Beste Dweil van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste dweil?

Vileda Ultramat Turbo review

Vileda Ultramat Turbo dweil

Uit onze test is gebleken dat de Vileda Ultramat Turbo dweil de beste dweil van 2024 is. Met de Vileda Ultramat Turbo dweil wordt dweilen een feestje en is je vloer binnen een mum van tijd heerlijk schoon.

Deze dweil wordt geleverd met een emmer met roterende pers en kan geactiveerd worden door met je voet op het pedaal te duwen. Zodra het pedaal is ingedrukt wordt de dweil goed uitgewrongen en heb je geen last meer van een natte dweil. 

Op zoek naar de beste dweil die jouw vloeren doet stralen als nooit tevoren? Goed nieuws, je hoeft niet verder te zoeken! Wij hebben al het harde werk voor je gedaan. 

Van vergelijken en testen tot het grondig doorspitten van gebruikersreviews: we hebben echt alles uit de kast gehaald om de crème de la crème in dweil land te vinden.

Geloof ons, dit is de dweil waar je altijd van gedroomd hebt. Klaar om je schoonmaak game naar een hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste dweil uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Dweilen

Vileda Ultramat Turbo review
Beste Koop dweil

1. Vileda Ultramat Turbo

Leifheit Regulus Aqua PowerVac review
Beste elektrische dweil

2. Leifheit Regulus Aqua PowerVac

Leifheit vloerwisser Profi xl review
Beste dweil voor PVC of laminaat vloer

3. Leifheit vloerwisser Profi xl

Vileda Turbo Mopset - Pedaalsysteem review
Beste betaalbare dweil

4. Vileda Turbo Mopset - Pedaalsysteem

Swiffer WetJet Startset review
Beste dweil voor hardnekkige vlekken

5. Swiffer WetJet Startset

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste dweil is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

31+ dweilen vergeleken

54+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welke dweil is het beste?

Ben je op zoek naar een goede dweil, maar weet je niet goed wat de beste dweil is? Neem dan een kijkje bij de onderstaande geteste dweilen.

Onderstaande dweilen zijn uitvoerig getest in de dweil test en geselecteerd op unieke eigenschappen en op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. Ook zijn de onderstaande dweilen allen zeer gebruiksvriendelijk en hebben ze elk zo hun verschillende voor- en nadelen.

1. Vileda Ultramat Turbo

Vileda Ultramat Turbo review
 • Praktisch in gebruik
 • Ergonomisch design
 • Handig uitwring systeem
 • Geen noemenswaardige nadelen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Ultramat Turbo van Vileda is de beste koop dweil. De dweil wordt geleverd met een emmer met roterende pers en kan geactiveerd worden door met je voet op het pedaal te duwen. Zodra het pedaal is ingedrukt wordt de dweil goed uitgewrongen en heb je geen last van een natte dweil.

De Ultramat Turbo dweil heeft een ergonomisch design en is zeer praktisch in gebruik. Zo neemt de witte microvezel doek eenvoudig grondig vuil op en laat de dweil het vuil ook weer goed los. De hoe is wasbaar en kan op 60 graden gewassen worden. 

2. Leifheit Regulus Aqua PowerVac

Leifheit Regulus Aqua PowerVac review
 • Kan stofzuigen en dweilen
 • Beschikt over een draaiende borstel met tot 3000 toeren per minuut
 • Twee verschillende reinigingsniveaus (Eco en Turbo modus)
 • Accu-Levensduur is slechts 25 minuten

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Leifheit Regulus Aqua PowerVac is een zeer geavanceerde dweil, waarmee je zowel kunt stofzuigen als kunt dweilen. Hiermee combineer je twee klussen, waardoor je enorm veel tijd en energie bespaard. De Leifheit Regulus Aqua PowerVac werkt draadloos, waardoor je flexibel en gemakkelijk te werk kunt gaan.

De draadloze vloerreiniger beschikt over een krachtige 24 V Li-Ion accu en is eenvoudig te bedienen. Dankzij zijn lichte gewicht en slank design, kun je de reiniger eenvoudig in krappe ruimtes gebruiken en van boven naar beneden de trap op nemen. 

3. Leifheit vloerwisser Profi xl

Leifheit vloerwisser Profi xl review
 • Ergonomisch design
 • Zeer flexibele kop
 • Handige voetbediening
 • Geen sprayfunctie

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met de Leifheit Profi dweil wordt dweilen een fluitje van een cent. De dweil heeft een handige emmer met persopzet, waardoor je de dweil niet met de hand hoeft uit te wringen. Gebruik simpelweg de voetbediening zonder krachtsinspanning, en de pers is klaar voor gebruik.

De dweil wordt geleverd met een vloermop Profi micro duo. Deze doek zorgt voor een grondige reiniging op alle vloeren, en verwijdert eenvoudig hardnekkig vuil tot in de poriën. Daarnaast beschikt de dweil over een zeer beweeglijke 360°-scharnier, dat effectief reinigen en zigzaggen mogelijk maakt.

4. Vileda Turbo Mopset

Vileda Turbo Mopset - Pedaalsysteem review
 • Handig pedaal om de mop uit te wringen
 • Geschikt voor vele vloer soorten
 • Handig in gebruik
 • Geen sprayfunctie

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Easy Wring & Clean Turbo Mopset van VILEDA is een handige en effectieve dweil. De dweil is uitgerust met een microvezel doek die bestaan uit minuscule synthetische vezels. Hierdoor maakt de doek moeiteloos het vuil los en neemt de doek het vuil mechanisch op.

De VILEDA dweil kan gebruikt worden voor verschillende soorten vloeren, en beschikt over een handige uitwring emmer waardoor je niet zelf de doek hoeft uit te wringen. Daarnaast beschikt de emmer over handige maataanduiding, waardoor je nooit teveel water in de emmer doet.

5. Swiffer WetJet Startset

Swiffer WetJet Startset review
 • Dubbele sproeiverstuiver
 • Meegeleverde WetJet reinigingsoplossing
 • Veilig te gebruiken op elk vloertype
 • Enkel te gebruiken met Swiffer producten

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met de Swiffer WetJet Spray Mop Stavrterkit kun je snel en efficiënt dweilen. Dankzij het 2-in-1 dweilsysteem kun je eenvoudig gebruik maken van een sproeiverstuiver, waarmee je een fijne nevel verspreid voor een krachtige reiniging. De swiffer kan ook droog gebruikt worden, en is daarmee wellicht de beste dweil voor laminaat.

De Swiffer wordt geleverd met een vloerreinigingsoplossing en microvezeldoekjes, die speciaal ontworpen zijn om vet en hardnekkige vlekken grondig te verwijderen. Het reinigingsmiddel, in combinatie met de doekjes, zorgen ervoor dat het vuil eenvoudig verwijderd kan worden en in het WetJet-doekje vast blijft zitten.


Top 10 Meest Verkochte Dweilen

Waar kun je het beste een dweil kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste dweil van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte dweilen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 dweilen!


Dweil kopen: hier moet je op letten

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten dweilen op de markt. Het vinden van de beste dweil is daarom een lastige klus. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen en beschikt over unieke eigenschappen. Een goede dweil vinden is daarom net zo moeilijk als het vinden van een goede stofzuiger zonder zak.

Om de aankoop van een dweil wat gemakkelijker te maken kun je bij de aankoop letten op verschillende specificaties. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het uit type uitwring systeem, het gebruiksgemak en de effectiviteit van de dweil. Ook kun je letten op het type vloer waarvoor de dweil geschikt is.

Uitwring systeem

Het uitwringsysteem van een dweil is belangrijk omdat het bepaalt hoe efficiënt je de dweil kunt gebruiken en hoe droog je vloeren worden. Een goed uitwringsysteem zorgt ervoor dat je de dweil grondig kunt uitwringen, waardoor overtollig water wordt verwijderd en de vloer sneller droogt.

Dit kan voorkomen dat er strepen achterblijven op de vloer en helpt bij het verminderen van het risico op uitglijden. Let bij het kopen van een dweil dus op het uitwringsysteem om een effectieve en veilige reiniging te garanderen.

Gebruiksgemak

Uiteraard is een belangrijke factor in de aankoop van een dweil het gebruiksgemak. Bekijk of de dweil eenvoudig te bedienen is en beschikt over een flexibele kop.

Bekijk daarnaast ook of de doek van de dweil eenvoudig verwijderd kan worden en gewassen kan worden. Hiermee zorg je ervoor dat de doek regelmatig gewassen kan worden en effectief nieuw vuil kan opnemen. Het allermakkelijkste is natuurlijk een robotstofzuiger met dweilfunctie. Dan hoef je helemaal niks meer te doen!

Effectiviteit

Het effect dat de dweil biedt is wellicht de belangrijkste factor in de aankoop van een dweil. Bekijk of de dweil speciale functies biedt en beschikt over een goede kwaliteit doek.

Zo zijn er bijvoorbeeld dweilen met een microvezel doek of dweilen met speciale spray systemen. Met deze systemen kan een dweil effectief vuil opnemen en vasthouden en het vuil ook weer loslaten tijdens het wassen. Hierdoor blijft de dweil fris en krachtig.

Type vloer

Bekijk of de dweil geschikt is voor jouw type vloer. Zo zijn er namelijk dweilen die specifiek ontwikkeld zijn voor tegel vloeren, laminaat of voor houten vloeren. 

Ook zijn er dweilen die voor meerdere vloersoorten gebruikt kunnen worden indien je gebruikmaakt van verschillende schoonmaakproducten. 

Kortom, bij het kopen van de beste vloerwisser wil je rekening houden met je eigen situatie. Zoek jij de beste dweil voor laminaat of juist de beste dweil voor PVC? 


Wat is de beste dweil volgens de consumentenbond?

Helaas is er door de consumentenbond geen recente test uitgevoerd naar de beste dweil van dit moment. Wij kunnen onze top vijf daarom niet vergelijken met een recent onderzoek van de consumentenbond. Wel hebben wij gekeken naar hoe zij dweilen in het verleden hebben getest om ons onderzoek te perfectioneren.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste dweil voor hardhouten vloeren?

De beste dweil voor hardhouten vloeren is doorgaans een microvezeldweil, omdat deze effectief vuil en stof opvangt zonder de vloer te beschadigen. Kies voor een dweil met een lichte vochtigheid om kromtrekken van het hout te voorkomen.

Welke dweil is het meest geschikt voor het reinigen van tegelvloeren?

Voor tegelvloeren wordt aanbevolen om een dweil te gebruiken met een stevige structuur, zoals een mop met microvezel- of katoenen mopkop. Deze materialen kunnen vuil en vlekken effectief verwijderen zonder de tegels te beschadigen.

Wat is de beste dweilmethode voor het schoonmaken van grote oppervlakken?

Voor grote oppervlakken is het handig om een dweilsysteem te gebruiken met een lange steel en een brede mopkop. Zo'n systeem maakt het reinigen efficiënter en minder vermoeiend. Een roterende dweil of een stoomreiniger kan ook handig zijn voor grotere gebieden.

Hoe kan ik de beste dweil kiezen voor het reinigen van verschillende vloertypen?

Bij het kiezen van een dweil voor verschillende vloertypen is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal van de vloer. Voor harde vloeren zoals hout, tegels of laminaat zijn microvezelmoppen ideaal. Voor tapijten en vloerkleden kan een dweil met stoomfunctie effectief zijn.

Wat zijn enkele populaire merken voor de beste dweilen?

Enkele populaire merken die bekend staan om hun kwalitatieve dweilen zijn Swiffer, Vileda, Leifheit, E-Cloth en O-Cedar. Deze merken bieden een verscheidenheid aan dweilen die geschikt zijn voor verschillende vloertypen en reinigingsbehoeften.

juni 13, 2024

juni 12, 2024

juni 11, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>