• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Fruitvliegjesval [Test 2024]

Beste Fruitvliegjesval [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Fruitvliegjesval

HGX fruitvliegjesval

HGX fruitvliegjesval

Met de HGX fruitvliegjesval heb jij binnen de kortste keren geen last meer van fruitvliegjes. Door de val in de vorm van een peer past hij perfect in je fruitmand. De vloeistof lokt de vliegjes in de val die daar niet meer uit kunnen vliegen. Deze vloeistof werkt voor 2 maanden lang. Daarna kan je de val opnieuw gebruiken zonder een nieuwe val te kopen. Ideaal om geld te besparen. Kortom, onze favoriet van 2024!

Iedereen heeft er wel eens last van: fruitvliegjes. De beestjes doen jou geen kwaad, maar kunnen heel irritant zijn. Je wilt het liefst zo snel mogelijk van deze beestjes af zijn.

Daarom zijn er fruitvliegjesvallen. Deze vallen zorgen er binnen de kortste keren ervoor dat jij geen vliegjes meer hebt in je huis.

Maar wat is dan de beste fruitvliegjesval? Daar gaan wij dit artikel antwoord op geven! Zo hebben wij van Mutsy meerdere producten getest om zo een ultieme Top 5 te vormen. Dit zijn de beste producten van het moment. 

Ze zijn omschreven met een korte review. Ben jij dus benieuwd naar de producten? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fruitvliegjesvallen

HGX fruitvliegjesval

Beste Koop Fruitvliegjesval
1. HGX fruitvliegjesval

Super Ninja Fruitvliegjesvanger

Beste Natuurlijke Fruitvliegjesval
2. Super Ninja Fruitvliegjesvanger

Professor Q Fruitvliegjes Vanger

Beste Fruitvliegjesval Vanger
3. Professor Q Fruitvliegjes Vanger

Esschert Design Fruitvliegenval

Beste Fruitvliegjesval Appel
4. Esschert Design Fruitvliegenval

Fruitvliegjes Vanger

Beste Fruitvliegjesval Fles
5. Fruitvliegjes Vanger

Top 10 Beste Fruitvliegjesvallen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fruitvliegjesvallen. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de fruitvliegjesval test 2024!


Waar moet op je letten bij het kopen van een Fruitvliegjesval? 

Je hebt de 5 producten nu al een beetje gezien en daarom is het logisch dat je er al een indruk van hebt. De producten lijken enig sinds op elkaar en daarom kan een fruitvliegjesval kopen heel erg lastig zijn.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. We raden aan om dit goed door te nemen om zo een miskoop te voorkomen. Hier hebben we ook gekeken naar de consumentenbond. 

Na het lezen van de criteria kan je weer gauw verder gaan naar onze ultieme Top 5! Veel leesplezier.

Type val

Er zijn verschillende soorten fruitvliegjesvallen beschikbaar, zoals vallen met lokstoffen, vallen met lijmvallen en vallen met natuurlijke ingrediënten. Kies een type val dat past bij je voorkeur en behoeften.

Dit zagen wij ook in onze analyse van de beste zwembadpomp.

Effectiviteit

Controleer de reviews en beoordelingen van de val om erachter te komen hoe effectief deze is in het vangen van fruitvliegjes. Kies een val die positieve feedback heeft gekregen van andere gebruikers.

Design en grootte

Overweeg het ontwerp van de val en of het past bij je interieur. Bovendien, als je van plan bent om de val in de keuken te plaatsen, let dan op de grootte van de val en of deze niet te veel ruimte in beslag neemt.

Prijs

Vergelijk de prijzen van verschillende fruitvliegjesvallen en kies er een die binnen je budget past. Houd er echter rekening mee dat de goedkoopste optie mogelijk niet altijd de meest effectieve is.


Wat is de beste Fruitvliegjesval van 2024? 

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel. Je hebt het misschien al voorspeld, maar hierin zullen we de 5 beste fruitvliegjesval uitwerken.

Op deze manier hebben we antwoord gegeven op 2 belangrijke vragen: welk fruitvliegjesval is het beste? En welk fruitvliegjesval past het beste bij mij? Wij van Mutsy hebben de producten aan de hand van een aantal criteria getest.

Dat is namelijk: gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn omschreven met een korte review. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen zodat jij een uitstekend beeld krijgt van de producten!

1. HGX fruitvliegjesval

HGX fruitvliegjesval

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Het product hebben we net al geïntroduceerd, maar op onze nummer 1 staat de HGX fruitvliegjesval. Met deze val zorg je ervoor dat al je fruitvliegjes verdwijnen.

De HGX fruitvliegjesval is een val die de vorm heeft van een peer. Zo kan je hem makkelijk in je fruitschaal doen zonder dat het opvalt. Want fruitvliegjes komen zoals de naam al zegt op fruit af.

In de peer gaat een speciale vloeistof die de fruitvliegjes aantrekt. Zodra de vliegjes in de val zitten kunnen ze zich niet meer voortplanten waardoor je binnen de kortste keren geen fruitvliegjes meer hebt.

Het kan zijn dat je bij de eerste keer niet alle fruitvliegjes gevangen hebt, dan kan je de val opnieuw gebruiken en het vloeistof er opnieuw in doen.

Voordelen 

 • Kan hergebruikt worden
 • In een peer vorm
 • Werkt goed

Nadelen

 • Geen 

2. Super Ninja Fruitvliegjesvanger

Super Ninja Fruitvliegjesvanger

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek hebben we dan het Super Ninja Fruitvliegjesvanger Met dit product kan je namelijk de fruitvliegjes vangen door middel van natuurlijke ingrediënten.

De producten van super ninja staan namelijk bekend dat ze alleen van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn. Omdat fruitvliegjes op rijpe vruchten afkomen werkt dit zeer goed.

Een plek waar veel fruitvliegjes komen zijn de fruitmand en de vuilnisbak. Maar mocht je ergens anders een plek hebben waar ze veel zitten dan kan je makkelijk deze fruitvliegjesvanger plaatsen. Door de plakrand kan hij overal hangen.

Je krijgt daarnaast 2 flesjes die beide 3 weken werken. Zo is de kans zeer klein dat je nog fruitvliegjes hebt na deze periode.

Voordelen 

 • Van natuurlijke ingrediënten gemaakt
 • Kan overal geplaatst worden
 • Werkt 3 weken lang

Nadelen

 • Werkt niet tegen vouwvliegen

3. Professor Q Fruitvliegjes Vanger

Professor Q Fruitvliegjes Vanger

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb jij niet alleen last van fruitvliegjes maar ook van vouwvliegen? Dan los je dit probleem op met de Professor Q Fruitvliegjes Vanger!

Het kan zijn dat je last hebt van vouwvliegen. Die kan je niet vangen met een normale fruitvliegjes vanger. Bij de Professor Q Fruitvliegjes Vanger worden vouwvliegen en fruitvliegjes gelokt door de gele kleur. Daarna zullen ze blijven plakken aan de plakstrippen.

Het kan natuurlijk zijn dat je niet alleen binnen veel last hebt van fruitvliegjes, maar buiten ook. Doordat deze fruitvliegjesvanger tegen water kan werkt hij ook buiten. Zo heb je binnen en buiten geen last van de fruitvliegjes.

Voordelen

 • Hij is geurloos
 • Werkt binnen en buiten
 • Zijn ecologisch verantwoord

Nadelen

 • Kunnen niet opgehangen worden

4. Esschert Design Fruitvliegenval

Esschert Design Fruitvliegenval

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we het Esschert Design Fruitvliegenval! Dit is namelijk een fruitvliegjesval in de vorm van een appel. Hierdoor zal de val niet zo opvallen.

De val moet worden geplaatst in je fruitmand of bij het fruit. Daar komen namelijk de meeste fruitvliegjes op af. Door de vloeistof die je erin doet zullen de vliegjes erin proberen te komen. 

Als de fruitvliegjes er eenmaal in zitten kunnen ze er niet meer uit. Zo is de val supermakkelijk en gebruik je geen gif om de fruitvliegjes weg te halen.

Doordat de appel van glas is kan je erin kijken. Zo zie je precies of de val werkt en hoeveel beestjes erin zitten.

Voordelen

 • Niet giftige oplossing
 • Is een glazen vorm
 • Fruitvliegjes kunnen er niet uit

Nadelen

 • Je moet zelf de vloeistof maken

5. Fruitvliegjes Vanger

Fruitvliegjes Vanger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

Op de laatste plaats staat de merkloze Fruitvliegjes Vanger. Deze vanger is perfect als jij de val vaak wilt hergebruiken zonder telkens een nieuw te kopen.

De Fruitvliegjes Vanger werkt eigenlijk als een soort van dop. Je stopt een vloeistof die fruitvliegjes aantrekt in de fles. Door de val erop te zetten kunnen vliegen er alleen in vliegen en niet uit. 

Door het speciale design past hij op elke soort fles. Van hele smalle flessen tot hele brede. Zo hoef je niet telkens dezelfde fles te gebruiken, maar kan je ook een schonere fles pakken.

Voordelen

 • Werkt op elke fles
 • Is jaren te hergebruiken
 • Je krijgt 2 siliconen vangers

Nadelen

 • Je moet zelf iets in de fles doen

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste manier om fruitvliegjes te verjagen?

De beste manier om fruitvliegjes te verjagen is door een combinatie van methoden te gebruiken. Dit kan het opzetten van vallen met appelazijn, het verwijderen van overrijp fruit en het schoonhouden van oppervlakken zijn. Een fruitvliegjesverjager met geur of een ultrasone verjager kan ook effectief zijn.

Hoe werkt een fruitvliegjesverjager?

Een fruitvliegjesverjager werkt door fruitvliegjes aan te trekken en vervolgens te vangen of te doden. Dit kan door middel van geuren zoals appelazijn of door licht- of ultrasone technologie. Sommige verjagers gebruiken een kleefoppervlak om de vliegjes te vangen.

Zijn fruitvliegjesverjagers veilig voor huisdieren?

De meeste fruitvliegjesverjagers zijn veilig voor huisdieren, vooral de versies die gebruik maken van geuren of ultrasone geluiden. Het is altijd goed om de productinformatie te controleren en te zorgen dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

Meer tips hierover vind je op Milieucentraal.

juni 17, 2024

juni 13, 2024

juni 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>