Beste Flessenwarmer [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste flessenwarmer

Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

Wil het vinden van een goede flessenwarmer nog niet echt lukken? Geen zorgen in dit artikel gaan wij je helpen met het vinden van de beste flessenwarmer voor je kindje. 

Wij van Mutsy hebben een flessenwarmer test uitgevoerd en de Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer is uit onze test gekomen als beste flessenwarmer 2024! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en bediening door middel van een handige app. 

Deze flessenwarmer van het merk Alecto is van alle gemakken voorzien. Zo kan je door middel van een handige app het flesje binnen 6 minuten opwarmen. Ideaal dus als je kindje 's nachts wakker wordt omdat ze honger heeft. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste flessenwarmer? Klik dan snel op de onderstaande button. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als het gaat om de komst van je (eerste) kindje. Een van de dingen die je goed kan gebruiken is een flessenwarmer. Met een flessenwarmer kan je binnen een mum van tijd een flesje klaarmaken voor je kindje.

Superhandig als je kindje al over is gestapt op flessen voeding of als je jezelf niet comfortabel voelt bij het geven van borstvoeding in het openbaar omdat dit helaas door sommige mensen wordt gezien als 'vies'. 

Een flessenwarmer kan een uitkomst zijn, maar wat is nou een goede flessenwarmer? Je wilt natuurlijk niet zomaar een flessenwarmer kopen, want je wilt wel het beste voor je kindje. Om er achter te komen wat de beste flessenwarmers zijn hebben wij een flessenwarmer test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste flessenwarmers van dit moment. Ben jij benieuwd naar de flessenwarmers uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Flessenwarmers

Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

Beste koop flessenwarmer
1. Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

Beste Philips flessenwarmer
2. Philips Avent SCF358/00 - Flesverwarmer

Beste draagbare flessenwarmer
3. MyBambini's Bottle Warmer Pro™ 

Beste flessenwarmer met warmhoudstand
4. Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer

Beste flessenwarmer met instelbare begintemperatuur
5. Florevita | 5-in-1 ECO Fast Digitale Flessenwarmer

Top 10 Beste Flessenwarmers

Heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Natuurlijk kan dat een keer voorkomen. Door op de onderstaande knop te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste flessenwarmers bij een van de grootste webshops van Nederland. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een flessenwarmer?

In onze top 5 heb je misschien wel een flessenwarmer gezien die je wil gaan kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten als je een flessenwarmer gaat kopen. Een flessenwarmer aanbieding is natuurlijk leuk, maar dat betekend niet dat de flessenwarmer aansluit op jouw wensen en behoefte.

Wij raden je daarom aan om de onderstaande criteria goed door te lezen. Wij hebben deze criteria namelijk meegenomen tijdens het uitvoeren van onze flessenwarmer test. Door deze criteria goed in je achterhoofd te houden tijdens het maken van een aankoopbeslissing weet je zeker dat je een goede flessenwarmer in huis haalt. Mocht je nog wat extra informatie willen dan kan je altijd nog op zoek gaan naar de beste flessenwarmer volgens de consumentenbond. 

BPA-vrij

Allereerst is het belangrijk om te controleren of de flessenwarmer BPA-vrij is. BPA-vrij houdt in dat het product vrij is van de chemische stof Bisfenol A, wat in veel plastic producten voorkomt. De meeste flessenwarmers zijn gelukkig vrij van BPA maar het is altijd handig om dit nog even extra te controleren. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje onnodig wordt blootgesteld aan een chemische stof. 

Droogkookbeveiliging

Als tweede is het handig om te controleren of de flessenwarmer voorzien is van droogkookbeveiliging. Een droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat de flessenwarmer stopt met verwarmen, zodra er te weinig vloeistof in de flessenwarmer zit (nagenoeg leeg).

Deze beveiliging zorgt ervoor dat je flessenwarmer niet doorbrandt. Op deze manier kan er geen brand ontstaan. Hierdoor kan je het ook veilig meenemen in je luiertas, zodat je het niet de gehele tijd in je hand hoeft te hebben.

Soorten functies 

Als derde is het handig om te kijken naar de soorten functies van de flessenwarmer. Natuurlijk is de belangrijkste functie het verwarmen van een flesje. Ook zijn er nog andere functies zo zijn er flessenwarmers waarmee je babyvoeding kan warm maken en ontdooien. Ook zijn er flessenwarmers waarmee je de gebruiken flessen schoon kan maken. Aan de hand van jouw wensen en behoefte kun jij een flessenwarmer kiezen. 


Wat is de beste flessenwarmer van 2024? 

Welke flessenwarmer is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze flessenwarmer test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 beste flessenwarmers van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle flessenwarmer voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten flessenwarmers geselecteerd zodat er voor iedereen een beste flessenwarmer tussen zit. 

1. Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Mutsy hebben een flessenwarmer test uitgevoerd en de Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer is uit onze test gekomen als beste flessenwarmer 2024! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en bediening door middel van een handige app. Bij deze flessenwarmer wordt een Smart WiFi Plug geleverd. Met deze Smart WiFi Plug kun je de flessenwarmer waar en wanneer je wil verbinden met het internet. 

Deze flessenwarmer van het merk Alecto is van alle gemakken voorzien. Zo kan je door middel van een handige app het flesje binnen 6 minuten opwarmen. Ideaal dus als je kindje 's nachts wakker wordt omdat ze honger heeft. Ook verwarmt deze flessenwarmer het flesje gelijkmatig. Zo zorgt de flessenwarmer ervoor dat het flesje voor je kindje niet te heet wordt. Verder heeft deze flessenwarmer 3 verschillende standen. 

Voordelen Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

 • Geleverd met Smart WiFi Plug 
 • Kan bediend worden door middel van een handige app
 • Heeft 3 verschillende standen 
 • Het flesje is binnen 6 minuten warm

Nadelen Alecto SMARTBW500 - Smart Flessenwarmer

 • Heeft geen timer

2. Philips Avent SCF358/00 - Flesverwarmer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Philips Avent SCF358/00 - Flesverwarmer geselecteerd als beste Philips flessenwarmer! Philips is een Nederlands bedrijf dat zich vooral heeft gespecialiseerd in medische apparatuur. Niet gek dus dat deze flessenwarmer van Phillips een mooie tweede plek heeft behaald in onze top 5. Deze flessenwarmer is Reddot Winner 2021 en in februari 2021 als beste beoordeeld door kieskeurig.nl.  

Met deze flessenwarmer kan jij binnen 3 minuten een flesje maken voor je kindje. Deze flessenwarmer is uitgerust met een slimme temperatuur regelaar om er voor te zorgen dat de melk of babyvoeding oververhit raakt en past als dat nodig is het verwarmingspatroon aan. Ook kan je met deze flessenwarmer van Philips gemakkelijk en snel babyvoeding ontdooien. Dit scheelt je minder tijd in de keuken. Verder draagt deze flessenwarmer bij aan een goede overgang naar vast voedsel. 

Voordelen Philips Avent SCF358/00 - Flesverwarmer

 • Reddot Winner 2021 en in februari 2021 als beste beoordeeld door kieskeurig.nl
 • Slimme temperatuurregeling
 • Draagt deze flessenwarmer bij aan een goede overgang naar vast voedsel

Nadelen Philips Avent SCF358/00 - Flesverwarmer

 • Kan niet gebruikt worden in de auto

3. MyBambini's Bottle Warmer Pro™ 

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een flessenwarmer die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen? Dan is de MyBambini's Bottle Warmer Pro™ misschien wel wat voor jou? Wij van Mutsy hebben deze flessenwarmer namelijk geselecteerd als beste draagbare flessenwarmer. Met deze flessenwarmer hoef jij geen stress meer te ervaren als je een flesje moet maken voor je kindje. Deze flessenwarmer kan je overal gebruiken zelfs in de auto! Ideaal als je een keer een hele dag van huis bent. 

Deze flessenwarmer werkt op basis van warmte retentie. Dit zorgt ervoor dat het flesje van je kindje binnen 1 minuut warm is. De flessenwarmer heeft vier temperaturen die je kan instellen, dit zijn de temperaturen 37°, 40°, 45° en 50°. Ook heeft deze flessenwarmer een instelbare begintemperatuur zodat jij van te voren de gewenste temperatuur kan instellen. Verder heeft deze flessenwarmer een warmhoudstand. Zo kan jij tot 8 uur het flesje van je kindje warmhouden.

Voordelen MyBambini's Bottle Warmer Pro™ 

 • Heeft een instelbare begintemperatuur en warmhoudstand
 • Kan gebruikt worden in de auto 
 • Werkt op basis van warmte retentie 

Nadelen MyBambini's Bottle Warmer Pro™ 

 • Werkt niet op 12volt

4. Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een flessenwarmer die beschikt over een warmhoudstand, omdat je het makkelijk vindt om het eten van je kindje goed voor te bereiden? Dan is de Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer misschien wel de flessenwarmer die jij in huis moet hebben! Deze flessenwarmer van het merk Luvion heeft maar liefst vier verschillende functies, dit zijn de functies: opwarmen, steriliseren, warmhouden en ontdooien. 

Met de snelwarmfunctie van deze flessenwarmer kan jij binnen 3 minuten een flesje voor je kindje klaarmaken. Ook kun je dit flesje door middel van de warmhoudfunctie lang warmhouden. Met de ontdooifunctie kun je ook flesje en/of babyvoeding snel ontdooien. Verder kun je met de steriliseerfunctie kun je snel flessen en speentjes steriliseren. Zo hoef je deze niet meer uit te koken in een pannetje en het scheelt je natuurlijk een hoop tijd. 

Voordelen Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer

 • 4 verschillende functies 
 • Binnen 3 minuten is een flesje warm 
 • Ook geschikt voor het opwarmen van babyvoeding 

Nadelen Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer

 • Geen instelbare begintemperatuur

5. Florevita | 5-in-1 ECO Fast Digitale Flessenwarmer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste uit onze top 5 lijst, hebben wij de Florevita | 5-in-1 ECO Fast Digitale Flessenwarmer geselecteerd als beste flessenwarmer met instelbare begintemperatuur. Deze flessenwarmer is ideaal voor alle niet keukenprinsessen en keukenprinsen onder ons. Door de begintemperatuur in te stellen is er nooit meer een flesje dat te heet is voor je kindje. Super handig dus als je geen ster bent in de keuken.

Met deze flessenwarmer van het merk Florevita ben je van alle gemakken voorzien. Deze flessenwarmer heeft maar liefst 5 verschillende functies! Dit zijn de functies: snel opwarmen, ontdooien, steriliseren, normale opwarming en babyvoeding opwarmen. Ook als je kindje al toe is aan de overgang naar vast voedsel kun je deze flessenwarmer goed gebruiken. Ook heeft deze flessenwarmer een slim geheugen waardoor je laatst gebruikten instellingen worden bewaard. 

Voordelen Florevita | 5-in-1 ECO Fast Digitale Flessenwarmer

 • 5 verschillende functies 
 • Heeft een slim geheugen 
 • 2 jaar onvoorwaardelijke garantie

Nadelen Florevita | 5-in-1 ECO Fast Digitale Flessenwarmer

 • De flessen zijn niet vaatwasserbestendig 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel flessenwarmers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten flessenwarmers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de flessenwarmers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste flessenwarmers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 4, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>