Beste Glucosemeter van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete glucosemeter

CareSens N Premier glucosemeter startpakket review

CareSens N Premier

Uit onze test is gebleken dat de CareSens N Premier de beste glucosemeter is van 2024. Onze ervaring heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen vertrouwen op nauwkeurige meetresultaten, en deze meter geeft binnen slechts 5 seconden een duidelijk beeld van onze bloedglucosespiegel, wat enorm helpt bij het snel aanpassen van dieet- of medicatiebehoeften.

Het gebruiksgemak van deze meter is iets wat wij zeer op prijs stellen. Dankzij de bluetooth-connectiviteit kunnen we onze metingen moeiteloos synchroniseren met onze smartphones, en is het grote en heldere display een plus voor ons; het maakt het lezen van de resultaten op elk moment van de dag eenvoudig.

Een ander aspect waar wij veel baat bij hebben gevonden, is het verminderde ongemak bij het prikken. De noodzaak van een minder diepe prik betekent aanzienlijk minder pijn bij het meten.

Bij Mutsy hebben wij ons verdiept in de wereld van glucosemeters, een onderwerp dat ons persoonlijk raakt en waar wij veel passie voor hebben. Ons doel was om niet alleen de beste glucosemeter te vinden, maar ook om te begrijpen welke het beste past bij de unieke behoeften van elke persoon.

We hebben ons niet alleen gericht op de technische specificaties, maar ook op hoe deze apparaten in het echte leven presteren. De resultaten van de test komen voort uit onze eigen ervaringen en de ervaringen van mensen om ons heen, waardoor we een unieke kijk hebben op wat echt belangrijk is bij het kiezen van een glucosemeter.

We hebben een lijst samengesteld die niet alleen de technisch beste meters bevat, maar ook de meters die in de praktijk het meest betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. We hopen dat ons artikel je zal helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze die past bij jouw levensstijl en behoeften.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Glucosemeters uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Glucosemeters

CareSens N Premier glucosemeter startpakket review
Beste Koop Glucosemeter

1. CareSens N Premier glucosemeter

Medisana Meditouch2 Startpakket review

2. Medisana Meditouch2

Diatesse XPER glucose-ketonen startpakket review

3. Diatesse XPER

Contour TS Glucosemeter (Startpakket) review

4. Contour TS Glucosemeter

Sinocare® Glucosemeter – Bloedsuikermeter – Startpakket review

5. Metic Glucosemeter Pro

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste glucosemeter is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

18+ glucosemeters vergeleken

35+ Ervaringen gecheckt

10+ uur onderzoek


Wat is de beste glucosemeter in 2024?

Vanuit ons team bij Mutsy hebben wij de beste glucosemeters van 2024 onder de loep genomen. We hebben glucosemeters uit alle prijsklassen getest, omdat wij geloven dat iedereen toegang moet hebben tot de beste zorg, ongeacht het budget. Dit resulteerde in een zorgvuldig samengestelde top 5 die eenieder kan helpen de perfecte match te vinden.

Bij elke glucosemeter die we onderzochten, deelden we niet alleen de technische details, maar ook onze persoonlijke inzichten over de voor- en nadelen. Deze aanpak stelt ons in staat om je een authentiek beeld te geven van wat je kunt verwachten. 

We begrijpen hoe belangrijk het is om een betrouwbare partner in glucosemonitoring te hebben en willen onze kennis en ervaringen met jou delen. Dus, als je benieuwd bent naar welke glucosemeters wij als de beste van 2024 beschouwen, nodigen we je uit om onze bevindingen te verkennen.

1. CareSens N Premier

CareSens N Premier glucosemeter startpakket review
 • Ontzettend nauwkeurig
 • Binnen 5 seconde je meetresultaten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Andere modellen teststrips passen niet op deze meter

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Materiaal

Bij Mutsy vinden wij de CareSens N Premier de beste glucosemeter van 2024. Deze meter heeft ons overtuigd met zijn betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van de meetresultaten.

Onze ervaring leert ons dat snelheid essentieel is bij het managen van je gezondheid. Daarom waarderen wij het enorm dat de CareSens N Premie binnen slechts 5 seconden een resultaat laat zien.

Wij zijn ook erg te spreken over de bluetooth-functionaliteit van deze glucosemeter. Het gemak waarmee je de meetgegevens naar je telefoon kunt overbrengen en inzichtelijk kunt maken, kan je dagelijkse routine aanzienlijk vereenvoudigdigen.

Wat ons bijzonder aanspreekt, is hoe gebruiksvriendelijk de CareSens N Premier is, vooral omdat het maar 0,5 ul bloed nodig heeft voor een meting. Dit betekent minder ongemak bij het prikken, een detail dat voor ons een wereld van verschil maakt.

2. Medisana Meditouch2

Medisana Meditouch2 Startpakket review
 • Extra nauwkeurig
 • Geeft aan wanneer er te weinig bloed is afgenomen
 • Andere modellen teststrips passen niet op deze meter

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Materiaal

Bij Mutsy hebben we de Medisana Meditouch2 een eervolle tweede plaats in onze ranglijst gegeven. Onze beslissing was gebaseerd op de uitzonderlijke nauwkeurigheid van deze meter, een resultaat van de geavanceerde enzymtechnologie die specifiek op glucose reageert.

Onze ervaring met de Medisana Meditouch2 bevestigt dat deze meter een stap verder gaat in de zorg voor onze gezondheid. De teststrip kan detecteren of er voldoende bloed is afgenomen voor een nauwkeurige meting. Deze functie neemt elke twijfel weg over de betrouwbaarheid van onze meetresultaten.

Wat ons echt aanspreekt, zijn de extra functies die deze glucosemeter biedt. De mogelijkheid om gemiddelde waarden te berekenen, herinneringen voor tests in te stellen, en maaltijdmarkeringen te gebruiken, maakt deze meter niet alleen een meetinstrument, maar een integraal onderdeel van je gezondheidsroutine.

3. Diatesse XPER

Diatesse XPER glucose-ketonen startpakket review
 • Beschikt over bluetooth functie
 • Eenvoudig in gebruik
 • Handleiding is niet super duidelijk

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Materiaal

Bij Mutsy hebben we de Diatesse XPER uitvoerig onder de loep genomen en het verdient absoluut zijn plek op nummer 3 in onze lijst. De complete set die bij dit startpakket wordt geleverd, betekent dat je direct alles bij de hand hebt om te beginnen met meten.

Het gebruiksgemak van deze meter sprong er voor ons uit. Dat de basisinstellingen al voor je zijn gedaan, is een groot pluspunt. Het maakt de stap om te starten met monitoren een stuk kleiner en toegankelijker. Wel merkten we dat we bij wat meer inlezen wat moeite hadden met het begrijpen van de handleiding. 

De nauwkeurigheid van de meetgegevens, gecombineerd met de mogelijkheid om deze gegevens eenvoudig naar onze telefoons te exporteren via bluetooth, heeft ons overtuigd van de waarde van de Diatesse XPER. Het voldoen aan de ISO-normen bevestigt alleen maar de betrouwbaarheid en kwaliteit die wij tijdens onze tests hebben ervaren.

4. Contour TS Glucosemeter

Contour TS Glucosemeter (Startpakket) review
 • Voldoet aan ISO normen
 • Volledig startpakket
 • USB kabel niet meegeleverd

Score

8.8

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Materiaal

In ons team bij Mutsy hebben we Contour TS glucosemeter geëvalueerd en besloten om deze als onze vierde keuze aan te bevelen. Dit startpakket onderscheidt zich als een budgetvriendelijke optie die desondanks nauwkeurige resultaten levert, iets wat wij erg waarderen.

De eenvoud waarmee deze meter te gebruiken is, bleek een groot voordeel in onze ervaring. Het ISO-certificaat bevestigt de betrouwbaarheid, en het feit dat je in slechts vier stappen je resultaten kunt zien, maakt het gebruik ervan bijzonder gebruiksvriendelijk.

Het startpakket is zeer compleet met alles wat je nodig hebt om te starten, wat ons aansprak omdat het laat zien dat je geen extra accessoires hoeft aan te schaffen om meteen aan de slag te kunnen. Deze doeltreffendheid in combinatie met de eenvoudige handleiding verhoogt de toegankelijkheid voor gebruikers.

5. Metic Glucosemeter Pro

Metic Glucosemeter Pro - Startpakket review
 • Groot geheugen
 • Goede kwaliteit naald
 • Navulling soms lastig te vinden

Score

8.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Materiaal

Bij Mutsy hebben we de Metic Glucosemeter Pro grondig getest en zijn we onder de indruk van de snelheid en betrouwbaarheid waarmee het apparaat werkt. Of je nu al bekend bent met diabetes of slechts het vermoeden hebt, deze glucosemeter biedt een geruststellende precisie die essentieel is voor een goed gezondheidsbeheer. 

Binnen enkele seconden biedt de Metic Glucosemeter duidelijkheid over je bloedsuikerspiegel, een functionaliteit die wij essentieel vinden in het dagelijks leven. De mogelijkheid om tot 250 resultaten op te slaan is voor ons erg fijn. Het stelt je in staat om je bloedsuikerspiegel over tijd te monitoren en belangrijke patronen te identificeren.


Top 10 Glucosemeters

Waar kun je het beste glucosemeter kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste glucosemeter van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte glucosemeters bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 glucosemeters!


Glucosemeter kopen? Hier moet je op letten!

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een goede glucosemeter? Wij hebben het bij Mutsy onderzocht in onze beste glucosemeter test. De criteria die wij hierbij getest hebben kun je hieronder vinden.

Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet. Wanneer je deze criteria goed bekijkt, ontdek je namelijk welke soort glucosemeter het beste bij jou past.

Certificering

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de certificering van de glucosemeter. Om jezelf te voorzien van een accuraat meetresultaat is het van belang dat je een meter slim kiest. In de regel wil je altijd gaan voor een glucosemeter die ISO 15197 en TUV gecertificeerd is.

Glucosemeters vergelijken is dan ook een goed idee, aangezien je wel een glucosemeter wilt hebben die voldoet aan de juiste certificering.

Meetbereik

Naast het belang van een goede certificering is het ook belangrijk om te kijken naar het meetbereik van de glucosemeter. Dit houdt in dat de glucosemeter zoveel mogelijk kan meten. Dit is namelijk van belang om een goed meetresultaat te krijgen.

Glucosemeters met een HCT bereik van 30 tot 55% zijn goede glucosemeters. Wij raden daarom aan om een meter met zijn meetbereik aan te schaffen.

Tijd tot resultaat

Ook is het belangrijk om naar de tijd tot resultaat te kijken. Het is namelijk niet fijn om lang op je testresultaten te moeten wachten, net als bij het wachten op een foto uit een pocket printer. Bekijk daarom hoe snel het meetresultaat van de glucosemeter ongeveer is. 

Dit staat vaak aangegeven in de productomschrijving. De snelste glucosemeter op de markt geeft ongeveer binnen 4 seconde het meetresultaat.

Hoeveelheid bloed nodig

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid bloed die je moet prikken per glucosemeter. Bij sommige glucosemeters kan dit aardig wat zijn wat niet prettig voelt en het ook lastiger maakt. Kijk daarom altijd naar glucosemeters die zo weinig mogelijk bloed nodig hebben.

De ondergrens van glucosemeters is vaak 0,4ul waardoor jij maar een klein beetje bloed hoeft af te nemen.


Veelgestelde vragen

Hoe nauwkeurig zijn glucosemeters?

Glucosemeters zijn over het algemeen zeer nauwkeurig wanneer ze correct worden gebruikt, met een kleine afwijking toegestaan door gezondheidsstandaarden. Zorg voor regelmatige kalibratie en gebruik correcte teststrips voor optimale nauwkeurigheid.

Hoe vaak moet ik mijn bloedsuikerspiegel meten?

De frequentie van metingen hangt af van uw specifieke gezondheidstoestand en de aanbevelingen van uw arts. Mensen met diabetes kunnen meerdere keren per dag moeten meten, terwijl anderen minder frequent hoeven te meten.

Hoe bewaar ik mijn glucosemeter en teststrips?

Bewaar uw glucosemeter en teststrips op een droge, koele plaats. Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen en direct zonlicht, wat de strips kan beschadigen en de nauwkeurigheid kan beïnvloeden.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 22, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>