Beste Gaming TV [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Beste Geteste Gaming TV 

LG OLED65CS6LA (2022)

LG OLED65C16LA

Met de LG OLED65CS6LA kan je heerlijk voor een lange tijd achter de televisie zitten. Zo heeft het een prachtig OLED beeldscherm met zeer realistische beelden. Je kan er ook verschillende apps op downloaden zodat je niet alleen maar televisie hoeft te kijken. Het geluid is ook uitstekend en je kan er ook voor kiezen om het te verbinden met een subwoofer. Dan is het net alsof je in een bioscoop zit!

Als jij een fanatieke Playstation of Xbox gamer bent wil je natuurlijk het maximale uit deze console halen. Zo wil je games spelen met de beste resolutie en omstandigheden zodat jij het beste uit je game skills kunt halen. 

Ben jij op zoek bent naar een goede gaming TV? Dan is dit artikel voor jou. Er zijn namelijk verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een gaming TV. 

In dit artikel hebben we dan ook antwoord gegeven op de vraag: wat de beste Gaming TV van dit moment is en waar je op moet letten ontdek je in dit artikel. Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 beste Gaming Tv's 

LG OLED65CS6LA (2022)

Beste koop gaming tv
1. LG OLED65C16LA

LG C1 OLED55C16LA

Beste gaming TV PS5
2. LG C1 OLED55C16LA

Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022)

Beste gaming tv met Ambilight
3. Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022)

beste gaming tv

Beste goedkope gaming tv
4. Samsung QLED 55Q80A (2021)


Samsung QD OLED 55S95B (2022)

Beste premium QLED
5. Samsung UE55NU7100 - 4K TV (Benelux model)

Top 10 beste Gaming Tv's 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste gaming tv's .


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gaming TV?

Wanneer je een TV koopt puur om te gamen is het van belang dat je rekening houdt met een aantal zaken. Waar een TV voor regulier gebruik vaak bepaalde functionaliteiten vereist, is dit ook het geval voor een televisie voor gaming.

Om optimaal te gamen is het namelijk van belang dat je televisie over bepaalde functionaliteiten beschikt. Speciaal daarom hebben wij een beste gaming tv test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste gaming tv van het moment is. 

Ook hebben wij hierbij op dezelfde criteria gelet als de consumentenbond. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste zaken om op te letten bij het kopen van een televisie voor gaming.

MS (Vertraging in beeld)

Tijdens het gamen wil je een TV hebben die snel reageert, check daarom altijd de input lag van de TV. Kies nooit voor een televisie die een input lag hoger dan 20 heeft. Tv's met een hogere input lag zijn simpelweg minder geschikt voor gamen omdat er een kleine vertraging in zit. Dit wil je niet hebben tijdens een potje Call of Duty.

Kleurbereik en contrast

Tijdens het gamen wil je natuurlijk een ervaring die zo echt mogelijk is. Door te kiezen voor een TV die over een groot kleurbereik en contrast beschikt weet je zeker dat je games echter lijken dan ooit. Kies daarom bij voorkeur altijd een TV uit die beschikt over een hoog kleurbereik en contrast.

Resolutie

De meeste games op de Xbox en Playstation speel je in 4k resolutie. Om optimaal van deze functionaliteit te profiteren zouden we je altijd aanraden om te kiezen voor een 4k televisie die HDR ondersteunt. Hierdoor weet je zeker dat je gaming TV voldoet aan alle eisen van de nieuwste games.

HDMI aansluiting

Als laatste is het belangrijk om de HDMI poorten te checken. Met de komst van de nieuwe Playstation 5 en Xbox X heb je een HDMI versie 2.0 of 2.1 nodig om deze met je TV te verbinden.

Het voordeel van een 2.1 aansluiting is dat je ook gebruik kunt maken van functies zoals VRR. Hierdoor is de verversingssnelheid van je console en TV exact op elkaar afgestemd, hierdoor heb je amper haperingen.


Wat is de beste Gaming Tv van 2024? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een TV voor gaming is het tijd om over te schakelen naar het leukste gedeelte van dit artikel: de top 5 best geteste Gaming TV's.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en meer dan 10 TV's met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar alle specificaties die nodig zijn om fanatiek en goed te kunnen gamen op je TV.

Uit al deze TV's hebben we een overzicht gemaakt en de 5 beste opties in deze lijst verwerkt. 

1. LG OLED65CS6LA

LG OLED65CS6LA (2022)

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We trappen deze lijst af met de LG OLED65C16LA. Dit is in onze ogen de beste prijs-/kwaliteit gaming TV van dit moment. Zo beschikt hij over een indrukwekkend OLED scherm waardoor je geniet van diepe zwartweergave met levensechte kleuren.

De tijden van donkere games waar je niet goed kunt zien wat je aan het doen zijn, zijn met deze televisie voorgoed voorbij. Verder beschikt de TV over een HD-kwaliteit, hierdoor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk. 

Over de aansluiting van je console hoef je jezelf ook niet druk te maken. Zo heeft deze televisie verschillende HDMI ingangen die 4k beelden ondersteunen

Je speelt de nieuwste games dus in de allerbeste 4k kwaliteit. Ook minimaliseert de lage input van de tv de vertraging tussen de controller en de actie op het scherm.

Voordelen LG OLED65CS6LA

 • 4K resolutie
 • Mooi beeldscherm
 • Groot formaat
 • HDR-ondersteuning

Nadelen LG OLED65CS6LA

 • Beschikt niet over een ingebouwde soundbar voor extra krachtig geluid

2. LG C1 OLED55C16LA

LG C1 OLED55C16LA

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij op zoek naar de beste ULTRA HD TV voor het spelen van games? Kies dan voor de LG C1 OLED55C16LA. Dit premium model van LG zorgt ervoor dat je geniet van een levensechte game ervaring. 

Dankzij het OLED scherm profiteer je van de mooiste, pure kleuren en een hoge helderheid. Dit is ideaal voor het spelen van games en zorgt ervoor dat je altijd goed en scherm beeld hebt.

Deze TV is verkrijgbaar in verschillende maten, beschikt over meerdere HDMI ingangen en is geschikt voor 4K gaming. Al met al een TV die absoluut niet mag ontbreken aan deze lijst.

Voordelen LG C1 OLED55C16LA

 • 4K resolutie en een prachtig OLED scherm
 • Refresh rate van 100 Hz (100 beeldjes per seconde)
 • Slimme a9 Gen4 AI processor
 • HDR-ondersteuning

Nadelen LG C1 OLED55C16LA

 • Erg prijzig

3. Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022)

Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar een goede middenklasser? Kies dan voor de Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022). Deze gaming TV beschikt over een 10 bit paneel.

Hiermee kan je realistische en kleurrijke HDR beelden kunt bekijken. Verder beschikt dit model over een goede motion handling en een fantastische contrast ratio. 

Ook beschikt de tv over ambilight achter de tv waardoor de kleuren van het beeld doorlopen op de achtergrond. Kortom, een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een goede middenklasser.

Voordelen Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022)

 • 100 Hz ondersteuning en Game Mode geven je een voordeel over andere gamers
 • 4K resolutie en HDR ondersteuning geven een prachtig beeld
 • Hoog contrast dankzij OLED technologie
 • Smart TV systeem met veel beschikbare apps

Nadelen Philips The One (55PUS8807) - Ambilight (2022)

 • OLED geeft niet zo’n goede zwartweergave als een QLED display van Philips

4. Samsung QLED 55Q80B (2022)


Samsung QLED 55Q80B (2022)

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een tv die jou zoveel mogelijk kleuren laat zien? De Samsung Samsung QLED 55Q80B (2022) zorgt er voor dat jij tijdens van bijvoorbeeld horror games, nog perfect het contrast tussen donker en licht kunt zien. 

Daarnaast beschikt de tv over een mooi scherp QLED beeldscherm. Dit betekent dat je nog mooiere kleuren ziet en een nog indrukwekkender contrast kunt verwachten.

De tv beschikt ook over een refresh rate van 100Hz en een 4k resolutie beeldscherp. Ook heeft de tv een lage input lag bij het gebruik van game mode waardoor bewegingen soepel verlopen.

De tv is een 55 inch model en beschikt over een AI Quantum Processor 4K.!

Voordelen Samsung QLED 55Q80B (2022)

 • 100 Hz ondersteuning en Game Mode geven je een voordeel over andere gamers
 • 4K resolutie en HDR ondersteuning geven een prachtig beeld
 • 4k beeldresolutie

Nadelen Samsung QLED 55Q80B (2022)

 • Geen OLED ondersteuning

5. Samsung QD OLED 55S95B (2022)

Samsung QD OLED 55S95B (2022)

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de beste premium TV optie. Als jij een groot budget hebt dan is de Samsung QD OLED 55S95B (2022) je beste optie. 

Ook deze TV heeft lage input lag en beschikt over diepe zwarttinten voor een goed contrast. Daarnaast beschikt deze TV over een zeer goede contrast ratio en een mooie motion handling. 

Onze ervaring met deze TV is positief, enige puntje van kritiek is dat hij in slechts 2 formaten verkrijgbaar is. Deze is niet heel veel en het past nog steeds in de meeste huizen.

Voordelen Samsung QD OLED 55S95B (2022)

 • Beste OLED tv tv
 • 4K resolutie en HDR ondersteuning geven een prachtig beeld
 • Topklasse 55 inch

Nadelen Samsung QD OLED 55S95B (2022)

 • Vrij duur model

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gaming tv's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gaming televisies  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de gaming tv's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gaming televisie op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 16, 2024

mei 15, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>