• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Elektrisch Droogrek [Test 2024]

Beste Elektrisch Droogrek [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete elektrisch droogrek

Nivada Elektrisch Droogrek - Verhoogd - Verwarmd Wasrek - Opvouwbaar - Energiezuinig

Nivada Elektrisch Droogrek

Snel je was drogen, maar geen droger in huis? Geen zorgen! Het Nivada Elektrisch Droogrek is je nieuwe beste vriend. 

Met dit revolutionaire product droog je je was snel en energiezuinig. Geen enkel droogrek scoorde zo goed als dit model. Zo was een natte handdoek binnen 2 uur helemaal droog. 

Verder is het droogrek gemakkelijk te verplaatsen, warmt hij snel op en verbruikt hij veel minder energie dan een reguliere droger.

In Nederland regent het heel veel en dat kan heel vervelend zijn voor als je regelmatig een was draait. Als je geen droger hebt kan je de was namelijk niet buiten hangen. Hierdoor droogt de kleding minder snel.

Gelukkig is daar een oplossing voor! Dat is namelijk een elektrisch droogrek. Dit zorgt er namelijk voor dat je kleding door de hitte van je stangen droog wordt. Een goed elektrisch droogrek zorgt er weer voor dat dit in een korte tijd gebeurd.

Maar wat is dan het beste elektrische droogrek? Daar gaan wij dit artikel antwoord op geven! Zo hebben wij van Mutsy meerdere producten getest om zo een ultieme Top 5 te vormen. Dit zijn de beste producten van het moment. 

Ze zijn omschreven met een korte review. Ben jij dus benieuwd naar de wasrekken? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Elektrisch Droogrekken

Nivada Elektrisch Droogrek - Verhoogd - Verwarmd Wasrek - Opvouwbaar - Energiezuinig

Beste Koop Elektrisch Droogrek
1. Nivada Elektrisch Droogrek

Oxyze® Elektrisch Droogrek - Instelbare Droogtijd en Temperatuur - Verwarmd Wasrek - Elektrische Droogrek - Verwarmde Droogrekken - Wasrek - Droogrek elektrisch

Beste Elektrisch Droogrek Instelbaar
2. Oxyze® Elektrisch Droogrek

Umuzi Cleaning Elektrisch Wasrek - Inklapbaar Droogrek - Verwarmbaar - Tot 45 - 55°C - 230 W - 147 x 54 x 94 cm

Beste Elektrisch Droogrek Inklapbaar
3. Umuzi Cleaning Elektrisch Wasrek

Opvouwbaar Elektrisch Kledingdroogrek Indryer InnovaGoods (36 Stangen) 300W

Beste Elektrisch Droogrek Groot
4. Innovagoods Opvouwbaar Elektrisch Kledingdroogrek

Uten Gr368 Draagbare Elektrische Wasdroger - Opvouwbare Rechthoek Droger Met Warme Ventilatie - 1000w - Grote Capaciteit 15 Kg - Met Timer 180 Min, 6 Standen, Stil, Multifunctioneel: Droger, Kast, Wasrek met wieltjes - Blauw

Beste Elektrisch Droogrek Multifunctioneel
5. Uten Gr368 Draagbare Elektrische Wasdroger

Top 10 Elektrische Droogrekken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische droogrekken. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de elektrische droogrek test 2024!


Waar moet op je letten bij het kopen van een elektrisch droogrek? 

Je hebt de 5 producten nu al een beetje gezien en daarom is het logisch dat je er al een indruk van hebt. De producten lijken heel erg op elkaar en daarom kan een elektrisch droogrek kopen heel erg lastig zijn.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. We raden aan om dit goed door te nemen om zo een miskoop te voorkomen. Hier hebben we ook gekeken naar het beste elektrisch droogrek volgens de consumentenbond. 

Na het lezen van de criteria kan je weer gauw verder gaan naar onze ultieme Top 5! Veel leesplezier.

Grootte

Als je een droogrek wilt aanschaffen is het belangrijk om te kijken naar de grootte. Je wilt namelijk niet dat het te veel ruimte in beslag neemt, zodat je niet meer door het huis kan lopen.

Kijk daarom eerst goed naar de hoeveelheid mensen waarmee je woont. Hoe meer mensen, hoe groter het wasrek. Het omgekeerde geldt weer voor een kleiner huishouden. Bedenk ook van tevoren waar je het wilt plaatsen zodat je afmetingen weet.

Plaats

We hebben net al uitgelegd dat het veel regent in Nederland, maar sommige mensen kiezen er toch voor om het droogrek buiten te plaatsen. Dit wil je liever niet doen met een elektrisch droogrek.

Ook al zijn ze vaak gemaakt van stevige kwaliteit. Dat komt omdat je het vaak in een stopcontact moet plaatsen (die je buiten meestal niet hebt). Houd hier dus vooral rekening mee!

Vermogen

Een elektrisch droogrek verbruikt veel minder stroom dan een droger, maar het is toch belangrijk om te kijken naar het vermogen. Dit gaat namelijk gepaard met de snelheid waarop de kleding gedroogd wordt. Zaalvoetbalschoenen worden bijvoorbeeld niet zo snel droog en daar is het heel erg belangrijk.

Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de kleding droogt. Omgekeerd geldt ook hetzelfde. Daarom is het belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen, zodat je zelf je eigen voorkeuren kan bepalen.

De totale belasting

Dit punt gaat eigenlijk samen met de grootte van het product. De meeste elektrische droogrekken hebben een flinke belasting, maar het is wel handig om te weten hoeveel dit is.

Zo zijn handdoeken bijvoorbeeld zwaarder dan gewone shirts. Het is in ieder geval belangrijk dat na de was alle kledingstukken erop kunnen. Kijk hier dus goed naar voordat je een aankoop doet!


Wat is het beste elektrisch droogrek van 2024? 

Goed, wat is nu eigenlijk het beste elektrische droogrek van 2024? In deze elektrisch droogrek review gaan we hier natuurlijk op in. 

Op deze manier hebben we antwoord gegeven op 2 belangrijke vragen: welk elektrisch droogrek is het beste? En welk elektrisch droogrek past het beste bij mij?

Om antwoord te geven hebben wij een uitgebreide droogrek test gedaan. Hierbij hebben we meerdere producten vergeleken op:

 • Droogsnelheid
 • Energieverbruik
 • Prijs / kwaliteit
 • Elektrische droogrek ervaringen van andere consumenten

Op basis hiervan hebben we uiteindelijk een top-5 samengesteld. Kortom, de beste elektrische droogrekken van dit moment, die vind je hier!

1. Nivada Elektrisch Droogrek

Nivada Elektrisch Droogrek - Verhoogd - Verwarmd Wasrek - Opvouwbaar - Energiezuinig

9.4

Eindbeoordeling

Droogsnelheid

9.5

Energiezuinig

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Het product hebben we net al geïntroduceerd, maar op onze nummer 1 staat het Nivada Elektrisch Droogrek! Hiermee haal je dus de beste koop in huis.

Het Nivada Elektrisch Droogrek zorgt ervoor dat een handdoek in een korte tijd van 2 uur gedroogd wordt. Voor kleding is dit dus zelfs nog sneller. Je kan het vaak dezelfde dag nog aantrekken. Hierdoor hoef je dus niet meer te wachten.

Na het gebruik is het gemakkelijk in te klappen en kan je het weer opbergen. Verder is het nog veel zuiniger dan een gewone droger. Met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is het ook nog is een geweldige elektrisch droogrek aanbieding.

Met al deze voordelen kan je genieten van snelle droge kleding Het product is erg licht en daardoor kan je het bijvoorbeeld ook makkelijk meenemen op vakantie (het past gemakkelijk in de auto). Altijd handig dus!

Voordelen 

 • Is energiezuiniger dan een droger
 • Het product is kind veilig
 • Na gebruik gemakkelijk in te klappen
 • Ook geschikt voor handdoeken

Nadelen 

 • Is niet ophangbaar

2. Oxyze® Elektrisch Droogrek

Oxyze® Elektrisch Droogrek - Instelbare Droogtijd en Temperatuur - Verwarmd Wasrek - Elektrische Droogrek - Verwarmde Droogrekken - Wasrek - Droogrek elektrisch

9.1

Eindbeoordeling

Droogsnelheid

9.3

Energiezuinig

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek hebben we dan het Oxyze® Elektrisch Droogrek! Met dit product kan je namelijk de tijd en temperatuur goed instellen, zodat je kleding altijd op tijd droog is.

Met het Oxyze® Elektrisch Droogrek kan je veel plezier beleven, aangezien je veel geld bespaart op de energierekening. De timer zorgt ervoor dat je zelf kan bepalen wanneer het product uit gaat. Op deze manier bespaar je dus nog meer!

Dit wasrek is ideaal voor thuis of in een kleine wasruimte. Dat komt omdat het weinig ruimte in beslag neemt. Er zit ook nog is een handige display op. Hierop kan je dus de temperatuur en tijd bedienen. De onderkant is anti-slip.

Dit is heel erg handig, aangezien het product op dezelfde plek blijft staan, terwijl je alle kleding erop legt. Met dit elektrisch droogrek maak je je leven nog veel gemakkelijker en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Voordelen 

 • Tijd en temperatuur instelbaar
 • Beschikt over een anti-slip bodem
 • Is geschikt voor een kleine wasruimte
 • Beschikt over een display

Nadelen 

 • Kan alleen volledig uitgeklapt gebruikt worden

3. Umuzi Cleaning Elektrisch Wasrek

Umuzi Cleaning Elektrisch Wasrek - Inklapbaar Droogrek - Verwarmbaar - Tot 45 - 55°C - 230 W - 147 x 54 x 94 cm

8.6

Eindbeoordeling

Droogsnelheid

8.8

Energiezuinig

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een inklapbare elektrische droogrek? Bekijk dan gauw het Umuzi Cleaning Elektrisch Wasrek! Hiermee neem je namelijk weinig ruimte in beslag.

Het Umuzi Cleaning Elektrisch Wasrek beschikt over maar liefst 20 verwarmingsbuizen. Deze verwarmingsbuizen zorgen ervoor dat je kleding binnen een korte tijd droog is. Dit rek heeft ook maar 5 minuten nodig om opgewarmd te worden.

Na het wassen van de kleding kan je het dus gelijk erop leggen. Verder heeft het een capaciteit van 12 meter. Hierdoor is uiterst geschikt voor een groot gezien. Na het drogen kan je het weer gemakkelijk opruimen.

Dit komt doordat het product weinig ruimte in beslag neemt. Dit elektrisch droogrek heeft dus eigenlijk alles wat je nodig hebt! Je zult dan ook merken dat je heel gemakkelijk met het wasrek te werk kan gaan.

Voordelen 

 • Neemt zeer weinig ruimte in beslag
 • Het rekt warmt binnen 5 minuten op
 • Dit rekt heeft een capaciteit van 12 meter
 • Is makkelijk in gebruik

Nadelen 

 • Alleen te verkrijgen in het wit

4. Innovagoods Opvouwbaar Elektrisch Kledingdroogrek

Opvouwbaar Elektrisch Kledingdroogrek Indryer InnovaGoods (36 Stangen) 300W

8.5

Eindbeoordeling

Droogsnelheid

8.7

Energiezuinig

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we het Innovagoods Opvouwbaar Elektrisch Kledingdroogrek! Dit is namelijk een droogtoren die heel erg groot is. Hier ga je dus veel plezier aan beleven.

Het Innovagoods Opvouwbaar Elektrisch Kledingdroogrek beschikt over maar liefst 36 verschillende stangen waarop je kleding kan liggen en waar het goed verwarmd wordt. Hiernaast is het ook een innovatief ontwerp die elke woonkamer er mooier uit laat zien.

Dit rek heeft nog 3 planken waar je verschillende dingen op kan plaatsen. Het is een heel licht product die je gemakkelijk door het huis kan bewegen. Met een maximaal belastbaar gewicht van 15 kilogram is het geschikt voor een groot huishouden.

Al kan ieder er natuurlijk gebruik van maken! Het zorgt ervoor dat je kleding heel snel droog wordt. Dit kan natuurlijk heel handig zijn in de winter. Met dit rek heb je in ieder geval geen droger meer nodig en bespaar je flink op de energiekosten.

Dit elektrisch droogrek lijkt daarom op de Tomado Storm droogrek van Kieskeurig, waarmee je ook veel ruimte hebt om je kleding op te drogen.

Voordelen 

 • Beschikt over maar liefst 36 stangen
 • Is zeer eenvoudig in te klappen na gebruik
 • Innovatief en functioneel ontwerp
 • Kan een gewicht van 15 kilogram ondersteunen

Nadelen 

 • Is de duurste optie van de lijst

5. Uten Gr368 Draagbare Elektrische Wasdroger

Uten Gr368 Draagbare Elektrische Wasdroger - Opvouwbare Rechthoek Droger Met Warme Ventilatie - 1000w - Grote Capaciteit 15 Kg - Met Timer 180 Min, 6 Standen, Stil, Multifunctioneel: Droger, Kast, Wasrek met wieltjes - Blauw

8.2

Eindbeoordeling

Droogsnelheid

8.0

Energiezuinig

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

Als jij op zoek bent naar een multifunctionele elektrisch droogrek, dan raden we de Uten Gr368 Draagbare Elektrische Wasdroger aan! Dit is namelijk echt een topper.

Met de Uten Gr368 Draagbare Elektrische Wasdroger kan je de kleding op verschillende manieren drogen. Zo kan je met hangers ervoor zorgen dat je kleding niet gekreukt wordt.

Dat is heel erg handig aangezien je daarna geen stroomstrijkijzer hoeft te gebruiken. Er zit een timing functie op van maximaal 180 minuten. Op deze manier kan je verschillende kledingstukken drogen op de beste manier.

Verder is het nog gemaakt van veilig materiaal. Hierdoor kan je het product overal in het huis laten staan. De roestvrijstalen buisbeugel zorgt ervoor dat het product weer lang meegaat en dat je er veel plezier aan beleeft.

Voordelen 

 • Beschikt over wieltjes
 • Heeft een krachtige stille ventilator
 • Heeft een timing functie
 • Is gemaakt van veilig materiaal

Nadelen 

 • Is niet instelbaar in de hoogte

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van een elektrisch droogrek?

Elektrische droogrekken bieden het gemak van snel drogen zonder afhankelijk te zijn van het weer. Ze zijn energiezuinig, ruimtebesparend en verminderen kreukels, waardoor je kleding langer meegaat.

Hoe werkt een elektrisch droogrek?

Een elektrisch droogrek gebruikt verwarmde lucht om kleding te drogen. Het heeft verwarmingselementen die de lucht verwarmen, waardoor vocht uit de kleding verdampt. De vochtige lucht wordt vervolgens afgevoerd, waardoor je kleding snel en efficiënt droogt.

Zijn elektrische droogrekken veilig in gebruik?

Ja, elektrische droogrekken zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze zijn ontworpen met ingebouwde veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling.

Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en het droogrek niet te overbelasten.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>