• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Glasreiniger [Test 2024]

Beste Glasreiniger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Glasreiniger

Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml -

Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml -

Ben jij op zoek naar de beste glasreiniger van dit moment? Wij hebben het onderzocht en zijn tot verrassende conclusies gekomen. Uit de testresultaten is gebleken dat de Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml - de beste glasreiniger van dit moment is.

Dit supergoed werkende reinigingsmiddel van Karcher zorgt er voor dat jij je glazen en ramen weer laat stralen als nooit tevoren. Met deze Karcher reinigingsmiddel voorkom jij strepen en krijg jij je glazen weer helder.

Vieze glazen... Het ziet er niet uit en iedereen irriteert zich eraan. Helaas komt het vaak genoeg voor. Ramen worden namelijk ontzettend snel vies en vooral tijdens de zomerdagen is dit goed te zien. De zon laat namelijk precies zien waar de vlekken zitten en waar niet.

Om dit te voorkomen is het nodig om regelmatig je ramen schoon te maken. Een klusje waar helemaal niemand op zit te wachten. Het komt dan ook nog eens regelmatig voor dat je moeite hebt gedaan om de ramen schoon te maken en bij het opdrogen alsnog vieze strepen of vlekken ziet.

Om dit te voorkomen heb jij een goedwerkende glasreiniger nodig. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende glasreinigingsmiddeltjes. Maar wat is dan de beste optie? Je ontdekt het in dit artikel. Ook vertellen wij jou de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede glasreiniger.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

60

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Glasreinigers

Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml -

Beste koop glasreiniger
1. Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml -

Rain-X Rain-X - 200ml

Beste glasreiniger auto
2. Rain-X Rain-X - 200ml

Lenano Glas coating (250ml) - Nano coating glas / keramische tegels

Beste glasreiniger coating
3. Lenano Glas coating (250ml) - Nano coating glas / keramische tegels

Glassex Glas & Multi Schoonmaak Spray - 750ml x6

Beste glasreiniger streeploos
4. Glassex Glas & Multi Schoonmaak Spray - 750ml x6

NANO - Glasreiniger - Op basis van alcohol - Voor alle soorten glas en spiegels - 1L

Beste budget glasreiniger
5. NANO - Glasreiniger - Op basis van alcohol - Voor alle soorten glas en spiegels - 1L

Top 10 Beste Glasreinigers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire glasreinigers bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top glasreinigers bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van glasreiniger?

Het vinden van de juiste glasreiniger kan nog best een lastige klus zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten glasreiniger. Denk hierbij glasreinigers speciaal voor het reinigen van autoramen, glasreinigers geschikt voor jouw ramen in huis en speciale coatings welke waterafstotend zijn of strepen voorkomen.

Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria van een goede glasreiniger op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je de beste glasreiniger voor jouw situatie in huis haalt. Deze criteria zijn ook in onze beste glasreiniger test getest en tevens dezelfde criteria als getest in de beste glasreiniger volgens de consumentenbond test.

Merk

Allereerst is het belangrijk om naar het merk glasreiniger te kijken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende merken. Maar wat is het beste merk als het gaat om glasreinigers? Dat verschilt per glasreiniger aangezien elk merk een specialisme heeft.

Enkele bekende merken als het gaat om goede glasreinigers zijn bijvoorbeeld Karcher, Lenano en Glassex. 

Inhoud

Ook is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de verpakkingen. Glasreinigers worden namelijk in allerlei hoeveelheden verkocht. Zo worden zij per spray verkocht maar ook per voordeelverpakkingen. Hierdoor kan de nee duurder dan de andere lijken.

Bekijk dus goed de inhoud van de glasreinigers in de product omschrijving om miskopen te voorkomen.

Werking

Als laatste verschilt de werking van verschillende soorten glasreinigers natuurlijk enorm. Door naar de reviews van consumenten te kijken krijg je vaak een goed beeld over hoe goed de glasreiniger werkt.

Daarnaast zijn er verschillende soorten glasreinigers welke bijvoorbeeld geschikt zijn voor auto's of zorgen voor een coating op het glas die regen werend is. Bedenk dus goed wat voor soort glasreiniger jij zoekt en of de gewenste glasreiniger ook over deze eigenschappen beschikt.


Wat is het beste glasreiniger van 2024? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van de perfecte glasreiniger voor jou is het tijd om naar de beste opties van dit moment te kijken. De beste glasreiniger van dit moment is namelijk voor iedereen anders. Dit is volledig afhankelijk van jouw de wensen en gebruiksomstandigheden.

Om er voor te zorgen dat je geen miskoop doet hebben wij hieronder de 5 beste opties uit onze beste glasreiniger test op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij elke glasreiniger voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij van elk model de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Als laatste hebben wij elke glasreiniger voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de geteste criteria en reviews van andere consumenten. Zo weet je precies hoe onze top 5 beste glasreinigers is opgebouwd.

1. Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml -

Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml -

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als beste glasreiniger van dit moment hebben wij de Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml - verkozen. Deze glasreiniger van het merk Karcher beschikt namelijk over een ontzettend goede reinigingskracht. Hierdoor krijg jij met gemak elk glas vlek- en streeploos.

Naast dat de Karcher reiniger glasreiniger vensterreiniger voor Window Vac reinigingsmiddel - 500ml - ontzettend goed werkt op ramen is hij ook re gebruiken voor het reinigen van autoramen. Hierdoor maak jij elk klein en groot raam gemakkelijk vlekvrij.

Naast ramen is het ook mogelijk om spiegels te reinigen met de Karcher reinigingsmiddel. De hoeveelheid van deze reinigingsmiddel is ook groot genoeg om lang genoeg van te profiteren en wordt geleverd per halve liter verpakking.

Voordelen

 • Extra sterke werking
 • Voor spiegels en ramen
 • Grootverpakking

Nadelen

 • Geen

2. Rain-X Rain-X - 200ml

Rain-X Rain-X - 200ml

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer 2 hebben wij de Rain-X Rain-X - 200ml geselecteerd als beste glasreiniger voor autoramen. Deze glasreiniger zorgt er namelijk voor dat jouw ramen er weer vlek- en streeploos uitzien. Daarnaast creëert het een coating op het glas welke goed werkt bij het afweren van regendruppels.

Naast het afweren van regendruppels zorgt dit er ook voor dat hagel en sneeuw gemakkelijk verwijdert wordt wanneer je je ruitenwissers gebruikt. De Rain-X Rain-X - 200ml is ook nog eens ontzettend goedkoop.

Deze glasreiniger wordt geleverd in een verpakking van 200 ml waarmee jij makkelijk een lange tijd je glazen mee kan reinigen. Meer weten over dit product? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen

 • Geschikt voor auto's
 • Goed regen afwerend

Nadelen 

 • Niet geschikt voor alle ramen

3. Lenano Glas coating (250ml) - Nano coating glas / keramische tegels

Lenano Glas coating (250ml) - Nano coating glas / keramische tegels

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste glasreiniger voor het reinigen van keramische tegels? Met de Lenano Glas coating (250ml) - Nano coating glas / keramische tegels laat jij je tegels en ramen weer mooi glanzen. Deze glasreiniger wist strepen en vlekken alsof ze er nooit zijn geweest. Hierdoor laat jij je huis weer stralen.

Deze glascoating zorgt voor een onzichtbare laag die het oppervlak goed beschermt tegen vuil, vloeistoffen en andere ongewenstheden. Daarnaast is de Lenano Glas coating (250ml) - Nano coating glas / keramische tegels ook nog eens super scherp geprijsd in tegenstelling tot vergelijkbare producten.

Voordelen 

 • Glascoating voor badkamer
 • Werkt goed voor het behandelen van keramische tegels

Nadelen 

 • Geen simpele glasreiniger dus duurder

4. Glassex Glas & Multi Schoonmaak Spray - 750ml x6

Glassex Glas & Multi Schoonmaak Spray - 750ml x6

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Liever een simpele glasreiniger die gewoon zijn werk doet? Dan is de Glassex Glas & Multi Schoonmaak Spray - 750ml x6 de beste optie voor jou. Deze glasreiniger doet niks meer dan het goed reinigen van jouw glazen of spiegels. Daarnaast wordt deze glasreiniger geleverd in 6 stuks verpakking waardoor jij meteen genoeg glasreiniger in huis hebt voor de komende tijd.

De Glassex Glas & Multi Schoonmaak Spray - 750ml x6 reinigt, ontvet en laat jou ramen en spiegels weer stralend glanzen. Daarnaast zorgt de handige spray voor een goede verdeling van het glasreinigingsmiddel. De beste prijs van deze glasreiniger kun je vinden door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen 

 • Simpel maar effectief
 • Ontvet, reinigt en laat glanzen

Nadelen 

 • Zorgt niet voor een coating

5. NANO - Glasreiniger - Op basis van alcohol - Voor alle soorten glas en spiegels - 1L

NANO - Glasreiniger - Op basis van alcohol - Voor alle soorten glas en spiegels - 1L

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste optie en tevens beste budget optie hebben wij de NANO - Glasreiniger - Op basis van alcohol - Voor alle soorten glas en spiegels - 1L geselecteerd als beste glasreiniger op basis van alcohol. Deze glasreiniger reinigt namelijk ontzettend goed en is erg scherp geprijsd. Hierdoor verzeker jij jezelf van prima kwaliteit glasreiniger zonder al te veel geld uit te geven.

De nieuwe formule zorgt voor een extra goede reiniging waardoor jij geen vlekken of strepen meer ziet na slechts 1 behandeling. Niet voor niets noemen zij de nieuwe glasreiniger formule beter en sterker dan ooit tevoren. Meer weten over deze glasreiniger? Klik dan op de bovenstaande button!

Andere bekeken ook: Dit is de beste allesreiniger van dit moment!

Voordelen 

 • Goedkoopste bleekmiddel
 • Voordeelverpakking

Nadelen 

 • Minder sterke formule

Veelgestelde vragen

Wat is glasreiniger en waarvoor kan het gebruikt worden?

Glasreiniger is een schoonmaakmiddel speciaal ontworpen om glasoppervlakken schoon te maken zonder strepen achter te laten. Het kan gebruikt worden voor ramen, spiegels, glazen tafels en andere glazen oppervlakken. Glasreinigers verwijderen effectief vuil, vingerafdrukken en vlekken voor een helder en streeploos resultaat.

Kan ik glasreiniger gebruiken op getint glas?

Ja, je kunt glasreiniger gebruiken op getint glas, maar zorg ervoor dat je een ammoniakvrije formule gebruikt. Ammoniak kan de tintlaag aantasten en verkleuringen veroorzaken. Controleer altijd het etiket van het product om te bevestigen dat het veilig is voor getint glas.

Hoe maak ik zelf een effectieve glasreiniger?

Je kunt een effectieve glasreiniger maken door gelijke delen water en witte azijn te mengen. Voeg voor extra reinigingskracht een paar druppels afwasmiddel toe. Deze zelfgemaakte oplossing is goedkoop, milieuvriendelijk en werkt goed voor de meeste glazen oppervlakken.

Is glasreiniger veilig voor gebruik in een auto?

Ja, glasreiniger is veilig voor gebruik in een auto, maar kies voor een product dat speciaal is ontworpen voor auto's om schade aan getint of behandeld glas te voorkomen. Auto-glasreinigers zijn vaak geformuleerd om aanslag van wegen en andere automotive-specifieke verontreinigingen aan te pakken.

Hoe verwijder ik strepen na het gebruik van glasreiniger?

Om strepen na het gebruik van glasreiniger te verwijderen, gebruik je een schone, droge microvezeldoek om het oppervlak na te wrijven. Zorg ervoor dat je het glas reinigt wanneer het niet direct aan zonlicht is blootgesteld, omdat dit snelle verdamping en streepvorming kan veroorzaken.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>