Beste Glijbaan [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Glijbaan

Little Tikes First Slide Jungle Glijbaan review

Little Tikes First Slide Glijbaan

De Little Tikes First Slide Glijbaan is door ons uitgeroepen tot beste glijbaan van 2024. Met deze glijbaan heeft je kind jaren lang plezier. Door een hoogte van 110 cm heeft de glijbaan de perfecte hoogte voor een veilige glijbaan. Met een design dat ontworpen is voor extra stabiliteit zal de glijbaan niet omvallen. De glijbaan is makkelijk inklapbaar zodat jij hem gemakkelijk kan opruimen. Met een gewicht van 5 kilo is hij makkelijk mee te nemen. Met de Little Tikes First Slide Glijbaan zal je kind nog veel speelplezier beleven!

Wat is de beste glijbaan? Als je kinderen hebt dan wil je wel dat ze lekker buiten kunnen spelen. Dat is gezond voor ze en ze kunnen nieuwe vrienden maken. Het is wel belangrijk om dan goed op je kinderen te letten. Daarom heb je niet altijd zin om naar de speeltuin te gaan. Je moet dan vaak meegaan en naar ze kijken.

Daarom is het ideaal om een eigen glijbaan te hebben. Een glijbaan die je makkelijk kan inklappen en meenemen. Hierdoor kan je kind veilig spelen en hoef je minder op te letten. Je kan het makkelijk plaatsen in de tuin of op de straat. Er zijn wel veel bedrijven die ze produceren en daarom is het van belang om een goede glijbaan aan te schaffen.

Daarom hebben wij dit artikel geschreven. Wij van Mutsy hebben meerdere glijbanen getest en de beste producten in een Top-5 lijst verwerkt. Bij elk product staat een korte review met voor- en nadelen. Elk product heeft ook z'n eigen categorie zodat iedereen de juiste glijbaan kan vinden. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Glijbanen

Little Tikes First Slide Jungle Glijbaan review

Beste Koop Glijbaan
1.  Little Tikes First Slide Glijbaan

Smoby KS - Glijbaan

Beste Glijbaan Peuter
2. Smoby KS Glijbaan

Paradiso Toys - glijbaan - First Slide - vanaf 10 maanden

Beste Glijbaan Voor In De Tuin
3. Paradiso Toys Glijbaan

Feber Glijbaan Slide Plus met wateraansluiting

Beste Glijbaan Water
4. Feber Glijbaan Slide Plus

Smoby Avonturen Auto - Glijbaan 1.5 meter - Zandbak met beschermhoes

Beste Glijbaan Kind
5. Smoby Avonturen Auto Glijbaan

Top 10 Beste Glijbanen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top-10 beste glijbanen. Deze Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de glijbaan test 2024.

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een Glijbaan?

Het kan soms lastig zijn om de juiste glijbaan uit te kiezen. Per kind kunnen de voorkeuren namelijk verschillen. Het is geen alledaagse aankoop en daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Maar waar moet je op letten bij zo'n aankoop? Of wat is de beste glijbaan volgens de consumentenbond?

Dit zijn lastige vragen om te beantwoorden en daarom hebben we besloten om dit artikel te schrijven. Hieronder staan een aantal criteria omschreven. Het is handig om dit door te nemen voordat je een aankoop gaat doen. De punten zorgen ervoor dat je een miskoop kan voorkomen.

Veiligheid

De veiligheid van een glijbaan is het belangrijkste punt dat je goed moet bekijken. Kinderen kunnen best slordig zijn en daarom is het goed om de veiligheid te waarborgen. Kijk bij een glijbaan dus goed naar de trap. Er moet genoeg grip zijn zodat het kind zich kan vasthouden. Daarnaast kan je kijken of je er een matje bij krijgt. Dit matje kan je onderaan de glijbaan zetten zodat ze een zachtere landing hebben. 

Leeftijd

Een glijbaan is vooral geschikt voor kinderen maar je kan daarin nog verschillende categorieën maken. Zo heb je bijvoorbeeld baby's, peuters en kleuters. Kinderen groeien best snel en je wil niet dat ze te groot worden voor de glijbaan. Dat is zonde van het geld. Bekijk dus goed welke leeftijd jouw kind heeft. Op deze manier kan je de geschikte glijbaan vinden.

Materiaal

Het derde punt is het materiaal. Een glijbaan wordt vaak buiten gebruikt en het moet wel van sterk materiaal gemaakt worden. Zo moet het bestendig zijn tegen regen en kou. Daarnaast moet het materiaal wel goed bedekt zijn. De haken en spijkers moeten niet scherp zijn. Je kind moet zich er niet aan kunnen bezeren. Kies dus een stevige glijbaan die iets zwaarder is.

Design

Tot slot is het design van een glijbaan nog belangrijk. De wensen van kinderen kunnen heel erg van elkaar verschillen. Daarom is het goed om het eerst te vragen. Sommige vinden een blauwe glijbaan mooi terwijl andere rood een mooiere kleur vinden. Daarnaast is het ook goed om naar de hoogte te vragen. Niet alle glijbanen zijn even hoog en sommige kinderen houden van adrenaline.


Wat is de beste Glijbaan van 2024? 

De beste glijbaan 2024 vinden? We zijn eindelijk aangekomen bij de lijst en we gaan antwoord geven op deze vraag. Hieronder staan de 5 beste producten. We hebben meerdere glijbanen getest en ze staan hieronder omschreven. Elk product heeft ultiem eindcijfer gekregen.

Ook heeft elk product een eigen categorie gekregen. Zo kan je antwoord geven op de vraag: welke glijbaan past het beste bij mij? Daarnaast hebben ze ook nog een beoordeling gekregen op een paar belangrijke aspecten. Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!

1. Little Tikes First Slide Glijbaan

Little Tikes First Slide Jungle Glijbaan review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We hebben verschillende producten getest maar welke glijbaan is het beste? Dat is de Little Tikes First Slide Glijbaan! Het is de beste koop voor je kind.

De Little Tikes First Slide Glijbaan is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren. Dit zijn de kleuren groen, roze en lichtblauw. Hierdoor is de kans groot dat het bij je kinderen past. Het is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. Je kind kan het gebruiken tot 6 jaar. In deze tijd is het een zeer stabiele glijbaan waar ze van kunnen genieten. Hiernaast kan je de glijbaan ook heel makkelijk opvouwen. 

Daardoor kan je het ook meenemen naar andere locaties. Er kan ook met andere vrienden gespeeld worden. Het weegt dan ook slechts 4,7 kilogram waardoor je het snel in de auto kan plaatsen. Verder heeft het eigenlijk alles wat een glijbaan nodig heeft. Zo heeft het een stevige trap en een steile helling naar beneden. Je kinderen zullen het naar beneden glijden heel spannend vinden waardoor ze meerdere malen willen doen. 

Voordelen Little Tikes First Slide Glijbaan

 • In 3 verschillende kleuren
 • Kan je gemakkelijk inklappen
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Speciaal ontworpen voor extra stabiliteit

Nadelen Little Tikes First Slide Glijbaan

 • Geen

2.  Smoby KS Glijbaan

Smoby KS - Glijbaan

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb jij een peuter en zoek je een geschikte glijbaan? Ga dan voor de Smoby KS Glijbaan! Je kind zal hier heel veel plezier aan beleven en er kan zelf met water gespeeld worden.

Deze glijbaan beschikt over een middenstang. Hierdoor worden trap en baan met elkaar verbonden. Dit zorgt voor meer veiligheid en stabiliteit. Daarnaast heeft het ook hele brede handvaten. Kinderen kunnen zich daar goed aan vasthouden zodat ze niet vallen. De Smoby KS Glijbaan is ook heel makkelijk in elkaar te zetten. Het neemt slechts een paar minuten in beslag om het goed neer te zetten.

De trap heeft ook veilige anti slip treden. Je kinderen hebben daardoor genoeg grip waardoor ze er niet af vallen. Verder kan je de glijbaan nog met een bepaalde slang aansluiten. Daardoor kan je er ook water overeen doen. Kinderen kunnen het dan ook in een zwembad gebruiken. Dat is voor elke kind een droom! Het is dan ook een steile glijbaan die voor mindere kinderen geschikt is. 

Voordelen Smoby KS Glijbaan

 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Beschikt over een slangaansluiting waardoor je er ook water overheen kan doen
 • Stabiel ontwerp

Nadelen Smoby KS Glijbaan

 • Minder geschikt voor binnen

3. Paradiso Toys Glijbaan

Paradiso Toys - glijbaan - First Slide - vanaf 10 maanden

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het is altijd fijn als je kinderen in de tuin kunnen spelen. De Paradiso Toys Glijbaan is dan ook de beste glijbaan voor in de tuin! Zo kan je de kinderen goed in de gaten houden.

De Paradiso Toys Glijbaan gaat zeer lang mee en kan je er vele zomers gebruik van maken. Het is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Daarnaast heeft het ook een mooie opvallende kleuren. Hierdoor kan je goed de kinderen in de gaten houden. Je kan het ook heel makkelijk meenemen aangezien het slechts 4,4 kilogram weegt. Daardoor kan je het makkelijk plaatsen en kunnen er meerdere kinderen mee spelen.

Verder heeft het nog een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft de laagste prijs van alle producten uit de lijst. Je kan er ook nog een tuinslang mee aansluiten. Deze kan je over de glijbaan heen leggen. Hierdoor wordt het voor de kinderen nog leuker om er mee te spelen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze er nog harder van af glijden! De veiligheid wordt goed gewaarborgd aangezien het niet zo'n grote hoogte heeft.

Voordelen Paradiso Toys Glijbaan

 • Weegt slecht 4,4 kilogram
 • Voor binnen en buiten
 • Waterfunctie

Nadelen Paradiso Toys Glijbaan

 • Kan klein zijn voor oudere kinderen

4. Feber Glijbaan Slide Plus

Feber Glijbaan Slide Plus met wateraansluiting

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Houden je kinderen ervan om met water te spelen? Neem dan de Feber Glijbaan Slide Plus! Hierin zit namelijk een speciale wateraansluiting waardoor je het goed in de zomer kan gebruiken.

Dit is een zeer mooie glijbaan met een stijlvol design. Zo beschikt het over 3 verschillende kleuren waardoor het goed op valt. De Feber Glijbaan Slide Plus is gemaakt van stevig kunststof. Hierdoor gaat het niet snel kapot en is het veilig te gebruiken. De kinderen zullen er niet zomaar van af vallen. Het is geschikt ook nog geschikt voor kinderen die ouder zijn dan 3 jaar. Zo kunnen alle familie kinderen er plezier van hebben.

Daarnaast kan je het ook nog heel makkelijk installeren. Je hebt er namelijk geen gereedschap voor nodig! Zelfs als je niet zo handig bent is dit goed te doen. Het is vooral geschikt om buiten neer te zetten. De glijbaan zal mooi in je tuin passen maar je kan het ook meenemen naar andere plekken. Deze glijbaan zal goed opvallen op een feestje en de kinderen zullen er veel plezier aan beleven.

Voordelen Feber Glijbaan Slide Plus

 • Beschikt over een dubbelwandige uitvoering waardoor het heel stevig is
 • Geen gereedschap nodig om het te installeren

Nadelen Feber Glijbaan Slide Plus

 • In 1 variant te verkrijgen

5. Smoby Avonturen Auto Glijbaan

Smoby Avonturen Auto - Glijbaan 1.5 meter - Zandbak met beschermhoes

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek in de lijst is weggelegd voor de Smoby Avonturen Auto Glijbaan. Dit is de beste glijbaan voor kinderen die ook graag met zand spelen.

De Smoby Avonturen Auto Glijbaan is eigenlijk heel erg multifunctioneel. Zo kan is het geschikt voor een zandbak maar kan je het ook op andere plekken plaatsen. Denk hierbij aan een tuin of andere buitenplekken. Aan de voorkant zit ook nog een stuur. Hier kan ook een kind op zitten. Zo is het geschikt voor meerdere kinderen en kan het mensen met elkaar verbinden. Gelukkig beschikt de glijbaan ook over een zandhoes.

Zand kan heel vervelend zijn en lang blijven zitten. De beschermhoes zorgt ervoor dat de zand er niet in kan komen. Dit zorgt ervoor dat de glijbaan makkelijk te reinigen is. Het heeft ook een waterfunctie waardoor je het in een zwembad kan plaatsen. Verder is het nog makkelijk op te zetten. Je hoeft er geen expert voor te zijn om het in elkaar te krijgen. Al met al een goede glijbaan waar meerdere kinderen van kunnen genieten.

Voordelen Smoby Avonturen Auto Glijbaan

 • Zeer goede kwaliteit
 • Weinig moeite om het op te zetten

Nadelen Smoby Avonturen Auto Glijbaan

 • Duurste optie uit de lijst 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel glijbanen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten glijbanen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de glijbanen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste glijbanen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>