Beste Grondbox [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Grondbox

beste grondbox

XL speelbox Blauw Playpen

Het liefst wil je je kinderen de hele dag door laten spelen. Daarvoor is er de XL speelbox Blauw Playpen! Deze grondbox is een ontzettend handig product voor mensen met jonge kinderen die nog niet (goed) kunnen lopen.

In deze box kun je je kinderen laten spelen zonder dat er uitgebreid toezicht nodig is. Alles aan de XL speelbox Blauw Playpen is lekker zacht en daardoor veilig voor kids, zelfs onder de drie jaar.

Doe bijvoorbeeld een paar ballenbak-ballen in de XL speelbox, of leer je kids voetballen dankzij de geïntegreerde doeltjes aan beide kanten. Zo kunnen ze al voetballen voor ze kunnen lopen. Dat is goed voor de ontwikkeling zeg! En juist daarom hebben we de XL speelbox Blauw Playpen verkozen tot de beste grondbox 2024 in onze grondbox test!

Een grondbox kopen? Met een goede grondbox kun je zonder enige problemen je kinderen laten spelen in je huis. Een baby grondbox is uitermate geschikt voor drukke ouders die hun kind liever niet de hele dag zonder toezicht door het huis laten kruipen. 

Het is voor de ontwikkeling van je baby niet goed om altijd alleen maar in de wieg of maxi cosi te liggen. Hij of zij moet immers leren dat de wereld om ze heen bestaat, en dat ze daar zelf iets aan kunnen veranderen. Vermaak met een grondbox baby's uren achter elkaar, en ze kunnen er nog wat van leren ook!

Vaak wordt een grondbox op kinderopvang locaties gebruikt, maar ook thuis kun je een grondbox kopen voor je kind. Maar 
wat is de beste grondbox voor jouw kind, en waarom zou je een grondbox kopen?

Om een goede grondbox te kunnen kiezen is veel onderzoek nodig. Daarom hebben we tientallen baby grondboxen getest, en vergeleken. De beste grondbox voor baby's vind je op Mutsy!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Grondboxen

beste grondbox

Beste koop grondbox
1.  XL speelbox Blauw Playpen

Beste kleurrijke speelbox
2. Beyoliving Baby Speelbox

Beste speelbox baby 
3.Klumpies Speelbox Baby Roze

Beste grondbox met doeltjes
4. Diversicus Speelbox

Beste grote grondbox
5. Extra grote grondbox

Top 10 beste Grondboxen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Grondboxen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Grondbox?

Een goede grondbox kopen is lastiger dan ooit. Er zijn zo veel grondbox baby producten te vinden op het internet, dat je niet meer weet wat je moet kiezen. Wij helpen je graag een handje!

Wat belangrijk was in onze test, lees je in de kopjes hieronder. Als je hier op blijft letten krijg je altijd een grondbox opgestuurd die past bij jouw behoeften - en natuurlijk die van je baby!

Leeftijd

Sommige grondboxen zijn te klein voor oudere kinderen, omdat ze bijvoorbeeld al over het hekje heen kunnen klauteren. Dat is stout en zeker niet de bedoeling! Let dus op de maximum leeftijd van een baby grondbox.

Veiligheid

De beste grondboxen hebben altijd dezelfde prioriteit: veiligheid! Een grondbox moet natuurlijk 100% veilig zijn en alle grondboxen die je in onze grondbox test vindt, zijn gemaakt van zachte materialen zonder scherpe randen of hoeken. Zo kan je kleine vriendje zichzelf niet bezeren aan de baby grondbox.

Speelgoed

Goede grondboxen zijn niet alleen gemaakt om je kind binnen de hekjes te houden - spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Je kan bijvoorbeeld ballen in je grondbox doen, of andere soorten speelgoed om je kind te vermaken. Soms zit dit ook al meegeleverd. 

Grootte

Het oppervlakte van je grondbox kan bepalen hoeveel bewegingsvrijheid je kind heeft. Natuurlijk is groter altijd beter, maar het kan zijn dat dit niet in je huiskamer past. Daarom is het altijd handig om je woonkamer even te meten voor je een baby grondbox koopt!


Wat is de beste Grondbox van 2024? 

Met onze grondbox test 2024 willen we je een overzicht bieden van alle beste grondboxen die online te vinden zijn. Dat doen we omdat de beste grondbox volgens de consumentenbond misschien wel niet voldoet aan de wensen en behoeftes van iedereen, en daarom wat extra aanbod wel zo prettig is.

We hebben al deze grondboxen getest en vergeleken op basis van hun kwaliteiten en natuurlijk de prijs. Hopelijk kunnen we je blij maken met deze grondboxen voor baby's!

1. XL speelbox Blauw Playpen

beste grondbox

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het liefst wil je je kinderen de hele dag door laten spelen. Daarvoor is er de XL speelbox Blauw Playpen! Deze grondbox is een ontzettend handig product voor mensen met jonge kinderen die nog niet (goed) kunnen lopen.

In deze box kun je je kinderen laten spelen zonder dat er uitgebreid toezicht nodig is. Alles aan de XL speelbox Blauw Playpen is lekker zacht en daardoor veilig voor kids, zelfs onder de drie jaar.

Doe bijvoorbeeld een paar ballenbak-ballen in de XL speelbox, of leer je kids voetballen dankzij de geïntegreerde doeltjes aan beide kanten. Zo kunnen ze al voetballen voor ze kunnen lopen.

Dat is goed voor de ontwikkeling zeg! En juist daarom hebben we de XL speelbox Blauw Playpen verkozen tot de beste grondbox 2024 in onze grondbox test!

Voordelen XL speelbox Blauw Playpen

 • Lekker ruim
 • Erg veilig, alleen zachte materialen gebruikt
 • Inclusief voetbaldoeltjes
 • Geschikt voor 1 of 2 baby's

Nadelen XL speelbox Blauw Playpen

 • Past niet in ieder huis

2.  Beyoliving Baby Speelbox

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Zoek je niet alleen een box, maar zelfs een heel kleurrijk en vrolijk uitziend kasteel voor je kids? Dankzij dit Beyoliving Baby Speelbox kun je deze jeugddroom werkelijkheid maken!

De Beyoliving Baby Speelbox beschikt over een kleurrijke set aan hekjes, inclusief een deurtje dat je kids zelf niet open kunnen maken van de binnenkant. Zo kun je je kinderen veilig laten spelen in een vertrouwde omgeving, waar ze zichzelf veel beter kunnen ontwikkelen.

Je kan in de Beyoliving Baby Speelbox kinderen kwijt die tot wel 30 kilo wegen, dus dat is ook geen enkel probleem aangezien baby's niet vaak zo zwaar worden. In principe kun je de Beyoliving Baby Speelbox zelfs met twee kinderen tegelijkertijd gebruiken.

Vul de box met ballen of speelgoed om de verrijking van de omgeving te versterken, en laat je kinderen zichzelf ongestoord vermaken met deze Beyoliving Baby Speelbox! Je kan het namelijk makkelijk plaatsen in de babykamer.

Voordelen Beyoliving Baby Speelbox

 • Kleurrijk en vrolijk ontwerp
 • Makkelijk op te zetten en af te breken
 • Inclusief kind-proof deurtjes
 • Lekker veel ruimte voor je kind

Nadelen Beyoliving Baby Speelbox

 • Zijkanten zijn aan de harde kant
 • Past niet in elk huis

3. Klumpies Speelbox Baby Roze

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Met deze Klumpies Speelbox voor Baby's laat je je kids in een veilige omgeving spelen. Ze kunnen in deze veilige box leren kruipen en lopen, maar ook kun je er natuurlijk heel veel speelgoed in kwijt. Zo kunnen je kids zich optimaal ontwikkelen door te leren spelen, zonder dat je ze continu hoeft te stimuleren.

De Klumpies Speelbox Baby Roze is beschikbaar in drie kleuren, die zowel bij meisjes als jongens passen. Maak je je zorgen over de veiligheid van je kids? Dan is het wel zo fijn om te weten dat de Klumpies Speelbox gemaakt is van 100% zachte en dus veilige materialen, zoals stof. Het is dus niet mogelijk voor je kind om zichzelf op één of andere manier te bezeren in deze Klumpies Speelbox Baby Roze!

Je kan de Klumpies Speelbox kwijt in een ruimte van 150 bij 180 centimeter, dus deze Klumpies Speelbox is aan de kleine kant. Goed te gebruiken dus voor kleinere huishoudens die niet al te veel ruimte te besteden hebben. Ook verplaats je de box makkelijk met de meegeleverde handvaten.

Voordelen Klumpies Speelbox Baby Roze

 • Past makkelijker in de huiskamer
 • In drie kleuren verkrijgbaar
 • Zacht en veilig
 • Inclusief handvaten

Nadelen Klumpies Speelbox Baby Roze

 • Minder ruimte voor je kind

4. Diversicus Speelbox

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Diversicus Speelbox is een goed alternatief voor de bovenstaande grondboxen, doordat hij ook buiten prima gebruikt kan worden. Door de ondergrond, die aan de bovenkant lekker zacht voor je kind is maar wel een harde basis heeft, kan deze Diversicus Speelbox op het gras of op de tegels staan zonder schade. Voor je kind is de bodem altijd gewoon lekker zacht.

Je kan deze Diversicus Speelbox makkelijk in elkaar zetten, en als je even wat extra ruimte nodig hebt is het afbreken ook geen enkel probleem. Eenmaal afgebroken neemt het nauwelijks ruimte in beslag. Neem hem anders een keer mee naar buiten, zodat je kind ook in de tuin nieuwe ervaringen op kan doen. Een vlinder? Wat is dat?

De nieuwsgierigheid van kinderen is eindeloos, en daarom is het in de Diversicus Speelbox ook goed mogelijk om te spelen. Zo zijn er voetbal- en basketbaldoeltjes inbegrepen, voor het geval je je kind op wil voeden als topsporter - maar dankzij de zachte ondergrond kunnen ze ook uren spelen zonder dat ze last krijgen van hun knieën of handjes.

Voordelen Diversicus Speelbox

 • Geschikt voor buiten
 • Spelen kan uren achter elkaar
 • Makkelijk op te ruimen

Nadelen Diversicus Speelbox

 • Ongeschikt als bllenbak doordat de ballen uit het doeltje kunnen rollen

5. Extra grote grondbox

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wat is er nou leuker dan een spelend kind? Twee spelende kinderen natuurlijk! Als je meerdere kleine kinderen hebt die zich nog moeten ontwikkelen, kunnen ze dat gezellig samen doen in deze extra grote grondbox

In een veilige en gecontroleerde omgeving leren je kids lopen door zich vast te houden aan de wanden. Deze staan stevig in de grond en zijn flexibel op te stellen. je kan de Extra grote grondbox zelfs modulair opstellen, bijvoorbeeld tegen de muur, waardoor je hem nog groter kunt maken en het speelparadijs van je kids dus nog mooier kunt maken!

De wanden zijn van kunststof en er zit ook een deurtje in de Extra grote grondbox, voor het geval dat je kinderen moeten eten. Vul de pen makkelijk met speelgoed of ballenbak-ballen om ze meer te prikkelen.

Zo gaat het opvoeden makkelijker en leren je kids steeds sneller om met hun fijne motoriek om te gaan.

Voordelen Extra grote grondbox

 • Extra groot, makkelijk plek voor twee kinderen
 • Met deurtje
 • Veilig

Nadelen Extra grote grondbox

 • Zal in veel huizen niet passen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel grondboxen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten grondboxen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de grondboxen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste grondboxen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>