• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Energiezuinige Wasmachine [Test 2024]

Beste Energiezuinige Wasmachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Energiezuinige Wasmachine

Haier HW80-B14636N

Haier HW80-B14636N

Als jij op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine dan is de Haier HW80-B14636N een uitstekende optie! Wij van Mutsy hebben een test gedaan en deze is als best getest eruit gekomen. Met energielabel A gaat deze zeer zuinig te werken.

Verder is deze wasmachine geschikt voor 4 personen en maakt het nauwelijks geluid. Met slechts 67 decibel hoor je de wasmachine niet in je huis.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Op zoek naar de beste energiezuinige wasmachine voor jouw huishouden?

Wist je dat een wasmachine niet alleen een noodzakelijk apparaat is, maar ook een investering voor je huis en het milieu? Maar met zoveel merken en functies op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Bij Mutsy hebben we ons toegelegd op het vinden van de crème de la crème onder de energiezuinige wasmachines. Ons artikel is speciaal geschreven voor diegenen die op zoek zijn naar efficiëntie en duurzaamheid in één apparaat. We hebben verschillende modellen getest en alleen de allerbeste hebben de cut gehaald.

Benieuwd welke wasmachines jouw energierekening kunnen verlagen zonder in te leveren op prestaties? Ontdek het allemaal in ons artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Energiezuinige Wasmachines

Haier HW80-B14636N

Beste Koop Energiezuinige Wasmachine
1. Haier HW80-B14636N

Samsung WW90T534AAW Autodose

Beste Stille Energiezuinige Wasmachine
2. Samsung WW90T534AAW

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Beste Design Energiezuinige Wasmaschine
3. Samsung WW80TA049AE

AEG L8FEOKOMIX

Beste Gewicht Energiezuinige Wasmachine
4. AEG L8FEOKOMIX

Bosch WAN28275NL

Beste Programma's Energiezuinige Wasmachine
5. Bosch WAN28275NL

Best Verkochte Energiezuinige Wasmachines

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire energiezuinige wasmachines bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top wasmachines bij deze webshops,


Waar moet je op letten bij het kopen van een Energiezuinige Wasmachine?

Er zijn veel wasmachines die allemaal een eigen energielabel hebben. Soms is het moeilijk te zien wat een energielabel nou precies inhoudt. Daarom hebben wij een artikel geschreven met de best geteste energiezuinige wasmachines. In deze Top-5 vind je uiteindelijk de beste energiezuinige wasmachine.

Voordat je een wasmachine koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische, maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop.

Als je deze kenmerken, en de kenmerken waar je volgens de consumentenbond op moet letten meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Ben je toch op zoek naar een droger? Dan kun je ook een kijkje nemen bij een wasmachine en droger set, omdat je daar allesn in één hebt/

Gewicht

Als eerst is het belangrijk om te kijken naar het vulgewicht van de wasmachine. Hier staat in hoeveel kilo er in de wasmachine kan. Het is goed om hier naar te kijken en het hangt ook samen met het huishouden. Lees je dus goed in wat voor vulgewicht voor jou nodig is.

Toerental

Ook is het goed om het toerental van een wasmachine in de gaten te houden. Met een hoog toerental komt de was er droger uit. Het toerental laat zien hoe snel een wasmachine centrifugeert. Dat is handig om te weten als je niet lang wil wachten tot je was droog is.

Geluid

Daarnaast is het geluidsniveau ook een belangrijk aspect. Deze geeft namelijk aan hoeveel geluid de wasmachine maakt. Je wil natuurlijk niet dat je de wasmachine hoort terwijl je in de woonkamer zit. Een extra stille wasmachine zit ongeveer rond de 71 decibel.

Kwaliteit

Het laatste punt is de kwaliteit. Dit klinkt heel erg logisch maar het is wel één van de belangrijkste aspecten. De wasmachine moet er wel voor zorgen dat de was schoon wordt. Anders heb je er niets aan. Het is dan ook aan te raden om er één van een hoge kwaliteit aan te schaffen.


Wat is de beste Energiezuinige Wasmachine van 2024? 

Wat is de beste energiezuinige wasmachine van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten wasmachines getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste wasmachines in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Haier HW80-B14636N

Haier HW80-B14636N

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Maar welke energiezuinige wasmachine is het beste? Dat is de Haier HW80-B14636N! Dit is de beste koop met een wasmachine die energielabel A heeft.

Deze wasmachine is goed voor 4 personen. Er kan dan ook een vulgewicht van 8 kilogram is. Het is ook nog een geruisloze wasmachine aangezien het geluidsniveau slechts 67 decibel is. Hierdoor hoor je het nauwelijks in je huis. Je moet alleen niet vergeten de was eruit te halen!

Wasmachines met energielabel A werken heel zuinig. Dit is jaarlijks ook goed te zien op je energierekening waardoor je veel geld bespaard. Verde heeft het nog een speciale functie die ervoor zorgt dat moeilijke vlekken verwijderd worden. Elk kledingstuk wordt uitstekend schoon gemaakt.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Haier HW80-B14636N

 • 1400 rpm (toerental)
 • Veel verschillende programma's
 • Geschikt voor 4 personen

Nadelen Haier HW80-B14636N

 • Geen

2. Samsung WW90T534AAW

Samsung WW90T534AAW Autodose

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind jij het niet fijn als een wasmachine teveel geluid maakt? Dan is de Samsung WW90T534AAW echt wat voor jou! Deze behoort zeker thuis in de lijs van beste energiezuinige wasmachine 2024.

De Samsung WW90T534AAW heeft ook energielabel A en daar bespaar je veel geld mee. Het heeft ook speciaal Steam Wash programma. Hierdoor wordt er extra hygiënisch gewassen waardoor de kleding nog schoner wordt. Allergenen en bacteriën worden dan verwijderd door de stoom.

Deze wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 decibel. Dit betekent dat het zeer weinig geluid maakt. Ook heeft deze wasmachine een vulgewicht van 9 kilogram. Dit betekent dat er wel voor 5 personen gewassen kan worden. Hierdoor is het ook een hele handige optie.

Voordelen Samsung WW90T534AAW

 • Stoom wordt gebruikt tijdens het schoonmaken
 • Kan ook via de app gebruiken

Nadelen Samsung WW90T534AAW

 • Je kan vergeten was niet nog toevoegen 

3. Samsung WW80TA049AE

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Houd jij ervan om een simpel design te hebben bij je wasmachine? Dan is de Samsung WW80TA049AE wat voor jou! Deze heeft een simpele constructie en is gebruiksvriendelijk.

Het merk Samsung is al eerder in deze lijst voorgekomen. Dit komt omdat het een goed merk is die goede wasmachines produceert. De Samsung WW80TA049AE was de kleding op een lage temperatuur. Dit zorgt ervoor dat je kleding extra schoon wordt. Dat wordt gedaan met het gebruik van schuimbellen.

De lage temperatuur zorgt er ook voor dat er minder energie wordt verbruikt. Met energieklasse B is het ook een redelijk zuinige wasmachine. Er zit ook een simpele trommelreiniging in. Deze zorgt ervoor dat je wasmachine fris en schoon blijft. Al met al dus een goede energiezuinige wasmachine.

Voordelen Samsung WW80TA049AE

 • Alles wordt extra hygiënisch gewassen
 • Vlekken worden verwijderd op een lage temperatuur

Nadelen Samsung WW80TA049AE

 • Wasmiddel moet je zelf doseren

4. AEG L8FEOKOMIX

AEG L8FEOKOMIX

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek hebben we de AEG L8FEOKOMIX. Dit is een uitstekende wasmachine waar een vulgewicht van 9 kilogram in kan!

Met een vulgewicht van 9 kilogram kan je een was draaien voor een huishouden van 5 personen of meer. Hiernaast heeft het energieklasse B waardoor het redelijk zuinig is. De wasmachine wordt eerst gemengd met water zodat het sop gelijkmatig over de was verspreid wordt.

De AEG L8FEOKOMIX heeft ook nog een apart stoomprogramma. Deze is handig aangezien het de was droog kan krijgen. Dit programma valt onder de ProSteam stoomfunctie. Hier zitten nog meer programma's in.  Zo kan het ook ervoor zorgen dat er minder kreukels in je was komen.

Voordelen AEG L8FEOKOMIX

 • De zeep verspreidt zich beter dan gemiddeld
 • 9 kilogram vulgewicht

Nadelen AEG L8FEOKOMIX

 • Beschikt niet over SoftWater technologie.

5. Bosch WAN28275NL

Bosch WAN28275NL

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Bosch WAN28275NL. Deze energiezuinige wasmachine heeft 14 verschillende wasprogramma's die ervoor zorgen dat je was goed schoon is.

De Bosch WAN28275NL, heeft een AllergiePlus programma. Deze zorgen ervoor dat alle dierensporen van je kleding verwijderd wordt. Zo zijn dierenharen pollen verleden tijd. Met energieklasse C is het wel een zuinige wasmachine. Het is niet zo zuinig als de andere in deze lijst, maar het doet uitstekend zijn werk.

De energiezuinige wasmachine test 2024 heeft mooie producten laten zien en dit is er zeker één van. Het heeft een toerental van 1400. Dit betekent dat de kleding redelijk droog uit de wasmachine komt. Dat is toch fijn, aangezien het dan niet lang op het wasrek moet. Bosch wasmachines staan bekend om de goede kwaliteit, en dat is bij dit product dan ook het geval!

Voordelen Bosch WAN28275NL

 • 14 verschillende wasprogramma's
 • Maakt weinig geluid

Nadelen Bosch WAN28275NL

 • Handleiding is niet al te duidelijk

Veelgestelde vragen:

Wat is een energiezuinige wasmachine?

Een energiezuinige wasmachine is een apparaat dat ontworpen is om water en energie-efficiënt te gebruiken tijdens het wasproces. Deze machines hebben meestal een hoog energie-efficiëntielabel, zoals A (voorheen A+++), en zijn voorzien van technologieën zoals automatische beladingsdetectie en energiebesparende programma's.

Hoeveel geld kan ik besparen met een energiezuinige wasmachine?

Met een energiezuinige wasmachine kun je aanzienlijk besparen op je energierekening, vooral op de lange termijn. Afhankelijk van het energieverbruik van je oude wasmachine en je wasgedrag, kan de besparing oplopen tot enkele tientallen tot honderden euro's per jaar. Hier staat tegenover dat de initiële aanschafprijs hoger ligt. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>