• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Goedkope Wasmachine [Test 2024]

Beste Goedkope Wasmachine [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Onze Favoriete Goedkope Wasmachine

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Mutsy is weer terug met een gloednieuw artikel! Dit keer hebben we een goedkope wasmachine test uitgevoerd. Het was ook dit keer erg spannend maar er kan er natuurlijk maar een de beste zijn. Graag introduceren we de Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine als beste goedkope wasmachine 2024!

Naast de voordelige prijs profiteer je ook nog eens van een uitstekend gebruiksgemak en handige functionaliteiten waardoor je snel en efficiënt een wasje kan draaien.

Tientallen gebruikers ons lieten ons al weten dat dit de beste goedkope wasmachine is die je in huis kan halen. Wil je meer weten over de Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Op zoek naar een betaalbare oplossing voor je wasbehoeften? Gelukkig zijn er tegenwoordig budgetvriendelijke wasmachines die niet minder zijn in kwaliteit en functionaliteit. 

Onze goedkope wasmachine test 2024 heeft tientallen modellen beoordeeld op belangrijke criteria. Ontdek hier onze topkeuzes en handige tips voor het vinden van de beste goedkope wasmachine die bij jou past. Lees snel verder voor onze ultieme top 5 lijst!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

53

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Goedkope Wasmachines

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Beste koop goedkope wasmachine
1. Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine energiezuinig
2. Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine beko
3. Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine bijvulfunctie
4. Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine 9 kg
5. Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

Top 10 Meest Verkochte Goedkope Wasmachines 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste goedkope wasmachines. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en hierdoor geen antwoord kan geven op de vraag welke goedkope wasmachine past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope wasmachine?

Wil jij een goedkope wasmachine kopen? We snappen dat het heel aantrekkelijk is om voor een goedkope wasmachine aanbieding te gaan. Het is echter toch verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke criteria. Om jullie zo snel mogelijk aan een beste goedkope wasmachine te helpen hebben we hieronder een aantal punten opgesomd die je kunnen helpen in je koopoverweging. 

Deze criteria zijn afgeleid van de beste goedkope wasmachine volgens de consumentenbond, daarnaast hebben we deze criteria tevens ook zelf gebruikt in onze eigen test. Hierdoor verklein je de kans op een misskoop en kan je gerichter zoeken doordat je nu weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede goedkope wasmachine. 

Budget

Allereerst raden we je aan om van te voren een budget in te stellen, je bent immers opzoek naar een goedkope wasmachine om juist niet te veel uit te geven. Echter komen goedkope wasmachines in allerlei verschillende soorten en maten, hierdoor kan de kwaliteit en de prijs erg variëren. Om te voorkomen dat jij straks onnodig veel te veel geld uitgeeft aan een zogenaamde goedkope wasmachine raden we je aan om van te voren een budget in te stellen. Hierdoor kan je gerichter op zoek gaan en stel je jezelf niet teleur.

Toerental

Ten tweede is het ook belangrijk dat je goedkope wasmachine beschikt over goed toerental. Een hoog toerental zorgt ervoor dat jouw was aanzienlijk droger uit de wasmachine komt. Kortom hoe hoger het toerental, des te droger wordt de was. We raden je aan om voor een wasmachine te kiezen met een toerental van minimaal 1200 tpm. Hierdoor hoef je minder lang te wachten te wachten tot je wasgoed eindelijk eens droog wordt. 

Vulgewicht

Vervolgens speelt het vulgewicht van een goedkope wasmachine natuurlijk ook een belangrijke rol. Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed je per wasbeurt kwijt kan. Doorgaans beschikken goedkope wasmachines over een vulgewicht van 7 kg. Echter zijn er ook varianten op de markt die beschikken over een vulgewicht van 9 kg. 

Afhankelijk van je persoonlijke gebruikswensen raden we je aan om te kijken naar het meest geschikte vulgewicht. Het is namelijk een groot verschil of je met meerdere personen leeft of dat je alleen woont. Als je alleen een paar heren polo's en heren ondershirts hoeft te wassen heb je natuurlijk minder gewicht nodig dan als je voor een heel gezin moet wassen!

Geluidsniveau

Als vierde raden we je ook aan om te kijken naar het geluid dat de een goedkope wasmachine produceert. Je wilt natuurlijk niemand tot last zijn als je een wasje draait. Over het algemeen is een goedkope wasmachine met een geluidsniveau van 80 decibel of lager prettig om te gebruiken wanneer je niemand tot last wilt zijn. Het geluid dat deze wasmachines produceren is minimaal waardoor je zelfs een gewenst moment in de nacht kan kiezen om een wasje te draaien.

De geluidsniveaus van de desbetreffende goedkope wasmachines zijn vaak terug te vinden in de product specificaties. Overigens is het wel goed om te weten dat door elke toename van 3 decibel of hoger, het geluid wordt verdubbeld.

Energielabel

Tot slot raden we je aan om te kijken naar het energieverbruik van een wasmachine. Het is niet wenselijk als een wasmachine te veel energie verbruikt, je schaft een goedkope wasmachine natuurlijk aan om geld te besparen. Echter kan het energieverbruik van de verschillende mini wasmachines op de markt erg fluctueren.

Het dan ook verstandig om van te voren te kijken naar het energielabel van je goedkope wasmachine. De meeste goedkope wasmachines hebben het energie label B, C en D. Om de maandelijkse energie rekening te verkleinen is het verstandig om een energiezuinige wasmachine aan te schaffen.


Wat is de beste goedkope wasmachine van 2024? 

Welke goedkope wasmachine is het beste? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten houden we je niet langer in spanning en komen we gelijk ter zaken. In de onderstaande sectie wordt uit elke categorie de beste goedkope wasmachine kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen, zodat jij een goed overzicht kan krijgen van de goedkope wasmachines die het meest in jouw smaak vallen.

We hebben ons best gedaan om voor iedereen een geschikte goedkope wasmachine op te nemen in onze top 5 lijst we hopen dan ook dat niemand deze pagina teleurgesteld verlaat. Verder staan de eindbeoordelingen weergegeven die gebaseerd zijn op de test uitslagen, verschillende reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voor gingen.

1. Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Eerder heb je al kunnen lezen dat de Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine is verkozen tot de beste goedkope wasmachine van 2024! Graag vertellen we je wat meer over deze wasmachine en waarom dit absoluut de allerbeste koop is die je in huis kan halen. 

Buiten het feit dat deze goedkope wasmachine over een uitstekend gebruiksgemak beschikt, is deze wasmachine voorzien van handige functionaliteiten die ervoor zorgen dat jij iedere keer je beste was ooit draait! Heb je snel een schone was nodig of vergeet je wel eens wat wasgoed in de trommel te plaatsen? Geen probleem! Dankzij de snelle wasprogramma's heb je nu binnen enkele minuten een schone en frisse was, handig als je vaak haast hebt! 

Verder beschikt deze top wasmachine over een anti tril functie en een uitstel functie waardoor je de was op een later gewenst moment kunt instellen. Ook verbruikt deze goedkope wasmachine een minimale hoeveelheid water waardoor het energieverbruik automatisch ook wordt verminderd.

Voordelen

 • 7 kg vulgewicht, 75 decibel & 1400 tpm 
 • Bijvulfunctie
 • Snelle wasprogramma's & verminderd waterverbruik
 • Uitstel en trilfunctie
 • 10 jaar garantie

Nadelen

 • Beschikt niet over een stoomfunctie

2. Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij opzoek naar een goedkope machine dat zeer weinig energie verbruikt? Dan zit je hier zeker aan het juiste adres. De vernieuwde Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine maakt gebruik van krachtige magneten waardoor er minder wrijving voorkomt in de motor. Hierdoor is deze goedkope wasmachine veel zuiniger dan de overige plaatsingen in deze top 5 lijst en gelabeld met het energielabel B. 

Deze goedkope wasmachine beschikt over een speciale technologie waardoor het wasmiddel opgelost en word omgezet in bubbels. Hierdoor wordt het vuil in de kleding beter los gemaakt en profiteer je altijd van een krachtige wasbeurt, zelfs op lage temperaturen! Daarnaast beschikt deze goedkope wasmachine ook over een hygiënisch stoomprogramma dat 99% van alle bacteriën succesvol kan verwijderen.

Mocht je vaak last hebben van kreukels in je kleding na het wassen, dan ben je vast blij om te lezen dat de Samsung Wasmachine over een speciale trommel beschikt dat voorkomst dat je kleding blijft haken. 

Voordelen

 • 7 kg vulgewicht, 72 decibel & 1400 tpm
 • Energiezuinigste wasmachine in de top 5 lijst
 • Innovatieve krachtige motor 
 • Katoen, stoom & bubble soak programma

Nadelen

 • Iets minder grote trommel

3. Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine geëindigd. Mocht je een groot fan zijn van het merk Beko dan is dit wellicht de ideale goedkope wasmachine voor jou! Deze wasmachine zorgt ervoor dat je was kreuk vrij en relatief droog uit de trommel komt.

Woon je alleen en heb je hierdoor vaak minder vuil wasgoed? Goed nieuws! Deze goedkope wasmachine beschikt over een beladingssensor. De sensor zorgt ervoor dat de wasmachine precies weet hoe vol de trommel is en het waterverbruik en het wasprogramma hier automatisch op aanpast.

Verder beschikt deze goedkope wasmachine over meerdere wasprogramma's, waaronder ook korte wasprogramma's. Mocht je een keer haast hebben en zit je te wachten tot de wasmachine klaar is, dan kan je door één druk op de knop het wasprogramma eenvoudig verkorten, super handig dus!

Voordelen

 • 7 kg vulgewicht, 72 decibel & 1400 tpm
 • Minder gekreukt wasgoed
 • Meerdere wasprogramma's die overigens eenvoudig zijn in te korten
 • Relatief duurzame en stille motor

Nadelen

 • Beschikt niet over een bijvulfunctie

4. Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben we de Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine geselecteerd. Voor de mensen die wel eens wat vergeten is dit een hele handige wasmachine. Deze goedkope wasmachine beschikt namelijk over een bijvulfunctie waardoor je tijdens het wasprogramma gewoon nog wat wasgoed kunt toevoegen. 

Daarnaast beschikt de Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine over een nieuwe technologie waardoor je was tot wel 65% procent sneller klaar is. Tevens verbruikt deze wasmachine aanzienlijk minder water doordat het systeem het gewicht van je was berekend en het water hierop aanpast. 

Ook is het goed om te weten dat het geluidsniveau aanzienlijk wordt verminderd door de anti tril functie. Wil je meer weten over de beste goedkope wasmachine met bijvulfunctie? Klik dan snel op de bovenstaande button!

Voordelen

 • 7 kg vulgewicht, 75 decibel & 1400 tpm
 • Handige bijvulfunctie
 • Bezuiniging op het waterverbruik
 • Geluiddempende tril functie

Nadelen

 • Gecompliceerdere bediening

5. Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot sluiten we deze top 5 lijst af met de laatste maar zeker niet de minste goedkope wasmachine. De Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine beschikt over een vulgewicht van wel 9 kilo en is hierdoor geschikt voor grotere hoeveelheden wasgoed! Dit zou betekenen dat gezinnen die even krap bij kas of aan een budget gebonden zitten hun hart kunnen ophalen bij deze wasmachine. Door de voordelige prijs en het vulgewicht is dit een hele goede koop die je in huis kan halen.

Deze goedkope wasmachine beschikt over verschillende hygiënische stoom programma's die voor een krachtige wasbeurt zorgen. Ook is het handig om te weten dat deze top wasmachine over een uitstel functie beschikt, waardoor je voor je afspraak even snel een wasje kan instellen. Daarnaast heb je bij deze wasmachine ook de mogelijkheid om de programma's te versnellen zodat je minder snel in tijdsnood komt! 

Voordelen

 • Goedkoopste optie uit onze top 5
 • Geschikt voor grote gezinnen
 • Programma uitstel & versnel functies
 • Minder gekreukte kleding

Nadelen

 • Relatief luid

Veelgestelde vragen

Wat zijn goede merken voor een goedkope wasmachine?

Enkele goede merken voor goedkope wasmachines zijn onder andere Beko, Zanussi, Indesit, Haier en Candy. Deze merken bieden betaalbare opties zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties.

Waar kan ik een goedkope wasmachine kopen?

Je kunt een goedkope wasmachine kopen bij verschillende winkels, waaronder grote elektronicaketens, online retailers zoals Bol.com en Coolblue, en soms zelfs bij lokale tweedehands winkels of via online marktplaatsen zoals Marktplaats.nl.

Wat zijn belangrijke kenmerken om op te letten bij het kopen van een goedkope wasmachine?

Belangrijke kenmerken om op te letten zijn onder andere de capaciteit van de trommel, energie-efficiëntieklasse, aantal beschikbare wasprogramma's, centrifugeersnelheid, geluidsniveau, en eventuele extra functies zoals startuitstel of een kort programma.

Zijn tweedehands wasmachines een goede optie?

Tweedehands wasmachines kunnen een goede optie zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. Let echter goed op de staat van de machine, vraag naar de onderhoudsgeschiedenis en controleer of er nog garantie op zit voordat je tot aankoop overgaat.

Hoelang gaat een goedkope wasmachine mee?

De levensduur van een goedkope wasmachine kan variëren afhankelijk van factoren zoals merk, onderhoud en gebruik. Over het algemeen gaan wasmachines gemiddeld 7 tot 10 jaar mee, maar sommige modellen kunnen langer meegaan bij goed onderhoud.

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>