Beste Festival Oordopjes van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Festival Oordopjes

Thone M1 Oordoppen

Thone M1 

Met de Thone M1 heb je één van de meeste superieure Festival Oordopjes voor het behouden van de muziekkwaliteit. Daarnaast wordt je gehoor optimaal beschermd dankzij een demping van 23 dB. Verder zorgt de speciale filter dat ruis eruit wordt gefilterd en dat je de persoon naast je zeer goed kunt verstaan. Bovendien zul je langdurig op een comfortabele manier genieten van deze geweldige oordoppen door het duurzaam gemaakte siliconen materiaal.

Festivalgangers opgelet! Het gevaar zit hem in een klein hoekje of eerder gezegd in een geluidsinstallatie. We hebben het natuurlijk over het geluidsvolume die jouw oren eventueel op een tijdelijke of blijvende wijze kan beschadigen. Daarom is uiterst verstandig om Festival Oordopjes in te doen. 

Helaas is het niet bepaald eenvoudig om een paar goede Festival Oordopjes te vinden als gevolg van het enorme aanbod. Vandaar dat wij van Mutsy een Top 5 Beste Festival Oordopjes hebben gecreëerd met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Festival Oordopjes uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Festival Oordopjes

Thone M1 Oordoppen

Beste koop Festival Oordopjes
1. Thone M1

EarPeace

Beste Festival Oordopjes met Filter
2. EarPeace

Chear

Beste siliconen Festival Oordopjes
3. Chear

Shello

Beste transparante Festival Oordopjes
4. Shello 

Alpine PartyPlug

Beste goedkope Festival Oordopjes
5. Alpine PartyPlug

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Festival Oordopjes zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

24+ Festival Oordopjes vergeleken

27+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Festival Oordopjes in 2024?

Goed: welke festival oordopjes zijn nu eigenlijk het beste? Wat zijn de beste festival oordoppen tegen gehoorschade in 2024?

In een uitgebreide festival oordopjes test hebben wij de meest populaire en bekende festival oordoppen van dit moment vergeleken op meerdere criteria. Hierbij hebben we gekeken naar het materiaal, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

Op basis hiervan hebben we een top-5 samengesteld met de beste festival oordopjes van 2024. Kortom, lees gauw verder en ontdek wat de beste oordoppen van 2024 zijn. 

1. Thone M1 

Thone M1 Oordoppen
 • Optimale bescherming voor je oren door een demping van 23 dB
 • Ruis wordt dankzij de membraanfilter eruit gefilterd
 • Waarborgt de muziekkwaliteit in hoge mate
 • Geen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

De Thone M1 zijn de absolute #1 Festival Oordopjes voor de muziekliefhebbers onder ons. Deze superieure oordoppen onderscheiden zich in de meest ongeëvenaarde wijze. 

Zo behouden deze oordoppen hoe dan ook de muziekkwaliteit bij een festival of concert. En dat niet alleen, want ze bieden ook optimale bescherming aan je oren dankzij een demping van 23 dB

De speciale membraanfilter zorgt daarnaast de ruis eruit wordt gefilterd zodat je nog meer kan genieten van muziek en ook nog eens de persoon naast je kunt verstaan. Hoe ideaal is dat?

Verder kun je langdurig op de meeste comfortabele en eenvoudige wijze genieten van deze oordopjes door het duurzaam gemaakt siliconenmateriaal. Bovendien zijn de oren gemaakt van 3 lamellen in de maten S, M en L zodat ze in elke oor goed zitten.

2.  EarPeace

EarPeace
 • Optimale en veilige audio-ervaring door innoverende technologie
 • Drie keer zoveel oorbescherming dankzij meerdere filters
 • Zeer comfortabel door veilige en zachte siliconen
 • Geen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

Als je op zoek bent naar Festival Oordopjes met een goede filter, dan is EarPeace zeker aan te raden. Dankzij meerdere filters worden je oren drie keer meer beschermt tijdens het bezoeken van een festival.

De innoverende technologie van EarPeace zorgt ervoor dat op nauwkeurige wijze de hoeveelheid geluid in je oren wordt toegelaten zodat je een veilige audio-ervaring ervaart.

Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van veilige en zachte siliconen die niet alleen hypoallergeen zijn maar ook herbruikbaar. Het speciale ontwerp van 2 flenzen - in combinatie met zachte oor afsluiting en het niet hebben van plastic randen - biedt optimale comfort bij het dragen.

Het is niet voor niets dat 'industrie zwaargewichten' als Red Bull, Metallica, Lollapalozooze, Ford en Caterpillar deze oordopjes gebruiken. 

3. Chear

Chear
 • Zeer comfortabel dankzij zachte siliconen in combinatie met ergonomische pasvorm
 • Verstaanbaar voor andere festivalgangers
 • Schadelijke tonen worden weggefilterd
 • Geen

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

De Festival Oordopjes van Chear zijn de ideale oordoppen om op de meeste comfortabele manier te genieten van de muziek.

De zachte siliconen - in combinatie met de ergonomische vorming - zorgen voor een goede pasvorm bij je oren. Hierdoor zul je geen irritatie ervaren, zelfs niet na een aantal uren feesten. Verder worden je oren optimaal beschermd tegen permanente schade.

Daarnaast worden schadelijke tonen met deze onzichtbare oordoppen ook weggefilterd, zodat je maximaal kan genieten van de muziek en andere festivalgangers verstaanbaar voor je zijn.

4. Shello 

Shello
 • Uitstekende gehoorbescherming dankzij demping van 23 dB
 • Ruis wordt weggefilterd voor goede verstaanbaarheid
 • Muziekkwaliteit wordt optimaal behouden
 • Geen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

De Festival Oordopjes van Shello zijn ideaal voor het voorkomen van gehoorschade en het waarborgen van de muziekkwaliteit.

Festival of concert? Het maakt niet uit. In beide gevallen wordt namelijk met deze transparante oordoppen de muziekkwaliteit optimaal behouden. Je gehoor wordt daarnaast ook nog goed beschermd dankzij een demping van 23 dB.

Verder wordt ruis op de achtergrond eruit gefilter, zodat mede festivalgangers ook verstaanbaar voor je zijn. Bovendien komt deze set met 2 verschillende maten, waardoor die geschikt is voor iedereen.

5. Alpine PartyPlug

Alpine PartyPlug
 • Ideale comfort en pasvorm dankzij combinatie van AlpineThermoShape en siliconen-materiaal
 • Voordeligste optie uit deze Top 5 lijst
 • Zeer goede demping van 19 dB
 • Kwaliteit is minder t.o.v. andere producten in deze lijst

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

Op zoek naar een goedkope optie? Dan raden wij de Alpine PartyPlu aan: de voordeligste Festival Oordopjes uit deze Top 5 lijst. Ondanks zijn goedkopere prijskaartje, is die voorzien van vele hoogstaande kwaliteiten.

Zo worden je oren optimaal beschermd bij niet alleen festivals, maar ook concerten en clubs. Je zult ervaren dat het geluidsvolume naar een veilig niveau wordt gedempt dankzij een demping van 19 dB.

Verder zijn deze oordoppen speciaal ontwikkeld met zacht en flexibel AlpineThermoShape-materiaal, waardoor die de ideale pasvorm aanneemt van je oren. En in combinatie met het comfortabele siliconen-materiaal zul je geen jeuk, allergie of irritaties ervaren.

Bovendien zorgt een akoestische filter dat ruis eruit wordt gefilterd en dat andere goed verstaanbaar voor je zijn tijdens het feesten. De transparante oordoppen zijn makkelijk ruim 100x te herbruiken.


Top 10 Festival Oordopjes

Waar kun je het beste Festival Oordopjes kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Festival Oordopjes van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Festival Oordopjes bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Festival Oordopjes!


Festival Oordopjes kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk een miskoop vermijden. Je wilt namelijk zo snel mogelijk gebruiken van je aankoop zonder enige gedoe. Wij van Mutsy begrijpen dat meer dan goed.

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Festival Oordopjes. Lees daarom goed de onderstaande punten door om een miskoop te voorkomen

SRN-waarde

Allereerst is het belangrijk de SRN-waarde van de Festival Oordopjes te checken. Een SRN-waarde geeft informatie over de dempende werking van gehoorbeschermingsproducten. Denk hierbij aan gemiddelde dempingswaarde die wordt berekend uit alle frequenties.

Zo zorgt een SRN-waarde van 35 Db dat een geluidsniveau - het niveau in de meeste uitgaansgelegenheden - tot 65 dB wordt gedempt. Dus hoe hoger de SRN-waarde, hoe lager het geluidsniveau wordt en hoe minder risico je loopt op gehoorbeschadiging.

Filter

Tent tweede is handig om te kijken of de Festival Oordopjes zijn voorzien van een filter. Over het algemeen is dit het geval bij de meeste Festival Oordopjes die zijn gemaakt van kunsstof of siliconen. 

Het filter dient als bescherming en zorgt dat de schadelijke geluiden eruit worden gefilter, waardoor de muziek nog steeds goed te horen is. 

Type

Er zijn verschillende soorten Festival Oordopjes. Hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet, zodat je zelf kan bepalen welke best zijn:

 • Silicone oordoppen zonder filter
 • Oordop met filter
 • Foam oordoppen
 • Wasbolletjes
 • Oorkappen

Vergeet ook niet een festival dop mee te nemen naar het festival! Zo ben je er helemaal klaar voor om te genieten.


Veelgestelde vragen

Waarom is het verstandig om festival oordopjes te dragen?

Bij festivals is een optimale gehoorbescherming zeker aan te raden. De norm van 103 db is namelijk niet goed voor de oren, waardoor je eventueel tijdelijke of blijvende gehoorbeschadiging op kan lopen. Het risico wordt zelfs vergroot bij een langdurige blootstelling aan hoge maar ook lagere geluidsniveaus. 

Wat is de ideale geluidsvolume om gehoorschade te voorkomen?

Het RIVM en de Hoorstichting raden aan om het geluidsniveau zo laag mogelijk te houden. Houdt een maximum van 103 dB gemeten over 15 minuten aan wanneer je de oordoppen in hebt die het geluid met 15 dB verminderen.

mei 16, 2024

mei 16, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>