

Hij is overigens ook te bestellen met 3 armen; hierbij heb je net wat meer ruimte voor de grote kledingstukken. Ook is het mogelijk een neuswielklem bij te bestellen, zodat je de droogmolen op de dissel van de caravan kunt plaatsen. Op die manier lever je dus ook niet in op je ruimte.


Top 10 droogmolens

Hieronder vind je de top 10 meest verkochte droogmolens bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 droogmolens!


Waar moet je op letten bij het kopen van een droogmolen?

Wanneer je een droogmolen aan wilt schaffen, doe je er goed aan op bepaalde punten te letten. Dit zorgt ervoor dat jij niet eindigt met een miskoop, en dus een droogmolen hebt staan die je nooit gebruikt. Wij raden je dan ook aan om goed op onderstaande punten te letten: 

1. Lengte van de waslijn

Wil je een grote droogmolen aanschaffen, dan is het een goed idee te kijken naar de lengte van de waslijn. Zeker wanneer je veel wasjes draait, heb je er niks aan als je een kleine waslijn hebt.

Je kunt er dan immers niet veel aan kwijt, waardoor het erg lang duurt voordat alle was weer schoon in de kast ligt. Een waslijn van 14 meter is ruim voldoende voor een volle wasmachinelading. Draai je meer wassen op een dag, dan heb je dus zeker meer nodig dan 14 meter.

2. De hoogte

Een vaste droogmolen is vaak hoog genoeg om makkelijk je was op te kunnen hangen, en ervoor te zorgen dat grote kledingstukken de grond niet raken.

Wil je echter een verplaatsbare droogmolen aanschaffen, dan zijn deze vaak wat lager. Let er dus goed op wat de hoogte is van de hoogste waslijn, om te bepalen of de droogmolen geschikt is voor jou.

3. Hoe te bevestigen

Een vaste droogmolen zet je met een grondanker in de grond zodat hij geen kant op kan. De WallFix bevestig je aan de muur. Bij een verplaatsbare is dit echter niet het geval.

Deze klap je uit en zet je neer. Het is fijn als hier grondpennen bij zitten, zodat de molen niet wegwaait. Ook kun je vaak een neuswielklem aanschaffen, zodat je hem op de dissel van de caravan kunt bevestigen. Handig, want zo bespaar je ruimte.


Veelgestelde vragen

Wat is een topspinner droogmolen?

Een topspinner droogmolen is een molen waar je was op kunt hangen. Wat deze molen uniek maakt, is het draaimechanisme. Je kunt deze droogmolens namelijk draaien aan de bovenkant. 

Hoeveel bespaar je met een droogmolen?

Door te kiezen voor een droogmolen bespaar je flink op je energie lasten. Dit komt doordat je geen droger nodig hebt om je was te drogen. Dit kan namelijk gewoon buiten.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>