Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Best Geteste Enkelbrace

Gladiator Sports Enkelbrace lichtgewicht met straps

Wil je een goede enkelbrace scoren? Dan hoef je niet verder te kijken. Deze Gladiator Sports Enkelbrace is meer dan perfect. De brace doet alles wat je ervan mag verwachten. En deze is dan zelfs verkozen tot de beste enkelbrace van 2024!

Hiermee zit je dus sowieso goed. Maar wat maakt 'm dan zo goed? Allereerst is de brace lekker goedkoop. Dat is altijd mooi meegenomen. Verder kan je de brace in een paar seconden heel makkelijk aandoen. 

Dat scheelt weer. Tevens bevat de brace ook geen harde stukken waardoor je dit model prima kan dragen met schoenen aan. En door de hoge beschermingsgraad is de brace geschikt voor allerlei soorten klachten.

Een enkelbrace kan een behoorlijke uitkomst zijn wanneer jij last hebt van medische klachten. Maar goed: welke enkelbrace is het beste? Je hebt op het internet heel erg veel keuze. Dat kan het best lastig maken. Gelukkig zijn wij er om je daarbij zo goed mogelijk te helpen.

Zo hebben wij in dit artikel een aantal punten op een rijtje gezet om op te letten tijdens het kopen van de beste enkelbrace. Hierdoor maak jij altijd de goede keuze. En dat is dan nog niet alles. We hebben namelijk ook tientallen verschillende braces uitgebreid vergeleken in een enkelbrace test. Benieuwd naar de uitslag van de test? Daar lees je later in dit artikel meer over. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Enkelbraces

Beste koop Enkelbrace
1. Gladiator Sports Enkelbrace lichtgewicht met straps

Dunimed Enkelsteun

Beste budget Enkelbrace
2. Dunimed Enkelsteun

3. Bauerfeind MalleoTrain® S Enkelbrace - Open hiel

Beste prijs-kwaliteit verhouding Enkelbrace
3. Bauerfeind MalleoTrain® S Enkelbrace - Open hiel


Medidu Enkelbrace Max

Beste design Enkelbrace
4. Medidu Enkelbrace Max

 5. Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace

Beste luxe Enkelbrace
5. Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace

Top 10 Beste Enkelbraces 

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire enkelbraces bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top 10 enkelbraces bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Enkelbrace?

Zoals eerder aangegeven helpen wij jou bij het vinden van de beste enkelbrace. En om dit zo goed mogelijk te doen staan er hieronder een paar tips op een rijtje om op te letten tijdens een enkelbrace kopen. Zo voorkom je een miskoop! Verder is het uiteraard belangrijk dat je ook let op wat jij het belangrijkste vindt aan zo'n brace. De beste enkelbrace volgens de consumentenbond hoeft bijvoorbeeld niet de beste te zijn in jouw situatie.

Materiaal

Laten we beginnen bij het materiaal. Bij het kiezen van een goede enkelbrace is dit natuurlijk heel erg belangrijk. De meeste braces zijn zo gemaakt dat ze stevig aansluiten en gemaakt zijn van comfortabel. Dat het materiaal comfortabel is moet natuurlijk ook, omdat je een brace meestal voor langere tijd draagt. Wanneer dit niet zo is kan je hier last van krijgen. Let dus goed op het materiaal waar de brace van gemaakt is.

Soort klachten

Waarvoor heb je de brace nodig? Stel jezelf deze vraag voordat je overgaat op aankoop. Sommige braces zijn namelijk speciaal gemaakt voor lichte klachten, en anderen juist weer voor zware klachten. Je wil wel een kniebrace kopen die jou goed kan helpen bij je klachten. Bekijk dit dus altijd even goed zodat je jezelf verzekerd van een optimaal resultaat.

Maat

Als laatste is het nog goed om de juiste maat te kiezen. Dit is eigenlijk vrijwel precies hetzelfde principe als met schoenen. Je hebt een brace nodig in de juiste maat, zodat deze goed aansluit om je enkel. De ene enkel is immers anders gevormd dan de ander. Meet dus je enkel op en kies aan de hand hiervan de juiste maat. Zo voorkom je dat 'ie te groot of te klein is.


Wat is de beste Enkelbrace van 2024? 

Zoals we eerder kort hebben besproken is er door ons team een enkelbrace test uitgevoerd. In die test zijn enorm veel verschillende eneklbraces met elkaar vergeleken. Zo kunnen we jou voorzien van de beste en meest betrouwbare testresultaten. 

Op basis van de test zijn er een paar braces gekozen die simpelweg als beste wisten te scoren. Hierbij blinken ze uit in verschillende categorieën zoals beste prijs-kwaliteitverhouding en beste design. Zo hebben ze een plekje gekregen in onze populaire top vijf! Meer weten? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste enkelbraces van 2024!

1. Gladiator Sports Enkelbrace lichtgewicht met straps

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Deze Gladiator Sports Enkelbrace wist onze harten te veroveren en is de nummer één uit de test. Dit is dus de beste enkelbrace van 2024. En dat is niet geheel zonder reden. Zo doe je 'm in slechts een paar seconden aan.

Handig, want dan hoef je dus niet je hele voet in te tapen. Verder zijn er geen harde stukken en past de brace in iedere schoen. En dat dan zonder flexibiliteit te verliezen. Extra veel comfort gegarandeerd! De brace is overigens bijzonder licht en is ook geschikt als een alternatief voor sporttape. 

Voordelen Gladiator Sports Enkelbrace lichtgewicht met straps

 • Bijzonder licht en hierdoor geschikt als alternatief voor sporttape
 • Bevat geen harde stukken en past dus in iedere schoen
 • Geschikt voor zowel lichte als zware klachten

Nadelen Gladiator Sports Enkelbrace lichtgewicht met straps

 • Beschikbaar in beperkte maten

2. Dunimed Enkelsteun

Dunimed Enkelsteun

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze Dunimed enkelsteun staat op een keurige tweede plek. De enkelbrace kwam op de tweede plek dankzij de belachelijk lage prijs. Je betaalt namelijk heel weinig, en daar krijg je een prima kwaliteit voor terug. Dat klinkt als muziek in de oren!

De druk op de enkel wordt gelijkmatig verdeeld en lichaamswarmte wordt goed vastgehouden. Hierdoor wordt de bloedcirculatie aanzienlijk verbetert. Hij sluit nauw aan op je enkel en bevat geen harde of zware onderdelen. Optimaal comfort dus! Een hele goede enkelbrace aanbieding als je het ons vraagt.

Voordelen Dunimed Enkelsteun

 • De druk op de enkel wordt gelijkmatig verdeeld 
 • De enkelbrace is de goedkoopste in deze top vijf
 • Lichaamswarmte wordt goed vastgehouden waardoor de bloedcirculatie aanzienlijk verbetert

Nadelen Dunimed Enkelsteun

 • De brace is niet geschikt voor ernstige klachten

3. Bauerfeind MalleoTrain® S Enkelbrace - Open hiel

3. Bauerfeind MalleoTrain® S Enkelbrace - Open hiel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op een keurige derde plek staat de Bauerfeind MalleoTrain S Enkelbrace. Deze Brace scoorde het beste op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. En dat is ook niet gek. De prijs is aan de goedkope kant, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is aan enkelbraces uit een hogere prijsklasse. 

De enkelbrace is geschikt voor dagelijks gebruik, werk én sport. Eigenlijk multifunctioneel dus. Ook heeft de brace het zogenoemde 3-traps bandensysteem, wat ervoor zorgt dat de enkel de steun krijgt die het op dat moment nodig heeft. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je je enkel kan verzwikken.

Voordelen Bauerfeind MalleoTrain® S Enkelbrace - Open hiel

 • Geschikt voor dagelijks gebruik, werk en sport
 • De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is zeer goed
 • Het 3-traps bandensysteem zorgt ervoor dat de enkel altijd de juiste steun krijgt

Nadelen Bauerfeind MalleoTrain® S Enkelbrace - Open hiel

 • Wanneer je last hebt van serieuze klachten is deze brace minder goed geschikt

4. Medidu Enkelbrace Max

Medidu Enkelbrace Max

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op het gebied van design is de Medidu enkelbrace Max een absolute topper. De enkelbrace beschikt over een heel erg handig én slim design. En dit zorgt onder andere voor een optimaal gebruikscomfort. 

De brace is ideaal bij middelzware en zware instabiliteit. Maar ook bij reuma, een enkelbreuk of gescheurde enkelbanden is dit een goede brace. De anatomisch gevormde spalk aan de binnenkant biedt optimale steun tijdens veel inspanning. Verder is 'ie ook zweet absorberend wat zorgt voor extra veel comfort.

Voordelen Medidu Enkelbrace Max

 • Ideaal bij middelzware en zware instabiliteit
 • De anatomisch gevormde spalk aan de binnenkant biedt optimale steun tijdens veel inspanning
 • De brace is heel ademend en zweet absorberend voor extra comfort

Nadelen Medidu Enkelbrace Max

 • Bij lichte klachten is deze brace niet aan te raden

5. Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace

5. Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De brace die op de vijfde plek wist te eindigen is de Bauerfeind MalleoLoc enkelbrace. Deze brace is wat aan de prijzige kant. Maar goed, daar krijg je ook een kwaliteit voor terug waar je op kan vertrouwen.

Zo is de brace ideaal bij verrekte en gescheurde enkelbanden. Verder is 'ie ook ideaal bij zware en middelzware instabiliteit. Je krijgt overigens maximale ondersteuning en bescherming. Ergens anders ga je dat niet vinden! De brace is ook compact ontworpen en zit niet in de weg. Ook dragen met schoenen is geen probleem.

Voordelen Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace

 • Maximale ondersteuning en bescherming
 • De brace is zeer compact ontworpen en kan gedragen worden met schoenen

Nadelen Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace

 • Ietwat aan de prijzige kant voor een enkelbrace

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel enkelbraces hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten enkelbraces getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de enkelbraces op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste enkelbraces op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>