• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Filter Koffiezetapparaat [Test 2024]

Beste Filter Koffiezetapparaat [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Filter Koffiezetapparaat

Philips Café Gaia HD7546 00 review

Philips Café Gaia HD7546/00

Op zoek naar het beste filter koffiezetapparaat? Uit ons onderzoek blijkt de Philips Café Gaia HD7546/00 als beste uit de test te komen. Als we kijken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding zien wij dat de Philips Café Gaia HD7546/00 veruit het hoogst scoort. Daarnaast heeft het apparaat een mooi design en kunnen er wel 15 kopjes mee gezet worden. De koffie blijft extra lang warm door de dubbelwandige thermoskan. 

Op zoek naar een filter koffiezetapparaat? Wij hebben speciaal voor jou onderzoek gedaan naar de beste filter koffiezetapparaten van 2024. In onze filter koffiezetapparaat test hebben wij onderzoek gedaan naar kwaliteit, prijs en design. 

Welke filter koffiezetapparaat past het beste bij mij? Dat is een van de vragen die wij vaak krijgen. Wij hebben daarom voor verschillende categorieën gekozen zodat er voor iedereen een perfecte koffiemachine te vinden is. Aan de hand van ons onderzoek hebben wij een top 5 opgesteld van beste filter koffiezetapparaten. 

Oude filterkoffie is nog steeds een van de meest gedronken soorten koffie van het moment. Daarom hechten veel mensen nog steeds veel waarde aan een goede filter koffiemachine. In dit artikel leggen wij ook verschillende criteria uit waar naar gekeken moet worden bij het aanschaffen van een filter koffiemachine.

Benieuwd naar de producten die het beste uit de test zijn gekomen? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Filter Koffiezetapparaten

Philips Café Gaia HD7546 00 review

Beste koopfilter koffiezetapparaat
1. Philips Café Gaia HD7546/00

beste filter koffie

Beste 2-in-1 filter koffiezetapparaat
2. Philips Senseo Switch HD6592/60

beste filter koffie

Beste luxe filter koffiezetapparaat
3. Moccamaster Kbg741 AO

beste filter koffie

Beste filter koffiezetapparaat camping
4. Melitta Aromaboy

beste filter koffie

Beste goedkope filter koffiezetapparaat
5. Mellita Easy II

Top 10 Beste Filter Koffiezetapparaten

Wil je direct weten hoe de Top 10 filter koffiezetapparaten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze Top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een filter koffiezetapparaat?

Ben je ’s ochtends ook pas echt wakker als je je eerste kopje koffie gedronken hebt? Met ruim acht kilo koffie per persoon per jaar horen wij tot de grootste koffiedrinkers ter wereld. We drinken ongeveer vier kopjes per dag. De meest mensen geven de voorkeur aan filterkoffie, maar wat is de beste filter koffiezetapparaat? Smaken verschillen.

Wat de beste filterkoffiemachine is, hangt deels af van je eigen voorkeur. Wel is er een aantal dingen waar je bij de aanschaf op moet letten. Een koffiezetapparaat kopen is namelijk moeilijker dan je denkt!

Wil je de smaak van echt verse koffie? Er zijn ook geïntegreerde apparaten waarmee de koffiebonen rechtstreeks in de machine worden gemalen. Sta je graag op met de geur van versie koffie? Koop dan een koffiezetapparaat met timer.

Let ook meteen op de aanwezigheid van een zwenkfilter. Dit maakt het vullen van het filter makkelijker. Sommige apparaten hebben een aroma-regeling. Hiermee bepaal je de sterkte van de koffie.

Materiaal

De meest koffiezetapparaten hebben een glazen kan, maar er zijn ook apparaten met een thermoskan. Deze zijn vaak wat duurder, maar je kan de koffie wel langer warm houden en het warmhoudplaatje hoef je niet te gebruiken, dus het koffiezetapparaat kan eerder uit.

Capaciteit

Ga ook na wat de capaciteit is van het waterreservoir. Dit bepaalt hoeveel kopjes je tegelijk kan zetten. Het is ook handig als het waterreservoir uitneembaar is, zodat je het rechtstreeks kan vullen en niet hoeft over te gieten uit de kan.

Prijsklassen

Tenslotte vergelijk je op prijs. Hoe meer mogelijkheden, hoe duurder het apparaat. Wij hebben verschillende koffiezetapparaten getest en geven antwoord op de vraag: Wat is de beste filterkoffiezetapparaat?


Wat is het Beste filter koffiezetapparaat van 2024? 

Wat is nou het beste filter koffiezetapparaat van 2024? In de volgende alinea laten wij per product uit onze top 5 zien waarom zij die plek verdienen. Hierbij hebben wij ze op de verschillende criteria getest. Zo weet jij precies welke filter koffiezetapparaat het beste bij jou past.

Elk product heeft zijn voor- en nadelen en verschillende eigenschappen. Ook heeft elk product een andere prijsklasse en functionaliteiten. Bij onze test hebben wij dezelfde criteria getest als de consumentenbond. Benieuwd naar onze top 5? Lees gauw verder! 

1. Philips Café Gaia HD7546/00

Philips Café Gaia HD7546 00 review

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De Philips Café Gaia HD7546/00 is een koffiezetapparaat gemaakt van metaal. Het design van het apparaat heeft een mooie uitstraling waardoor het in het interieur van elke keuken past. In 10 minuten kan dit koffiezetapparaat 15 bakken koffie klaarmaken. Ideaal voor verjaardagen of andere grote gelegenheden. 

De koffie blijft dankzij de roestvrijstalen dubbelwandige thermoskan lang warm. Ook beschikt het koffiezetapparaat over waterniveauaanduiding, afneembare filterhouder, druppelstop en verlichte aan/uitknop.

Benieuwd naar deze topper? Klik dan snel hier!

Voordelen Philips Café Gaia HD7546/00

 • Goede kwaliteit
 • Voordelig
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Philips Café Gaia HD7546/00

 • Geen

2. Philips Senseo Switch HD6592/60

beste filter koffie

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Bij de Philips Senseo Switch HD6592/60 hoef je niet te kiezen tussen koffiepads of filterkoffie. Dit apparaat zet ze namelijk alle twee. Met dit apparaat kun je een kan koffie voor het hele gezelschap zetten, maar ook gewoon een kopje koffie voor je zelf. 

Met de dubbele knop functie kun je voor een klein mild kopje 1 keer drukken en voor een klein sterk kopje 2 keer drukken. De DualBrewtechnologie zorgt dat elke kop Senseo koffie en elke kan filterkoffie perfect worden gezet. De roestvrijstale thermische kan is groot genoeg voor 7 kopjes koffie.

Ook heeft het filter koffiezetapparaat een ingebouwd ontkalkingslampje wat aangeeft wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Het waterreservoir is groot genoeg voor 1 liter water. 

Voordelen Philips Senseo Switch HD6592/60

 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Past perfect in elk interieur

Nadelen Philips Senseo Switch HD6592/60

 • Waterreservoir wat aan de kleine kant

3. Moccamaster Kbg741 AO

beste filter koffie

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar het meest luxe van het luxe binnen de filter koffiezetapparaten? De Moccamaster Kbg741 AO is een echte master als het gaat om het zetten van een goeie bak koffie. Het koffiezetapparaat is handgemaakt in Nederland en van hoogwaardige kwaliteit. 

Het koffiezetapparaat zorgt er voor dat je koffie een constante temperatuur van 80-85 graden behoudt. Ook ziet het design van het koffiezetapparaat er fantastisch uit. Ook is het een stil apparaat wat voor sommige mensen ook zeker een dik pluspunt is.

Benieuwd naar de prijs van dit filter koffiezetapparaat? Klik hier!

Voordelen Moccamaster Kbg741 AO

 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Moccamaster Kbg741 AO

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Melitta Aromaboy

beste filter koffie

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Een ander goed filter koffiezetapparaat is de Melitta Aromaboy. Dit koffiezetapparaat heeft een klein formaat en is daarom geschikt voor kleine gezelschap, het voordeel hiervan is dat hij in elke keuken past. Ook heeft dit koffiezetapparaat een fraai design waardoor hij goed in elk interieur past. 

De filterhouder van het apparaat kan gemakkelijk gewassen worden in de vaatwasser. Ook beschikt het over een opbergruimte voor het snoer wanneer deze te lang is. Het apparaat beschikt ook over een verlichte aan en uit knop zodat je precies weet wanneer de koffie klaar is.

Door het kleine formaat van het koffiezetapparaat is hij geschikt om mee te nemen in bijvoorbeeld een caravan. Het waterreservoir is groot genoeg voor twee grote bakken koffie.

Voordelen Melitta Aromaboy

 • Eenvoudig in gebruik
 • Voordelige koop
 • Goede kwaliteit

Nadelen Melitta Aromaboy

 • Wat aan de kleine kant

5. Mellita Easy II

beste filter koffie

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De vernieuwde versie van de Mellita Easy heeft een fraaier design en is flink gemoderniseerd. De filterhouder en het waterreservoir hebben een nieuwe look gekregen. Ook is het waterreservoir nu gebruiksvriendelijker. Het apparaat bevat een anti-drup systeem en kan tot wel 10/15 kopjes koffie per keer zetten. 

De Mellita Easy II is makkelijk in onderhoud en reiniging. Daarnaast bevat het apparaat een zwenkfilter en kan de koffiekan schoongemaakt worden in de vaatwasser. Het design heeft een moderne look en het apparaat is gemakkelijk te gebruiken.

Benieuwd naar de prijs? Klik dan hier!

Voordelen Mellita Easy II

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Mooi design
 • Goedkoop

Nadelen Mellita Easy II

 • Geen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel filter koffiezetapparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten filter koffiezetapparaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de filter koffiezetapparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste filter koffiezetapparaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 16, 2024

mei 16, 2024

mei 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>