Beste Droogtoren [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Onze favoriete droogtoren 

Tomado Ciclone Vario Droogtoren - 38m - Inklapbaar

Tomado Ciclone Vario

Met de Tomado Ciclone Vario droog jij je was zeer gemakkelijk. Doordat het een drooglijn heeft van maar liefst 38 meter lang. Hierdoor kan jij de was van 2 wasmachines drogen. Hij is zeer makkelijk op te bergen want hij is 10 cm breed. Mocht je niet zoveel was hebben kan je de helft van de toren gebruiken voor de was. Ook ideaal als je een kleine ruimte heb. Kortom, de beste droogtoren van 2024!

Het hebben van een goede droogtoren is belangrijk omdat het je een gemakkelijke en effectieve manier biedt om je wasgoed binnenshuis te drogen.

Er zijn talloze voorbeelden van waarom een droogtoren een goede aankoop is. Het is bijvoorbeeld ruimtebesparend. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die in kleinere huizen of appartementen wonen en niet de ruimte hebben voor een traditionele droogrek. 

Maar wat is nu eigenlijk de beste droogtoren? & Welke droogtoren moet je kopen? In dit artikel zetten wij de 5 beste droogtorens op een rijtje. Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Droogtorens

Tomado Ciclone Vario Droogtoren - 38m - Inklapbaar

Beste Koop
1. Tomado Ciclone Vario

Tomado Ciclone Droogtoren - 40m - Zilvergrijs - Inklapbaar

Beste design droogtoren
2. Tomado Ciclone droogtoren

Leifheit droogtoren Pegasus 420 Solid Comfort – 42 m drooglengte

Beste goedkope droogtoren
3. Leifheit Pegasus Solid comfort

Brabantia Droogtoren

Beste luxe droogtoren
4. Brabantia droogtoren

Casibel Aluminium droogtoren Amélie - 137x79x74 cm

Beste prijs- kwaliteitverhouding droogtoren:
5. Casibel Amélie droogtoren

Top 10 droogtorens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste droogtorens , dit zijn direct de meest verkochte droogtorens bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een droogtoren? 

Een droogtoren is dus de ideale vervanger voor het ouderwetse droogrek. Deze bespaar ruimte door handig in de hoogte te werken, en is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk op te bergen.

Deze droogtorens zijn dan ook erg in trek waardoor het aanbod enorm is. Hoe kies jij dan als consument nog de beste droogtoren? Omdat wij goed begrijpen dat dit voor een overweldigend gevoel kan zorgen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste droogtoren.

Zo voorkom je een miskoop en ben je verzekerd van een aankoop waar je blij van wordt!

Drooglengte

Het eerste zeer belangrijke punt dat wij aan willen kaarten is de drooglengte van de droogtoren die je wil gaan kopen. Dit heeft alles te maken met de samenstelling van jouw huishouden.

Wanneer jij alleen woont heb je meer dan genoeg aan een droogtoren waar je één wasmachine lading aan kwijt kan. Je zal dan ook minder snel een wasmachine vol kunnen maken en de extra ruimte is dan overbodig.

Woon je samen met je partner of heb je zelfs kinderen in huis? Dan kan je beter kiezen voor een droogtoren die in één keer twee wasmachine ladingen aan kan. Dit scheelt je weer een hoop tijd en dan kan je ook maar in één keer wassen.

Het is echter wel zo dat de droogtorens voor de lading van één wasmachine goedkoper zijn, omdat deze ook minder hoog worden gemaakt. Ga dus bij jezelf goed na of je genoeg hebt aan een kleinere droogtoren of niet, en of je het geld over hebt voor een hogere.

Verstelbaar of niet?

Sommige droogtorens zijn ook nog verstelbaar. Je kan dan de verschillende ‘verdiepingen’ afstellen. Zo heb je dan bijvoorbeeld meer ruimte voor je handdoeken en kan je heel handig de washandjes eronder hangen.

Zeker wanneer je veel was hebt is dit een handige functie voor op een droogtoren. Echter hebben lang niet alle droogtorens deze mogelijkheid. Lees dit dus goed van tevoren.

En maak daarnaast ook bij jezelf de overweging of je hier extra voor wil betalen of niet, want vaak zijn de verstelbare droogtorens wel net iets duurder.

Garantie

Het laatste punt waar je op moet letten tijdens het kopen van de beste droogtoren is de garantie. Je kan garantie zien als een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder enige defecten van interne oorzaak.

Wanneer er dan wat mis blijkt te zijn met jouw nieuwe droogtoren, en jij hier zelf geen invloed op hebt, dan kan je terugvallen op de garantie. De fabrikant zal jou dan verplicht verder moeten helpen en een passende oplossing moeten vinden.

Dat geeft jou als consument zijnde een stukje rust en zekerheid over je aankoop. Dat is natuurlijk erg fijn! Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe droogtoren ten minste twee jaar is. Dan kan jij met een gerust hart de was doen!


Wat is de beste droogtoren van 2024? 

Rekening houdend met bovenstaande punten, en nog veel meer natuurlijk, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende droogtorens, om zo jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit.

En daarmee dus ook de beste testresultaten. De test was dan ook ontzettend spannend! Veel droogtorens gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk hebben een paar een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke droogtorens dit zijn? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste droogtorens van 2024!

Misschien ook interessant: Dit zijn de beste droogmolens van dit moment!

1. Tomado Ciclone Vario

Tomado Ciclone Vario Droogtoren - 38m - Inklapbaar

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste droogtoren is de Tomado Ciclone Vario. Deze toren doet alles wat je ervan verwacht en meer! Zo is deze super makkelijk op te bergen tot een breedte van slechts 10 centimeter.

Dankzij de zes onafhankelijke vleugels heb je een drooglijn van 38 meter lang. Dat is de capaciteit van 2 wasmachines. Hierdoor kan sowieso alles drogen ideaal als je veel moet wassen doordat je met veel mensen in huis bent.

De droogtoren is van aluminium met metalen rekken. Hierdoor kan het rek buiten staan. De kwaliteit zal niet naar beneden gaan en blijft mooi. Echter wordt wel aangeraden om hem na gebruik binnen te zetten. 

Je hoeft niet de hele droogmolen te gebruiken. Je kunt ook een kant open doen voor je was. Dit is natuurlijk ideaal voor kleine ruimtes. 

Voordelen  

 • Zes onafhankelijke vleugels
 • Alle vleugels zijn in hoogte verstelbaar
 • Breedte van slechts 10 centimeter wanneer opgevouwen

Nadelen 

 • Redelijk prijzig in verhouding met andere droogtorens

2. Tomado Ciclone droogtoren

Tomado Ciclone Droogtoren - 40m - Zilvergrijs - Inklapbaar

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de Tomado Ciclone Droogtoren heb je nog een topper van het merk Tomado. Deze droogtoren is perfect door zijn lange drooglijn. 

Je kunt met deze droogtoren veel kleding drogen, maar ook lakens, gordijnen en grote handdoeken. Hierdoor is hij zeer geschikt voor al je wasgoed. Waardoor je geld kan besparen op een droger.

Door het praktische ontwerp kun je gemakkelijk alles goed sorteren. Daardoor scheelt het een hoop tijd en gedoe om alles bij elkaar te leggen. 

Hij kan goed buiten staan doordat hij roest- en UV bestendig is. Echter wordt er wel aangeraden om hem na gebruik naar binnen te halen.

Voordelen

 • Mooi design
 • Erg praktisch ontworpen
 • Drooglengte van 40 meter

Nadelen

 • Redelijk prijzig in verhouding met andere droogtorens

3. Leifheit Pegasus Solid comfort

Leifheit droogtoren Pegasus 420 Solid Comfort – 42 m drooglengte

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar een droogtoren in de goedkopere prijsklasses? Dan zit je met de Leifheit Pegasus Solid comfort aan het goede adres. 

De toren heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding waardoor hij voor zeer veel mensen interessant is. 

Zo is de toren erg smal waardoor deze in iedere ruimte past. En de drie droogvleugels hebben een drooglengte van maar liefst 42 (!) meter. Dat is genoeg voor ten minste drie volle wasmachines aan wasgoed.

Wil je dat de was nog sneller droog wordt? Dan kun je er ook voor kiezen om een elektrisch droogrek aan te schaffen!

Voordelen

 • Vrij goedkoop
 • Drooglengte van 42 meter
 • Capaciteit van drie wasmachine ladingen

Nadelen

 • Maar drie vleugels

4. Brabantia droogtoren

Brabantia Droogtoren

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je nou net iets meer budget om te besteden? Dan is deze droogtoren van Brabantia perfect. Je betaalt net wat meer, maar je krijgt er ongelooflijk veel ruimte voor terug. En daarnaast is deze ook erg makkelijk op te vouwen én op te bergen.

Voordelen

 • Makkelijk op te bergen
 • Veel droogruimte
 • Praktisch design

Nadelen

 • Prijzig

5. Casibel Amélie droogtoren

Casibel Aluminium droogtoren Amélie - 137x79x74 cm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over de Casibel droogtoren. Deze praktische droogtoren is te koop voor een goede prijs én heeft daarnaast wieltjes aan de onderkant. Super makkelijk te verplaatsen dus!

Voordelen

 • Heeft handige wieltjes
 • Erg praktisch design
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen

 • Korte garantietermijn

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van een droogtoren?

Een droogtoren biedt veel ruimte voor het drogen van kleding op een kleine vloeroppervlakte. Het is handig voor het drogen van verschillende kledingstukken tegelijkertijd en heeft vaak inklapbare rekken voor compacte opslag wanneer deze niet in gebruik is. Om meer te weten over drogen, heeft de consumentenbond nog tips gegeven over de gebruiktips van een wasdroger.

Hoe kan ik een droogtoren efficiënt gebruiken?

Om een droogtoren efficiënt te gebruiken, verdeel je de kleding gelijkmatig over de rekken en zorg je ervoor dat er voldoende ruimte tussen de kledingstukken is voor luchtcirculatie.

Plaats de droogtoren op een goed geventileerde locatie en draai de kleding halverwege het droogproces om voor gelijkmatige droging.

Zijn droogtorens geschikt voor alle soorten kleding?

Ja, droogtorens zijn over het algemeen geschikt voor de meeste soorten kleding, inclusief delicate stoffen. Sommige droogtorens hebben zelfs speciale rekken voor het drogen van schoenen, hoeden en andere accessoires.

juli 15, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>