• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Frietsnijder [Test 2024]

Beste Frietsnijder [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Frietsnijder

Zyliss Frietsnijder

Zyliss Frietsnijder

Wil jij de lekkerste patatjes maken en zoek je een geschikte frietsnijder? Dan hebben we goed nieuws voor je! De Zyliss Frietsnijder is namelijk de winnaar van onze frietsnijder test. Het is een klein product dat je makkelijk in de keuken kan plaatsen. Daarnaast beschikt het over scherpe messen waardoor het makkelijk frietjes kan snijden.

Het is wel een veilig product aangezien het over handvaten beschikt. Daardoor hoef je de messen niet aan te raken als je het verplaatst. De hendel zorgt ervoor dat je weinig kracht hoeft te zetten om de frietjes in mooi vormen te krijgen.

Ben jij benieuwd naar de beste frietsnijder van 2024? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste frietsnijder? Als er veel vrienden/familie langskomen is het altijd leuk om voor ze te koken. Het is dan vaak handig om makkelijke gerechten te maken die weinig tijd in beslag nemen. Bijna iedereen vindt frietjes lekker, maar je hebt veel verschillende keuzes. 

Met een frietsnijder kan je eigen frietjes maken die nog lekkerder zijn! Het is dan wel van belang dat je een goede frietsnijder aanschaft. We hebben dit artikel geschreven om je dan ook op weg te helpen. Wij van Mutsy hebben meerdere frietsnijders getest en uiteindelijk een top 5 gevormd.

Elk product heeft z'n eigen categorie. De producten zijn uitgebreid omschreven met voor- en nadelen. Dit is weer aangevuld met een korte review. Ben jij benieuwd naar de ultieme Top 5? Lees dan gauw verder en ontdek welke frietsnijder het best bij je past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

25

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Frietsnijder

Zyliss Frietsnijder

Beste Koop Frietsnijder
1. Zyliss Frietsnijder

VajaTrends Multifunctionele Groentesnijder - Frietsnijder - Patatsnijder - Roestvrijstaal

Beste Multifunctionele Frietsnijder
2. VajaTrends Frietsnijder

Hendi Frietsnijder - Patatsnijder - Fritessnijder Professional - Incl. Messen - 43x16,8x(H)29cm

Beste Frietsnijder Professioneel
3. Hendi Frietsnijder

TEN® Frietsnijder + eBook Kookboek - Patatsnijder met RVS Messen - Fritessnijder Multifunctioneel - Groentesnijder en Uiensnijder - Wit

Beste Frietsnijder Pakket
4. TEN® Frietsnijder

Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder

Beste Budget Frietsnijder
5. Sitkook Frietsnijder

Top 10 Beste Frietsnijders

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 frietsnijders. Deze top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de frietsnijder test 2024. Neem dus gauw een kijkje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Frietsnijder?

Waar moet je op letten bij het kopen van een frietsnijder? En wat is de beste frietsnijder volgens de consumentenbond? Het kan soms lastig zijn om de goede producten van de slechte producten te onderscheiden. Daarom is het altijd belangrijk om goed onderzoek te doen.

We hebben ook besloten om je te helpen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke criteria opgesteld. Het is handig om elk punt goed en grondig door te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat je makkelijker op zoek kan gaan naar een frietsnijder. Het helpt je ook om een miskoop te voorkomen.

Snijrooster

Het eerste belangrijke punt is het snijrooster van de frietsnijder. Dit gaat namelijk over de dikte van de frietjes. Het is wel belangrijk dat de messen wel scherp genoeg zijn. Op deze manier gaat de frietsnijder langer mee en kan je er vaker gebruik van maken. Voor dunne frietjes raden we een snijrooster aan van onder de 5 mm. Ben je op zoek naar dikke frietjes? Neem dan een frietsnijder met een snijrooster van 15 mm.

Formaat

Frietsnijders zijn er in verschillende formaten. Zo kan je een hele grote aanschaffen maar heb je ook kleine frietsnijders die goed z'n werk doen. Het product moet natuurlijk wel in je keuken passen. Je wil niet dat het te veel ruimte in beslag neem. Daarom is het belangrijk om van te voren je aanrecht op te meten. Het is ook handig om te kijken hoeveel ruimte je hebt in de keuken kasten.

Materiaal

Het materiaal van een frietsnijder moet ook goed zijn, Hoe beter het materiaal is, hoe langer het mee gaat. Zo raden wij aan om te kijken naar een frietsnijder van het RVS materiaal. Dit is vaak stevig materiaal en het blijft goed op de aanrecht zitten. Frietsnijders van kunststof hebben vaak een minder stevig materiaal waardoor ze sneller kapot gaan. Let hier dus goed op! 

Budget

Als laatste belangrijke punt hebben we het budget. Je kunt hele goedkope frietsnijder vinden maar sommige zijn zelfs boven de 100 euro! Daarom is het belangrijk om van te voren een budget vast te stellen. Hierdoor kan je ook beter en gerichter op zoek gaan. Een frietsnijder kopen kan soms wat tijd in beslag nemen en op deze manier maak je het makkelijker voor jezelf. 


Wat is de beste Frietsnijder van 2024? 

Welke frietsnijder is het beste? En welke frietsnijder past het beste bij mij? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de test resultaten worden de beste producten uitgebreid toegelicht aan de hand van een Top 5 lijst. Elk persoon heeft andere wensen en behoeftes, om deze reden zijn de frietsnijders in verschillende categorieën geplaatst zodat niemand teleurgesteld deze pagina verlaat. 

Elk product wordt eerst kort geïntroduceerd waarna de voor- en nadelen op een rijtje worden gezet zodat je een helder overzicht krijgt van elke item in deze lijst. Daarnaast hebben we in de onderstaande sectie de belangrijkste beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen weergegeven die zijn gebaseerd op de test resultaten, externe reviews en gebruikers ervaringen van consumenten die jou voor gingen.

1. Zyliss Frietsnijder

Zyliss Frietsnijder

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste frietsnijder van 2024? Ga dan voor de Zyliss Frietsnijder! Hiermee kan je namelijk heerlijke gerechten maken voor al je vrienden/familie

De frietsnijder van Zyliss is heel erg makkelijk te gebruiken. Dit komt doordat het een lange hendel heeft. Hiermee kan je met weinig kracht de aardappelen snijden. De hendel zorgt er ook voor dat het heel veilig is. Zo kom je niet in de buurt van de messen. Je kan er ook ander voedsel mee snijden. Denk aan fruit en groente. Het neemt dan ook redelijk weinig ruimte in beslag. De frietsnijder past makkelijk in een lade.

Met de Zyliss Frietsnijder kan je verschillende soorten frietjes snijden. Zo is het ingesteld op normale frietjes, maar kan je ook dunne of dikke maken. Je kan het product in de vaatwasser plaatsen zodat alles weer goed schoon wordt. Dat is toch fijn voor als je niet van afwassen houdt! Al met al heeft het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en gaat het langer mee dan de gemiddelde frietsnijder.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Zyliss Frietsnijder

 • Kan er meerdere soorten frietjes mee snijden
 • Heeft een hendel met hefboomwerking
 • Vaatwasserbestendig
 • Anti-slip bekleding

Nadelen Zyliss Frietsnijder

 • Alleen in het wit

2. VajaTrends Frietsnijder

VajaTrends Multifunctionele Groentesnijder - Frietsnijder - Patatsnijder - Roestvrijstaal

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil jij een multifunctionele frietsnijder? Dan hebben we goed nieuws! Je kan de VajaTrends Frietsnijder namelijk ook gebruiken om ander voedsel mee te snijden.

De VajaTrends Frietsnijder heeft 4 verschillende messen. Deze hebben een dikte van 6 tot 13 mm. Daardoor kan je er dikke en dunne frietjes mee maken. Maar je kan het ook gebruiken om ander voedsel mee te snijden (fruit en groente). Het doet op elk gebied zeer goed z'n werk! Hiernaast heeft het ook een klassiek design. Het neemt weinig ruimte in beslag en het lijkt net alsof je een echte chef bent.

Verder is het gemaakt roestvrijstaal. Daardoor gaat het product zeer lang mee en kan je er heel veel frietjes mee maken. Aan de onderkant heeft het zuignappen. Je kan het stevig op het aanrecht plaatsen en de frietsnijder blijft op de juiste plek zitten. Dit maakt het ook een veilig product. Iedereen heeft wel een frietsnijder nodig in z'n keuken en deze kan je nog gebruiken voor andere doeleindes!

Voordelen VajaTrends Frietsnijder

 • Stevig materiaal
 • Kan ook gebruikt worden om fruit en groente mee te snijden
 • Mooi design
 • Voor recreatief en professioneel gebruik

Nadelen VajaTrends Frietsnijder

 • Niet vaatwasserbestendig

3. Hendi Frietsnijder

Hendi Frietsnijder - Patatsnijder - Fritessnijder Professional - Incl. Messen - 43x16,8x(H)29cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een chef bent wil je wel graag gebruik maken van een professionele frietsnijder. Neem dan zeker een kijkje bij de Hendi Frietsnijder aangezien je hier gemakkelijk elke aardappel mee kan snijden!

Deze frietsnijder is dus echt gemaakt voor professioneels. Het heeft een plastic handvat waardoor je meer grip hebt. Hierdoor wordt elk frietje hetzelfde formaat. Het is heel erg makkelijk te gebruiken aangezien je de aardappel in het bakje moet zetten. Daarna hoef je alleen de hendel naar beneden te drukken en de frietjes zijn klaar om gebakken te worden. Hiervoor hoef je weinig kracht te gebruiken.

De Hendi Frietsnijder beschikt ook over 4 zuignappen aan de onderkant. Hierdoor blijft het goed zitten. Je kan het zelfs vast monteren aan een muur of werkblad. Op deze manier hoef je het nooit meer op te ruimen en het product te zoeken. Met de 4 geleverde messen kan je verschillende frietjes maken. Denk aan dikke, dunne en normale frietjes. Zo kan je elke gast blij maken! Wie wil dat nou niet?

Voordelen Hendi Frietsnijder

 • Kan er zelfs de grootste aardappelen mee snijden
 • Inclusief 4 messen
 • Snijdt gemakkelijk de aardappelen
 • Handig te gebruiken

Nadelen Hendi Frietsnijder

 • Duurste optie van de lijst

4. TEN® Frietsnijder

TEN® Frietsnijder + eBook Kookboek - Patatsnijder met RVS Messen - Fritessnijder Multifunctioneel - Groentesnijder en Uiensnijder - Wit

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je eerder op zoek bent naar een pakket raden we toch de TEN® Frietsnijder aan! Dit product is inclusief een eBook waardoor je nieuwe gerechten kan leren.

De TEN® Frietsnijder is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. Daardoor is het een stevige frietsnijder en gaat het niet snel kapot. Het heeft hele sterke messen waardoor je weinig kracht hoeft te zetten. Deze messen zitten vast in een frame. Daardoor kunnen de messen zich niet verplaatsen en is het een veilig product. Het is ook een redelijk klein product waardoor je het makkelijk kan meenemen.

Bij het product krijg je een eBook. Hier maak je kennis met 40 nieuwe recepten. Dit kan je weer gebruiken om indruk te maken op je vrienden/familie. Je hebt dus genoeg inspiratie om de frietjes te gebruiken in de nieuwe gerechten. Verder is het nog redelijk makkelijk te gebruiken. We raden je wel aan om de frietsnijder goed vast te zetten. Op deze manier kost het minder moeite om de perfecte frietjes te snijden.

Voordelen TEN® Frietsnijder

 • Inclusief eBook
 • Past in elke lade
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen TEN® Frietsnijder

 • Sommige mensen moeten wat meer kracht zetten dan andere

5. Sitkook Frietsnijder

Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek is weggelegd voor de Sitkook Frietsnijder! Dit is de beste budget optie van dit moment. En om deze reden is dit de beste frietsnijder aanbieding die je kan hebben.

Deze frietsnijder is anders dan de andere producten uit de lijst maar het doet zeer goed z'n werk. Je kan hier namelijk heerlijke zig-zag frietjes mee maken. Deze frietjes hebben een hippe uitstraling en laten je gerecht er anders uitzien. Ze hebben ook meer smaak en daarom is dit een uitstekend product. De Sitkook Frietsnijder beschikt over een RVS snijblad waardoor het gemaakt is van redelijk stevig materiaal.

Het is een kleine frietsnijder maar het is wel vaatwasserbestendig. Daarom neemt het ook weinig ruimte in beslag. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het product niet schoon is! Verder is het nog makkelijk te gebruiken aangezien je er veel controle over hebt. Je kan zelf bepalen hoe groot de frietjes worden. Het kost wat kracht maar aan het einde van de avond heb je wel heerlijk gegeten!

Voordelen Sitkook Frietsnijder

 • Voordelige prijs
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Gaat redelijk lang mee als je er goed mee om gaat

Nadelen Sitkook Frietsnijder

 • Veel kracht gebruiken bij het snijden

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>